Hoe kom je hoog in Google?


Publicatie datum:

Een artikel voor beginners die niets afweten van hoe Google werkt en graag willen weten hoe je hoog komt in Google.

Gesponsorde koppelingen

Hoe werkt Google? Hoe kom je hoog in Google? Dit zijn vragen waar niet iedereen het antwoord op weet en als je dit gaat zoeken vaak op veel vakjargon stuit. Vandaar dit artikel voor de beginner die weinig tot niets van Google afweet. Bron: zoekmachine optimalisatie mkb wimsl

Google is veruit de nummer één zoekmachine op deze planeet. Bijna iedereen gebruikt wel Google in Nederland om iets te zoeken op het internet. Met meer dan 90% marktaandeel is Google eigenlijk de zoekmachine waarmee men rekening moet houden als je meer bezoekers op je website wilt.

Google is simpelweg opgedeeld in twee delen. Het advertentie deel en het "normale" deel (ook wel organische deel). Als iemand iets zoekt in Google dan krijgt diegene allemaal resultaten te zien. Daarbij staan ook advertenties bij (bovenaan de pagina en aan de rechterkant). Hier betalen bedrijven/particulieren voor en in principe kan je als je genoeg geld hebt, gemakkelijk bovenaan deze advertentieresultaten komen. Ik ga in dit stuk meer in op het "normale" organische deel in. In de afbeelding is het rode omcirkelde gedeelte het advertentie deel en het blauwe omcirkelde gedeelte het organische deel.

Het organische deel van Google zijn de resultaten waarvan Google denkt dat deze het meest relevant zijn voor degene die zoekt. Google wilt immers zijn gebruikers tevreden stellen door zo relevante resultaten te laten zien! Het is dus een foute opvatting dat mensen denken dat je Google moet betalen om hoog te komen.

Stel je voor jij fokt en verkoopt leuke honden van een bepaald ras. Je hebt een mooie site en wilt graag klanten via deze site verkrijgen. Er zijn vast mensen die op zoek zijn naar een hond van jou! Deze zullen hoogstwaarschijnlijk hun zoektocht starten op Google. Zij zoeken bijvoorbeeld: Jack Russel puppy kopen.

Als mensen deze woorden intypen op Google krijgen ze allemaal resultaten en wil jij natuurlijk op de nummer één plek komen met de website over je honden. Alleen hoe doe je dit?

Er zijn talloze trucjes om hoog te komen in Google. Alleen we houden het hier simpel en niet al te technisch. Grofweg zijn er drie onderdelen de veruit het belangrijkst zijn om goed hoog te komen in Google.

1 Inhoud van je website

De website moet de woorden en de tekst bevatten waarop de zoeker in Google op zoekt. Als deze woorden niet voorkomen op je site, kan Google de site niet vinden. Het is dus verstandig om veel informatie en tekst diep in je website te verwerken. Dus niet op de homepage, maar op pagina's diep in de site. Het werkt niet om telkens hetzelfde woord 5000 keer te herhalen op één pagina. Dit werd vroeger wel gedaan om Google voor de gek te houden, maar tegenwoordig heeft Google daar instrumenten voor om dit op te sporen en kan jou site vervolgens uit de zoekresultaten halen. Als je informatie hebt op jou site die relevant is voor bezoekers + de zoekwoorden bevat. Dan is de kans groot dat Google jou goed indeelt in de resultaten.

2 Technische opbouw

De site die je hebt moet goed opgebouwd zijn uit leesbare html codes. Google heeft zogeheten spider robots die jou website bekijken. Het is dus niet een mens die de site ziet. Deze spider robots kunnen alleen goede en duidelijk opgebouwde html codes lezen. Een flash website wordt bijvoorbeeld over het algemeen slechter gevonden door deze robots. Er zijn talloze technische aspecten die je moet inrichten om jou website zoekmachinevriendelijk te maken. Op Google's site zelf staat een uitgebreide webmaster guide waarin omschreven staat hoe je het best je site kan opbouwen.

3 Links verwijzend naar jou website

Om hoog te komen in de resultaten is dit veruit het belangrijkst. Google ziet hoeveel websites een link hebben naar die van jou. Hoe meer links je hebt van verschillende websites, des te belangrijker de Google spider robot denkt dat jij bent. De robot kijkt niet alleen naar de links, maar ook de inhoud van de websites die naar jou linken. Je moet dus wel relevante websites hebben die naar jou website linken. De site die bijvoorbeeld over honden gaat heeft weinig aan een link van een andere website die over financieel advies gaat. 

