Films afspelen op de Sony PlayStation 3


Publicatie datum:

Verschillende methodes om films te kijken

Gesponsorde koppelingen

De PlayStation 3 (PS3) is een zeer uitgebreide spelcomputer. Eigenlijk is het veel meer dan alleen een spelcomputer. Je kunt er natuurlijk videogames op spelen, maar je kunt er nog veel meer mee. Bijvoorbeeld films afspelen.

Het voordeel van het afspelen van films op een PS3 is dat de PS3 een film verbeterd bij het afspelen. Deze techniek wordt ‘Upscaling' genoemd. Ook hoeft er geen rekening gehouden te worden met de ‘framerate' (= aantal beelden per seconde) van de film. De PS3 stelt de TV zelf goed in op de juiste framerate. De processor in de PS3 is zo krachtig dat er praktisch nooit vertragingen optreden tijdens het afspelen van een film.

 

Ondersteunde filmformaten

De PS3 ondersteund heel veel soorten films. Ten eerste natuurlijk gewoon het DVD formaat: MPEG2. Daarnaast wordt ook het populaire DIVX en XVID ondersteund, dit wordt ook wel MPEG4 genoemd. Veel filmcamera's filmen in het MPEG1 formaat. Dit kan ook afgespeeld worden. Als laatste wordt het AVCHD formaat ondersteund. Dit is het coderingsformaat van Blu-ray disks en wordt veel gebruikt voor HD films. Ook het WMV formaat kan vaak (maar niet altijd) worden afgespeeld. Het Matrosjka (MKV) formaat wordt niet ondersteund. Qua muziek ondersteund de PS3 alle populaire formaten, behalve het WMA 10 Pro formaat. Dit is logisch, aangezien het hier om een Microsoft standaard gaat, die niet publiekelijk beschikbaar is.

 

Films op disk

Het makkelijkst is het als je een film gewoon op een schijfje hebt staan. De PS3 kan verschillende soorten schijven afspelen: CD's, DVD's, (her)schrijfbare DVD's, dual-layer schrijfbare DVD's en Blu-Ray disks. Het schijfje wordt in de PS3 gestopt en er komt een icoontje bij in het ‘Video' menu. Klik op het icoontje en de film wordt gestart. Bestanden van een Data disk afspelen kan ook, maar dan dienen de bestanden in de \VIDEO directory te staan. Als dat niet het geval is, is er nog een andere mogelijkheid: ga op het icoontje van de disk staan en druk op het driehoekje op de controller. Kies dan de optie: alles weergeven. Nu worden alle bestanden getoond die op de disk aanwezig zijn.

 

Film op een externe harddisk

De PS3 kan ook een externe harddisk gebruiken om daar films van af te spelen. Er moet wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan. De harddisk moet geformatteerd zijn in het FAT32 formaat. De PS3 kan dus geen NTFS lezen, helaas. Door deze beperking mogen de bestanden maximaal 4GB (gigabyte) groot zijn. Over het algemeen is dat genoeg voor de meest films. Om een film van een externe harddisk of geheugenkaart af te spelen moeten ze in de directory \VIDEO geplaatst worden. Als de harddisk aangesloten wordt op de USB aansluiting van de PS3 zal er onder het ‘Video' menu een extra icoontje komen met USB-device. Klik hierop en er komt een lijst met alle films die op de harddisk staan. Klik een film aan en de PS3 speelt deze af.

 

Films streamen via een LAN netwerk

De lastigste methode om films af te spelen op de PS3 is het streamen via een netwerk. In deze opstelling moet een film op een (Windows) PC aanwezig zijn en moeten zowel de PS3 als de PC met een kabel op een router aangesloten zijn. Wireless is niet geschikt omdat de film dan gaat stotteren. Op de PC dient een ‘Media Server' geïnstalleerd te worden. Windows Media Player is ook een Media Server, maar helaas niet goed compatible met de PS3. TVersity is een gratis mediaserver die het prima samenwerkt met de PS3.

