Windows start niet meer op


Publicatie datum:

Hoe repareer ik mijn windows wanneer ik geen toegang meer heb.

Gesponsorde koppelingen

Windows kan niet meer geladen worden is een reeds veel voorkomend probleem. Het systeem start alleen nog maar tot het laad balkje van windows en herstart zichzelf daarna automatisch. Hier volgen een paar handige tips die u kunt proberen voordat u kiest voor een herinstallatie van uw systeem.

Deze oplossing zullen vooral gebaseerd zijn op Windows XP.

Voorbereiding.

Start uw computer op en druk 'Delete'. Dit brengt u bij de 'BIOS'. Als u hier bent ziet u bovenaan het scherm een aantal tabbladen. Hier kiest u voor 'Boot'. Op dit tabblad ziet u vervolgens de optie 'Boot Device Priority' een andere mogelijkheid is dat u gelijk al een aantal apparaten ziet staan. Zorg in beide gevallen dat CDROM/DVDROM op 'First Boot Device' komt te staan. Druk nu op F10 om de wijziging op te slaan en de computer te herstarten. Nu zal de computer van de Windows CD opstarten.

 

Bootsector repareren.

Als eerste zullen wij proberen de bootsector te repareren, dit gaat als volgt.
Zorg dat u tijdens het opstarten uw windows cd uw computer heeft zitten. Een regel zal tijdens het opstarten in beeld verschijnen met de tekst; 'Druk een toets om van CD te starten'. Hier kunt u een willekeurige toets op het toetsenbord aanslaan om de CD te starten.

Nu zal de Windows 7 of windows 8 installatie procedure van start gaan. U krijgt als alles geladen is een aantal opties te zien, hier kiest u voor 'R' wat voor repareren zal staat.

Het beeld zal overgaan in een zwart Dos scherm waar u ondermeer het volgende ziet:

----------------------------------------------
1: C:/Windows/

Welk systeem wilt u repareren? ...

----------------------------------------------

Hier toets u '1' in en drukt op enter.

Zodra dit gedaan is zal een streepje blijven knipperen naast 'C:/Windows/'. U heeft nu de optie om iets in te typen.
U type dan het volgende in:

fixboot

Nu zal de computer u een bevestiging vragen, type dan 'J' van ja en druk op enter om door te gaan. Deze optie zal de gehele bootsector (de boot.ini) herschrijven.

Zodra dit gedaan is zal een streepje blijven knipperen naast 'C:/Windows/'. U heeft nu de optie om iets in te typen. U type dan het volgende in:fixboot

fixmbr

Nu zal de computer u een bevestiging vragen, type dan 'J' van ja en druk op enter om door te gaan. Deze optie zal het 'Master Boot Record' herschrijven.

Zodra dit gedaan is zal een streepje blijven knipperen naast 'C:/Windows/'. U heeft nu de optie om iets in te typen. U type dan het volgende in:fixboot

CHKDSK C: /R /F

Nu zal de computer u een bevestiging vragen, type dan 'J' van ja en druk op enter om door te gaan. Deze optie zal foute bestanden herschikken en repareren.

Start nu uw computer opnieuw op, dit mag met een abrupte manier van afsluiten. Nu zou het systeem weer goed moeten starten.

 

Herinstallatie zonder verlies van gegevens op de C schijf.

Zorg dat u tijdens het opstarten uw windows cd uw computer heeft zitten. Een regel zal tijdens het opstarten in beeld verschijnen met de tekst; 'Druk een toets om van CD te starten'. Hier kunt u een willekeurige toets op het toetsenbord aanslaan om de CD te starten.

Nu zal de Windows installatie procedure van start gaan. U krijgt als alles geladen is een aantal opties te zien, hier kiest u er voor om op enter te drukken wat voor installeren zal staat.

Nadat u dit hebt gedaan zal er een nieuwe keuze gemaakt moeten worden. Als u de C schijf selecteerd een nogmaals op enter druks zal Windows het systeem herschrijven zonder dat de schijf geformateerd* word.

*Formateren houdt in dat de hele schijf leeg gemaakt zal worden voordat een nieuwe installatie plaats vindt.

Hierna zal het systeem zichzelf opnieuw starten en bezig gaan met de installatie van Windows. U dient niet opnieuw het van CD started te activeren in andere woorden u kunt toekijken hoe het systeem zich automatisch verder installeerd. Natuurlijk zal het op den duur vragen naar gebruiker/pc naam, licentie en al dit soort informatie die de installatie nodig heeft.

