kijk tv online


Publicatie datum:

Software tv op je pc

Gesponsorde koppelingen

Hoe tv kijken op je computer? Het is al eenige tijd mogelijk om via je computer meer dan 4000 zenders te bekijken waaronder 75 nederlandse zenders. Als je beschikt over een computer en een internetverbinding kun je zonder verdere technische kennis gemakkelijk tv op je eigen computer bekijken. Hoe werkt tv op je computer bekijken precies?

Nu de Nieuwe software Tv op je pc

Tv kijken via internet op de computer wordt door steeds meer mensen gewaardeerd. Uiteraard is tv kijken online geen vervanger van uw televisie. Maar wanneer u een uitzending hebt gemist van een tv-programma dat u graag had willen zien, dan kunt u die uitzending vaak alsnog bekijken op de computer op een tijdstip dat u goed uitkomt..

 

Steeds meer omroepen stellen tv-uitzendingen beschikbaar via internet. Via Uitzending Gemist kunt u bijvoorbeeld gemiste televisieprogramma's bekijken die uitgezonden zijn door de publieke omroep. Daarnaast krijgen meer en meer populaire programma's een eigen website waarop eerder uitgezonden afleveringen van dat programma beschikbaar zijn om via de computer bekeken te kunnen worden. Maakt tv kijken op de computer een einde aan opnemen?

Tv kijken op de computer zou het opnemen van tv-programma's overbodig kunnen maken. Zoals gezegd, steeds meer televisiezenders bieden via speciaal voor dit doel gemaakte websites tv programma's aan die eerder zijn uitgezonden.

Om een eerder uitgezonden tv-programma te bekijken hebt u niet meer nodig dan uw computer, een internetverbinding, een recente versie van Internet Explorer en software die beeld en geluid weergeeft. Doorgaans is het voldoende om voor weergave van beeld en geluid een recente versie van Windows Media Player op de computer geïnstalleerd te hebben.

Veel televisiezenders hebben hun weg naar het internet inmiddels gevonden. Via de website uitzendinggemist.nl geven de publieke omroepen u de kans een gemist televisieprogramma alsnog te bekijken. Gemiste uitzendingen van RTL kunt u bekijken via RTL gemist. Ook SBS6 herhaalt uitzendingen via hun website, waar u tevens ook de programma's kunt vinden van Veronica en Net 5.

Mocht u nu eens geen idee hebben welke omroep uw favoriete tv-programma uitzendt, dan kunt u proberen de titel van uw favoriete tv-programma als zoekopdracht in te voeren in Google. De kans is groot dat u op deze manier de website vindt waar het programma als online tv-uitzending beschikbaar is. Meer online tv

Naast de websites van de diverse omroepen is er tevens een ruim aanbod aan zogenaamde tv-portalen die overzichten aanbieden van online tv-kanalen. Op veel van deze online tv websites worden de aangeboden tv-kanalen overzichtelijk weergegeven in verschillende categorieën. Categorieën die u op veel tv-portalen zal tegenkomen zijn: informatie, sport, nieuws, muziek en entertainment.

Online tv-portalen werken allemaal min of meer op dezelfde manier. U bezoekt de website en kiest een categorie. Uit de geselecteerde categorie kiest u vervolgens hetgeen u wilt bekijken. Een nieuwe webpagina wordt vervolgens weergegeven met daarin ingebed Windows Media Player of andere afspeel software die voor het weergeven van de tv-uitzending nodig is. De aangeboden tv-programma's zijn doorgaans gratis te bekijken.

Hoe werkt tv kijken online?

Tv kijken online wordt mogelijk gemaakt doormidden een techniek die streaming wordt genoemd. Een voordeel van streaming is, dat u vrijwel direct naar de tv-uitzending kunt gaan kijken, zodra de webpagina geladen is. Een tv-uitzending die u streaming bekijkt hoeft niet eerst opgeslagen te worden op de harde schijf voordat u deze kunt bekijken, zoals dat het geval is wanneer u iets download.

Om haperen van het beeld te voorkomen zal de mediaspeler eerst een deel opslaan in een zogenaamde buffer voordat de beelden worden weergegeven. Hoever de speler is met bufferen wordt in veel gevallen getoond onder het weergavescherm. Zodra de buffer vol zit wordt met het weergeven van de beelden begonnen.

