Paint - originele achtergronden op een makkelijke manier


Publicatie datum:

Stijlvollen en originele achtergronden op een makkelijke manier ontwerpen in paint

Gesponsorde koppelingen

Niet iedereen die een originele achtergrond wil, is een computer wiz-kid of heeft zeeën van tijd om zich bezig te houden met photoshop. Ook wil niet iedereen geld uitgeven, aan iets dat geen ander ziet, dat hoeft ook niet. Hier vind je enkele makkelijke tips over hoe je snel een achtergrond in elkaar steekt.

Eerst beginnen we met de achtergrond van de achtergrond, dit kan op verschillende manieren. Natuurlijk kan je de 'paintbucket' gebruiken en heel je pagina 1 kleur geven, maar dit zijn enkele alternatieve oplossingen die net iets minder eentonig zijn.

1. streepjes

Als voorbeeld neem ik 2 kleuren, maar je kan er natuurlijk ook meer gebruiken. De makkelijkste manier is om eerst de 'paintbucket' te gebruiken om zo de pagina in 1 kleur te hebben. Wanneer we onze 2de kleur hebben gekozen, tekenen we met de 'rechthoek' blokken van de ene naar de andere rand, zorg dat deze een ‘gevulde’ rechthoek is. Om te zorgen dat deze rechthoeken even breed en evenwijdig zijn, maken we gebruik van de liniaal aan de bladranden.

 

2. checkered:

Hier gaan we voort op de vorige afbeelding. Men kan dit patroon diagonaal of vertikaal gebruiken. Vertikaal is het makkelijkst en handigst toe te passen om een collage te maken, doordat dit vierkante of rechthoekige vakjes worden. Ideaal om foto's in te plakken. Om dit patroon te verkrijgen trekt men met de 'lijn' gewoon recht naar beneden, dit kan men zien doordat er zigzagjes in de lijn komen als deze schuin staat. Men kan ook hier de afstand van elke lijn controleren door de liniaal te gebruiken.
Het trucje voor de diagonale lijnen evenwijdig en even ver van elkaar verwijderd te krijgen, is door gebruik van beide linialen. Op elke liniaal staan nummers, als je dezelfde nummers verbind staan deze lijnen mooi schuin. Natuurlijk kan je ook 1 lijn trekken en telkens x-aantal streepjes ervan verwijderd tellen voor je een nieuwe lijn trekt.

 

 

3. spraycanned

Een derde manier om je achtergrond te verzorgen, is door met een spraycan heen en weer te gaan over een witte achtergrond en dit te herhalen tot je overtuigt bent dat er genoeg wit bedekt is. Dit kan je herhalen met verschillende kleuren. Hierna selecteer je heel de afbeelding en vink je 'transparante selectie' aan. Je kopieert en plakt de geselecteerde afbeelding terug. Je kiest onmiddelijk voor 'horizontaal spiegelen', je plakt de afbeelding opnieuw en kiest nu voor 'vertikaal spiegelen', dan plak je je de afbeelding voor de laatste keer en kies je zowel voor 'horizontaal' als 'vertikaal spiegelen'. Nu heb je een uniek patroon en is het meeste wit weggewerkt.

 

4. patterns

Hiervoor gebruik je het best een bestaande afbeelding. Je selecteert een klein stukje dat je mooi vind, het liefst een stukje patroon of een rand van 2 zaken (zoals in het hier onder geplaatste voorbeeld). Dit kopieer je en je opent een nieuwe pagina. Hier plak je dit stukje(A), je plakt dit stukje nogmaals en spiegelt dit horizontaal(B), dit plaats je dan naast stukje A. Je plaatst stukje A terug naast B en zo voort.

Om het hierna vertikaal te herhalen is het simpeler, je kopieërd de eerste lijn(C) en kiest voor 'transparante selectie'. Deze lijn plak je dan terug maar je kiest nu voor 'vertikaal spiegelen' (D). Deze plaats je dan onder lijn C. Onder lijn D plaats je dan terug lijn C en zo voort. Tot je achtergrond naar jouw mening de juiste grootte heeft.

