Product information management systemen worden steeds belangrijker voor het efficient beheren van complexe value chains


Publicatie datum:

In een wereld waarin value chains zich uitspreiden over meerdere landen, verschillende talen en de administratie van productinformatie in verschillende systemen gedaan wordt, is het effectief beheren van productinformatie voor veel bedrijven een zware uitdaging.

Gesponsorde koppelingen

In een wereld waarin value chains zich uitspreiden over meerdere landen, verschillende talen en de administratie van productinformatie in verschillende systemen gedaan wordt, is het effectief beheren van productinformatie voor veel bedrijven een zware uitdaging.

Gedurende de product lifecycle, vloeit productinformatie door verschillende kanalen zoals websites, geprinte catalogi, electronische data feeds etc. Daarnaast wordt het beheerd en aangepast vanuit verschillende geografische locaties en in verschillende talen. Vaak is de  productinformatie verspreid over verschillende afdelingen en systemen in plaats van dat ze beheerd worden op een centrale locatie.

 

Het is duidelijk dat de groeiende hoeveelheid productinformatie en het groeiende aantal product- en distributiekanalen waardoor ze vloeien bepaalde risico’s met zich meebrengen. De informatie is vatbaar voor onjuistheden en gebrekkigheden. Duplicaties doen zich voor en het wordt steeds moeilijker om productinformatie accuraat, juist en up-to-date  te houden binnen alle kanalen van de productinformatie value chain.

 

Gevolgen van deze inaccurate en gebrekkige productinformatie zijn het mogelijke verlies van klanten en opbrengsten, aangezien beslissingen vaak ongewenst gebaseerd worden op onjuiste informatie. Door geen toegang te hebben tot consistente, gedetailleerde en accurate productinformatie, missen veel bedrijven hun kans om hun concurrentiepositie aanzienlijk te verbeteren.

 

Product information management systemen worden gebruikt door bedrijven die, in samenwerking met verschillende partners en leveranciers, werken met complexe value chains.

Het concept product information management is nauw gerelateerd aan concepten zoals product resource management, product life-cycle management, cross-mediaal publiceren en product catalogus management. Van hoge kwaliteit zijnde productinformatie systemen beheren de stroom van informatie door de value chain op efficiënte wijze. Het bewerkstelligt het verzamelen, beheren en delen van productinformatie, niet alleen voor de eigen onderneming maar ook voor leveranciers en partners. Het creëeren van één bron van productinformatie stelt bedrijven in staat tot het hebben van meer controle en dit zal leiden tot een beter product voor de klant. Het gebruik van product information management systemen leidt tot verminderde operationele kosten, onder andere door de optimalisering van voorraadniveaus en de automatisering van informatie onderhoudsprocessen. Het efficiënt beheren van productinformatie wordt steeds meer van strategische waarde voor bedrijven die actief zijn op hevig concurrerende markten.

 

Het implementatieproces van een product informatie management systeem moet worden uitgevoerd met nauwe samenwerking tussen leverancier en klant. Er zijn enkele bedrijven die product information management systemen aanbieden. Het strategische informatie management platform STEP (STEP Uniform MDM Platform) van Stibo Systems is een efficiënt systeem voor het verzamelen, beheren en delen van productinformatie.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie computers

Linux Ubuntu gebruiksvriendelijkheid en mening

een snel stukje over Linux tegenover Windows

De werking van een 3D-printer

De werking van een 3D-printer. Hoe gaat het afdrukken van ruimtelijke objecten in zijn werk?

Leestekens op toetsenbord kloppen niet meer.

Als de leestekens van het toetsenbord niet meer overeenkomen.

P3P (Platform for Privacy Preferences Project)

P3P ( platform for privacy preferences project) is een protocol dat websites in staat stelt om informatie op te vragen over bezoekers van de website.

Succesvol verkopen via marktplaats.

Bijna iedereen heeft wel eens iets gekocht of verkocht via marktplaats maar hoe zorg je er nu voor dat je als verkoper snel en voor een goede prijs je producten verkoopt?

Microsoft office software

Werelds meest bekende zakelijke software.

Refurbished Laptops en Toelatingseisen

Dit betekent dat als een refurbished laptop bedrijf hier lid van is dat deze dan ook echt betrouwbaar is in de handelingen die zij uitvoeren.

Gratis televisie kijken via internet

Ziggo heeft lange tijd gratis tv kijken via internet aangeboden, helaas doen ze dit niet meer en daarom in dit artikel een aantal alternatieven om tv te kijken op je pc, laptop, tablet of smartphone.

Het nut van een Virtual Private Server (VPS).

Iedereen heeft vast wel eens van het fenomeen vps gehoord

Waar kan ik goedkoop webhosting kopen?

Voor je webhosting koopt vergelijk je best de prijzen. We laten je zien waar je dit kan doen.

Een evaluatie van 2 jaar GNU/Linux Gebruik

Een evaluatie van 2 jaar GNU/Linux Gebruik

John von Neuman, de vader van de moderne computer.

De computer zoals we die vandaag de dag kennen dankt zijn bestaan aan John von Neuman.

Verdwenen cd-rom speler terug in verkenner zetten

Verdwenen cd-rom speler terug zetten in mijn verkenner

Adsense heeft een Nederlands alternatief, de PayPro AdViewer!

Adsense heeft een Nederlands alternatief, de PayPro AdViewer! Dit bericht is geschreven door Martin Verlaan, ontwikkelaar van de PayPro AdViewer. .

Wat is Airplay en hoe gebruik ik het op mijn pc?

AirPlay is een fantastisch programma van Apple waarmee je muziek en video direct van het ene apparaat op het andere kunt streamen. Hierdoor wordt het veel gemakkelijker om anderen mee te laten genieten van een filmpje dat je bijvoorbeeld op je iPhone hebt.

Database en PHP

In dit artikel ga ik kort uitleggen hoe je doormiddel van een php script verbinding maakt met een mysql database.

Internetmarketing, ben jij gemotiveerd?

De rol van motivatie bij een succesvolle internet ondernemer

Je laptop sneller laten werken

Handige tips om je laptop weer als nieuw te laten werken!

Hoe verbeter je de prestaties van een Dell XPS 15 accu?

Dell accu

Pimp je website: verbeter de navigatie

Een goed georganiseerde website zorgt er voor dat bezoekers op je site blijven. Als de navigatie van je website niet goed werkt, of te ingewikkeld is, zullen bezoekers je site al snel verlaten. Bij het ontwerpen van je website is het daarom belangrijk rekening te houden met hoe een bezoeker denkt, doet en reageert.

Kun je Windows software draaien op een Linux computer

Linux wordt steeds populairder maar kun je ook Windows software draaien op een Linux computer?

USB 3.0. Wat is het ?

Iedereen kent de befaamde USB poort wel. Maar sinds een tijdje is er al USB 3.0.

Pimp je website: kleuren en thema's

Voor een website geldt hetzelfde als bij het solliciteren naar een baan: de eerste indruk is doorslaggevend. Als je succes wilt, moet je site er dan ook aantrekkelijk en professioneel uitzien. Maar hoe bereik je dat?

Windows start niet meer op

Hoe repareer ik mijn windows wanneer ik geen toegang meer heb.

Vine video-app van Twitter

Twitter heeft een nieuwe app: Vine. De app is een soort “Instagram voor video’s”. Met de app kunnen korte filmpjes gemaakt worden en direct op internet gezet.