Zorg dat in TVersity de film in het lijstje aanwezig is. Op de PS3 komt er in het lijstje onder het ‘Video' menu de naam van de PC te staan met daarbij ook het logo van TVersity. Door dit icoontje aan te klikken en daarna de film te kiezen kan de film gestart worden. Het voordeel van deze opstelling is dat er geen beperking is van 4GB per bestand. Als de PC snel genoeg is kan deze ook nog het bestand omzetten naar een videobestand dat de PS3 kan afspelen. Deze techniek wordt Transcoding genoemd.

 

Veel succes!

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 7
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie computers

Het voordeel van een externe DVD-brander

Het voordeel van een externe DVD-brander of CD-brander op USB.

Gratis virtuele computer in hersens

Krijgt iedereen binnenkort zijn eigen gratis virtuele computer of softwarematige in zijn hersens?

Hoe kom je hoog in Google?

Een artikel voor beginners die niets afweten van hoe Google werkt en graag willen weten hoe je hoog komt in Google.

Nieuwe talen toevoegen op uw WordPress website

In een aantal stappen uw WordPress website meertalig maken

Uitvoeren staat niet meer in het start menu.

Lees hier hoe u de knop uitvoeren terug kunt krijgen in het start menu.

Alles over ebay.nl, ebay.com, ebay.be

Ebay is de leukste manier om te kopen en te verkopen op het Internet! Je vindt er duizenden koopjes vanaf 1 euro!

Hoe maak je een Acer Aspire accu schoon ?

Acer aspire accu

De werking van een 3D-printer

De werking van een 3D-printer. Hoe gaat het afdrukken van ruimtelijke objecten in zijn werk?

Hoe kan ik de lettergrootte aanpassen van een website?

Leer hier hoe hoe makkelijk en snel de lettergrootte kunt aanpassen van een website.

Hoe verbeter je de prestaties van een Dell XPS 15 accu?

Dell accu

.srt-files

Een bestandsextensie die ondertitels bevat voor een videobestand

Pimp je website: maak een goede sitemap

Een sitemap wordt vaak als overbodig beschouwd bij het bouwen van een website. Maar dat is een vergissing. In dit artikel leggen we het belang van een goed geconstrueerde sitemap uit.

Windows 7 - Gebruik

Windows 7 - Hoe te gebruiken

Vine video-app van Twitter

Twitter heeft een nieuwe app: Vine. De app is een soort “Instagram voor video’s”. Met de app kunnen korte filmpjes gemaakt worden en direct op internet gezet.

Backup van uw computer - basiskennis

Wat moet u weten over de backup van uw computer?

Speedtouch routers onbeveiligd

Wil je weten hoe je online kan, zonder router in huis, en toch legaal? Lees dan snel verder!

De zwakke punten van een passieve bodyscanner

Zwakke punten van passieve bodyscanner

Hoe kun je goedkoop aan originele HP inkt cartridges komen?

Een goedkope nieuwe inkt jetprinter is heel makkelijk te vinden vandaag de dag. De HP deskjet 1010 Inkjetprinter bijvoorbeeld is te koop voor het luttele bedrag van €31.46.

Wat is malware?

In dit artikel staat beschreven wat malware is, hoe je het kunt verwijderen van je computer en hoe je het buiten de deur houdt.

Recursie in de informatica

Een inleiding in recursie in de informatica en wiskunde.

Wordfeud; competitie, plezier en uitdaging

Zo kun je competie spelen met het spelletje wordfeud

Banken doelwit cyber aanvallen, Ideal doelwit cyber aanvallen

Steeds vaker zijn banken het doelwit voor cyberaanvallen, lees hier meer over dit fenomeen.

Wachtwoord versleutelen in php

Een handige functie die een wachtwoord onomkeerbaar versleutelt en niet zomaar te ontcijferen valt.

Computerberekeningen: 1 en 0, het binaire getallenstelsel

De computer gebruikt 1 en 0, hoe kunnen wij deze 'getallen' normaal lezen?

Hoe start je met het wegwijsworden op een computer?

Iedereen gebruikt tegenwoordig een computer zo lijkt het, maar als je dit nog nooit gedaan hebt hoe begin je dan en misschien nog wel belangrijker waar begin je dan?