Top 10 slechtste Apple producten


Publicatie datum:

De top 10 slechtste apple producten ooit gemaakt.

Gesponsorde koppelingen

Iedereen kent de multimedia-fabrikant Apple. Denk maar aan de iPod's, de iPad, de iPhone... Maar ook Apple heeft serieus gefaald met enkele producten, kijk maar even mee.

10 : Apple G4 Cube

De G4 Cube werd op een slecht moment uitgebracht. Het concept leek wel afgekeken van een andere kubus-vormige computer, en bovendien waren de prestaties niet te vergelijken met de concurrentie. Daar komt nog bovenop dat de G4 Cube maar liefst 150 euro duurder was dan zijn grote broer, de Power Mac G5. Vanwege de prestaties, de prijs, en het gebrek aan een monitor was dit een grote flop voor Apple

9 : Apple Quicktake Camera

De Quicktake werd in het begin van het digitale tijdperk geïntoduceerd, in 1994 op precies te zijn. De camera werd nooit echt op de markt gebracht en het toesel was alleen bedoeld voor hobbyfotografen. Apple had echter geen ervaring in het produceren van camera's, en in vergelijking met de modernere digitale fototoestellen zijn de specificaties maar povertjes... De Quicktake had een 0.3 Megapixel sensor, en had plaats voor 32 foto's. De Quicktake werkte alleen op een Macintosh systeem.

8 : Apple III

Van de Apple III zouden er maar 65.000 exemplaren zijn verkocht. De zakelijke computer had voortdurend problemen met de software en het ontwerp van het systeem. Meteen volgden er terugroepacties, die een flinke deuk gaven in het vertrouwen van de consument. Tegelijkertijd pakte IBM uit met goedkopere 16 bit systemen, en de Apple III werd helemaal vergeten.

7 : Apple Hockeypuck

De 'hockeypuck' vormige muis van Apple doet denken aan de kleurrijke iMacs. De ronde muis was echter op gebied van ergonomie een totale catastrofe. Ze draaide rond wanneer iemand de cursor wou bewegen. Zelfs de kabel was veel te klein voor een doorsnee computer.

6 : Apple Lisa

Na de lancering van de Apple III zou Apple z'n lesje wel moeten geleerd hebben. Niet dus. Apple introduceerde de Lisa, opnieuw een zakelijk systeem. De Lisa had qua prestaties veel te bieden, maar het prijskaartje was dan ook abnormaal hoog. Wanneer Apple het succesvolle Macintosh systeem heeft gelanceerd, werd de Apple Lisa lijn opgedoekt.

5 : Mobile Me

Mobile Me moest de meest succesvolle service voor de iPhones worden. De dienst laat toe om bestanden online op te slaan en kalenders en contactlijsten te synchroniseren. Een kwijtgespeelde iPhone kan je vanop afstand zelfs wissen. Helaas verliep de overgang van .Mac, - het vorige platform - naar het nieuwe Mobile Me niet feilloos. De website lag dikwijls offline tot grote ergernis van sommige klanten.

4 : Motorola ROKR

De ROKR E1 is door samenwerking van Apple en Motorola ontstaan. Het GSM-toestel, - volgens sommigen de allereerste iPhone - zou een oplossing zijn voor wie z'n muziek wil beluisteren op z'n GSM. Omdat Apple schrik had voor de verkoop van haar eigen iPod's, had de ROKR E1 een stevig prijskaartje en je kon er niet meer dan 100 liedjes opzetten. Daar komen nog eens slordige menu's bij en een moeilijke overgang tussen PC en de GSM.

3 : Apple TV

De Apple TV kon zelfs de verwachtingen van Apple zelf niet inlossen. Met het toestel, een voorganger van de recente media-spelers, kan je allerlei bestanden afspelen, zoals video's, foto's en je iTunes bibliotheek. Daarbij kwam bovenop nog de prijzige 'on demand' diensten. Het kost te veel, je kan geen DVD of CD afspelen, en de beeldkwaliteit laat te wensen over...

2 : Bandai Pippin

De Bandai Pippin was een poging van Apple om de concurrentie aan te gaan met Nintendo en Sony. De videogame console had nogale povere prestaties, en de games waren een ramp in vergelijking met wat Sega te bieden had. Het toestel dat slechter presteert dan de concurrentie werd nog eens voor een duurdere prijs verkocht. Volgens geruchten zouden er slechts 42.000 Pippin consoles over de toonbaak zijn gegaan.

