Speedtouch routers onbeveiligd


Publicatie datum:

Wil je weten hoe je online kan, zonder router in huis, en toch legaal? Lees dan snel verder!

Gesponsorde koppelingen

Mensen die graag online willen, maar een slechte - of helemaal geen - internetverbinding hebben, kunnen hier hun oplossing vinden.

Een aantal weken geleden werd ik gewezen op de site http://www.nickkusters.com/SpeedTouch.aspx. Ik wilde met wat vrienden gamen op een lan-verbinding, maar de eigenaar van de router wist het wachtwoord niet, en kon die ook nergens meer vinden. Een veel voorkomend probleem met routers en wachtwoorden. Een van mijn vrienden kwam toen aanzetten met deze site.

Op deze site kun je het serienummer van de speedtouch router die u wilt gebruiken invoeren ( b.v. Speedtouch 123ABC ). Vervolgens zal de key generator een WPA of WEP code geven, die meestal wel werkt.

Een gat in de markt, en je beveiliging

Dit lek in de beveiliging van Speedtouch routers is in 2008 door een aantal Britse werknemers van een internetbeveiligingsbedrijf ontdekt. Wanneer een van deze routers een standaard SSID en WPA heeft, kan de code heel makkelijk achterhaald worden door een omgekeerd algoritme van de WEP/WPA key. Hoe dit helemaal precies in zijn werk gaat is niet duidelijk.

Illegaal?

Nee. Zelfs in Nederland is het probleem meerdere malen aangekaart bij KPN ( dit bedrijf verkoopt dus de desbetreffende speedtouch routers ), maar KPN heeft nog maar minimale maatregelen genomen. Zo hebben ze de handleiding van de modem herschreven, en staat er op de website van KPN informatie over het aanpassen/wijzigen van de beveiligingssleutel.  KPN wil ook zijn adsl-klanten waarschuwen met een nieuwsbrief, maar een schriftelijke waarschuwing van klanten die geen elektronische nieuwsbrieven ontvangen, is dan weer niet van toepassing. 

Wat als ik geen internet heb?

Wanneer je geen internetverbinding hebt, wordt het lastig om deze site te gebruiken. Echter, wanneer u dit artikel leest, betekent dat ook dat u al internet heeft. Wanneer u het idee heeft om dit toch te gebruiken, maar geen beschikking hebt tot uw eigen internetverbinding, kijk dan of u in de buurt een onbeveiligd netwerk kunt vinden. De site is zo geladen, dus het hoeft geen snelle verbinding te zijn, als het maar werkt. Als u ook geen onbeveiligde netwerken in de buurt heeft, kunt u natuurlijk ook altijd even aan de buren vragen of u voor een paar minuten de computer kunt gebruiken. ( Let op: zorg wel dat u niet toegang probeert te krijgen van de router van de buren waar u net heeft gevraagd om de computer te gebruiken, dit kan tot vervelende burenruzies leiden, en dat is nou niet de bedoeling van dit artikel. )

Ik kan dit dus ook gebruiken?

Ja, ook u kunt dit gebruiken. Het is bijna te simpel voor woorden. Alles wat u moet weten, is de SSID ( de unieke combinatie van cijfers en/of letters die achter '' Speedtouch '' staan, in de naam van de router ), en deze vervolgens invoeren op de site. Makkelijker kan niet. Ik kan u geen succes garanderen, maar hoogstwaarschijnlijk werkt het wel. Het is bij mij persoonlijk bijna nog nooit voorgekomen, dat dit niet werkte.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie computers

Adsense heeft een Nederlands alternatief, de PayPro AdViewer!

Adsense heeft een Nederlands alternatief, de PayPro AdViewer! Dit bericht is geschreven door Martin Verlaan, ontwikkelaar van de PayPro AdViewer. .

Operatoren voor Access

De verschillende operatoren die je kan gebruiken in Access op een rijtje!

