Product information management systemen worden steeds belangrijker voor het efficient beheren van complexe value chains


Publicatie datum:

In een wereld waarin value chains zich uitspreiden over meerdere landen, verschillende talen en de administratie van productinformatie in verschillende systemen gedaan wordt, is het effectief beheren van productinformatie voor veel bedrijven een zware uitdaging.

Gesponsorde koppelingen

In een wereld waarin value chains zich uitspreiden over meerdere landen, verschillende talen en de administratie van productinformatie in verschillende systemen gedaan wordt, is het effectief beheren van productinformatie voor veel bedrijven een zware uitdaging.

Gedurende de product lifecycle, vloeit productinformatie door verschillende kanalen zoals websites, geprinte catalogi, electronische data feeds etc. Daarnaast wordt het beheerd en aangepast vanuit verschillende geografische locaties en in verschillende talen. Vaak is de  productinformatie verspreid over verschillende afdelingen en systemen in plaats van dat ze beheerd worden op een centrale locatie.

 

Het is duidelijk dat de groeiende hoeveelheid productinformatie en het groeiende aantal product- en distributiekanalen waardoor ze vloeien bepaalde risico’s met zich meebrengen. De informatie is vatbaar voor onjuistheden en gebrekkigheden. Duplicaties doen zich voor en het wordt steeds moeilijker om productinformatie accuraat, juist en up-to-date  te houden binnen alle kanalen van de productinformatie value chain.

 

Gevolgen van deze inaccurate en gebrekkige productinformatie zijn het mogelijke verlies van klanten en opbrengsten, aangezien beslissingen vaak ongewenst gebaseerd worden op onjuiste informatie. Door geen toegang te hebben tot consistente, gedetailleerde en accurate productinformatie, missen veel bedrijven hun kans om hun concurrentiepositie aanzienlijk te verbeteren.

 

Product information management systemen worden gebruikt door bedrijven die, in samenwerking met verschillende partners en leveranciers, werken met complexe value chains.

Het concept product information management is nauw gerelateerd aan concepten zoals product resource management, product life-cycle management, cross-mediaal publiceren en product catalogus management. Van hoge kwaliteit zijnde productinformatie systemen beheren de stroom van informatie door de value chain op efficiënte wijze. Het bewerkstelligt het verzamelen, beheren en delen van productinformatie, niet alleen voor de eigen onderneming maar ook voor leveranciers en partners. Het creëeren van één bron van productinformatie stelt bedrijven in staat tot het hebben van meer controle en dit zal leiden tot een beter product voor de klant. Het gebruik van product information management systemen leidt tot verminderde operationele kosten, onder andere door de optimalisering van voorraadniveaus en de automatisering van informatie onderhoudsprocessen. Het efficiënt beheren van productinformatie wordt steeds meer van strategische waarde voor bedrijven die actief zijn op hevig concurrerende markten.

 

Het implementatieproces van een product informatie management systeem moet worden uitgevoerd met nauwe samenwerking tussen leverancier en klant. Er zijn enkele bedrijven die product information management systemen aanbieden. Het strategische informatie management platform STEP (STEP Uniform MDM Platform) van Stibo Systems is een efficiënt systeem voor het verzamelen, beheren en delen van productinformatie.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie computers

Microsoft office software

Werelds meest bekende zakelijke software.

Basisprincipes Excel 2003

Aan de slag met Excel? Hier vind je handige tips en tricks!

Biometrische beveiliging voor beginners

Wat houdt biometrie in en waar kan het voor gebruikt worden?

Nieuwe talen toevoegen op uw WordPress website

In een aantal stappen uw WordPress website meertalig maken

Gratis Apple computer zorgt voor verandering van mijn leven.

Hoe een gratis Apple computer mijn kijk op het leven compleet veranderde.

Product information management systemen worden steeds belangrijker voor het efficient beheren van complexe value chains

In een wereld waarin value chains zich uitspreiden over meerdere landen, verschillende talen en de administratie van productinformatie in verschillende systemen gedaan wordt, is het effectief beheren van productinformatie voor veel bedrijven een zware uitdaging.

Automatiseer je zakelijke en privéleven met ifttt!

Dit artikel beschrijft uitgebreid de mogelijkheden van ifttt.

Mac OS X Snow Leopard of Windows 7?

Vergelijking tussen 2 nieuwe besturingssystemen

gedownloade film kijken op tv

Verschillende manieren om gedownloade films op de tv te bekijken.

5 manieren om Google Adsense inkomsten te verhogen

Hoe haal je meer uit Google Adsense?

Waarom is de goedkope Huawei Ascend P7 de beste smartphone van het jaar?

De Huawei Ascend P7 is ruim 200 euro goedkoper dan de topmodellen Samsung Galaxy S5 van en Apple's iPhone 5s maar doet daar niet voor onder.

Hoe krijg ik toch een Start menu in Windows 8?

Toch een Start menu in Windows 8!

Wordfeud; competitie, plezier en uitdaging

Zo kun je competie spelen met het spelletje wordfeud

Vine video-app van Twitter

Twitter heeft een nieuwe app: Vine. De app is een soort “Instagram voor video’s”. Met de app kunnen korte filmpjes gemaakt worden en direct op internet gezet.

Geld verdienen op internet feit of fictie

Geld verdienen via internet, hoe pak je dat aan

P3P (Platform for Privacy Preferences Project)

P3P ( platform for privacy preferences project) is een protocol dat websites in staat stelt om informatie op te vragen over bezoekers van de website.

Wat zijn Solid State Disks ?

Solid State Disks zijn de opvolgers van de tradionele harde schijf ? Maar wat zijn ze, en hoe werken ze ?

Bespaar heel veel stroom en geld met de meest gebruikte zoektermen

Lees hier hoe je miljoenen euro’s en kilowatt uur stroom kunt besparen door een juist gebruik van je zoektermen.

Verander je mailadres op Facebook!

Bewaak je privacy! Hou zelf in de hand welk mailadres te zien is op jou Facebook account!

Sorteren en filteren in Excel 2003

Sorteren of filteren in Excel? Leer het hier!

kijk tv online

Software tv op je pc

Verdwenen cd-rom speler terug in verkenner zetten

Verdwenen cd-rom speler terug zetten in mijn verkenner

Over virtual reality

Belangrijke aspecten van virtual reality, van definiëring tot aandachtspunten.

Twee absolute toppunten van een VPS nader benoemt

Veeleisende website eigenaren zweren erbij, een VPS of ook wel virtual private server. Anders dan de shared hosting pakketten die door de massa worden afgenomen, is een VPS voor de echte web hosters.

Internet Explorer werkt niet goed meer met pop up schermen

Internet Explorer 8 werkt niet meer wanneer je een nieuw scherm wilt openen