De zwakke punten van een passieve bodyscanner


Publicatie datum:

Zwakke punten van passieve bodyscanner

Gesponsorde koppelingen

De bodyscanners die op vliegvelden gebruikt worden kunnen passief of actief zijn. Actief houdt in dat het apperaat straling uitzend en kijkt hoeveel straling daarvan weer ontvangen wordt. Passief houdt in dat het apperaat alleen kijkt naar de straling die aanwezig is in zijn omgeving en zelf geen straling uitzendt. Wat zijn de zwakke punten van een passieve bodyscanner? Je leest het hieronder!

  • Een zwak punt van het systeem is dat niet alle kledingsoorten voldoende doorlatend zijn. Dit maakt het voor het systeem lastig om altijd goed door de kleding heen te kijken. Een voorbeeld hiervan is kleding gemaakt van leer. Dit materiaal laat veel minder straling door dan andere soorten kleding, vanwegen de dichtheid van de stof.
  • Er is vooralsnog medewerking nodig van degene van wie een scan gemaakt moet worden.

Het beste zou zijn als mensen gescand kunnen worden zonder dat ze daarbij hoeven mee te werken. Als dat mogelijk zou zijn zou het toepassingsgebied van de scanner groter worden, omdat mensen dan bijvoorbeeld ook op straat kunnen worden gescand. Dit is echter nu nog niet mogelijk in verband met de snelheid van de scanner.

  • Beelden die binnen genomen worden hebben een veel lager contrast dan beelden die buiten opgenomen worden. Dit is nu nog wel een beperking van het systeem, maar is waarschijnlijk op te lossen door middel van een belichter.
    Het verschil in contrast komt doordat buiten de straling anders verdeeld is dan binnen. Binnen zijn de vloer, de muren en het plafond even warm, namelijk ongeveer 293K en de temperatuur van de huid is ongeveer 303K. Buiten is dit niet zo, want daar heb je naast de lichaamstemperatuur te maken met straling van de aarde, ca. 273...303K, en hemelstraling, ca. 43K (-230 - - 273), dus daar ontstaat een veel groter contrast in de afbeelding.

De temperatuur van de aarde is gemiddeld 288K ((273 + 303 ) /2). De aarde zendt net als de zon straling uit. Deze straling verschilt echter wel van de straling die de zon uitzendt. Zo zendt de aarde straling uit, die een veel langere golflengte heeft, dan de straling van de zon. De temperatuur van de hemel is ongeveer 50K lager dan de buitentemperatuur. De hemeltemperatuur kan berekend worden met de formule:

  • Het is niet makkelijk om een super hoge resolutie te behalen, want dan zou de bundelvormer heel groot moeten zijn. Er zit dus een beperking aan het verbeteren van de resolutie van het systeem.

.

Bij beide figuren is aan de linkerkant het punt aangegeven waar de scanner op een bepaald moment naar kijkt. De linker afbeelding laat zien dat de reflector antenne wel het grootste deel van de straling opvangt, maar niet alle straling die vanaf het punt wordt uitgezonden. De rechter afbeelding laat een grotere reflector antenne zien,waardoor er veel meer straling van het punt waar naar gekeken wordt ontvangen wordt in de reflector antenne. Hierdoor zal de resolutie van de grotere reflector antenne hoger zijn.

  • Hoe hoger de resolutie gemaakt zal worden, hoe kleiner de scherptediepte zal worden.

Hiermee wordt duidelijk zichtbaar dat de scherptediepte bij een hogere resolutie veel kleiner is dan bij een lagere resolutie.            

Dit is geen probleem als er weinig afstandsverschil zit tussen de punten die gemeten worden, maar als dit afstandsverschil groter is heeft dit een nadelig effect of de afbeeldingen.

