Adobe CS5 vs CS6


Publicatie datum:

Enkele verschillen tussen Adobe Photoshop CS5 en CS6 op een rij

Gesponsorde koppelingen

Adobe Photoshop is al jaren lang het populairste fotobewerkingsprogramma. De nieuwste versie: Adobe Photoshop CS6, is na het uitbrengen van een testversie nu officieel verkrijgbaar. In deze vernieuwde versie hebben weer indrukwekkende veranderingen plaats gevonden. Hier worden enkele belangrijke verschillen tussen Photoshop CS5 en CS6 toegelicht. De eerste verandering begint al wanneer je Photoshop opent, de vernieuwde interface.

Interface
De uitstraling van het programma, wat eerder in CS5 licht grijs was, heeft nu een donkere kleur grijs gekregen. Op deze manier zal bijvoorbeeld je foto er meer uitspringen. Maar het is ook mogelijk om de kleur weer lichter te maken. De menu’s in Photoshop zijn verduidelijkt en gebruiksvriendelijker gemaakt, op deze manier is het voor meer mensen toegankelijk en is het makkelijker om te navigeren door het programma heen. De tools en teksten in panelen zijn ook aangepast en zien er beter en duidelijker uit.

Layers
Het is nu makkelijker om te werken met lagen. Er is nu onder andere een optie voor meer filtermogelijkheden, zoals op type, effect, kleur ect. Wanneer er dus gewerkt wordt met veel lagen is het mogelijk om sneller naar de benodigde laag te gaan, door een filter aan te klikken. Wanneer er een laag toegevoegd wordt, kun je gebruik maken van de eigenschappen wat bijvoorbeeld de instellingen als Adjustment en Mask layer combineert. Daardoor kun je sneller de instellingen van een laag aanpassen. Verder is het mogelijk om de stijlen of effecten aan te passen voor de gehele groep.

Adaptive Wide Angle
Adaptive Wide Angle is een nieuwe filter in Photoshop CS6. De Adaptive Wide Angle zal er voor zorgen dat rondingen en lijnen in foto’s, die gemaakt zijn met een fisheye of groothoek lens, recht te zetten.

Content-Aware
Toen Content-Aware werd toegevoegd aan CS5 werd de functie beschreven als ‘magisch’ of ‘onmogelijk’. In Photoshop CS6 is deze tool nog verder verbeterd. Bij de Content-Aware tool zijn extra functies bijgekomen zoals Content-Aware Patch en Content-Aware Move. Met Patch kun je zelf bepalen welke selectie je uit de foto neemt om hem vervolgens bij te vullen. Bij Content-Aware Move is het mogelijk om een gedeelte van de foto te selecteren en die te verplaatsen of te kopiëren binnen de foto, terwijl de overige achtergrond automatisch wordt ingevuld.

Crop tool
In de Crop tool van Photoshop CS6 hebben een aantal belangrijke veranderingen plaats gevonden. Wanneer je de crop tool gebruikt valt al gelijk op dat de gehele afbeelding al volledig geselecteerd is en je vanuit daaruit je selectie moet aanpassen. Opvallend is dat het beeld mee beweegt wanneer je op zoek bent naar de juiste selectie, het deel wat je wilt selecteren blijft gecentreerd waardoor je dus een goed overzicht krijgt van je uiteindelijke uitsnede. Tijdens het maken van de uitsnede krijg je de afmetingen te zien van de selectie wat ook erg functioneel is. In het keuze menu van de Crop tool is er ook een mogelijkheid om te kiezen uit verschillende standaard formaten waarin je het document wilt besnijden. Er is daarbij ook een optie om zelf formaten toe te voegen.