Er is een verschil tussen websites die linken naar jou. Een link van de Telegraaf naar jou website is veel waardevoller dan een link van de website van je buurman die over duiven gaat. Probeer dus waardevolle websites te laten linken naar die van jou en Google herkent dit en jou site komt hoger in de zoekresultaten. Dit onderdeel noemt men in vakjargon ook wel: linkbuilding. 

Een artikel over linkbuilding volgt nog. Ik hoop dat in ieder geval de werking van Google en hoe je hoger komt een stuk duidelijker is nu


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 7
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie computers

De populairste websites van 2010!

Ben je wel eens benieuwd naar de meest bezochte websites ter wereld... En in Nederland? Dat kom je nu te weten!

Hoe kun je draadloos printen met een bedrade netwerkprinter?

Draadloos printen met de bedrade Hp Officejet Eprinter netwerkprinter en Google Cloud Print.

Tips bij het aanschaffen van een computer

Het aanschaffen van een computer, hoe pak ik dit aan?

Excel 2003 - Grafieken

Hoe maak -of pas je een grafiek aan in Excel? Hier wordt het uitgelegd!

De Logitech G700 Wireless Gaming muis.

We nemen een kijkje naar de allernieuwste, draadloze gaming-muis van Logitech. De G700.

Hoe vind je hulp voor Microsoft Office?

Gratis hulp van www.microsoft.com klantenservice, ’t kan!

De datum vinden waarop een website voor de eerste keer online was

Hoe oud is een bepaalde website? In dit artikel zal ik je via een handig trucje uitleggen hoe je de eerste datum vindt waarop een webpagina online was.

Tips en advies om je blog te promoten

Handige tips en praktisch advies om je blog te promoten en zodoende meer bezoekers te trekken!

Hoe kan ik de lettergrootte aanpassen van een website?

Leer hier hoe hoe makkelijk en snel de lettergrootte kunt aanpassen van een website.

Gratis Website Hosting en Domein Registratie

Gratis Website Hosting PHP MySQL ondersteunde websites en Domein Registratie

Internet plat

kan het internet stuk? Wat moet een terrorist doen om het internet plat te leggen

Alles kijken op uw TV via uw laptop of computer!

Lees hier alles over TV kijken via uw laptop of computer.

Wat is reseller webhosting?

Wil je een eigen hostingbedrijf beginnen of wil jij gewoon al jouw domeinen op een centrale plaats hebben, dan is het reseller pakket iets voor jouw. Dit pakket geeft een mooie kans voor mensen die een eigen hosting bedrijf willen beginnen.

Automatiseer je zakelijke en privéleven met ifttt!

Dit artikel beschrijft uitgebreid de mogelijkheden van ifttt.

2 Manieren om je ip adres te vinden

Het vinden van je ip adres kan nog best lastig zijn, in dit artikel geef ik een stappenplan voor het vinden van zowel je interne- als externe ip-adres.

Hoe werkt de Microsoft Exchange Server?

Ook wij gaan eindelijk werken met de Microsoft Exchange Server maar hoe werkt de Microsoft Exchange Server?

Windows start niet meer op

Hoe repareer ik mijn windows wanneer ik geen toegang meer heb.

Pimp je website: maak 'm zoekmachine vriendelijk

Je hebt niks aan een website als er geen bezoekers komen. Een belangrijke bron van verkeer op het internet zijn zoekmachines zoals Google, Yahoo! en Bing. Daar ligt dan ook het belang van het ontwerpen van een zoekmachine vriendelijke site. Als je hoog scoort in de zoekresultaten van een zoekmachine, zal je meer bezoek

Welke sneltoetsen kan ik toepassen in Windows Vista?

Een artikel waar een aantal sneltoetsen in beschreven staan, die je kunt toepassen in Windows Vista.

5 manieren om Google Adsense inkomsten te verhogen

Hoe haal je meer uit Google Adsense?

Bespaar heel veel stroom en geld met de meest gebruikte zoektermen

Lees hier hoe je miljoenen euro’s en kilowatt uur stroom kunt besparen door een juist gebruik van je zoektermen.

Waarom is de goedkope Huawei Ascend P7 de beste smartphone van het jaar?

De Huawei Ascend P7 is ruim 200 euro goedkoper dan de topmodellen Samsung Galaxy S5 van en Apple's iPhone 5s maar doet daar niet voor onder.

Alles wat je moet weten over radiometrie

Wat houdt radiometrie in en hoe werkt dit precies.

De werking van een 3D-printer

De werking van een 3D-printer. Hoe gaat het afdrukken van ruimtelijke objecten in zijn werk?

Met Wordpress een website voor je bedrijf

Met Wordpress maak je snel, een vakkundig en mooie website. Prima voor je bedrijf, maar ook voor een persoonlijke site.