Paint - originele achtergronden op een makkelijke manier


Publicatie datum:

Stijlvollen en originele achtergronden op een makkelijke manier ontwerpen in paint

Gesponsorde koppelingen

Niet iedereen die een originele achtergrond wil, is een computer wiz-kid of heeft zeeën van tijd om zich bezig te houden met photoshop. Ook wil niet iedereen geld uitgeven, aan iets dat geen ander ziet, dat hoeft ook niet. Hier vind je enkele makkelijke tips over hoe je snel een achtergrond in elkaar steekt.

Eerst beginnen we met de achtergrond van de achtergrond, dit kan op verschillende manieren. Natuurlijk kan je de 'paintbucket' gebruiken en heel je pagina 1 kleur geven, maar dit zijn enkele alternatieve oplossingen die net iets minder eentonig zijn.

1. streepjes

Als voorbeeld neem ik 2 kleuren, maar je kan er natuurlijk ook meer gebruiken. De makkelijkste manier is om eerst de 'paintbucket' te gebruiken om zo de pagina in 1 kleur te hebben. Wanneer we onze 2de kleur hebben gekozen, tekenen we met de 'rechthoek' blokken van de ene naar de andere rand, zorg dat deze een ‘gevulde’ rechthoek is. Om te zorgen dat deze rechthoeken even breed en evenwijdig zijn, maken we gebruik van de liniaal aan de bladranden.

 

2. checkered:

Hier gaan we voort op de vorige afbeelding. Men kan dit patroon diagonaal of vertikaal gebruiken. Vertikaal is het makkelijkst en handigst toe te passen om een collage te maken, doordat dit vierkante of rechthoekige vakjes worden. Ideaal om foto's in te plakken. Om dit patroon te verkrijgen trekt men met de 'lijn' gewoon recht naar beneden, dit kan men zien doordat er zigzagjes in de lijn komen als deze schuin staat. Men kan ook hier de afstand van elke lijn controleren door de liniaal te gebruiken.
Het trucje voor de diagonale lijnen evenwijdig en even ver van elkaar verwijderd te krijgen, is door gebruik van beide linialen. Op elke liniaal staan nummers, als je dezelfde nummers verbind staan deze lijnen mooi schuin. Natuurlijk kan je ook 1 lijn trekken en telkens x-aantal streepjes ervan verwijderd tellen voor je een nieuwe lijn trekt.

 

 

3. spraycanned

Een derde manier om je achtergrond te verzorgen, is door met een spraycan heen en weer te gaan over een witte achtergrond en dit te herhalen tot je overtuigt bent dat er genoeg wit bedekt is. Dit kan je herhalen met verschillende kleuren. Hierna selecteer je heel de afbeelding en vink je 'transparante selectie' aan. Je kopieert en plakt de geselecteerde afbeelding terug. Je kiest onmiddelijk voor 'horizontaal spiegelen', je plakt de afbeelding opnieuw en kiest nu voor 'vertikaal spiegelen', dan plak je je de afbeelding voor de laatste keer en kies je zowel voor 'horizontaal' als 'vertikaal spiegelen'. Nu heb je een uniek patroon en is het meeste wit weggewerkt.

 

4. patterns

Hiervoor gebruik je het best een bestaande afbeelding. Je selecteert een klein stukje dat je mooi vind, het liefst een stukje patroon of een rand van 2 zaken (zoals in het hier onder geplaatste voorbeeld). Dit kopieer je en je opent een nieuwe pagina. Hier plak je dit stukje(A), je plakt dit stukje nogmaals en spiegelt dit horizontaal(B), dit plaats je dan naast stukje A. Je plaatst stukje A terug naast B en zo voort.

Om het hierna vertikaal te herhalen is het simpeler, je kopieërd de eerste lijn(C) en kiest voor 'transparante selectie'. Deze lijn plak je dan terug maar je kiest nu voor 'vertikaal spiegelen' (D). Deze plaats je dan onder lijn C. Onder lijn D plaats je dan terug lijn C en zo voort. Tot je achtergrond naar jouw mening de juiste grootte heeft.

