Films afspelen op de Sony PlayStation 3


Publicatie datum:

Verschillende methodes om films te kijken

Gesponsorde koppelingen

De PlayStation 3 (PS3) is een zeer uitgebreide spelcomputer. Eigenlijk is het veel meer dan alleen een spelcomputer. Je kunt er natuurlijk videogames op spelen, maar je kunt er nog veel meer mee. Bijvoorbeeld films afspelen.

Het voordeel van het afspelen van films op een PS3 is dat de PS3 een film verbeterd bij het afspelen. Deze techniek wordt ‘Upscaling' genoemd. Ook hoeft er geen rekening gehouden te worden met de ‘framerate' (= aantal beelden per seconde) van de film. De PS3 stelt de TV zelf goed in op de juiste framerate. De processor in de PS3 is zo krachtig dat er praktisch nooit vertragingen optreden tijdens het afspelen van een film.

 

Ondersteunde filmformaten

De PS3 ondersteund heel veel soorten films. Ten eerste natuurlijk gewoon het DVD formaat: MPEG2. Daarnaast wordt ook het populaire DIVX en XVID ondersteund, dit wordt ook wel MPEG4 genoemd. Veel filmcamera's filmen in het MPEG1 formaat. Dit kan ook afgespeeld worden. Als laatste wordt het AVCHD formaat ondersteund. Dit is het coderingsformaat van Blu-ray disks en wordt veel gebruikt voor HD films. Ook het WMV formaat kan vaak (maar niet altijd) worden afgespeeld. Het Matrosjka (MKV) formaat wordt niet ondersteund. Qua muziek ondersteund de PS3 alle populaire formaten, behalve het WMA 10 Pro formaat. Dit is logisch, aangezien het hier om een Microsoft standaard gaat, die niet publiekelijk beschikbaar is.

 

Films op disk

Het makkelijkst is het als je een film gewoon op een schijfje hebt staan. De PS3 kan verschillende soorten schijven afspelen: CD's, DVD's, (her)schrijfbare DVD's, dual-layer schrijfbare DVD's en Blu-Ray disks. Het schijfje wordt in de PS3 gestopt en er komt een icoontje bij in het ‘Video' menu. Klik op het icoontje en de film wordt gestart. Bestanden van een Data disk afspelen kan ook, maar dan dienen de bestanden in de \VIDEO directory te staan. Als dat niet het geval is, is er nog een andere mogelijkheid: ga op het icoontje van de disk staan en druk op het driehoekje op de controller. Kies dan de optie: alles weergeven. Nu worden alle bestanden getoond die op de disk aanwezig zijn.

 

Film op een externe harddisk

De PS3 kan ook een externe harddisk gebruiken om daar films van af te spelen. Er moet wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan. De harddisk moet geformatteerd zijn in het FAT32 formaat. De PS3 kan dus geen NTFS lezen, helaas. Door deze beperking mogen de bestanden maximaal 4GB (gigabyte) groot zijn. Over het algemeen is dat genoeg voor de meest films. Om een film van een externe harddisk of geheugenkaart af te spelen moeten ze in de directory \VIDEO geplaatst worden. Als de harddisk aangesloten wordt op de USB aansluiting van de PS3 zal er onder het ‘Video' menu een extra icoontje komen met USB-device. Klik hierop en er komt een lijst met alle films die op de harddisk staan. Klik een film aan en de PS3 speelt deze af.

 

Films streamen via een LAN netwerk

De lastigste methode om films af te spelen op de PS3 is het streamen via een netwerk. In deze opstelling moet een film op een (Windows) PC aanwezig zijn en moeten zowel de PS3 als de PC met een kabel op een router aangesloten zijn. Wireless is niet geschikt omdat de film dan gaat stotteren. Op de PC dient een ‘Media Server' geïnstalleerd te worden. Windows Media Player is ook een Media Server, maar helaas niet goed compatible met de PS3. TVersity is een gratis mediaserver die het prima samenwerkt met de PS3.

