kijk tv online


Publicatie datum:

Software tv op je pc

Gesponsorde koppelingen

Hoe tv kijken op je computer? Het is al eenige tijd mogelijk om via je computer meer dan 4000 zenders te bekijken waaronder 75 nederlandse zenders. Als je beschikt over een computer en een internetverbinding kun je zonder verdere technische kennis gemakkelijk tv op je eigen computer bekijken. Hoe werkt tv op je computer bekijken precies?

Nu de Nieuwe software Tv op je pc

Tv kijken via internet op de computer wordt door steeds meer mensen gewaardeerd. Uiteraard is tv kijken online geen vervanger van uw televisie. Maar wanneer u een uitzending hebt gemist van een tv-programma dat u graag had willen zien, dan kunt u die uitzending vaak alsnog bekijken op de computer op een tijdstip dat u goed uitkomt..

 

Steeds meer omroepen stellen tv-uitzendingen beschikbaar via internet. Via Uitzending Gemist kunt u bijvoorbeeld gemiste televisieprogramma's bekijken die uitgezonden zijn door de publieke omroep. Daarnaast krijgen meer en meer populaire programma's een eigen website waarop eerder uitgezonden afleveringen van dat programma beschikbaar zijn om via de computer bekeken te kunnen worden. Maakt tv kijken op de computer een einde aan opnemen?

Tv kijken op de computer zou het opnemen van tv-programma's overbodig kunnen maken. Zoals gezegd, steeds meer televisiezenders bieden via speciaal voor dit doel gemaakte websites tv programma's aan die eerder zijn uitgezonden.

Om een eerder uitgezonden tv-programma te bekijken hebt u niet meer nodig dan uw computer, een internetverbinding, een recente versie van Internet Explorer en software die beeld en geluid weergeeft. Doorgaans is het voldoende om voor weergave van beeld en geluid een recente versie van Windows Media Player op de computer geïnstalleerd te hebben.

Veel televisiezenders hebben hun weg naar het internet inmiddels gevonden. Via de website uitzendinggemist.nl geven de publieke omroepen u de kans een gemist televisieprogramma alsnog te bekijken. Gemiste uitzendingen van RTL kunt u bekijken via RTL gemist. Ook SBS6 herhaalt uitzendingen via hun website, waar u tevens ook de programma's kunt vinden van Veronica en Net 5.

Mocht u nu eens geen idee hebben welke omroep uw favoriete tv-programma uitzendt, dan kunt u proberen de titel van uw favoriete tv-programma als zoekopdracht in te voeren in Google. De kans is groot dat u op deze manier de website vindt waar het programma als online tv-uitzending beschikbaar is. Meer online tv

Naast de websites van de diverse omroepen is er tevens een ruim aanbod aan zogenaamde tv-portalen die overzichten aanbieden van online tv-kanalen. Op veel van deze online tv websites worden de aangeboden tv-kanalen overzichtelijk weergegeven in verschillende categorieën. Categorieën die u op veel tv-portalen zal tegenkomen zijn: informatie, sport, nieuws, muziek en entertainment.

Online tv-portalen werken allemaal min of meer op dezelfde manier. U bezoekt de website en kiest een categorie. Uit de geselecteerde categorie kiest u vervolgens hetgeen u wilt bekijken. Een nieuwe webpagina wordt vervolgens weergegeven met daarin ingebed Windows Media Player of andere afspeel software die voor het weergeven van de tv-uitzending nodig is. De aangeboden tv-programma's zijn doorgaans gratis te bekijken.

Hoe werkt tv kijken online?

Tv kijken online wordt mogelijk gemaakt doormidden een techniek die streaming wordt genoemd. Een voordeel van streaming is, dat u vrijwel direct naar de tv-uitzending kunt gaan kijken, zodra de webpagina geladen is. Een tv-uitzending die u streaming bekijkt hoeft niet eerst opgeslagen te worden op de harde schijf voordat u deze kunt bekijken, zoals dat het geval is wanneer u iets download.

Om haperen van het beeld te voorkomen zal de mediaspeler eerst een deel opslaan in een zogenaamde buffer voordat de beelden worden weergegeven. Hoever de speler is met bufferen wordt in veel gevallen getoond onder het weergavescherm. Zodra de buffer vol zit wordt met het weergeven van de beelden begonnen.