Pimp je website: verbeter de navigatie

Een goed georganiseerde website zorgt er voor dat bezoekers op je site blijven. Als de navigatie van je website niet goed werkt, of te ingewikkeld is, zullen bezoekers je site al snel verlaten. Bij het ontwerpen van je website is het daarom belangrijk rekening te houden met hoe een bezoeker denkt, doet en reageert.

Gratis televisie kijken via internet

Ziggo heeft lange tijd gratis tv kijken via internet aangeboden, helaas doen ze dit niet meer en daarom in dit artikel een aantal alternatieven om tv te kijken op je pc, laptop, tablet of smartphone.

Hoe besparen op de kosten van Laser Cartridges?

Ervaar het beste resultaat met uw afdrukken door het installeren tonercartridge broer gewinkeld bij Gocartridge.

Hoe krijg je weer plezier in je werk?

Baal je van je werk maar kun geen andere baan krijgen, lees hoe je weer plezier krijgt in je werk.

Hoe kun je geld verdienen met You Tube?

Lees hier hoe ook jij makkelijk geld met je eigen filmpjes op You Tube.

Gratis virtuele computer in hersens

Krijgt iedereen binnenkort zijn eigen gratis virtuele computer of softwarematige in zijn hersens?

Verdwenen cd-rom speler terug in verkenner zetten

Verdwenen cd-rom speler terug zetten in mijn verkenner

Computers

Alles over computers en wat je er mee kan doen.

Zoeken op het internet

Efficiënter zoeken op het internet? Hou rekening met deze tips!

Ik Twitter, jij Twittert, Wij Twitteren

Twitter jij je ook suf gedurende de dag? Ik wel. Gemiddeld gaan er zo'n 200-300 berichten uit naar 16.000 volgers. Blauwe vingers als gevolg. Of.?

De wereld van internet en media

De wereld van het Internet.....

Geld verdienen op internet feit of fictie

Geld verdienen via internet, hoe pak je dat aan

Leestekens op toetsenbord kloppen niet meer.

Als de leestekens van het toetsenbord niet meer overeenkomen.

Alles over de Xbox 360

Hier van alles over de xbox 360, een spelcomputer.

Hoe verbeter je de prestaties van een Dell XPS 15 accu?

Dell accu

Goedkoop labels printen, gratis labelprint software

Bespaar duizenden euro’s. Goedkoop labels printen met gratis Database gestuurde labelprint software.

Het belang van webdesign

Als je in deze tijd zelf ondernemer bent, of je nu een wat grotere zaak runt, of dat je als ZZP-er aan de slag bent, het belang van gevonden worden door je klanten is groot. Veel mogelijke klanten die een bepaald product zoeken, of een bepaalde dienst nodig hebben, kijken allereerst op het internet wat er zoal aan aanb

5 manieren om Google Adsense inkomsten te verhogen

Hoe haal je meer uit Google Adsense?

Autodesk 123D

Leuke CAD software voor thuis

Wat is reseller webhosting?

Wil je een eigen hostingbedrijf beginnen of wil jij gewoon al jouw domeinen op een centrale plaats hebben, dan is het reseller pakket iets voor jouw. Dit pakket geeft een mooie kans voor mensen die een eigen hosting bedrijf willen beginnen.

Pimp je website: maak een goede sitemap

Een sitemap wordt vaak als overbodig beschouwd bij het bouwen van een website. Maar dat is een vergissing. In dit artikel leggen we het belang van een goed geconstrueerde sitemap uit.

Pimp je website: ken je doelgroep

Inzicht in de aard van de mensen die jouw site bezoeken is zeer belangrijk. Je kunt die informatie gebruiken om je site te verbeteren en aan te passen. Hierdoor zul je meer trouwe terugkerende bezoekers krijgen.

Veel te hoge taakbalk weer naar beneden zetten.

Hoge taakbalk naar beneden zetten.