Zorg dat in TVersity de film in het lijstje aanwezig is. Op de PS3 komt er in het lijstje onder het ‘Video' menu de naam van de PC te staan met daarbij ook het logo van TVersity. Door dit icoontje aan te klikken en daarna de film te kiezen kan de film gestart worden. Het voordeel van deze opstelling is dat er geen beperking is van 4GB per bestand. Als de PC snel genoeg is kan deze ook nog het bestand omzetten naar een videobestand dat de PS3 kan afspelen. Deze techniek wordt Transcoding genoemd.

 

Veel succes!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 7
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie computers

Weebly: maak snel een gratis, professionele website

Informatie over het maken van een gratis website bij Weebly.

Goedkoop labels printen, gratis labelprint software

Bespaar duizenden euro’s. Goedkoop labels printen met gratis Database gestuurde labelprint software.

Bouw je eigen computer.

Hoe bouw je je eigen computer, waar haal je de onderdelen en hoe weet je wat je nodig hebt?

Automatiseer je zakelijke en privéleven met ifttt!

Dit artikel beschrijft uitgebreid de mogelijkheden van ifttt.

Hoe werkt Skype?

Een beknopte uitleg met stap voor stap beschrijving hoe je Skype installeert op je computer en in gebruik neemt.

Wat is een router?

Uitleg over wat een router is.

Hoe kun je geld verdienen met You Tube?

Lees hier hoe ook jij makkelijk geld met je eigen filmpjes op You Tube.

Top 10 slechtste Apple producten

De top 10 slechtste apple producten ooit gemaakt.

Gratis apps voor Android Tablet en Smartphone

De leukste gratis apps voor het Google Android besturingssysteem.

Gratis Website Hosting en Domein Registratie

Gratis Website Hosting PHP MySQL ondersteunde websites en Domein Registratie

Draadloos internet werkt niet meer (XP)

Tips voor het herstellen van een draadloze netwerk verbinding.

Computervirussen

Welke virussen kunnen je computer besmetten en wat kunnen ze aanrichten?

Fractals

Het wiskundige figuur 'fractal' en de toepassingen

Gratis hotmail inloggen, hotmail aanmelden

Log in om jouw nieuws te bekijken. Reageer op de berichten van je vrienden en deel je gedachten.

Is www.pc-speed.org betrouwbaar, Registry Booster

Werkt je Pc langzaam? pc-speed.org . Een snel 3 minuten onderzoek vind en repareert alle fouten onmiddellijk. Download nu gratis, 100 gegarandeerd

Waarom is de goedkope Huawei Ascend P7 de beste smartphone van het jaar?

De Huawei Ascend P7 is ruim 200 euro goedkoper dan de topmodellen Samsung Galaxy S5 van en Apple's iPhone 5s maar doet daar niet voor onder.

2 Manieren om je ip adres te vinden

Het vinden van je ip adres kan nog best lastig zijn, in dit artikel geef ik een stappenplan voor het vinden van zowel je interne- als externe ip-adres.

Hoe vind je hulp voor Microsoft Office?

Gratis hulp van www.microsoft.com klantenservice, ’t kan!

Hoe krijg ik toch een Start menu in Windows 8?

Toch een Start menu in Windows 8!

Internet plat

kan het internet stuk? Wat moet een terrorist doen om het internet plat te leggen

Basisprincipes Access 2003

Basisprincipes Access 2003

Excel 2003

Met behulp van dit artikel wegwijs geraken in Excel 2003!

Kan virusscanner of ander programma niet verwijderen!

Lees hier stap voor stap hoe u een programma of virusscanner kunt verwijderen

Wat is Black Hat SEO?

Uitleg van zoekmachine optimalisatie technieken die worden afgekeurd door zoekmachines

Een evaluatie van 2 jaar GNU/Linux Gebruik

Een evaluatie van 2 jaar GNU/Linux Gebruik