kijk tv online


Publicatie datum:

Software tv op je pc

Gesponsorde koppelingen

Hoe tv kijken op je computer? Het is al eenige tijd mogelijk om via je computer meer dan 4000 zenders te bekijken waaronder 75 nederlandse zenders. Als je beschikt over een computer en een internetverbinding kun je zonder verdere technische kennis gemakkelijk tv op je eigen computer bekijken. Hoe werkt tv op je computer bekijken precies?

Nu de Nieuwe software Tv op je pc

Tv kijken via internet op de computer wordt door steeds meer mensen gewaardeerd. Uiteraard is tv kijken online geen vervanger van uw televisie. Maar wanneer u een uitzending hebt gemist van een tv-programma dat u graag had willen zien, dan kunt u die uitzending vaak alsnog bekijken op de computer op een tijdstip dat u goed uitkomt..

 

Steeds meer omroepen stellen tv-uitzendingen beschikbaar via internet. Via Uitzending Gemist kunt u bijvoorbeeld gemiste televisieprogramma's bekijken die uitgezonden zijn door de publieke omroep. Daarnaast krijgen meer en meer populaire programma's een eigen website waarop eerder uitgezonden afleveringen van dat programma beschikbaar zijn om via de computer bekeken te kunnen worden. Maakt tv kijken op de computer een einde aan opnemen?

Tv kijken op de computer zou het opnemen van tv-programma's overbodig kunnen maken. Zoals gezegd, steeds meer televisiezenders bieden via speciaal voor dit doel gemaakte websites tv programma's aan die eerder zijn uitgezonden.

Om een eerder uitgezonden tv-programma te bekijken hebt u niet meer nodig dan uw computer, een internetverbinding, een recente versie van Internet Explorer en software die beeld en geluid weergeeft. Doorgaans is het voldoende om voor weergave van beeld en geluid een recente versie van Windows Media Player op de computer geïnstalleerd te hebben.

Veel televisiezenders hebben hun weg naar het internet inmiddels gevonden. Via de website uitzendinggemist.nl geven de publieke omroepen u de kans een gemist televisieprogramma alsnog te bekijken. Gemiste uitzendingen van RTL kunt u bekijken via RTL gemist. Ook SBS6 herhaalt uitzendingen via hun website, waar u tevens ook de programma's kunt vinden van Veronica en Net 5.

Mocht u nu eens geen idee hebben welke omroep uw favoriete tv-programma uitzendt, dan kunt u proberen de titel van uw favoriete tv-programma als zoekopdracht in te voeren in Google. De kans is groot dat u op deze manier de website vindt waar het programma als online tv-uitzending beschikbaar is. Meer online tv

Naast de websites van de diverse omroepen is er tevens een ruim aanbod aan zogenaamde tv-portalen die overzichten aanbieden van online tv-kanalen. Op veel van deze online tv websites worden de aangeboden tv-kanalen overzichtelijk weergegeven in verschillende categorieën. Categorieën die u op veel tv-portalen zal tegenkomen zijn: informatie, sport, nieuws, muziek en entertainment.

Online tv-portalen werken allemaal min of meer op dezelfde manier. U bezoekt de website en kiest een categorie. Uit de geselecteerde categorie kiest u vervolgens hetgeen u wilt bekijken. Een nieuwe webpagina wordt vervolgens weergegeven met daarin ingebed Windows Media Player of andere afspeel software die voor het weergeven van de tv-uitzending nodig is. De aangeboden tv-programma's zijn doorgaans gratis te bekijken.

Hoe werkt tv kijken online?

Tv kijken online wordt mogelijk gemaakt doormidden een techniek die streaming wordt genoemd. Een voordeel van streaming is, dat u vrijwel direct naar de tv-uitzending kunt gaan kijken, zodra de webpagina geladen is. Een tv-uitzending die u streaming bekijkt hoeft niet eerst opgeslagen te worden op de harde schijf voordat u deze kunt bekijken, zoals dat het geval is wanneer u iets download.

Om haperen van het beeld te voorkomen zal de mediaspeler eerst een deel opslaan in een zogenaamde buffer voordat de beelden worden weergegeven. Hoever de speler is met bufferen wordt in veel gevallen getoond onder het weergavescherm. Zodra de buffer vol zit wordt met het weergeven van de beelden begonnen.

