Paint - originele achtergronden op een makkelijke manier

Publicatie datum:

Stijlvollen en originele achtergronden op een makkelijke manier ontwerpen in paint

Gesponsorde koppelingen

Niet iedereen die een originele achtergrond wil, is een computer wiz-kid of heeft zeeën van tijd om zich bezig te houden met photoshop. Ook wil niet iedereen geld uitgeven, aan iets dat geen ander ziet, dat hoeft ook niet. Hier vind je enkele makkelijke tips over hoe je snel een achtergrond in elkaar steekt.

Eerst beginnen we met de achtergrond van de achtergrond, dit kan op verschillende manieren. Natuurlijk kan je de 'paintbucket' gebruiken en heel je pagina 1 kleur geven, maar dit zijn enkele alternatieve oplossingen die net iets minder eentonig zijn.

1. streepjes

Als voorbeeld neem ik 2 kleuren, maar je kan er natuurlijk ook meer gebruiken. De makkelijkste manier is om eerst de 'paintbucket' te gebruiken om zo de pagina in 1 kleur te hebben. Wanneer we onze 2de kleur hebben gekozen, tekenen we met de 'rechthoek' blokken van de ene naar de andere rand, zorg dat deze een ‘gevulde’ rechthoek is. Om te zorgen dat deze rechthoeken even breed en evenwijdig zijn, maken we gebruik van de liniaal aan de bladranden.

 

2. checkered:

Hier gaan we voort op de vorige afbeelding. Men kan dit patroon diagonaal of vertikaal gebruiken. Vertikaal is het makkelijkst en handigst toe te passen om een collage te maken, doordat dit vierkante of rechthoekige vakjes worden. Ideaal om foto's in te plakken. Om dit patroon te verkrijgen trekt men met de 'lijn' gewoon recht naar beneden, dit kan men zien doordat er zigzagjes in de lijn komen als deze schuin staat. Men kan ook hier de afstand van elke lijn controleren door de liniaal te gebruiken.
Het trucje voor de diagonale lijnen evenwijdig en even ver van elkaar verwijderd te krijgen, is door gebruik van beide linialen. Op elke liniaal staan nummers, als je dezelfde nummers verbind staan deze lijnen mooi schuin. Natuurlijk kan je ook 1 lijn trekken en telkens x-aantal streepjes ervan verwijderd tellen voor je een nieuwe lijn trekt.

 

 

3. spraycanned

Een derde manier om je achtergrond te verzorgen, is door met een spraycan heen en weer te gaan over een witte achtergrond en dit te herhalen tot je overtuigt bent dat er genoeg wit bedekt is. Dit kan je herhalen met verschillende kleuren. Hierna selecteer je heel de afbeelding en vink je 'transparante selectie' aan. Je kopieert en plakt de geselecteerde afbeelding terug. Je kiest onmiddelijk voor 'horizontaal spiegelen', je plakt de afbeelding opnieuw en kiest nu voor 'vertikaal spiegelen', dan plak je je de afbeelding voor de laatste keer en kies je zowel voor 'horizontaal' als 'vertikaal spiegelen'. Nu heb je een uniek patroon en is het meeste wit weggewerkt.

 

4. patterns

Hiervoor gebruik je het best een bestaande afbeelding. Je selecteert een klein stukje dat je mooi vind, het liefst een stukje patroon of een rand van 2 zaken (zoals in het hier onder geplaatste voorbeeld). Dit kopieer je en je opent een nieuwe pagina. Hier plak je dit stukje(A), je plakt dit stukje nogmaals en spiegelt dit horizontaal(B), dit plaats je dan naast stukje A. Je plaatst stukje A terug naast B en zo voort.

Om het hierna vertikaal te herhalen is het simpeler, je kopieërd de eerste lijn(C) en kiest voor 'transparante selectie'. Deze lijn plak je dan terug maar je kiest nu voor 'vertikaal spiegelen' (D). Deze plaats je dan onder lijn C. Onder lijn D plaats je dan terug lijn C en zo voort. Tot je achtergrond naar jouw mening de juiste grootte heeft.

