De zwakke punten van een passieve bodyscanner


Publicatie datum:

Zwakke punten van passieve bodyscanner

Gesponsorde koppelingen

De bodyscanners die op vliegvelden gebruikt worden kunnen passief of actief zijn. Actief houdt in dat het apperaat straling uitzend en kijkt hoeveel straling daarvan weer ontvangen wordt. Passief houdt in dat het apperaat alleen kijkt naar de straling die aanwezig is in zijn omgeving en zelf geen straling uitzendt. Wat zijn de zwakke punten van een passieve bodyscanner? Je leest het hieronder!

  • Een zwak punt van het systeem is dat niet alle kledingsoorten voldoende doorlatend zijn. Dit maakt het voor het systeem lastig om altijd goed door de kleding heen te kijken. Een voorbeeld hiervan is kleding gemaakt van leer. Dit materiaal laat veel minder straling door dan andere soorten kleding, vanwegen de dichtheid van de stof.
  • Er is vooralsnog medewerking nodig van degene van wie een scan gemaakt moet worden.

Het beste zou zijn als mensen gescand kunnen worden zonder dat ze daarbij hoeven mee te werken. Als dat mogelijk zou zijn zou het toepassingsgebied van de scanner groter worden, omdat mensen dan bijvoorbeeld ook op straat kunnen worden gescand. Dit is echter nu nog niet mogelijk in verband met de snelheid van de scanner.

  • Beelden die binnen genomen worden hebben een veel lager contrast dan beelden die buiten opgenomen worden. Dit is nu nog wel een beperking van het systeem, maar is waarschijnlijk op te lossen door middel van een belichter.
    Het verschil in contrast komt doordat buiten de straling anders verdeeld is dan binnen. Binnen zijn de vloer, de muren en het plafond even warm, namelijk ongeveer 293K en de temperatuur van de huid is ongeveer 303K. Buiten is dit niet zo, want daar heb je naast de lichaamstemperatuur te maken met straling van de aarde, ca. 273...303K, en hemelstraling, ca. 43K (-230 - - 273), dus daar ontstaat een veel groter contrast in de afbeelding.

De temperatuur van de aarde is gemiddeld 288K ((273 + 303 ) /2). De aarde zendt net als de zon straling uit. Deze straling verschilt echter wel van de straling die de zon uitzendt. Zo zendt de aarde straling uit, die een veel langere golflengte heeft, dan de straling van de zon. De temperatuur van de hemel is ongeveer 50K lager dan de buitentemperatuur. De hemeltemperatuur kan berekend worden met de formule:

  • Het is niet makkelijk om een super hoge resolutie te behalen, want dan zou de bundelvormer heel groot moeten zijn. Er zit dus een beperking aan het verbeteren van de resolutie van het systeem.

.

Bij beide figuren is aan de linkerkant het punt aangegeven waar de scanner op een bepaald moment naar kijkt. De linker afbeelding laat zien dat de reflector antenne wel het grootste deel van de straling opvangt, maar niet alle straling die vanaf het punt wordt uitgezonden. De rechter afbeelding laat een grotere reflector antenne zien,waardoor er veel meer straling van het punt waar naar gekeken wordt ontvangen wordt in de reflector antenne. Hierdoor zal de resolutie van de grotere reflector antenne hoger zijn.

  • Hoe hoger de resolutie gemaakt zal worden, hoe kleiner de scherptediepte zal worden.

Hiermee wordt duidelijk zichtbaar dat de scherptediepte bij een hogere resolutie veel kleiner is dan bij een lagere resolutie.            

Dit is geen probleem als er weinig afstandsverschil zit tussen de punten die gemeten worden, maar als dit afstandsverschil groter is heeft dit een nadelig effect of de afbeeldingen.

Hierbij kan gedacht worden aan metingen van het gezicht waarbij de neus veel dichter bij de ontvanger staat dan bijvoorbeeld de ogen.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 11
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie computers

Een defecte Laptop LCD Scherm

Deze tutorial laat zien hoe het verwijderen van een laptop lcd, en hoe je een scherm van de laptop te vervangen. Je zou kunnen overwegen het vervangen van uw scherm van de laptop als je dode pixels, of een gebarsten scherm, of als het scherm niet reageert op alles.

De werking van een 3D-printer

De werking van een 3D-printer. Hoe gaat het afdrukken van ruimtelijke objecten in zijn werk?

Access 2003: queries en formulieren

Access 2003: queries en formulieren

Websites reviewen als affiliate

Websites reviewen, een goede tip voor de affiliate

Zoekwoorden kiezen (keywords)

De voordelen van de Google Adwords Keyword Tool

Nieuwe talen toevoegen op uw WordPress website

In een aantal stappen uw WordPress website meertalig maken

Social Engineering

Maatregelen om Social Engineering tegen te gaan

Wat te doen als er drank over je laptop heen gaat.

Handleiding wat je wel en niet moet doen als er drank over je laptop heen gaat

Internetmarketing, ben jij gemotiveerd?

De rol van motivatie bij een succesvolle internet ondernemer

Hoe kun je goedkoop aan originele HP inkt cartridges komen?

Een goedkope nieuwe inkt jetprinter is heel makkelijk te vinden vandaag de dag. De HP deskjet 1010 Inkjetprinter bijvoorbeeld is te koop voor het luttele bedrag van €31.46.

Pimp je website: verbeter de navigatie

Een goed georganiseerde website zorgt er voor dat bezoekers op je site blijven. Als de navigatie van je website niet goed werkt, of te ingewikkeld is, zullen bezoekers je site al snel verlaten. Bij het ontwerpen van je website is het daarom belangrijk rekening te houden met hoe een bezoeker denkt, doet en reageert.

Belangrijke informatie over de vingerafdruk

Belangrijke informatie over de vingerafdruk

Moet ik overstappen van Windows 7 naar Windows 8?

Windows 7 vs Windows 8

P3P (Platform for Privacy Preferences Project)

P3P ( platform for privacy preferences project) is een protocol dat websites in staat stelt om informatie op te vragen over bezoekers van de website.

Social media, plaag of zegen?

tegenwoordig kun je eigenlijk al niet meer zonder het lidmaatschap van een socialmedia site, maar wat zijn nu de voor en nadelen?

Hoe gebruik ik Google Maps?

Beschijving van Google Maps, wat is het, navigatie, smartphone en een grappig weetje

Maak van je laptop een wifi hotspot!

Wist je dat je heel gemakkelijk van je laptop een hotspot kan maken?

Je eigen website!

Je eigen website maken! Aantal tips:

Webdesign

Wat is webdesign,waar gebruik je het voor en wie maakt het. Dat is wat we gaan behandelen in dit artikel.

Hoe maak je een Acer Aspire accu schoon ?

Acer aspire accu

Met Wordpress een website voor je bedrijf

Met Wordpress maak je snel, een vakkundig en mooie website. Prima voor je bedrijf, maar ook voor een persoonlijke site.

Spam voorkomen op een contactformulier

Een informatief artikel over hoe je op een gemakkelijke manier een contactformulier kan beveiligen tegen spambots.

Waar kan ik goedkoop webhosting kopen?

Voor je webhosting koopt vergelijk je best de prijzen. We laten je zien waar je dit kan doen.

Pimp je website: de 5 vuistregels van webdesign

Voor een goed presterende website is elk detail van belang. Hier volgen vijf vuistregels om je website te optimaliseren.

VSTi: Refx Nexus

Blaas nieuw leven in je muziek met de Refx Nexus VSTi.