De bediening van de speler zal voor de meeste gebruikers geen geheimen bevatten. Via de weergegeven bediening kunt u een uitzending pauzeren en stopzetten. Wanneer de weergegeven stream het ondersteund kan er ook vooruit of terug gespoeld worden in een uitzending.

In veel gevallen kan via links op de webpagina tevens de grootte van het weergave scherm aangepast worden, waarbij ook weergave op volledige schermgrootte tot de mogelijkheden behoort. Bij weergave op volledig scherm zorgt de Esc-toets voor terugkeren naar de webpagina van gekozen uitzending.

de rest volgt nog


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie computers

Clouddiensten in Nederland

Clouddiensten in Nederland, bigcloud, Cloud desktop, opslag in de Cloud

Mijn USB stick wordt niet meer door windows gevonden/herkend

wanneer uw usb stick niet meer wordt gevonden

Alles over ebay.nl, ebay.com, ebay.be

Ebay is de leukste manier om te kopen en te verkopen op het Internet! Je vindt er duizenden koopjes vanaf 1 euro!

Een evaluatie van 2 jaar GNU/Linux Gebruik

Een evaluatie van 2 jaar GNU/Linux Gebruik

Coton Candy, computer ter grote van een USB-stick

De nieuwe Coton Candy is een computer ter grote van een USB-stick die in ieder beeldscherm of televisie ingeplugd kan worden.

Verander je mailadres op Facebook!

Bewaak je privacy! Hou zelf in de hand welk mailadres te zien is op jou Facebook account!

De nieuwe computermaatschappij ook in de zorg?

De computer wordt steeds belangrijker in de zorg.

Introductie in PHP

Een korte inleiding in PHP, regelmatig gevolgd door nieuwe artikelen

Het belang van webdesign

Als je in deze tijd zelf ondernemer bent, of je nu een wat grotere zaak runt, of dat je als ZZP-er aan de slag bent, het belang van gevonden worden door je klanten is groot. Veel mogelijke klanten die een bepaald product zoeken, of een bepaalde dienst nodig hebben, kijken allereerst op het internet wat er zoal aan aanb

Computervirussen

Welke virussen kunnen je computer besmetten en wat kunnen ze aanrichten?

Bespaar heel veel stroom en geld met de meest gebruikte zoektermen

Lees hier hoe je miljoenen euro’s en kilowatt uur stroom kunt besparen door een juist gebruik van je zoektermen.

Ethische kant aan de bodyscanner

Ethische kant van bodyscanner

Wie is de geestelijke “vader” van BitTorrent, uTorrent en andere gratis Torrent download programma’s

Met gratis Torrent programma’s kun je gratis op een heel groot aantal websites alle films en muziek kan downloaden.

Hoe start je met het wegwijsworden op een computer?

Iedereen gebruikt tegenwoordig een computer zo lijkt het, maar als je dit nog nooit gedaan hebt hoe begin je dan en misschien nog wel belangrijker waar begin je dan?

kijk tv online

Software tv op je pc

Zoeken op het internet

Efficiënter zoeken op het internet? Hou rekening met deze tips!

Dit wilt u niet op uw computer hebben!

Wormen, cookies, spyware, malware, keylogger, trojan horses en virussen overal zitten ze in verstopt en waarschijnlijk heeft u ze al op uw computer. Wat zijn het eigenlijk en wat doen ze, maar het belangrijkste hoe kom je ervan af?

ING inloggen, tips om veilig in te loggen bij de ING bank

Je hoort regelmatig dat internet bankieren niet veilig meer is, daarom hier een aantal tips om veilig inloggen bij de ING.

Hoe krijg ik toch een Start menu in Windows 8?

Toch een Start menu in Windows 8!

Wat is het verschil tussen DVD+ en DVD- en DVD-ram

In dit artikel de uitleg over het verschil tussen DVD+ EN DVD- en andere soorten DVD’s.

Blauw scherm (BSOD) bij Windows?

Lees hier meer informatie over de welbekende blauwe schermen van windows.

Bouw je eigen computer.

Hoe bouw je je eigen computer, waar haal je de onderdelen en hoe weet je wat je nodig hebt?

Conclusie LaCie network space 2 1TB

Uitleg over de werking van de LaCie Networkspace 2.

Verdwenen cd-rom speler terug in verkenner zetten

Verdwenen cd-rom speler terug zetten in mijn verkenner

Adobe CS5 vs CS6

Enkele verschillen tussen Adobe Photoshop CS5 en CS6 op een rij