Een defecte Laptop LCD Scherm


Publicatie datum:

Deze tutorial laat zien hoe het verwijderen van een laptop lcd, en hoe je een scherm van de laptop te vervangen. Je zou kunnen overwegen het vervangen van uw scherm van de laptop als je dode pixels, of een gebarsten scherm, of als het scherm niet reageert op alles.

Gesponsorde koppelingen

Net als de meeste computer problemen, is een scherm van de laptop reparatie gediagnosticeerd door een proces van eliminatie. Er zijn vijf belangrijke componenten voor een scherm van de laptop: de laptop LCD of LED-scherm zelf, de verlichting, de flex-kabel, de omvormer en het moederbord. Soms is de directe oorzaak van het probleem is duidelijk wanneer de laptop scherm is gebarsten of vanwege fysieke trauma gebroken. Andere tijden, de bron van het probleem is niet zo duidelijk (zoals het geval is wanneer het scherm is dim). In dit artikel zullen we betrekking hebben op de stappen voor probleemoplossing van een scherm van de laptop te repareren.

De eerste stap is om te bevestigen dat we te maken hebben met een laptop scherm te repareren en niet een stroomstoring of een andere laptop probleem. Dit gebeurt door ervoor te zorgen dat de laptop aan staat. Als het display op uw scherm correct is en u kunt uw laptop opstarten via de BIOS in Windows, dan heb je vastgesteld dat de rest van de machine goed lijkt te werken.

Als alternatief, als het scherm is gebroken en alles wat je ziet zijn barsten, inkt vlekken en lijnen, dan moet u de laptop sluiten en op een extern beeldscherm (een desktop-scherm) en vandaar het probleem op te lossen. Als het externe beeldscherm niet zichtbaar is, is een correcte weergave van de boot-up proces, maar je hoort dat de laptop goed draait (normaal piepjes, ventilatoren draaien, harde schijf draait) dan moet u bevestigen dat de externe monitor functioneel is. Als het een moederbord probleem is dit zal niet worden opgelost door het vervangen van het scherm.

 

Nu heb je de laptop aangesloten op een extern beeldscherm en heb gezien dat het opstarten goed is, is het tijd om het belangrijkste probleem vast te stellen. Als het scherm gewoon zwart is of donker, gebruik dan een zaklamp om het scherm rond de linkerbovenhoek of het midden te verlichten. Als u het scherm met de hulp van de zaklamp te zien is, dan weten we dat het scherm de gegevens goed heeft ontvangen, maar niet oplicht. Dit zal een inverter probleem kunnen zijn(test met een voltmeter om elektrisch vermogen te bevestigen) of een backlight probleem. Als de omvormer defect is, moet u deze vervangen door een nieuwe. Als de omvormer functioneel is, dan is het sterk aanbevolen om de laptop scherm te vervangen.

Als het scherm van de laptop is niet gedimd, maar er is geen display op de laptop (maar wel op de externe monitor), is het tijd om te proberen van de laptop scherm te vervangen. De meeste laptop scherm reparaties zijn te wijten aan een beschadigde scherm of achtergrondverlichting. U kunt echter ook ervaren situaties waar willekeurige stippen bij het opstarten verschijnen op het scherm, verticale of horizontale lijnen over het hele scherm, een groeiende verkleuring van een gebied aanwezig is van een soort vlek is in ontwikkeling. In al deze gevallen moet u de laptop weer vergelijken met het externe beeldscherm. Als de externe display niet opnieuw deze kwesties recreate, dient u de laptop scherm te vervangen.

