Een defecte Laptop LCD Scherm


Publicatie datum:

Deze tutorial laat zien hoe het verwijderen van een laptop lcd, en hoe je een scherm van de laptop te vervangen. Je zou kunnen overwegen het vervangen van uw scherm van de laptop als je dode pixels, of een gebarsten scherm, of als het scherm niet reageert op alles.

Gesponsorde koppelingen

LCDTec

Net als de meeste computer problemen, is een scherm van de laptop reparatie gediagnosticeerd door een proces van eliminatie. Er zijn vijf belangrijke componenten voor een scherm van de laptop: de laptop LCD of LED-scherm zelf, de verlichting, de flex-kabel, de omvormer en het moederbord. Soms is de directe oorzaak van het probleem is duidelijk wanneer de laptop scherm is gebarsten of vanwege fysieke trauma gebroken. Andere tijden, de bron van het probleem is niet zo duidelijk (zoals het geval is wanneer het scherm is dim). In dit artikel zullen we betrekking hebben op de stappen voor probleemoplossing van een scherm van de laptop te repareren.

De eerste stap is om te bevestigen dat we te maken hebben met een laptop scherm te repareren en niet een stroomstoring of een andere laptop probleem. Dit gebeurt door ervoor te zorgen dat de laptop aan staat. Als het display op uw scherm correct is en u kunt uw laptop opstarten via de BIOS in Windows, dan heb je vastgesteld dat de rest van de machine goed lijkt te werken.

Als alternatief, als het scherm is gebroken en alles wat je ziet zijn barsten, inkt vlekken en lijnen, dan moet u de laptop sluiten en op een extern beeldscherm (een desktop-scherm) en vandaar het probleem op te lossen. Als het externe beeldscherm niet zichtbaar is, is een correcte weergave van de boot-up proces, maar je hoort dat de laptop goed draait (normaal piepjes, ventilatoren draaien, harde schijf draait) dan moet u bevestigen dat de externe monitor functioneel is. Als het een moederbord probleem is dit zal niet worden opgelost door het vervangen van het scherm.

inverter kabel

Nu heb je de laptop aangesloten op een extern beeldscherm en heb gezien dat het opstarten goed is, is het tijd om het belangrijkste probleem vast te stellen. Als het scherm gewoon zwart is of donker, gebruik dan een zaklamp om het scherm rond de linkerbovenhoek of het midden te verlichten. Als u het scherm met de hulp van de zaklamp te zien is, dan weten we dat het scherm de gegevens goed heeft ontvangen, maar niet oplicht. Dit zal een inverter probleem kunnen zijn(test met een voltmeter om elektrisch vermogen te bevestigen) of een backlight probleem. Als de omvormer defect is, moet u deze vervangen door een nieuwe. Als de omvormer functioneel is, dan is het sterk aanbevolen om de laptop scherm te vervangen.

Als het scherm van de laptop is niet gedimd, maar er is geen display op de laptop (maar wel op de externe monitor), is het tijd om te proberen van de laptop scherm te vervangen. De meeste laptop scherm reparaties zijn te wijten aan een beschadigde scherm of achtergrondverlichting. U kunt echter ook ervaren situaties waar willekeurige stippen bij het opstarten verschijnen op het scherm, verticale of horizontale lijnen over het hele scherm, een groeiende verkleuring van een gebied aanwezig is van een soort vlek is in ontwikkeling. In al deze gevallen moet u de laptop weer vergelijken met het externe beeldscherm. Als de externe display niet opnieuw deze kwesties recreate, dient u de laptop scherm te vervangen.

