Conclusie LaCie network space 2 1TB


Publicatie datum:

Uitleg over de werking van de LaCie Networkspace 2.

Gesponsorde koppelingen

De Network space wordt geleverd met een 3 pagina's dikke handleiding, daarintegen zou de installatie en het gebruik van de netwerk hdd erg simpel moeten zijn. Gelukkig is dit dan ook het geval.

Simpele maar strakke dashboard(interface) met leuke en handige widget op, hiermee heb je alles mooi overzichtelijk op 1 pagina.

Gemakkelijk bestanden kopieeren, bittorents downloaden wanneer de pc uit staat, accounts aanmaken voor iedereen op het netwerk, Goed betaalbaar en een mooi design

Bij het eerst in gebruik nemen van de Networkspace 2 moet de nas aangesloten worden op de router en van stroom worden voorzien. Hierna moet de meegeleverde LaCie software geinstalleerd worden. Nu kan er door op het icoontje rechtsonder op de taakbalk verbing worden gemaakt met de netwerk hdd. Door via dit icoontje op Networkspace2 komen we op het dashboard. Hier staan 6 widgets: Downloads, Eco-beheer, Drivegegevens, Gebruikers, Netwerk en Algemene instellingen.

Downloads: In dit menu kunt in door middel van een url of een bestand te uploaden hier een downloadlocatie toevoegen, deze worden gedownload door de interne bittorent client.

Eco-beheer: Hiermee kunnen de instelling voor het stroomgebruik aangepast worden en kan de led-strip aan de voorkant aan en uit gezet worden.

Drivegegevens: Dit menu weergeeft duidelijk hoeveel geheugen er nog beschikbaar is op de netwerk hardeschijf en kan deze ook geformateerd worden.

Gebruikers: Gebruikers instellingen kunnen hierin worden aangepast. Ook is het via dit menu mogenlijk op gebruikers toe te voegen en instellen wat er gedeeld mag worden.

Netwerk: Netwerk weergeeft alle informatie over het netwerk waarin de Network space wordt gebruikt. Alle instellingen in dit menu kunnen worden gewijzigd.

Algemene instellingen: Hier kunt u o.a. de ftp en multimedia functie aan en uit zetten.

 

Bij het in gebruik nemen van de netwerk hdd ging alles vlekkenloos, echter nadat me pc opnieuw was opgestart herkende me computer de network space niet. Dit was gauw verholpen door een vast ip-adress toe te wijzen.

Eenmaal aan de slag met het apparaat en maar is begonnen met wat proberen te downloaden. Dit lukte goed. Jammer alleen dat de weergave van downloadsnelheid en resterende percentage ernorm vertraagd is. Erg makkelijk is wel dat nas door blijft gaan met downloaden als de pc is uitgeschakeld.

Enige tijd later heb ik geprobeerd een usb printer aan te sluiten en dus gebruik willen maken van de printerserver die op de network space 2 aanwezig is. Alles ging goed (drivers installeren en de computer de printer laten vinden) totdat ik iets wou afdrukken. Alle opdrachten blijven in de rij staan.

De ftp en de multimedia functie zijn erg fijn en makkelijk te gebruiken. Via de ftp-server kunt u overal op de wereld bij uw bestanden komen en al u multimediaproducten kunnen draadloos uw bestanden afspelen.

Al met al een redelijk fijne nas voor een schappelijke prijs die overigens nog best wel wat lawaai maakt ondanks deze geen gebruik maak van een fan. Daar tegenover staat de LaCie network space 2 wel mooi op het bureau.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 6
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie computers

Over virtual reality

Belangrijke aspecten van virtual reality, van definiëring tot aandachtspunten.

Simpel backuppen van SQL Express databases

Eenvoudig backuppen van SQL Express databases via een freeware tool.

Computervirussen

Welke virussen kunnen je computer besmetten en wat kunnen ze aanrichten?

Mijn ervaringen met Linux Ubuntu

Hier vind je mij ervaring met Linux Ubuntu

Geen geluid meer bij Windows?

Hoe u weer geluid kunt krijgen in Windows!

Pimp je website: de 5 vuistregels van webdesign

Voor een goed presterende website is elk detail van belang. Hier volgen vijf vuistregels om je website te optimaliseren.

Pimp je website: maak 'm zoekmachine vriendelijk

Je hebt niks aan een website als er geen bezoekers komen. Een belangrijke bron van verkeer op het internet zijn zoekmachines zoals Google, Yahoo! en Bing. Daar ligt dan ook het belang van het ontwerpen van een zoekmachine vriendelijke site. Als je hoog scoort in de zoekresultaten van een zoekmachine, zal je meer bezoek

Sterke punten van de passieve bodyscanner

Sterke punten van de passieve bodyscanner

De werking van een 3D-printer

De werking van een 3D-printer. Hoe gaat het afdrukken van ruimtelijke objecten in zijn werk?

Backup en Recovery in SQL Server Management Studio

Hoe maak je een backup in Sql Server Management Studio en hoe recover je het weer

Tips bij het aanschaffen van een computer

Het aanschaffen van een computer, hoe pak ik dit aan?

Spotnet, hoe werkt dat?

Spotnet helpt je bij het vinden van materiaal in de internetnieuwsgroepen, het usenet.

Alles kijken op uw TV via uw laptop of computer!

Lees hier alles over TV kijken via uw laptop of computer.

Autodesk 123D

Leuke CAD software voor thuis

TV kijken via je pc, laptop, mobiel of tablet!

gratis tv kijken op laptop, gsm en tablet

Hoe kun je draadloos printen met een bedrade netwerkprinter?

Draadloos printen met de bedrade Hp Officejet Eprinter netwerkprinter en Google Cloud Print.

Chatten, het blijft een gevaar

Chatten is het wel zo veilig?

Hoe vind je hulp voor Microsoft Office?

Gratis hulp van www.microsoft.com klantenservice, ’t kan!

Leven zonder internet en toch digitaal verbonden zijn.

Jonge mensen weten niet beter of het internet is iets wat altijd al bestaan heeft. Ze staan er niet eens bij stil dat het internet constant in stand gehouden moet worden door mensen en niet iets is wat van nature aanwezig is en waar je je alleen maar door middel van een “device” op aanmelden moet.

Tips bij het optimaliseren van uw website voor zoekmachines als Google

U wilt gevonden worden op het web en dit artikel vertelt u hoe.

De populairste websites van 2010!

Ben je wel eens benieuwd naar de meest bezochte websites ter wereld... En in Nederland? Dat kom je nu te weten!

Computers

Alles over computers en wat je er mee kan doen.

Windows start niet meer op

Hoe repareer ik mijn windows wanneer ik geen toegang meer heb.

BYOD: “Bring Your Own Device” :Met je eigen telefoon, laptop, ipad naar je werk.

BYOD staat voor “Bring Your Own Device”. Steeds meer bedrijven verlangen van (of staan toe aan) hun werknemers dat ze hun eigen computer of telefoon meenemen en gebruiken.

Wat is malware?

In dit artikel staat beschreven wat malware is, hoe je het kunt verwijderen van je computer en hoe je het buiten de deur houdt.