Als de achtergronden klaar zijn kan je indien gewenst nog afbeeldingen op deze achtergronden plaatsen. Stukjes foto om een collage te ontwerpen of je personage van een favoriete game. De snelste manier is stukjes foto ergens uit kopiëren, maar als je enkel een personage zonder achtergrond wil om op jouw basis te plaatsen, zal dit wel wat tijd in beslag nemen.

Het makkelijkst is om de grotere stukken gewoon wit te kleuren door gebruik van vormen of door op delete de duwen wanneer je die delen hebt geselecteerd. Maar voor het meer gedetailleerde werk zal je per pixel moeten werken als je ingezoomd hebt, of een programma als paint.net moeten gebruiken. Paint.net is gratis te downloaden en hier kan men kleuren mee uitfilteren wat dit makkelijker maakt.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie computers

Facebook login, Meld je aan, registreer je of ontdek meer

Facebook is een sociaal netwerk dat vrienden, collega's, studiegenoten en kennissen met elkaar in contact brengt

Geld verdienen op internet feit of fictie

Geld verdienen via internet, hoe pak je dat aan

Spotnet, hoe werkt dat?

Spotnet helpt je bij het vinden van materiaal in de internetnieuwsgroepen, het usenet.

Pimp je website: de 6 basisprincipes van goed design

Je website is zowel je visitekaartje als het hoofdkwartier van je online bedrijf. Daarom is het belangrijk kennis te nemen van enkele basisprincipes van goed webdesign. Je wilt immers zoveel mogelijk bezoekers bereiken, vasthouden en terug laten keren.

Uitvoeren staat niet meer in het start menu.

Lees hier hoe u de knop uitvoeren terug kunt krijgen in het start menu.

Top 10 websites: als je je verveelt.

Top 10 websites: als je je verveelt.

TV kijken op tablet, laptop, pc via KPN

Lees hier hoe u oa. tv kunt kijken via KPN op bijv. laptop en tablet!

Een evaluatie van 2 jaar GNU/Linux Gebruik

Een evaluatie van 2 jaar GNU/Linux Gebruik

Draadloos internet werkt niet meer (XP)

Tips voor het herstellen van een draadloze netwerk verbinding.

Conclusie LaCie network space 2 1TB

Uitleg over de werking van de LaCie Networkspace 2.

Een gratis iPad voor iedereen met de Gratis iPad Partij

Stem ook op de Gratis iPad Partij, stem voor een gratis iPad voor iedereen.

Mijn USB stick wordt niet meer door windows gevonden/herkend

wanneer uw usb stick niet meer wordt gevonden

Hoe functioneren de bodyscanners die gebruikt worden op vliegvelden?

Bodyscanners die wapens detecteren.

De basis van c++ programmeren

Programmeren in c++, de basis. computer programmas maken

Veel te hoge taakbalk weer naar beneden zetten.

Hoge taakbalk naar beneden zetten.

Hoe werkt Google?

Een heldere uitleg van de werking van Google.

Mac OS X Snow Leopard of Windows 7?

Vergelijking tussen 2 nieuwe besturingssystemen

Alles over de Xbox 360

Hier van alles over de xbox 360, een spelcomputer.

Mijn ervaringen met Linux Ubuntu

Hier vind je mij ervaring met Linux Ubuntu

Een achtergrondafbeelding invoegen in Excel 2007 / 2010

Uitleg hoe een achtergrondafbeelding in te voegen in Excel 2007 / 2010

iPhone OS 3.1 - Een kort overzicht

Wat zijn de grote veranderingen in 3.1?

Computervirussen

Welke virussen kunnen je computer besmetten en wat kunnen ze aanrichten?

Simpel backuppen van SQL Express databases

Eenvoudig backuppen van SQL Express databases via een freeware tool.

Tips bij het optimaliseren van uw website voor zoekmachines als Google

U wilt gevonden worden op het web en dit artikel vertelt u hoe.

Wat is malware?

In dit artikel staat beschreven wat malware is, hoe je het kunt verwijderen van je computer en hoe je het buiten de deur houdt.