Hoe kom je hoog in Google?


Publicatie datum:

Een artikel voor beginners die niets afweten van hoe Google werkt en graag willen weten hoe je hoog komt in Google.

Gesponsorde koppelingen

Hoe werkt Google? Hoe kom je hoog in Google? Dit zijn vragen waar niet iedereen het antwoord op weet en als je dit gaat zoeken vaak op veel vakjargon stuit. Vandaar dit artikel voor de beginner die weinig tot niets van Google afweet. Bron: zoekmachine optimalisatie mkb wimsl

Google is veruit de nummer één zoekmachine op deze planeet. Bijna iedereen gebruikt wel Google in Nederland om iets te zoeken op het internet. Met meer dan 90% marktaandeel is Google eigenlijk de zoekmachine waarmee men rekening moet houden als je meer bezoekers op je website wilt.

Google is simpelweg opgedeeld in twee delen. Het advertentie deel en het "normale" deel (ook wel organische deel). Als iemand iets zoekt in Google dan krijgt diegene allemaal resultaten te zien. Daarbij staan ook advertenties bij (bovenaan de pagina en aan de rechterkant). Hier betalen bedrijven/particulieren voor en in principe kan je als je genoeg geld hebt, gemakkelijk bovenaan deze advertentieresultaten komen. Ik ga in dit stuk meer in op het "normale" organische deel in. In de afbeelding is het rode omcirkelde gedeelte het advertentie deel en het blauwe omcirkelde gedeelte het organische deel.

Het organische deel van Google zijn de resultaten waarvan Google denkt dat deze het meest relevant zijn voor degene die zoekt. Google wilt immers zijn gebruikers tevreden stellen door zo relevante resultaten te laten zien! Het is dus een foute opvatting dat mensen denken dat je Google moet betalen om hoog te komen.

Stel je voor jij fokt en verkoopt leuke honden van een bepaald ras. Je hebt een mooie site en wilt graag klanten via deze site verkrijgen. Er zijn vast mensen die op zoek zijn naar een hond van jou! Deze zullen hoogstwaarschijnlijk hun zoektocht starten op Google. Zij zoeken bijvoorbeeld: Jack Russel puppy kopen.

Als mensen deze woorden intypen op Google krijgen ze allemaal resultaten en wil jij natuurlijk op de nummer één plek komen met de website over je honden. Alleen hoe doe je dit?

Er zijn talloze trucjes om hoog te komen in Google. Alleen we houden het hier simpel en niet al te technisch. Grofweg zijn er drie onderdelen de veruit het belangrijkst zijn om goed hoog te komen in Google.

1 Inhoud van je website

De website moet de woorden en de tekst bevatten waarop de zoeker in Google op zoekt. Als deze woorden niet voorkomen op je site, kan Google de site niet vinden. Het is dus verstandig om veel informatie en tekst diep in je website te verwerken. Dus niet op de homepage, maar op pagina's diep in de site. Het werkt niet om telkens hetzelfde woord 5000 keer te herhalen op één pagina. Dit werd vroeger wel gedaan om Google voor de gek te houden, maar tegenwoordig heeft Google daar instrumenten voor om dit op te sporen en kan jou site vervolgens uit de zoekresultaten halen. Als je informatie hebt op jou site die relevant is voor bezoekers + de zoekwoorden bevat. Dan is de kans groot dat Google jou goed indeelt in de resultaten.

2 Technische opbouw

De site die je hebt moet goed opgebouwd zijn uit leesbare html codes. Google heeft zogeheten spider robots die jou website bekijken. Het is dus niet een mens die de site ziet. Deze spider robots kunnen alleen goede en duidelijk opgebouwde html codes lezen. Een flash website wordt bijvoorbeeld over het algemeen slechter gevonden door deze robots. Er zijn talloze technische aspecten die je moet inrichten om jou website zoekmachinevriendelijk te maken. Op Google's site zelf staat een uitgebreide webmaster guide waarin omschreven staat hoe je het best je site kan opbouwen.

3 Links verwijzend naar jou website

Om hoog te komen in de resultaten is dit veruit het belangrijkst. Google ziet hoeveel websites een link hebben naar die van jou. Hoe meer links je hebt van verschillende websites, des te belangrijker de Google spider robot denkt dat jij bent. De robot kijkt niet alleen naar de links, maar ook de inhoud van de websites die naar jou linken. Je moet dus wel relevante websites hebben die naar jou website linken. De site die bijvoorbeeld over honden gaat heeft weinig aan een link van een andere website die over financieel advies gaat. 

