Top 10 slechtste Apple producten


Publicatie datum:

De top 10 slechtste apple producten ooit gemaakt.

Gesponsorde koppelingen

Iedereen kent de multimedia-fabrikant Apple. Denk maar aan de iPod's, de iPad, de iPhone... Maar ook Apple heeft serieus gefaald met enkele producten, kijk maar even mee.

10 : Apple G4 Cube

De G4 Cube werd op een slecht moment uitgebracht. Het concept leek wel afgekeken van een andere kubus-vormige computer, en bovendien waren de prestaties niet te vergelijken met de concurrentie. Daar komt nog bovenop dat de G4 Cube maar liefst 150 euro duurder was dan zijn grote broer, de Power Mac G5. Vanwege de prestaties, de prijs, en het gebrek aan een monitor was dit een grote flop voor Apple

9 : Apple Quicktake Camera

De Quicktake werd in het begin van het digitale tijdperk geïntoduceerd, in 1994 op precies te zijn. De camera werd nooit echt op de markt gebracht en het toesel was alleen bedoeld voor hobbyfotografen. Apple had echter geen ervaring in het produceren van camera's, en in vergelijking met de modernere digitale fototoestellen zijn de specificaties maar povertjes... De Quicktake had een 0.3 Megapixel sensor, en had plaats voor 32 foto's. De Quicktake werkte alleen op een Macintosh systeem.

8 : Apple III

Van de Apple III zouden er maar 65.000 exemplaren zijn verkocht. De zakelijke computer had voortdurend problemen met de software en het ontwerp van het systeem. Meteen volgden er terugroepacties, die een flinke deuk gaven in het vertrouwen van de consument. Tegelijkertijd pakte IBM uit met goedkopere 16 bit systemen, en de Apple III werd helemaal vergeten.

7 : Apple Hockeypuck

De 'hockeypuck' vormige muis van Apple doet denken aan de kleurrijke iMacs. De ronde muis was echter op gebied van ergonomie een totale catastrofe. Ze draaide rond wanneer iemand de cursor wou bewegen. Zelfs de kabel was veel te klein voor een doorsnee computer.

6 : Apple Lisa

Na de lancering van de Apple III zou Apple z'n lesje wel moeten geleerd hebben. Niet dus. Apple introduceerde de Lisa, opnieuw een zakelijk systeem. De Lisa had qua prestaties veel te bieden, maar het prijskaartje was dan ook abnormaal hoog. Wanneer Apple het succesvolle Macintosh systeem heeft gelanceerd, werd de Apple Lisa lijn opgedoekt.

5 : Mobile Me

Mobile Me moest de meest succesvolle service voor de iPhones worden. De dienst laat toe om bestanden online op te slaan en kalenders en contactlijsten te synchroniseren. Een kwijtgespeelde iPhone kan je vanop afstand zelfs wissen. Helaas verliep de overgang van .Mac, - het vorige platform - naar het nieuwe Mobile Me niet feilloos. De website lag dikwijls offline tot grote ergernis van sommige klanten.

4 : Motorola ROKR

De ROKR E1 is door samenwerking van Apple en Motorola ontstaan. Het GSM-toestel, - volgens sommigen de allereerste iPhone - zou een oplossing zijn voor wie z'n muziek wil beluisteren op z'n GSM. Omdat Apple schrik had voor de verkoop van haar eigen iPod's, had de ROKR E1 een stevig prijskaartje en je kon er niet meer dan 100 liedjes opzetten. Daar komen nog eens slordige menu's bij en een moeilijke overgang tussen PC en de GSM.

3 : Apple TV

De Apple TV kon zelfs de verwachtingen van Apple zelf niet inlossen. Met het toestel, een voorganger van de recente media-spelers, kan je allerlei bestanden afspelen, zoals video's, foto's en je iTunes bibliotheek. Daarbij kwam bovenop nog de prijzige 'on demand' diensten. Het kost te veel, je kan geen DVD of CD afspelen, en de beeldkwaliteit laat te wensen over...

2 : Bandai Pippin

De Bandai Pippin was een poging van Apple om de concurrentie aan te gaan met Nintendo en Sony. De videogame console had nogale povere prestaties, en de games waren een ramp in vergelijking met wat Sega te bieden had. Het toestel dat slechter presteert dan de concurrentie werd nog eens voor een duurdere prijs verkocht. Volgens geruchten zouden er slechts 42.000 Pippin consoles over de toonbaak zijn gegaan.