De bediening van de speler zal voor de meeste gebruikers geen geheimen bevatten. Via de weergegeven bediening kunt u een uitzending pauzeren en stopzetten. Wanneer de weergegeven stream het ondersteund kan er ook vooruit of terug gespoeld worden in een uitzending.

In veel gevallen kan via links op de webpagina tevens de grootte van het weergave scherm aangepast worden, waarbij ook weergave op volledige schermgrootte tot de mogelijkheden behoort. Bij weergave op volledig scherm zorgt de Esc-toets voor terugkeren naar de webpagina van gekozen uitzending.

de rest volgt nog

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie computers

Social media

Social media

Tips en advies om je blog te promoten

Handige tips en praktisch advies om je blog te promoten en zodoende meer bezoekers te trekken!

Hoe achterhaal ik het ip-adres van mijn computer of van router. (XP)

Korte omschrijving hoe u uw eigen ip adres achterhaalt met Windows XP, Windows 7 en Windows 8.

Nieuwe laptop of computer kopen? Hier wat tips!

Welke computer/laptop past bij jou?

Twee absolute toppunten van een VPS nader benoemt

Veeleisende website eigenaren zweren erbij, een VPS of ook wel virtual private server. Anders dan de shared hosting pakketten die door de massa worden afgenomen, is een VPS voor de echte web hosters.

Hoe maak ik een nieuwe map aan voor mijn documenten?

Instructies voor het aanmaken van een nieuwe map

Hoe werkt Skype?

Een beknopte uitleg met stap voor stap beschrijving hoe je Skype installeert op je computer en in gebruik neemt.

Alles wat je moet weten over radiometrie

Wat houdt radiometrie in en hoe werkt dit precies.

Nieuwe talen toevoegen op uw WordPress website

In een aantal stappen uw WordPress website meertalig maken

2 Manieren om je ip adres te vinden

Het vinden van je ip adres kan nog best lastig zijn, in dit artikel geef ik een stappenplan voor het vinden van zowel je interne- als externe ip-adres.

Goedkoop labels printen, gratis labelprint software

Bespaar duizenden euro’s. Goedkoop labels printen met gratis Database gestuurde labelprint software.

Waar kan ik goedkoop webhosting kopen?

Voor je webhosting koopt vergelijk je best de prijzen. We laten je zien waar je dit kan doen.

Gratis Apple computer zorgt voor verandering van mijn leven.

Hoe een gratis Apple computer mijn kijk op het leven compleet veranderde.

Top 10 websites: als je je verveelt.

Top 10 websites: als je je verveelt.

TV kijken via je pc, laptop, mobiel of tablet!

gratis tv kijken op laptop, gsm en tablet

Mac vs PC - Apple vs Microsoft

Verschil tussen Apple computers/laptops en (Microsoft) PC's

Online veiligheid

Ik heb opgezocht wat mensen eigenlijk met je informatie kunnen die op internet staat opgeslagen. Van onschuldige informatie zoals foto's van jou met je vrienden en je hobbies, tot de gegevens van jou die online staan wanneer je doet aan online bankieren.

Computers

Alles over computers en wat je er mee kan doen.

Hoe werkt Twitter?

hoe werkt twitter. trucks en tips over twitter.

De werking van een 3D-printer

De werking van een 3D-printer. Hoe gaat het afdrukken van ruimtelijke objecten in zijn werk?

Gratis virtuele computer in hersens

Krijgt iedereen binnenkort zijn eigen gratis virtuele computer of softwarematige in zijn hersens?

gedownloade film kijken op tv

Verschillende manieren om gedownloade films op de tv te bekijken.

Wat is malware?

In dit artikel staat beschreven wat malware is, hoe je het kunt verwijderen van je computer en hoe je het buiten de deur houdt.

Trage computer? Waarom & hoe te voorkomen !

Enkele tips om uw pc in topconditie te houden

Bluetooth, hoe werkt dat?

Bluetooth kom je op mobiele telefoons en computers tegen. Waarvoor is bluetooth en hoe werkt het?