Laptop scherm reparaties is een delicate operatie. Hoewel het mogelijk is om "-het-zelf doen", houd u in gedachten dat je te maken krijgt met zeer breekbare onderdelen, kleine schroevjes, de mogelijkheid van verdere beschadiging van de eenheid en uiteindelijk garantie komen te vervallen. Met deze informatie, bent u nu in staat om het op te lossen van problemen, diagnose, en je scherm van de laptop te vervangen, zonder onnodige geld te besteden aan een professional die gaat hetzelfde proces volgen zoals hierboven vermeld. Het is belangrijk dat u het uit elkaar halen van je laptop scherm in het comfort van uw eigen omgeving doet. En in tegenstelling tot wat veel mensen denken, mag je niet meer dan een half uur hieraan werken als je extra voorzichtig ben. Ik kwam deze video tegen toen ik mijn scherm moest verwisselen vorig jaar tijdens het verhuizen naar mijn nieuwe appartement. Genieten!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie computers

Wie is de geestelijke “vader” van BitTorrent, uTorrent en andere gratis Torrent download programma’s

Met gratis Torrent programma’s kun je gratis op een heel groot aantal websites alle films en muziek kan downloaden.

Hoe kan ik online spelletjes spelen?

Wat zijn de mogelijkheden voor het online spelen van allerlei soorten spelletjes?

Wat is een router?

Uitleg over wat een router is.

Gratis virtuele computer in hersens

Krijgt iedereen binnenkort zijn eigen gratis virtuele computer of softwarematige in zijn hersens?

Webdesign

Wat is webdesign,waar gebruik je het voor en wie maakt het. Dat is wat we gaan behandelen in dit artikel.

Welke sneltoetsen kan ik toepassen in Windows Vista?

Een artikel waar een aantal sneltoetsen in beschreven staan, die je kunt toepassen in Windows Vista.

Sterke punten van de passieve bodyscanner

Sterke punten van de passieve bodyscanner

Automatiseer je zakelijke en privéleven met ifttt!

Dit artikel beschrijft uitgebreid de mogelijkheden van ifttt.

Windows start niet meer op

Hoe repareer ik mijn windows wanneer ik geen toegang meer heb.

Waar moet u opletten bij het aankopen van een Computer of laptop?

Tips bij het kopen van een computer of laptop

Goedkope tablet, Archos Arnova tablet, Tablet-pc

Alles over de Archos Arnova 10d G3 10,1

Gratis TV kijken via internet (Ziggo)

Gratis tv kijken via internet. Lees hier meer informatie!

Geen geluid op TV met HDMI kabel aangesloten op laptop

Lees hier hoe u ook weer geluid via de tv krijgt, indien aangesloten aan laptop met een HDMI kabel.

Internet plat

kan het internet stuk? Wat moet een terrorist doen om het internet plat te leggen

Moet ik overstappen van Windows 7 naar Windows 8?

Windows 7 vs Windows 8

Social media, plaag of zegen?

tegenwoordig kun je eigenlijk al niet meer zonder het lidmaatschap van een socialmedia site, maar wat zijn nu de voor en nadelen?

Meest gebruikte sneltoetsen / shortkeys

overzicht van meest gebruikte sneltoetsen

Introductie in PHP

Een korte inleiding in PHP, regelmatig gevolgd door nieuwe artikelen

Weebly: maak snel een gratis, professionele website

Informatie over het maken van een gratis website bij Weebly.

Fractals

Het wiskundige figuur 'fractal' en de toepassingen

Windows 7 - Gebruik

Windows 7 - Hoe te gebruiken

Tips bij het optimaliseren van uw website voor zoekmachines als Google

U wilt gevonden worden op het web en dit artikel vertelt u hoe.

Leven zonder internet en toch digitaal verbonden zijn.

Jonge mensen weten niet beter of het internet is iets wat altijd al bestaan heeft. Ze staan er niet eens bij stil dat het internet constant in stand gehouden moet worden door mensen en niet iets is wat van nature aanwezig is en waar je je alleen maar door middel van een “device” op aanmelden moet.

Excel 2003

Met behulp van dit artikel wegwijs geraken in Excel 2003!

5 manieren om Google Adsense inkomsten te verhogen

Hoe haal je meer uit Google Adsense?