1 : iTunes

iTunes is een muziekplatform dat door miljoenen mensen wordt gebruikt. Je kan er liedjes, volledige albums, televisiereeksen,... aankopen in de iTunes store. Toch is iTunes niet wat het moet zijn, het platform crasht regelmatig, je kan geen muziek streamen, en al je geluidsbestanden mogen maar op een enkele harde schijf staan. Ook de nieuwe 'Genius' functie blijkt geen schot in de roos te zijn.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 7
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie computers

Social media, plaag of zegen?

tegenwoordig kun je eigenlijk al niet meer zonder het lidmaatschap van een socialmedia site, maar wat zijn nu de voor en nadelen?

Hoe krijg je weer plezier in je werk?

Baal je van je werk maar kun geen andere baan krijgen, lees hoe je weer plezier krijgt in je werk.

Wikipedia Nederland

Open encyclopedie op het internet. Per onderwerp gerangschikt en met een zoekfunctie.

Waar moet u opletten bij het aankopen van een Computer of laptop?

Tips bij het kopen van een computer of laptop

Leven zonder internet en toch digitaal verbonden zijn.

Jonge mensen weten niet beter of het internet is iets wat altijd al bestaan heeft. Ze staan er niet eens bij stil dat het internet constant in stand gehouden moet worden door mensen en niet iets is wat van nature aanwezig is en waar je je alleen maar door middel van een “device” op aanmelden moet.

Zoekmachinemarketing

Hoe gebruikt u zoekmachines eenvoudig voor uw online marketingcampagnes?

Windows start niet meer op

Hoe repareer ik mijn windows wanneer ik geen toegang meer heb.

Product information management systemen worden steeds belangrijker voor het efficient beheren van complexe value chains

In een wereld waarin value chains zich uitspreiden over meerdere landen, verschillende talen en de administratie van productinformatie in verschillende systemen gedaan wordt, is het effectief beheren van productinformatie voor veel bedrijven een zware uitdaging.

Autodesk 123D

Leuke CAD software voor thuis

Welke sneltoetsen kan ik toepassen in Windows Vista?

Een artikel waar een aantal sneltoetsen in beschreven staan, die je kunt toepassen in Windows Vista.

Weebly: maak snel een gratis, professionele website

Informatie over het maken van een gratis website bij Weebly.

Conclusie LaCie network space 2 1TB

Uitleg over de werking van de LaCie Networkspace 2.

iPhone OS 3.1 - Een kort overzicht

Wat zijn de grote veranderingen in 3.1?

Gratis Uploaden en downloaden met MegaUpload

Megaupload voorziet in het gratis, of tegen kleine vergoeding, stallen van grote bestanden (waaronder films), die anderen weer kunnen downloaden.

Alles over ebay.nl, ebay.com, ebay.be

Ebay is de leukste manier om te kopen en te verkopen op het Internet! Je vindt er duizenden koopjes vanaf 1 euro!

Ik wil een tablet aanschaffen... Lees hier enkele tips!

Iets meer info over de verschillende soorten tablets voor de leek.

Computervirussen

Welke virussen kunnen je computer besmetten en wat kunnen ze aanrichten?

Een app maken

Je wilt een app maken? Hoe begin je aan het maken van een app en welke kennis heb je hier nu eigenlijk voor nodig?

Maak van je laptop een wifi hotspot!

Wist je dat je heel gemakkelijk van je laptop een hotspot kan maken?

Je laptop sneller laten werken

Handige tips om je laptop weer als nieuw te laten werken!

Hoe pas ik de resolutie aan van het beeldscherm?

uitleg over resolutie instellen

Meest gebruikte sneltoetsen / shortkeys

overzicht van meest gebruikte sneltoetsen

5 manieren om Google Adsense inkomsten te verhogen

Hoe haal je meer uit Google Adsense?

Geen geluid op TV met HDMI kabel aangesloten op laptop

Lees hier hoe u ook weer geluid via de tv krijgt, indien aangesloten aan laptop met een HDMI kabel.

Hoe kom je hoog in Google?

Een artikel voor beginners die niets afweten van hoe Google werkt en graag willen weten hoe je hoog komt in Google.