Speedtouch routers onbeveiligd


Publicatie datum:

Wil je weten hoe je online kan, zonder router in huis, en toch legaal? Lees dan snel verder!

Gesponsorde koppelingen

Mensen die graag online willen, maar een slechte - of helemaal geen - internetverbinding hebben, kunnen hier hun oplossing vinden.

Gesponsorde koppelingen

Een aantal weken geleden werd ik gewezen op de site http://www.nickkusters.com/SpeedTouch.aspx. Ik wilde met wat vrienden gamen op een lan-verbinding, maar de eigenaar van de router wist het wachtwoord niet, en kon die ook nergens meer vinden. Een veel voorkomend probleem met routers en wachtwoorden. Een van mijn vrienden kwam toen aanzetten met deze site.

Op deze site kun je het serienummer van de speedtouch router die u wilt gebruiken invoeren ( b.v. Speedtouch 123ABC ). Vervolgens zal de key generator een WPA of WEP code geven, die meestal wel werkt.

Een gat in de markt, en je beveiliging

Dit lek in de beveiliging van Speedtouch routers is in 2008 door een aantal Britse werknemers van een internetbeveiligingsbedrijf ontdekt. Wanneer een van deze routers een standaard SSID en WPA heeft, kan de code heel makkelijk achterhaald worden door een omgekeerd algoritme van de WEP/WPA key. Hoe dit helemaal precies in zijn werk gaat is niet duidelijk.

Illegaal?

Nee. Zelfs in Nederland is het probleem meerdere malen aangekaart bij KPN ( dit bedrijf verkoopt dus de desbetreffende speedtouch routers ), maar KPN heeft nog maar minimale maatregelen genomen. Zo hebben ze de handleiding van de modem herschreven, en staat er op de website van KPN informatie over het aanpassen/wijzigen van de beveiligingssleutel.  KPN wil ook zijn adsl-klanten waarschuwen met een nieuwsbrief, maar een schriftelijke waarschuwing van klanten die geen elektronische nieuwsbrieven ontvangen, is dan weer niet van toepassing. 

Wat als ik geen internet heb?

Wanneer je geen internetverbinding hebt, wordt het lastig om deze site te gebruiken. Echter, wanneer u dit artikel leest, betekent dat ook dat u al internet heeft. Wanneer u het idee heeft om dit toch te gebruiken, maar geen beschikking hebt tot uw eigen internetverbinding, kijk dan of u in de buurt een onbeveiligd netwerk kunt vinden. De site is zo geladen, dus het hoeft geen snelle verbinding te zijn, als het maar werkt. Als u ook geen onbeveiligde netwerken in de buurt heeft, kunt u natuurlijk ook altijd even aan de buren vragen of u voor een paar minuten de computer kunt gebruiken. ( Let op: zorg wel dat u niet toegang probeert te krijgen van de router van de buren waar u net heeft gevraagd om de computer te gebruiken, dit kan tot vervelende burenruzies leiden, en dat is nou niet de bedoeling van dit artikel. )

Ik kan dit dus ook gebruiken?

Ja, ook u kunt dit gebruiken. Het is bijna te simpel voor woorden. Alles wat u moet weten, is de SSID ( de unieke combinatie van cijfers en/of letters die achter '' Speedtouch '' staan, in de naam van de router ), en deze vervolgens invoeren op de site. Makkelijker kan niet. Ik kan u geen succes garanderen, maar hoogstwaarschijnlijk werkt het wel. Het is bij mij persoonlijk bijna nog nooit voorgekomen, dat dit niet werkte.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie computers

De basis van c++ programmeren

Programmeren in c++, de basis. computer programmas maken

Nieuwe laptop of computer kopen? Hier wat tips!

Welke computer/laptop past bij jou?

BYOD: “Bring Your Own Device” :Met je eigen telefoon, laptop, ipad naar je werk.

BYOD staat voor “Bring Your Own Device”. Steeds meer bedrijven verlangen van (of staan toe aan) hun werknemers dat ze hun eigen computer of telefoon meenemen en gebruiken.

Computerberekeningen: 1 en 0, het binaire getallenstelsel

De computer gebruikt 1 en 0, hoe kunnen wij deze 'getallen' normaal lezen?

TV kijken via je pc, laptop, mobiel of tablet!

gratis tv kijken op laptop, gsm en tablet