Blur tool
Deze tool is in Adobe Photoshop CS6 erg geavanceerd geworden. Effecten die enkel alleen mogelijk zijn met een grote lens (waarbij je het diafragma verder open kunt zetten), kunnen nu ook met Photoshop gerealiseerd worden. Eerder zat er wel een mogelijkheid in Photoshop om het effect te bereiken maar nu is het veel eenvoudiger gemaakt met de nieuwe blur tool. Met de optie Field Blur is er de mogelijkheid om aan te geven welke delen van de foto je onscherp wilt maken. Met de Tilt Shift Blur kan je het effect namaken waarbij het lijkt alsof het ontwerp miniatuur is geworden. Alle onscherpte opties zijn nu in een tool verwerkt wat het gemakkelijk maakt om met onscherpte te werken of te creëren.

Video
In de aanpassingen op de functie Video in Photoshop ligt de focus op fotograferen. Timeline is een nieuwe tool waarin je de videoclip kunt bewerken, knippen, verslepen en ook audio overgangen er in kunt maken. Fotografen werken tegenwoordig steeds meer met video, Adobe CS6 heeft hier goed op ingespeeld.


Kortom, Adobe Photoshop CS6 zit boordevol nieuwe en goed verbeterde functies! Een versie die je niet mag missen!

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 5
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie computers

2 Manieren om je ip adres te vinden

Het vinden van je ip adres kan nog best lastig zijn, in dit artikel geef ik een stappenplan voor het vinden van zowel je interne- als externe ip-adres.

Wikipedia Nederland

Open encyclopedie op het internet. Per onderwerp gerangschikt en met een zoekfunctie.

Wordfeud; competitie, plezier en uitdaging

Zo kun je competie spelen met het spelletje wordfeud

Nieuwe laptop of computer kopen? Hier wat tips!

Welke computer/laptop past bij jou?

Uitvoeren staat niet meer in het start menu.

Lees hier hoe u de knop uitvoeren terug kunt krijgen in het start menu.

Random wachtwoord in php

Een handige functie om een random password (willekeurig wachtwoord) te genereren in PHP.

De nieuwe computermaatschappij ook in de zorg?

De computer wordt steeds belangrijker in de zorg.

Windows start niet meer op

Hoe repareer ik mijn windows wanneer ik geen toegang meer heb.

Recursie in de informatica

Een inleiding in recursie in de informatica en wiskunde.

Alles wat je moet weten over radiometrie

Wat houdt radiometrie in en hoe werkt dit precies.

Hoe verbeter je de prestaties van een Dell XPS 15 accu?

Dell accu

Adobe CS5 vs CS6

Enkele verschillen tussen Adobe Photoshop CS5 en CS6 op een rij

Gratis bloemen achtergrond hyves

Hoe kom je aan de mooiste gratis bloemenachtergronden voor je Hyves pagina.

Snel Hoog Ranken in Google.

Hoe snel te ranken in de zoekresultaten van Google.

Backup van uw computer - basiskennis

Wat moet u weten over de backup van uw computer?

Zoekwoorden kiezen (keywords)

De voordelen van de Google Adwords Keyword Tool

De Logitech G700 Wireless Gaming muis.

We nemen een kijkje naar de allernieuwste, draadloze gaming-muis van Logitech. De G700.

De taakbalk is verdwenen of verplaatst.

Hoe u uw taakbalk weer normaal krijgt

Hoe kan ik de lettergrootte aanpassen van een website?

Leer hier hoe hoe makkelijk en snel de lettergrootte kunt aanpassen van een website.

Weebly: maak snel een gratis, professionele website

Informatie over het maken van een gratis website bij Weebly.

Verdwenen cd-rom speler terug in verkenner zetten

Verdwenen cd-rom speler terug zetten in mijn verkenner

Mac OS X Snow Leopard of Windows 7?

Vergelijking tussen 2 nieuwe besturingssystemen

Online Boggle Nederlands, Ruzzle Nederlands

Lees hier hoe je online Boggle in het Nederlands kunt spelen

Succesvol verkopen via marktplaats.

Bijna iedereen heeft wel eens iets gekocht of verkocht via marktplaats maar hoe zorg je er nu voor dat je als verkoper snel en voor een goede prijs je producten verkoopt?

5 manieren om Google Adsense inkomsten te verhogen

Hoe haal je meer uit Google Adsense?