Adobe CS5 vs CS6


Publicatie datum:

Enkele verschillen tussen Adobe Photoshop CS5 en CS6 op een rij

Gesponsorde koppelingen

Adobe Photoshop is al jaren lang het populairste fotobewerkingsprogramma. De nieuwste versie: Adobe Photoshop CS6, is na het uitbrengen van een testversie nu officieel verkrijgbaar. In deze vernieuwde versie hebben weer indrukwekkende veranderingen plaats gevonden. Hier worden enkele belangrijke verschillen tussen Photoshop CS5 en CS6 toegelicht. De eerste verandering begint al wanneer je Photoshop opent, de vernieuwde interface.

Interface
De uitstraling van het programma, wat eerder in CS5 licht grijs was, heeft nu een donkere kleur grijs gekregen. Op deze manier zal bijvoorbeeld je foto er meer uitspringen. Maar het is ook mogelijk om de kleur weer lichter te maken. De menu’s in Photoshop zijn verduidelijkt en gebruiksvriendelijker gemaakt, op deze manier is het voor meer mensen toegankelijk en is het makkelijker om te navigeren door het programma heen. De tools en teksten in panelen zijn ook aangepast en zien er beter en duidelijker uit.

Layers
Het is nu makkelijker om te werken met lagen. Er is nu onder andere een optie voor meer filtermogelijkheden, zoals op type, effect, kleur ect. Wanneer er dus gewerkt wordt met veel lagen is het mogelijk om sneller naar de benodigde laag te gaan, door een filter aan te klikken. Wanneer er een laag toegevoegd wordt, kun je gebruik maken van de eigenschappen wat bijvoorbeeld de instellingen als Adjustment en Mask layer combineert. Daardoor kun je sneller de instellingen van een laag aanpassen. Verder is het mogelijk om de stijlen of effecten aan te passen voor de gehele groep.

Adaptive Wide Angle
Adaptive Wide Angle is een nieuwe filter in Photoshop CS6. De Adaptive Wide Angle zal er voor zorgen dat rondingen en lijnen in foto’s, die gemaakt zijn met een fisheye of groothoek lens, recht te zetten.

Content-Aware
Toen Content-Aware werd toegevoegd aan CS5 werd de functie beschreven als ‘magisch’ of ‘onmogelijk’. In Photoshop CS6 is deze tool nog verder verbeterd. Bij de Content-Aware tool zijn extra functies bijgekomen zoals Content-Aware Patch en Content-Aware Move. Met Patch kun je zelf bepalen welke selectie je uit de foto neemt om hem vervolgens bij te vullen. Bij Content-Aware Move is het mogelijk om een gedeelte van de foto te selecteren en die te verplaatsen of te kopiëren binnen de foto, terwijl de overige achtergrond automatisch wordt ingevuld.

Crop tool
In de Crop tool van Photoshop CS6 hebben een aantal belangrijke veranderingen plaats gevonden. Wanneer je de crop tool gebruikt valt al gelijk op dat de gehele afbeelding al volledig geselecteerd is en je vanuit daaruit je selectie moet aanpassen. Opvallend is dat het beeld mee beweegt wanneer je op zoek bent naar de juiste selectie, het deel wat je wilt selecteren blijft gecentreerd waardoor je dus een goed overzicht krijgt van je uiteindelijke uitsnede. Tijdens het maken van de uitsnede krijg je de afmetingen te zien van de selectie wat ook erg functioneel is. In het keuze menu van de Crop tool is er ook een mogelijkheid om te kiezen uit verschillende standaard formaten waarin je het document wilt besnijden. Er is daarbij ook een optie om zelf formaten toe te voegen.


Blur tool
Deze tool is in Adobe Photoshop CS6 erg geavanceerd geworden. Effecten die enkel alleen mogelijk zijn met een grote lens (waarbij je het diafragma verder open kunt zetten), kunnen nu ook met Photoshop gerealiseerd worden. Eerder zat er wel een mogelijkheid in Photoshop om het effect te bereiken maar nu is het veel eenvoudiger gemaakt met de nieuwe blur tool. Met de optie Field Blur is er de mogelijkheid om aan te geven welke delen van de foto je onscherp wilt maken. Met de Tilt Shift Blur kan je het effect namaken waarbij het lijkt alsof het ontwerp miniatuur is geworden. Alle onscherpte opties zijn nu in een tool verwerkt wat het gemakkelijk maakt om met onscherpte te werken of te creëren.