Hierbij kan gedacht worden aan metingen van het gezicht waarbij de neus veel dichter bij de ontvanger staat dan bijvoorbeeld de ogen.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 11
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie computers

Is www.pc-speed.org betrouwbaar, Registry Booster

Werkt je Pc langzaam? pc-speed.org . Een snel 3 minuten onderzoek vind en repareert alle fouten onmiddellijk. Download nu gratis, 100 gegarandeerd

Gratis televisie kijken via internet

Ziggo heeft lange tijd gratis tv kijken via internet aangeboden, helaas doen ze dit niet meer en daarom in dit artikel een aantal alternatieven om tv te kijken op je pc, laptop, tablet of smartphone.

Wat is Mozilla Organization gratis internet software?

De Mozilla Organization zet zich in voor een vrij en open internet d.m.v. gratis internet software.

.srt-files

Een bestandsextensie die ondertitels bevat voor een videobestand

De zwakke punten van een passieve bodyscanner

Zwakke punten van passieve bodyscanner

Dit wilt u niet op uw computer hebben!

Wormen, cookies, spyware, malware, keylogger, trojan horses en virussen overal zitten ze in verstopt en waarschijnlijk heeft u ze al op uw computer. Wat zijn het eigenlijk en wat doen ze, maar het belangrijkste hoe kom je ervan af?

Verander je mailadres op Facebook!

Bewaak je privacy! Hou zelf in de hand welk mailadres te zien is op jou Facebook account!

Wat is reseller webhosting?

Wil je een eigen hostingbedrijf beginnen of wil jij gewoon al jouw domeinen op een centrale plaats hebben, dan is het reseller pakket iets voor jouw. Dit pakket geeft een mooie kans voor mensen die een eigen hosting bedrijf willen beginnen.

Kun je iedereen vinden waar je een foto van hebt?

Kan iedereen die met een foto op internet staat met gratis screening software gevonden worden?

Waar kan ik goedkoop webhosting kopen?

Voor je webhosting koopt vergelijk je best de prijzen. We laten je zien waar je dit kan doen.

Product information management systemen worden steeds belangrijker voor het efficient beheren van complexe value chains

In een wereld waarin value chains zich uitspreiden over meerdere landen, verschillende talen en de administratie van productinformatie in verschillende systemen gedaan wordt, is het effectief beheren van productinformatie voor veel bedrijven een zware uitdaging.

Hoe krijg je weer plezier in je werk?

Baal je van je werk maar kun geen andere baan krijgen, lees hoe je weer plezier krijgt in je werk.

Simpel backuppen van SQL Express databases

Eenvoudig backuppen van SQL Express databases via een freeware tool.

Alles over de Xbox 360

Hier van alles over de xbox 360, een spelcomputer.

Adobe CS5 vs CS6

Enkele verschillen tussen Adobe Photoshop CS5 en CS6 op een rij

Het nut van een Virtual Private Server (VPS).

Iedereen heeft vast wel eens van het fenomeen vps gehoord

De taakbalk is verdwenen of verplaatst.

Hoe u uw taakbalk weer normaal krijgt

Mac OS X Snow Leopard of Windows 7?

Vergelijking tussen 2 nieuwe besturingssystemen

kijk tv online

Software tv op je pc

Is gratis WiFi Veilig?

Een Hotspot (beter bekend als gratis WiFi) is dit wel zo veilig als iedereen denkt? Vind hier tips om veilig te surfen!

Top 10 websites: als je je verveelt.

Top 10 websites: als je je verveelt.

Gratis TV kijken via internet (Ziggo)

Gratis tv kijken via internet. Lees hier meer informatie!

Pimp je website: kleuren en thema's

Voor een website geldt hetzelfde als bij het solliciteren naar een baan: de eerste indruk is doorslaggevend. Als je succes wilt, moet je site er dan ook aantrekkelijk en professioneel uitzien. Maar hoe bereik je dat?

Hoe achterhaal ik het ip-adres van mijn computer of van router. (XP)

Korte omschrijving hoe u uw eigen ip adres achterhaalt met Windows XP, Windows 7 en Windows 8.

Wie is de geestelijke “vader” van BitTorrent, uTorrent en andere gratis Torrent download programma’s

Met gratis Torrent programma’s kun je gratis op een heel groot aantal websites alle films en muziek kan downloaden.