Er is een verschil tussen websites die linken naar jou. Een link van de Telegraaf naar jou website is veel waardevoller dan een link van de website van je buurman die over duiven gaat. Probeer dus waardevolle websites te laten linken naar die van jou en Google herkent dit en jou site komt hoger in de zoekresultaten. Dit onderdeel noemt men in vakjargon ook wel: linkbuilding. 

Een artikel over linkbuilding volgt nog. Ik hoop dat in ieder geval de werking van Google en hoe je hoger komt een stuk duidelijker is nu


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 7
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie computers

Een evaluatie van 2 jaar GNU/Linux Gebruik

Een evaluatie van 2 jaar GNU/Linux Gebruik

Een nieuwe gebruiker aanmaken bij Windows

korte handleiding aanmaken nieuwe windows gebruiker.

Zoeken op het internet

Efficiënter zoeken op het internet? Hou rekening met deze tips!

Het voordeel van een externe DVD-brander

Het voordeel van een externe DVD-brander of CD-brander op USB.

Paint - originele achtergronden op een makkelijke manier

Stijlvollen en originele achtergronden op een makkelijke manier ontwerpen in paint

Top 10 websites: als je je verveelt.

Top 10 websites: als je je verveelt.

Social media

Social media

Hoe krijg je weer plezier in je werk?

Baal je van je werk maar kun geen andere baan krijgen, lees hoe je weer plezier krijgt in je werk.

Pimp je website: de 6 basisprincipes van goed design

Je website is zowel je visitekaartje als het hoofdkwartier van je online bedrijf. Daarom is het belangrijk kennis te nemen van enkele basisprincipes van goed webdesign. Je wilt immers zoveel mogelijk bezoekers bereiken, vasthouden en terug laten keren.

Product information management systemen worden steeds belangrijker voor het efficient beheren van complexe value chains

In een wereld waarin value chains zich uitspreiden over meerdere landen, verschillende talen en de administratie van productinformatie in verschillende systemen gedaan wordt, is het effectief beheren van productinformatie voor veel bedrijven een zware uitdaging.

Alles kijken op uw TV via uw laptop of computer!

Lees hier alles over TV kijken via uw laptop of computer.

Online veiligheid

Ik heb opgezocht wat mensen eigenlijk met je informatie kunnen die op internet staat opgeslagen. Van onschuldige informatie zoals foto's van jou met je vrienden en je hobbies, tot de gegevens van jou die online staan wanneer je doet aan online bankieren.

Twee absolute toppunten van een VPS nader benoemt

Veeleisende website eigenaren zweren erbij, een VPS of ook wel virtual private server. Anders dan de shared hosting pakketten die door de massa worden afgenomen, is een VPS voor de echte web hosters.

Gratis hotmail inloggen, hotmail aanmelden

Log in om jouw nieuws te bekijken. Reageer op de berichten van je vrienden en deel je gedachten.

Hoe maak je een Acer Aspire accu schoon ?

Acer aspire accu

Wat is het verschil tussen DVD+ en DVD- en DVD-ram

In dit artikel de uitleg over het verschil tussen DVD+ EN DVD- en andere soorten DVD’s.

Database en PHP

In dit artikel ga ik kort uitleggen hoe je doormiddel van een php script verbinding maakt met een mysql database.

Hoe functioneren de bodyscanners die gebruikt worden op vliegvelden?

Bodyscanners die wapens detecteren.

Coton Candy, computer ter grote van een USB-stick

De nieuwe Coton Candy is een computer ter grote van een USB-stick die in ieder beeldscherm of televisie ingeplugd kan worden.

Gratis Uploaden en downloaden met MegaUpload

Megaupload voorziet in het gratis, of tegen kleine vergoeding, stallen van grote bestanden (waaronder films), die anderen weer kunnen downloaden.

De Logitech G700 Wireless Gaming muis.

We nemen een kijkje naar de allernieuwste, draadloze gaming-muis van Logitech. De G700.

Waarom is de goedkope Huawei Ascend P7 de beste smartphone van het jaar?

De Huawei Ascend P7 is ruim 200 euro goedkoper dan de topmodellen Samsung Galaxy S5 van en Apple's iPhone 5s maar doet daar niet voor onder.

Fractals

Het wiskundige figuur 'fractal' en de toepassingen

Pimp je website: verbeter de gebruikersvriendelijkheid

Het maakt niet uit hoe briljant het ontwerp van je website is, als de inhoud van je site moeilijk te bereiken is dan is je site van weinig nut. In dit artikel volgen enkele tips om de gebruikersvriendelijkheid van je website te verbeteren.

Operatoren voor Access

De verschillende operatoren die je kan gebruiken in Access op een rijtje!