1 : iTunes

iTunes is een muziekplatform dat door miljoenen mensen wordt gebruikt. Je kan er liedjes, volledige albums, televisiereeksen,... aankopen in de iTunes store. Toch is iTunes niet wat het moet zijn, het platform crasht regelmatig, je kan geen muziek streamen, en al je geluidsbestanden mogen maar op een enkele harde schijf staan. Ook de nieuwe 'Genius' functie blijkt geen schot in de roos te zijn.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 7
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie computers

Eigen startpagina maken?

Hoe maak je je eigen startpagina? Hoe verdien je geld met je startpagina?

Het voordeel van een externe DVD-brander

Het voordeel van een externe DVD-brander of CD-brander op USB.

Excel 2003 - Grafieken

Hoe maak -of pas je een grafiek aan in Excel? Hier wordt het uitgelegd!

Product information management systemen worden steeds belangrijker voor het efficient beheren van complexe value chains

In een wereld waarin value chains zich uitspreiden over meerdere landen, verschillende talen en de administratie van productinformatie in verschillende systemen gedaan wordt, is het effectief beheren van productinformatie voor veel bedrijven een zware uitdaging.

Asus Eee Pad Transformer review

Review van de Asus Eee Pad Transformer

P3P (Platform for Privacy Preferences Project)

P3P ( platform for privacy preferences project) is een protocol dat websites in staat stelt om informatie op te vragen over bezoekers van de website.

Gratis Uploaden en downloaden met MegaUpload

Megaupload voorziet in het gratis, of tegen kleine vergoeding, stallen van grote bestanden (waaronder films), die anderen weer kunnen downloaden.

gedownloade film kijken op tv

Verschillende manieren om gedownloade films op de tv te bekijken.

Social media, plaag of zegen?

tegenwoordig kun je eigenlijk al niet meer zonder het lidmaatschap van een socialmedia site, maar wat zijn nu de voor en nadelen?

De Logitech G110.

We nemen eens een kijkje naar de Logitech G110, de opvolger van de G11.

Pimp je website: de 5 vuistregels van webdesign

Voor een goed presterende website is elk detail van belang. Hier volgen vijf vuistregels om je website te optimaliseren.

Is www.pc-speed.org betrouwbaar, Registry Booster

Werkt je Pc langzaam? pc-speed.org . Een snel 3 minuten onderzoek vind en repareert alle fouten onmiddellijk. Download nu gratis, 100 gegarandeerd

De Logitech G700 Wireless Gaming muis.

We nemen een kijkje naar de allernieuwste, draadloze gaming-muis van Logitech. De G700.

Draadloos internet werkt niet meer (XP)

Tips voor het herstellen van een draadloze netwerk verbinding.

BearShare verwijderen

Een artikel over het verwijderen van het programma Bearshare.

Webdesign

Wat is webdesign,waar gebruik je het voor en wie maakt het. Dat is wat we gaan behandelen in dit artikel.

Mijn USB stick wordt niet meer door windows gevonden/herkend

wanneer uw usb stick niet meer wordt gevonden

Hoe verbeter je de prestaties van een Dell XPS 15 accu?

Dell accu

Omegle, talk to strangers!

Omegle, chatten met vreemden over de hele wereld

Refurbished Laptops en Toelatingseisen

Dit betekent dat als een refurbished laptop bedrijf hier lid van is dat deze dan ook echt betrouwbaar is in de handelingen die zij uitvoeren.

De populairste websites van 2010!

Ben je wel eens benieuwd naar de meest bezochte websites ter wereld... En in Nederland? Dat kom je nu te weten!

Wikipedia Nederland

Open encyclopedie op het internet. Per onderwerp gerangschikt en met een zoekfunctie.

Hoe vind je hulp voor Microsoft Office?

Gratis hulp van www.microsoft.com klantenservice, ’t kan!

Dit wilt u niet op uw computer hebben!

Wormen, cookies, spyware, malware, keylogger, trojan horses en virussen overal zitten ze in verstopt en waarschijnlijk heeft u ze al op uw computer. Wat zijn het eigenlijk en wat doen ze, maar het belangrijkste hoe kom je ervan af?

Gratis televisie kijken via internet

Ziggo heeft lange tijd gratis tv kijken via internet aangeboden, helaas doen ze dit niet meer en daarom in dit artikel een aantal alternatieven om tv te kijken op je pc, laptop, tablet of smartphone.