Als de achtergronden klaar zijn kan je indien gewenst nog afbeeldingen op deze achtergronden plaatsen. Stukjes foto om een collage te ontwerpen of je personage van een favoriete game. De snelste manier is stukjes foto ergens uit kopiëren, maar als je enkel een personage zonder achtergrond wil om op jouw basis te plaatsen, zal dit wel wat tijd in beslag nemen.

Het makkelijkst is om de grotere stukken gewoon wit te kleuren door gebruik van vormen of door op delete de duwen wanneer je die delen hebt geselecteerd. Maar voor het meer gedetailleerde werk zal je per pixel moeten werken als je ingezoomd hebt, of een programma als paint.net moeten gebruiken. Paint.net is gratis te downloaden en hier kan men kleuren mee uitfilteren wat dit makkelijker maakt.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie computers

Social media, plaag of zegen?

tegenwoordig kun je eigenlijk al niet meer zonder het lidmaatschap van een socialmedia site, maar wat zijn nu de voor en nadelen?

Microsoft office software

Werelds meest bekende zakelijke software.

Hoe werkt Twitter?

hoe werkt twitter. trucks en tips over twitter.

Adsense heeft een Nederlands alternatief, de PayPro AdViewer!

Adsense heeft een Nederlands alternatief, de PayPro AdViewer! Dit bericht is geschreven door Martin Verlaan, ontwikkelaar van de PayPro AdViewer. .

Gratis virtuele computer in hersens

Krijgt iedereen binnenkort zijn eigen gratis virtuele computer of softwarematige in zijn hersens?

Hoe krijg ik toch een Start menu in Windows 8?

Toch een Start menu in Windows 8!

Alles over ebay.nl, ebay.com, ebay.be

Ebay is de leukste manier om te kopen en te verkopen op het Internet! Je vindt er duizenden koopjes vanaf 1 euro!

Bluetooth, hoe werkt dat?

Bluetooth kom je op mobiele telefoons en computers tegen. Waarvoor is bluetooth en hoe werkt het?

Je laptop sneller laten werken

Handige tips om je laptop weer als nieuw te laten werken!

Welke sneltoetsen kan ik toepassen in Windows Vista?

Een artikel waar een aantal sneltoetsen in beschreven staan, die je kunt toepassen in Windows Vista.

Weebly: maak snel een gratis, professionele website

Informatie over het maken van een gratis website bij Weebly.

Hoe werkt Skype?

Een beknopte uitleg met stap voor stap beschrijving hoe je Skype installeert op je computer en in gebruik neemt.

Windows start niet meer op

Hoe repareer ik mijn windows wanneer ik geen toegang meer heb.

Word 2007: Dubbele enters (Slaat 2 regels over i.p.v 1 regel)

Instelling om word 2007 de spaties goed in te stellen, dus dat die geen 2 regels overslaat

De nieuwe computermaatschappij ook in de zorg?

De computer wordt steeds belangrijker in de zorg.

Belangrijke informatie over de vingerafdruk

Belangrijke informatie over de vingerafdruk

Je laptop op afstand opsporen

Een artikel over het opsporen van je laptop wanneer deze gestolen is.

Alles kijken op uw TV via uw laptop of computer!

Lees hier alles over TV kijken via uw laptop of computer.

Is www.pc-speed.org betrouwbaar, Registry Booster

Werkt je Pc langzaam? pc-speed.org . Een snel 3 minuten onderzoek vind en repareert alle fouten onmiddellijk. Download nu gratis, 100 gegarandeerd

Over virtual reality

Belangrijke aspecten van virtual reality, van definiëring tot aandachtspunten.

Basisprincipes Access 2003

Basisprincipes Access 2003

Een evaluatie van 2 jaar GNU/Linux Gebruik

Een evaluatie van 2 jaar GNU/Linux Gebruik

Het windows menu 'kopieren naar'

Leer hier hoe u het menu kunt uitbreiden zodat u bestanden rechtstreeks kunt kopieren naar mappen en andere schijven

Wat is malware?

In dit artikel staat beschreven wat malware is, hoe je het kunt verwijderen van je computer en hoe je het buiten de deur houdt.

Het nut van een Virtual Private Server (VPS).

Iedereen heeft vast wel eens van het fenomeen vps gehoord