Als de achtergronden klaar zijn kan je indien gewenst nog afbeeldingen op deze achtergronden plaatsen. Stukjes foto om een collage te ontwerpen of je personage van een favoriete game. De snelste manier is stukjes foto ergens uit kopiëren, maar als je enkel een personage zonder achtergrond wil om op jouw basis te plaatsen, zal dit wel wat tijd in beslag nemen.

Het makkelijkst is om de grotere stukken gewoon wit te kleuren door gebruik van vormen of door op delete de duwen wanneer je die delen hebt geselecteerd. Maar voor het meer gedetailleerde werk zal je per pixel moeten werken als je ingezoomd hebt, of een programma als paint.net moeten gebruiken. Paint.net is gratis te downloaden en hier kan men kleuren mee uitfilteren wat dit makkelijker maakt.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

comments powered by Disqus

Meer uit de categorie computers

Social Engineering

Maatregelen om Social Engineering tegen te gaan

Social media, plaag of zegen?

tegenwoordig kun je eigenlijk al niet meer zonder het lidmaatschap van een socialmedia site, maar wat zijn nu de voor en nadelen?

Met Wordpress een website voor je bedrijf

Met Wordpress maak je snel, een vakkundig en mooie website. Prima voor je bedrijf, maar ook voor een persoonlijke site.

Access 2003: queries en formulieren

Access 2003: queries en formulieren

Vine video-app van Twitter

Twitter heeft een nieuwe app: Vine. De app is een soort “Instagram voor video’s”. Met de app kunnen korte filmpjes gemaakt worden en direct op internet gezet.

Wat te doen als er drank over je laptop heen gaat.

Handleiding wat je wel en niet moet doen als er drank over je laptop heen gaat

Waar meld ik me aan bij Google Adsense

Informatief artikel dat beschrijft waar je je kan aanmelden voor Adsense

HP touchpad, HP tablet, HP mini laptop

In dit artikel lees je alles over de nieuwe HP Touchpad, met WebOS als besturingssysteem.

Moet ik overstappen van Windows 7 naar Windows 8?

Windows 7 vs Windows 8

Gratis TV kijken via internet (Ziggo)

Gratis tv kijken via internet. Lees hier meer informatie!

Waar moet u opletten bij het aankopen van een Computer of laptop?

Tips bij het kopen van een computer of laptop

Wikipedia Nederland

Open encyclopedie op het internet. Per onderwerp gerangschikt en met een zoekfunctie.

Facebook bedrijfspagina inrichten

Wat is voor Facebook een goede manier om een bedrijfspagina in te richten en content te delen.

Hoe vind je hulp voor Microsoft Office?

Gratis hulp van www.microsoft.com klantenservice, ’t kan!

Autodesk Inventor

Autodesk Inventor - 3D modelleren van nieuwe ontwerpen

Coton Candy, computer ter grote van een USB-stick

De nieuwe Coton Candy is een computer ter grote van een USB-stick die in ieder beeldscherm of televisie ingeplugd kan worden.

Basisprincipes Access 2003

Basisprincipes Access 2003

Kun je iedereen vinden waar je een foto van hebt?

Kan iedereen die met een foto op internet staat met gratis screening software gevonden worden?

Snel Hoog Ranken in Google.

Hoe snel te ranken in de zoekresultaten van Google.

Spotnet, hoe werkt dat?

Spotnet helpt je bij het vinden van materiaal in de internetnieuwsgroepen, het usenet.

Geld verdienen op internet feit of fictie

Geld verdienen via internet, hoe pak je dat aan

De werking van een 3D-printer

De werking van een 3D-printer. Hoe gaat het afdrukken van ruimtelijke objecten in zijn werk?

Tips bij het aanschaffen van een computer

Het aanschaffen van een computer, hoe pak ik dit aan?

Computerberekeningen: 1 en 0, het binaire getallenstelsel

De computer gebruikt 1 en 0, hoe kunnen wij deze 'getallen' normaal lezen?

Waarom is de goedkope Huawei Ascend P7 de beste smartphone van het jaar?

De Huawei Ascend P7 is ruim 200 euro goedkoper dan de topmodellen Samsung Galaxy S5 van en Apple's iPhone 5s maar doet daar niet voor onder.