Een defecte Laptop LCD Scherm


Publicatie datum:

Deze tutorial laat zien hoe het verwijderen van een laptop lcd, en hoe je een scherm van de laptop te vervangen. Je zou kunnen overwegen het vervangen van uw scherm van de laptop als je dode pixels, of een gebarsten scherm, of als het scherm niet reageert op alles.

Gesponsorde koppelingen

LCDTec

Net als de meeste computer problemen, is een scherm van de laptop reparatie gediagnosticeerd door een proces van eliminatie. Er zijn vijf belangrijke componenten voor een scherm van de laptop: de laptop LCD of LED-scherm zelf, de verlichting, de flex-kabel, de omvormer en het moederbord. Soms is de directe oorzaak van het probleem is duidelijk wanneer de laptop scherm is gebarsten of vanwege fysieke trauma gebroken. Andere tijden, de bron van het probleem is niet zo duidelijk (zoals het geval is wanneer het scherm is dim). In dit artikel zullen we betrekking hebben op de stappen voor probleemoplossing van een scherm van de laptop te repareren.

De eerste stap is om te bevestigen dat we te maken hebben met een laptop scherm te repareren en niet een stroomstoring of een andere laptop probleem. Dit gebeurt door ervoor te zorgen dat de laptop aan staat. Als het display op uw scherm correct is en u kunt uw laptop opstarten via de BIOS in Windows, dan heb je vastgesteld dat de rest van de machine goed lijkt te werken.

Als alternatief, als het scherm is gebroken en alles wat je ziet zijn barsten, inkt vlekken en lijnen, dan moet u de laptop sluiten en op een extern beeldscherm (een desktop-scherm) en vandaar het probleem op te lossen. Als het externe beeldscherm niet zichtbaar is, is een correcte weergave van de boot-up proces, maar je hoort dat de laptop goed draait (normaal piepjes, ventilatoren draaien, harde schijf draait) dan moet u bevestigen dat de externe monitor functioneel is. Als het een moederbord probleem is dit zal niet worden opgelost door het vervangen van het scherm.

inverter kabel

Nu heb je de laptop aangesloten op een extern beeldscherm en heb gezien dat het opstarten goed is, is het tijd om het belangrijkste probleem vast te stellen. Als het scherm gewoon zwart is of donker, gebruik dan een zaklamp om het scherm rond de linkerbovenhoek of het midden te verlichten. Als u het scherm met de hulp van de zaklamp te zien is, dan weten we dat het scherm de gegevens goed heeft ontvangen, maar niet oplicht. Dit zal een inverter probleem kunnen zijn(test met een voltmeter om elektrisch vermogen te bevestigen) of een backlight probleem. Als de omvormer defect is, moet u deze vervangen door een nieuwe. Als de omvormer functioneel is, dan is het sterk aanbevolen om de laptop scherm te vervangen.

Als het scherm van de laptop is niet gedimd, maar er is geen display op de laptop (maar wel op de externe monitor), is het tijd om te proberen van de laptop scherm te vervangen. De meeste laptop scherm reparaties zijn te wijten aan een beschadigde scherm of achtergrondverlichting. U kunt echter ook ervaren situaties waar willekeurige stippen bij het opstarten verschijnen op het scherm, verticale of horizontale lijnen over het hele scherm, een groeiende verkleuring van een gebied aanwezig is van een soort vlek is in ontwikkeling. In al deze gevallen moet u de laptop weer vergelijken met het externe beeldscherm. Als de externe display niet opnieuw deze kwesties recreate, dient u de laptop scherm te vervangen.

Laptop scherm reparaties is een delicate operatie. Hoewel het mogelijk is om "-het-zelf doen", houd u in gedachten dat je te maken krijgt met zeer breekbare onderdelen, kleine schroevjes, de mogelijkheid van verdere beschadiging van de eenheid en uiteindelijk garantie komen te vervallen. Met deze informatie, bent u nu in staat om het op te lossen van problemen, diagnose, en je scherm van de laptop te vervangen, zonder onnodige geld te besteden aan een professional die gaat hetzelfde proces volgen zoals hierboven vermeld. Het is belangrijk dat u het uit elkaar halen van je laptop scherm in het comfort van uw eigen omgeving doet. En in tegenstelling tot wat veel mensen denken, mag je niet meer dan een half uur hieraan werken als je extra voorzichtig ben. Ik kwam deze video tegen toen ik mijn scherm moest verwisselen vorig jaar tijdens het verhuizen naar mijn nieuwe appartement. Genieten!

