Speedtouch routers onbeveiligd


Publicatie datum:

Wil je weten hoe je online kan, zonder router in huis, en toch legaal? Lees dan snel verder!

Gesponsorde koppelingen

Mensen die graag online willen, maar een slechte - of helemaal geen - internetverbinding hebben, kunnen hier hun oplossing vinden.

Een aantal weken geleden werd ik gewezen op de site http://www.nickkusters.com/SpeedTouch.aspx. Ik wilde met wat vrienden gamen op een lan-verbinding, maar de eigenaar van de router wist het wachtwoord niet, en kon die ook nergens meer vinden. Een veel voorkomend probleem met routers en wachtwoorden. Een van mijn vrienden kwam toen aanzetten met deze site.

Op deze site kun je het serienummer van de speedtouch router die u wilt gebruiken invoeren ( b.v. Speedtouch 123ABC ). Vervolgens zal de key generator een WPA of WEP code geven, die meestal wel werkt.

Een gat in de markt, en je beveiliging

Dit lek in de beveiliging van Speedtouch routers is in 2008 door een aantal Britse werknemers van een internetbeveiligingsbedrijf ontdekt. Wanneer een van deze routers een standaard SSID en WPA heeft, kan de code heel makkelijk achterhaald worden door een omgekeerd algoritme van de WEP/WPA key. Hoe dit helemaal precies in zijn werk gaat is niet duidelijk.

Illegaal?

Nee. Zelfs in Nederland is het probleem meerdere malen aangekaart bij KPN ( dit bedrijf verkoopt dus de desbetreffende speedtouch routers ), maar KPN heeft nog maar minimale maatregelen genomen. Zo hebben ze de handleiding van de modem herschreven, en staat er op de website van KPN informatie over het aanpassen/wijzigen van de beveiligingssleutel.  KPN wil ook zijn adsl-klanten waarschuwen met een nieuwsbrief, maar een schriftelijke waarschuwing van klanten die geen elektronische nieuwsbrieven ontvangen, is dan weer niet van toepassing. 

Wat als ik geen internet heb?

Wanneer je geen internetverbinding hebt, wordt het lastig om deze site te gebruiken. Echter, wanneer u dit artikel leest, betekent dat ook dat u al internet heeft. Wanneer u het idee heeft om dit toch te gebruiken, maar geen beschikking hebt tot uw eigen internetverbinding, kijk dan of u in de buurt een onbeveiligd netwerk kunt vinden. De site is zo geladen, dus het hoeft geen snelle verbinding te zijn, als het maar werkt. Als u ook geen onbeveiligde netwerken in de buurt heeft, kunt u natuurlijk ook altijd even aan de buren vragen of u voor een paar minuten de computer kunt gebruiken. ( Let op: zorg wel dat u niet toegang probeert te krijgen van de router van de buren waar u net heeft gevraagd om de computer te gebruiken, dit kan tot vervelende burenruzies leiden, en dat is nou niet de bedoeling van dit artikel. )

Ik kan dit dus ook gebruiken?

Ja, ook u kunt dit gebruiken. Het is bijna te simpel voor woorden. Alles wat u moet weten, is de SSID ( de unieke combinatie van cijfers en/of letters die achter '' Speedtouch '' staan, in de naam van de router ), en deze vervolgens invoeren op de site. Makkelijker kan niet. Ik kan u geen succes garanderen, maar hoogstwaarschijnlijk werkt het wel. Het is bij mij persoonlijk bijna nog nooit voorgekomen, dat dit niet werkte.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie computers

Linkbuilding en SEO

Met linkbuilding kunt u uw positie in de zoekmachine vergroten. Meer gratis bezoekers naar uw website dus..

Een evaluatie van 2 jaar GNU/Linux Gebruik

Een evaluatie van 2 jaar GNU/Linux Gebruik

Leven zonder internet en toch digitaal verbonden zijn.

Jonge mensen weten niet beter of het internet is iets wat altijd al bestaan heeft. Ze staan er niet eens bij stil dat het internet constant in stand gehouden moet worden door mensen en niet iets is wat van nature aanwezig is en waar je je alleen maar door middel van een “device” op aanmelden moet.

Top 10 websites: als je je verveelt.

Top 10 websites: als je je verveelt.

Blogging tips en advies

In dit artikel vind je handige tips en belangrijk advies over het goed opzetten van een blog! Voorkom beginnersfouten en trek veel bezoekers!

Basic informatie over millimetergolven

Basis informatie over millimetergolven

Fractals

Het wiskundige figuur 'fractal' en de toepassingen

Zoeken op Google

handleiding voor het vinden van oplossingen met google

Het nut van een Virtual Private Server (VPS).

Iedereen heeft vast wel eens van het fenomeen vps gehoord

Backup en Recovery in SQL Server Management Studio

Hoe maak je een backup in Sql Server Management Studio en hoe recover je het weer

Hoe kun je goedkoop aan originele HP inkt cartridges komen?

Een goedkope nieuwe inkt jetprinter is heel makkelijk te vinden vandaag de dag. De HP deskjet 1010 Inkjetprinter bijvoorbeeld is te koop voor het luttele bedrag van €31.46.

Hoe je geld kunt verdienen met Google AdSense

Dit artikel legt stap voor stap uit hoe je geld kunt verdienen met je website! Meld je vandaag nog aan bij Google AdSense!

Gratis Uploaden en downloaden met MegaUpload

Megaupload voorziet in het gratis, of tegen kleine vergoeding, stallen van grote bestanden (waaronder films), die anderen weer kunnen downloaden.

Automatiseer je zakelijke en privéleven met ifttt!

Dit artikel beschrijft uitgebreid de mogelijkheden van ifttt.

Omegle, talk to strangers!

Omegle, chatten met vreemden over de hele wereld

Hoe werkt kortingscode bol.com

Met de kortingscode van bol.com koop je voordelig boeken, CD's, DVD & Blu-Ray, Speelgoed, Games etc.

5 manieren om Google Adsense inkomsten te verhogen

Hoe haal je meer uit Google Adsense?

Meest gebruikte sneltoetsen / shortkeys

overzicht van meest gebruikte sneltoetsen

Hoe achterhaal ik het ip-adres van mijn computer of van router. (XP)

Korte omschrijving hoe u uw eigen ip adres achterhaalt met Windows XP, Windows 7 en Windows 8.

Chatten, het blijft een gevaar

Chatten is het wel zo veilig?

De basis van c++ programmeren

Programmeren in c++, de basis. computer programmas maken

Uw printer als netwerk printer instellen

Overal vanuit huis printen!

Pimp je website: de 5 vuistregels van webdesign

Voor een goed presterende website is elk detail van belang. Hier volgen vijf vuistregels om je website te optimaliseren.

Uitvoeren staat niet meer in het start menu.

Lees hier hoe u de knop uitvoeren terug kunt krijgen in het start menu.

Je laptop op afstand opsporen

Een artikel over het opsporen van je laptop wanneer deze gestolen is.