De bediening van de speler zal voor de meeste gebruikers geen geheimen bevatten. Via de weergegeven bediening kunt u een uitzending pauzeren en stopzetten. Wanneer de weergegeven stream het ondersteund kan er ook vooruit of terug gespoeld worden in een uitzending.

In veel gevallen kan via links op de webpagina tevens de grootte van het weergave scherm aangepast worden, waarbij ook weergave op volledige schermgrootte tot de mogelijkheden behoort. Bij weergave op volledig scherm zorgt de Esc-toets voor terugkeren naar de webpagina van gekozen uitzending.

de rest volgt nog

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie computers

Pimp je website: maak 'm zoekmachine vriendelijk

Je hebt niks aan een website als er geen bezoekers komen. Een belangrijke bron van verkeer op het internet zijn zoekmachines zoals Google, Yahoo! en Bing. Daar ligt dan ook het belang van het ontwerpen van een zoekmachine vriendelijke site. Als je hoog scoort in de zoekresultaten van een zoekmachine, zal je meer bezoek

Pimp je website: de 5 vuistregels van webdesign

Voor een goed presterende website is elk detail van belang. Hier volgen vijf vuistregels om je website te optimaliseren.

kijk tv online

Software tv op je pc

Internet plat

kan het internet stuk? Wat moet een terrorist doen om het internet plat te leggen

Gratis bloemen achtergrond hyves

Hoe kom je aan de mooiste gratis bloemenachtergronden voor je Hyves pagina.

Trage computer? Waarom & hoe te voorkomen !

Enkele tips om uw pc in topconditie te houden

Mac vs PC - Apple vs Microsoft

Verschil tussen Apple computers/laptops en (Microsoft) PC's

Hoe krijg ik toch een Start menu in Windows 8?

Toch een Start menu in Windows 8!

Hoe achterhaal ik het ip-adres van mijn computer of van router. (XP)

Korte omschrijving hoe u uw eigen ip adres achterhaalt met Windows XP, Windows 7 en Windows 8.

Conclusie LaCie network space 2 1TB

Uitleg over de werking van de LaCie Networkspace 2.

Mac OS X Snow Leopard of Windows 7?

Vergelijking tussen 2 nieuwe besturingssystemen

TV kijken via je pc, laptop, mobiel of tablet!

gratis tv kijken op laptop, gsm en tablet

Wie is de geestelijke “vader” van BitTorrent, uTorrent en andere gratis Torrent download programma’s

Met gratis Torrent programma’s kun je gratis op een heel groot aantal websites alle films en muziek kan downloaden.

TV kijken op tablet, laptop, pc via KPN

Lees hier hoe u oa. tv kunt kijken via KPN op bijv. laptop en tablet!

Mijn ervaringen met Linux Ubuntu

Hier vind je mij ervaring met Linux Ubuntu

Speedtouch routers onbeveiligd

Wil je weten hoe je online kan, zonder router in huis, en toch legaal? Lees dan snel verder!

Waarom is de goedkope Huawei Ascend P7 de beste smartphone van het jaar?

De Huawei Ascend P7 is ruim 200 euro goedkoper dan de topmodellen Samsung Galaxy S5 van en Apple's iPhone 5s maar doet daar niet voor onder.

Alles over ebay.nl, ebay.com, ebay.be

Ebay is de leukste manier om te kopen en te verkopen op het Internet! Je vindt er duizenden koopjes vanaf 1 euro!

Met Wordpress een website voor je bedrijf

Met Wordpress maak je snel, een vakkundig en mooie website. Prima voor je bedrijf, maar ook voor een persoonlijke site.

Wat is het verschil tussen DVD+ en DVD- en DVD-ram

In dit artikel de uitleg over het verschil tussen DVD+ EN DVD- en andere soorten DVD’s.

Alles wat je moet weten over radiometrie

Wat houdt radiometrie in en hoe werkt dit precies.

Ubuntu Top 5 apps

Top 5 Ubuntu Apps

Gratis opensource besturingssysteem Linux Mint als vervanger voor Windows XP

Ben je ook klaar met Windows, stap nu heel makkelijk over op Linux

Social media

Social media

Hoe maak ik een duaal boot systeem met windows

Dit artikel beschrijft het maken van een duaal boot systeem met Windows 7 Ultimate en Windows Server 2012