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie computers

Het nut van een Virtual Private Server (VPS).

Iedereen heeft vast wel eens van het fenomeen vps gehoord

USB 3.0. Wat is het ?

Iedereen kent de befaamde USB poort wel. Maar sinds een tijdje is er al USB 3.0.

Maak van je laptop een wifi hotspot!

Wist je dat je heel gemakkelijk van je laptop een hotspot kan maken?

Hoe kun je draadloos printen met een bedrade netwerkprinter?

Draadloos printen met de bedrade Hp Officejet Eprinter netwerkprinter en Google Cloud Print.

Speedtouch routers onbeveiligd

Wil je weten hoe je online kan, zonder router in huis, en toch legaal? Lees dan snel verder!

Goedkope tablet Keyboard Dock, het beste tablet Keyboard Dock

Met een goedkope tablet Keyboard Dock maak ik mijn tablet pc in een handomdraai veel productiever.

Hoe kun je geld verdienen met You Tube?

Lees hier hoe ook jij makkelijk geld met je eigen filmpjes op You Tube.

De basis van c++ programmeren

Programmeren in c++, de basis. computer programmas maken

Wat is Google Adsense?

Wat is Google Adsense?

Gratis opensource besturingssysteem Linux Mint als vervanger voor Windows XP

Ben je ook klaar met Windows, stap nu heel makkelijk over op Linux

Een defecte Laptop LCD Scherm

Deze tutorial laat zien hoe het verwijderen van een laptop lcd, en hoe je een scherm van de laptop te vervangen. Je zou kunnen overwegen het vervangen van uw scherm van de laptop als je dode pixels, of een gebarsten scherm, of als het scherm niet reageert op alles.

Een online familie agenda delen met Dayhaps

Gratis een online familie agenda maken en delen. Eenvoudig een agenda beheren met het gezin.

Alles kijken op uw TV via uw laptop of computer!

Lees hier alles over TV kijken via uw laptop of computer.

Bouw je eigen computer.

Hoe bouw je je eigen computer, waar haal je de onderdelen en hoe weet je wat je nodig hebt?

Excel 2003 - Grafieken

Hoe maak -of pas je een grafiek aan in Excel? Hier wordt het uitgelegd!

Hoe krijg ik toch een Start menu in Windows 8?

Toch een Start menu in Windows 8!

Waar kan ik goedkoop webhosting kopen?

Voor je webhosting koopt vergelijk je best de prijzen. We laten je zien waar je dit kan doen.

Paint - originele achtergronden op een makkelijke manier

Stijlvollen en originele achtergronden op een makkelijke manier ontwerpen in paint

5 manieren om Google Adsense inkomsten te verhogen

Hoe haal je meer uit Google Adsense?

Pimp je website: de 6 basisprincipes van goed design

Je website is zowel je visitekaartje als het hoofdkwartier van je online bedrijf. Daarom is het belangrijk kennis te nemen van enkele basisprincipes van goed webdesign. Je wilt immers zoveel mogelijk bezoekers bereiken, vasthouden en terug laten keren.

Gratis Uploaden en downloaden met MegaUpload

Megaupload voorziet in het gratis, of tegen kleine vergoeding, stallen van grote bestanden (waaronder films), die anderen weer kunnen downloaden.

Computervirussen

Welke virussen kunnen je computer besmetten en wat kunnen ze aanrichten?

Coton Candy, computer ter grote van een USB-stick

De nieuwe Coton Candy is een computer ter grote van een USB-stick die in ieder beeldscherm of televisie ingeplugd kan worden.

Wat te doen als er drank over je laptop heen gaat.

Handleiding wat je wel en niet moet doen als er drank over je laptop heen gaat

De datum vinden waarop een website voor de eerste keer online was

Hoe oud is een bepaalde website? In dit artikel zal ik je via een handig trucje uitleggen hoe je de eerste datum vindt waarop een webpagina online was.