Video
In de aanpassingen op de functie Video in Photoshop ligt de focus op fotograferen. Timeline is een nieuwe tool waarin je de videoclip kunt bewerken, knippen, verslepen en ook audio overgangen er in kunt maken. Fotografen werken tegenwoordig steeds meer met video, Adobe CS6 heeft hier goed op ingespeeld.


Kortom, Adobe Photoshop CS6 zit boordevol nieuwe en goed verbeterde functies! Een versie die je niet mag missen!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 5
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie computers

Wat is het verschil tussen DVD+ en DVD- en DVD-ram

In dit artikel de uitleg over het verschil tussen DVD+ EN DVD- en andere soorten DVD’s.

Random wachtwoord in php

Een handige functie om een random password (willekeurig wachtwoord) te genereren in PHP.

Top 10 slechtste Apple producten

De top 10 slechtste apple producten ooit gemaakt.

Wat is reseller webhosting?

Wil je een eigen hostingbedrijf beginnen of wil jij gewoon al jouw domeinen op een centrale plaats hebben, dan is het reseller pakket iets voor jouw. Dit pakket geeft een mooie kans voor mensen die een eigen hosting bedrijf willen beginnen.

Wikipedia Nederland

Open encyclopedie op het internet. Per onderwerp gerangschikt en met een zoekfunctie.

Het nut van een Virtual Private Server (VPS).

Iedereen heeft vast wel eens van het fenomeen vps gehoord

Ik mis een codec ! Wat is het en hoe kan ik dit voortaan voorkomen?

Alles wat je nodig hebt om missende codecs te voorkomen !

Top 10 websites: als je je verveelt.

Top 10 websites: als je je verveelt.

Dit wilt u niet op uw computer hebben!

Wormen, cookies, spyware, malware, keylogger, trojan horses en virussen overal zitten ze in verstopt en waarschijnlijk heeft u ze al op uw computer. Wat zijn het eigenlijk en wat doen ze, maar het belangrijkste hoe kom je ervan af?

Online Boggle Nederlands, Ruzzle Nederlands

Lees hier hoe je online Boggle in het Nederlands kunt spelen

Hoe gebruik ik Google Maps?

Beschijving van Google Maps, wat is het, navigatie, smartphone en een grappig weetje

Uw printer als netwerk printer instellen

Overal vanuit huis printen!

Wie is de geestelijke “vader” van BitTorrent, uTorrent en andere gratis Torrent download programma’s

Met gratis Torrent programma’s kun je gratis op een heel groot aantal websites alle films en muziek kan downloaden.

Pimp je website: verbeter de gebruikersvriendelijkheid

Het maakt niet uit hoe briljant het ontwerp van je website is, als de inhoud van je site moeilijk te bereiken is dan is je site van weinig nut. In dit artikel volgen enkele tips om de gebruikersvriendelijkheid van je website te verbeteren.

Moet ik overstappen van Windows 7 naar Windows 8?

Windows 7 vs Windows 8

Het voordeel van een externe DVD-brander

Het voordeel van een externe DVD-brander of CD-brander op USB.

Alles over de Xbox 360

Hier van alles over de xbox 360, een spelcomputer.

Maak van je laptop een wifi hotspot!

Wist je dat je heel gemakkelijk van je laptop een hotspot kan maken?

Pimp je website: de 5 vuistregels van webdesign

Voor een goed presterende website is elk detail van belang. Hier volgen vijf vuistregels om je website te optimaliseren.

Gratis Website Hosting en Domein Registratie

Gratis Website Hosting PHP MySQL ondersteunde websites en Domein Registratie

Epson Stylus SX 130

Epson SX 130 all in 1, voordelig en perfect voor het thuisgebruik

De nieuwe computermaatschappij ook in de zorg?

De computer wordt steeds belangrijker in de zorg.

Microsoft office software

Werelds meest bekende zakelijke software.

Chatten, het blijft een gevaar

Chatten is het wel zo veilig?

De keuze voor een e-reader of een boek.

De ontwikkeling van techniek staat niet stil. Gaan we hierin mee of houden we vast aan iets wat goed voelt.