Hierna zou u weer vrolijk gebruik kunnen maken van uw systeem.

 

Nawoord.

De tekst weergegeven op uw computer kan afwijken van hierboven genoemt. De procedure van repareren blijft het zelfde. Schrikt dus niet als de tekst op uw scherm niet klopt met hier weergegeven.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie computers

Hoe werkt Twitter?

hoe werkt twitter. trucks en tips over twitter.

Social media, plaag of zegen?

tegenwoordig kun je eigenlijk al niet meer zonder het lidmaatschap van een socialmedia site, maar wat zijn nu de voor en nadelen?

Waarom is de goedkope Huawei Ascend P7 de beste smartphone van het jaar?

De Huawei Ascend P7 is ruim 200 euro goedkoper dan de topmodellen Samsung Galaxy S5 van en Apple's iPhone 5s maar doet daar niet voor onder.

Simpel backuppen van SQL Express databases

Eenvoudig backuppen van SQL Express databases via een freeware tool.

Twee absolute toppunten van een VPS nader benoemt

Veeleisende website eigenaren zweren erbij, een VPS of ook wel virtual private server. Anders dan de shared hosting pakketten die door de massa worden afgenomen, is een VPS voor de echte web hosters.

Refurbished Laptops en Toelatingseisen

Dit betekent dat als een refurbished laptop bedrijf hier lid van is dat deze dan ook echt betrouwbaar is in de handelingen die zij uitvoeren.

Goedkope tablet, Archos Arnova tablet, Tablet-pc

Alles over de Archos Arnova 10d G3 10,1

Trage computer? Waarom & hoe te voorkomen !

Enkele tips om uw pc in topconditie te houden

Pimp je website: ken je doelgroep

Inzicht in de aard van de mensen die jouw site bezoeken is zeer belangrijk. Je kunt die informatie gebruiken om je site te verbeteren en aan te passen. Hierdoor zul je meer trouwe terugkerende bezoekers krijgen.

Social Engineering

Maatregelen om Social Engineering tegen te gaan

Mac OS X Snow Leopard of Windows 7?

Vergelijking tussen 2 nieuwe besturingssystemen

Gratis bloemen achtergrond hyves

Hoe kom je aan de mooiste gratis bloemenachtergronden voor je Hyves pagina.

Weebly: maak snel een gratis, professionele website

Informatie over het maken van een gratis website bij Weebly.

Goldmember op Hyves

Hyves... Het is gratis maar dat hoeft 't niet te zijn. Je kan namelijk Goldmember worden. Het belangrijkste voordeel daarbij is dat je toegang hebt tot vele extra's!

Hoe maak ik een duaal boot systeem met windows

Dit artikel beschrijft het maken van een duaal boot systeem met Windows 7 Ultimate en Windows Server 2012

De mooiste gratis wallpapers, hd wallpaper, free wallpaper

De mooiste gratis HD wallpapers voor jouw verzamelt met directe downloadlink.

Adsense heeft een Nederlands alternatief, de PayPro AdViewer!

Adsense heeft een Nederlands alternatief, de PayPro AdViewer! Dit bericht is geschreven door Martin Verlaan, ontwikkelaar van de PayPro AdViewer. .

Hoe verbeter je de prestaties van een Dell XPS 15 accu?

Dell accu

Over virtual reality

Belangrijke aspecten van virtual reality, van definiëring tot aandachtspunten.

Ethische kant aan de bodyscanner

Ethische kant van bodyscanner

Blogging tips en advies

In dit artikel vind je handige tips en belangrijk advies over het goed opzetten van een blog! Voorkom beginnersfouten en trek veel bezoekers!

HP touchpad, HP tablet, HP mini laptop

In dit artikel lees je alles over de nieuwe HP Touchpad, met WebOS als besturingssysteem.

Microsoft office software

Werelds meest bekende zakelijke software.

Wat is Airplay en hoe gebruik ik het op mijn pc?

AirPlay is een fantastisch programma van Apple waarmee je muziek en video direct van het ene apparaat op het andere kunt streamen. Hierdoor wordt het veel gemakkelijker om anderen mee te laten genieten van een filmpje dat je bijvoorbeeld op je iPhone hebt.

Pimp je website: verbeter de navigatie

Een goed georganiseerde website zorgt er voor dat bezoekers op je site blijven. Als de navigatie van je website niet goed werkt, of te ingewikkeld is, zullen bezoekers je site al snel verlaten. Bij het ontwerpen van je website is het daarom belangrijk rekening te houden met hoe een bezoeker denkt, doet en reageert.