Laptop scherm reparaties is een delicate operatie. Hoewel het mogelijk is om "-het-zelf doen", houd u in gedachten dat je te maken krijgt met zeer breekbare onderdelen, kleine schroevjes, de mogelijkheid van verdere beschadiging van de eenheid en uiteindelijk garantie komen te vervallen. Met deze informatie, bent u nu in staat om het op te lossen van problemen, diagnose, en je scherm van de laptop te vervangen, zonder onnodige geld te besteden aan een professional die gaat hetzelfde proces volgen zoals hierboven vermeld. Het is belangrijk dat u het uit elkaar halen van je laptop scherm in het comfort van uw eigen omgeving doet. En in tegenstelling tot wat veel mensen denken, mag je niet meer dan een half uur hieraan werken als je extra voorzichtig ben. Ik kwam deze video tegen toen ik mijn scherm moest verwisselen vorig jaar tijdens het verhuizen naar mijn nieuwe appartement. Genieten!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie computers

Windows start niet meer op

Hoe repareer ik mijn windows wanneer ik geen toegang meer heb.

Random wachtwoord in php

Een handige functie om een random password (willekeurig wachtwoord) te genereren in PHP.

Hoe werkt Google?

Een heldere uitleg van de werking van Google.

De wereld van internet en media

De wereld van het Internet.....

Biometrische beveiliging voor beginners

Wat houdt biometrie in en waar kan het voor gebruikt worden?

Tips en advies om je blog te promoten

Handige tips en praktisch advies om je blog te promoten en zodoende meer bezoekers te trekken!

Je laptop sneller laten werken

Handige tips om je laptop weer als nieuw te laten werken!

Dit wilt u niet op uw computer hebben!

Wormen, cookies, spyware, malware, keylogger, trojan horses en virussen overal zitten ze in verstopt en waarschijnlijk heeft u ze al op uw computer. Wat zijn het eigenlijk en wat doen ze, maar het belangrijkste hoe kom je ervan af?

VSTi: Refx Nexus

Blaas nieuw leven in je muziek met de Refx Nexus VSTi.

Hoe werkt de Microsoft Exchange Server?

Ook wij gaan eindelijk werken met de Microsoft Exchange Server maar hoe werkt de Microsoft Exchange Server?

Het nut van een Virtual Private Server (VPS).

Iedereen heeft vast wel eens van het fenomeen vps gehoord

Kan virusscanner of ander programma niet verwijderen!

Lees hier stap voor stap hoe u een programma of virusscanner kunt verwijderen

Wat is Google Adsense?

Wat is Google Adsense?

Operatoren voor Access

De verschillende operatoren die je kan gebruiken in Access op een rijtje!

Communicatie van het moederbord in uw PC.

In dit artikel wordt omschreven hoe de componenten van een moederbord communiceren met elkaar!

Hoe kun je goedkoop aan originele HP inkt cartridges komen?

Een goedkope nieuwe inkt jetprinter is heel makkelijk te vinden vandaag de dag. De HP deskjet 1010 Inkjetprinter bijvoorbeeld is te koop voor het luttele bedrag van €31.46.

Blauw scherm (BSOD) bij Windows?

Lees hier meer informatie over de welbekende blauwe schermen van windows.

Een evaluatie van 2 jaar GNU/Linux Gebruik

Een evaluatie van 2 jaar GNU/Linux Gebruik

Snel Hoog Ranken in Google.

Hoe snel te ranken in de zoekresultaten van Google.

Geen geluid op TV met HDMI kabel aangesloten op laptop

Lees hier hoe u ook weer geluid via de tv krijgt, indien aangesloten aan laptop met een HDMI kabel.

Webdesign

Wat is webdesign,waar gebruik je het voor en wie maakt het. Dat is wat we gaan behandelen in dit artikel.

Hoe werkt een computer, hoe werkt optellen op een computer

Iedereen werkt tegenwoordig met een computer maar hoe werkt een computer eigenlijk.

Verander je mailadres op Facebook!

Bewaak je privacy! Hou zelf in de hand welk mailadres te zien is op jou Facebook account!

Basisprincipes Access 2003

Basisprincipes Access 2003

Websites reviewen als affiliate

Websites reviewen, een goede tip voor de affiliate