Wat is Black Hat SEO?


Publicatie datum:

Uitleg van zoekmachine optimalisatie technieken die worden afgekeurd door zoekmachines

Gesponsorde koppelingen

Zoekmachineoptimalisatie kan gerealiseerd worden via verschillende technieken. Er valt onder deze technieken een onderscheid te maken tussen: "Black hat SEO" en "White hat SEO". Black hat SEO zijn technieken die Google afkeurt om te gebruiken bij zoekmachine optimalisatie. White hat SEO zijn technieken die Google goedkeurt bij zoekmachine optimalisatie.

In dit artikel staan voorbeelden van black hat SEO. Als u gebruikt maakt van zoekmachineoptimalisatie, dan is het zeer verstandig om alleen bezig te houden met white hat SEO technieken.

Voorbeelden Black Hat technieken.

  • Keywords dezelfde kleur geven als de achtergrond van de webpagina. Dit zorgt ervoor dat de zoekmachine de zoekwoorden wel ziet, maar de bezoeker van de webpagina niet. Hierdoor denkt de zoekmachine dat de pagina over het desbetreffende woord gaat, maar eigenlijk wordt de zoekmachine voor de gek gehouden.
  • Redirects. Dit is wanneer jij een website hebt geoptimaliseerd op een bepaald keyword, maar deze website automatich doorverwijst naar een andere website. Dit herkent de zoekmachine als Black Hat SEO.
  • Cloaken. Met deze techniek bouwt men een website die voor de zoekmachine er totaal anders uitziet dan voor de bezoeker. Het is een soort dekmantel. Dit wordt ook gezien als Black Hat SEO.
  • Technieken om snel meer links te krijgen, zoals link farms of links kopen. Zoekmachines waarderen jou site aan de hand van het aantal inkomende links. Als jij links koopt of meedoet aan link farms (een groep van sites die allemaal naar elkaar linken) en de zoekmachine komt daarachter dan wordt je site uit de zoekresultaten gehaald.
  • Dubbele content. Dit is als je verschillende links met dezelfde inhoud op je site hebt. Zoekmachines indexeren dan twee verschillende pagina's met dezelfde inhoud. Dit wordt gezien als een manier om beter op te vallen met de content en wordt dus ook bestraft. Men moet uitkijken dat er niet van dit soort pagina's zijn op de website.
  • Forums en blogs spammen. Als je jou website overdreven op verschillende forums en blogs post wordt dit ook herkend als Black Hat SEO, aangezien het vaak één gebruiker die op verschillende forums en blogs hetzelfde bericht en link plaatst. Dit wordt niet gewaardeerd door de zoekmachine.
  • Links op eigen website naar verdachte websites. Als je links hebt staan naar verdachte websites die wellicht spammen of zich schuldig maken aan andere niet acceptabele technieken om hoog te komen in de zoekmachine is de kans groot dat jou website ook wordt verdacht van dit soort praktijken, aangezien jij er links naar toe hebt staan.
  • Automatisch inhoud/content met interne links op de website laten maken. Er zijn programma's die automatisch content op de website voegen om betere keywords en een groter draagvlak te creeëren. Dit is verboden omdat vaak de inhoud niet relevant is voor de eind-gebruiker van de zoekmachine.
  • Link hoarding. Zoveel mogelijk inkomende links verkrijgen zonder dat je zelf uitgaande links geeft naar andere websites. Hierdoor wil je de zoekmachine laten merken dat je erg belangrijk bent. Maar omdat jou lnikprofiel niet natuurlijk eruit ziet (het verschil tussen inkomend en uitgaand) wordt jou site als verdacht aangemerkt en kan je uit de zoekresultaten gehaald worden.
Dit zijn enkele grote voorbeelden van Black hat SEO. Er zijn nog meer technieken, waaronder wat guerilla seo technieken. zoekmachines zijn echter nog steeds geen mensen, dus met sommige technieken komt u misschien weg.
 
Ik wil graag benadrukken dat ik website eigenaren niet aanmoedig deze technieken te gebruiken!
Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 7
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie computers

Gratis televisie kijken via internet

Ziggo heeft lange tijd gratis tv kijken via internet aangeboden, helaas doen ze dit niet meer en daarom in dit artikel een aantal alternatieven om tv te kijken op je pc, laptop, tablet of smartphone.

gedownloade film kijken op tv

Verschillende manieren om gedownloade films op de tv te bekijken.

Alles over de Xbox 360

Hier van alles over de xbox 360, een spelcomputer.

Pimp je website: de 5 vuistregels van webdesign

Voor een goed presterende website is elk detail van belang. Hier volgen vijf vuistregels om je website te optimaliseren.

Webdesign

Wat is webdesign,waar gebruik je het voor en wie maakt het. Dat is wat we gaan behandelen in dit artikel.

Hoe werkt een computer, hoe werkt optellen op een computer

Iedereen werkt tegenwoordig met een computer maar hoe werkt een computer eigenlijk.

Eigen startpagina maken?

Hoe maak je je eigen startpagina? Hoe verdien je geld met je startpagina?

Windows schakelt zich uit na aanmelden!

windows, herstart, reboot, aanmelden

Adsense heeft een Nederlands alternatief, de PayPro AdViewer!

Adsense heeft een Nederlands alternatief, de PayPro AdViewer! Dit bericht is geschreven door Martin Verlaan, ontwikkelaar van de PayPro AdViewer. .

Gratis Website Hosting en Domein Registratie

Gratis Website Hosting PHP MySQL ondersteunde websites en Domein Registratie

Hoe kom je heel goedkoop aan een laptop?

Een tablet is leuk maar toch kun je niet zonder laptop, waar versier je een goedkope laptop.

Paint - originele achtergronden op een makkelijke manier

Stijlvollen en originele achtergronden op een makkelijke manier ontwerpen in paint

Sorteren en filteren in Excel 2003

Sorteren of filteren in Excel? Leer het hier!

Computers

Alles over computers en wat je er mee kan doen.

Snel Hoog Ranken in Google.

Hoe snel te ranken in de zoekresultaten van Google.

Nieuw bij Mac? Hier is het abc

Net overgeschakeld naar mac en begrijp je er niets van? Hier is het abc

Hoe kan ik online spelletjes spelen?

Wat zijn de mogelijkheden voor het online spelen van allerlei soorten spelletjes?

Omegle, talk to strangers!

Omegle, chatten met vreemden over de hele wereld

Hoe werkt Google?

Een heldere uitleg van de werking van Google.

Hoe krijg je weer plezier in je werk?

Baal je van je werk maar kun geen andere baan krijgen, lees hoe je weer plezier krijgt in je werk.

Wie is de geestelijke “vader” van BitTorrent, uTorrent en andere gratis Torrent download programma’s

Met gratis Torrent programma’s kun je gratis op een heel groot aantal websites alle films en muziek kan downloaden.

Pimp je website: kleuren en thema's

Voor een website geldt hetzelfde als bij het solliciteren naar een baan: de eerste indruk is doorslaggevend. Als je succes wilt, moet je site er dan ook aantrekkelijk en professioneel uitzien. Maar hoe bereik je dat?

Online veiligheid

Ik heb opgezocht wat mensen eigenlijk met je informatie kunnen die op internet staat opgeslagen. Van onschuldige informatie zoals foto's van jou met je vrienden en je hobbies, tot de gegevens van jou die online staan wanneer je doet aan online bankieren.

Muziek maken en beluisteren op de computer, hoe gaat dat in zijn werk?

Uitleg over muziek maken en afspelen op de computer.

Autodesk 123D

Leuke CAD software voor thuis