Wat is Black Hat SEO?


Publicatie datum:

Uitleg van zoekmachine optimalisatie technieken die worden afgekeurd door zoekmachines

Gesponsorde koppelingen

Zoekmachineoptimalisatie kan gerealiseerd worden via verschillende technieken. Er valt onder deze technieken een onderscheid te maken tussen: "Black hat SEO" en "White hat SEO". Black hat SEO zijn technieken die Google afkeurt om te gebruiken bij zoekmachine optimalisatie. White hat SEO zijn technieken die Google goedkeurt bij zoekmachine optimalisatie.

In dit artikel staan voorbeelden van black hat SEO. Als u gebruikt maakt van zoekmachineoptimalisatie, dan is het zeer verstandig om alleen bezig te houden met white hat SEO technieken.

Voorbeelden Black Hat technieken.

  • Keywords dezelfde kleur geven als de achtergrond van de webpagina. Dit zorgt ervoor dat de zoekmachine de zoekwoorden wel ziet, maar de bezoeker van de webpagina niet. Hierdoor denkt de zoekmachine dat de pagina over het desbetreffende woord gaat, maar eigenlijk wordt de zoekmachine voor de gek gehouden.
  • Redirects. Dit is wanneer jij een website hebt geoptimaliseerd op een bepaald keyword, maar deze website automatich doorverwijst naar een andere website. Dit herkent de zoekmachine als Black Hat SEO.
  • Cloaken. Met deze techniek bouwt men een website die voor de zoekmachine er totaal anders uitziet dan voor de bezoeker. Het is een soort dekmantel. Dit wordt ook gezien als Black Hat SEO.
  • Technieken om snel meer links te krijgen, zoals link farms of links kopen. Zoekmachines waarderen jou site aan de hand van het aantal inkomende links. Als jij links koopt of meedoet aan link farms (een groep van sites die allemaal naar elkaar linken) en de zoekmachine komt daarachter dan wordt je site uit de zoekresultaten gehaald.
  • Dubbele content. Dit is als je verschillende links met dezelfde inhoud op je site hebt. Zoekmachines indexeren dan twee verschillende pagina's met dezelfde inhoud. Dit wordt gezien als een manier om beter op te vallen met de content en wordt dus ook bestraft. Men moet uitkijken dat er niet van dit soort pagina's zijn op de website.
  • Forums en blogs spammen. Als je jou website overdreven op verschillende forums en blogs post wordt dit ook herkend als Black Hat SEO, aangezien het vaak één gebruiker die op verschillende forums en blogs hetzelfde bericht en link plaatst. Dit wordt niet gewaardeerd door de zoekmachine.
  • Links op eigen website naar verdachte websites. Als je links hebt staan naar verdachte websites die wellicht spammen of zich schuldig maken aan andere niet acceptabele technieken om hoog te komen in de zoekmachine is de kans groot dat jou website ook wordt verdacht van dit soort praktijken, aangezien jij er links naar toe hebt staan.
  • Automatisch inhoud/content met interne links op de website laten maken. Er zijn programma's die automatisch content op de website voegen om betere keywords en een groter draagvlak te creeëren. Dit is verboden omdat vaak de inhoud niet relevant is voor de eind-gebruiker van de zoekmachine.
  • Link hoarding. Zoveel mogelijk inkomende links verkrijgen zonder dat je zelf uitgaande links geeft naar andere websites. Hierdoor wil je de zoekmachine laten merken dat je erg belangrijk bent. Maar omdat jou lnikprofiel niet natuurlijk eruit ziet (het verschil tussen inkomend en uitgaand) wordt jou site als verdacht aangemerkt en kan je uit de zoekresultaten gehaald worden.
Dit zijn enkele grote voorbeelden van Black hat SEO. Er zijn nog meer technieken, waaronder wat guerilla seo technieken. zoekmachines zijn echter nog steeds geen mensen, dus met sommige technieken komt u misschien weg.
 
Ik wil graag benadrukken dat ik website eigenaren niet aanmoedig deze technieken te gebruiken!
Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 7
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie computers

Vine video-app van Twitter

Twitter heeft een nieuwe app: Vine. De app is een soort “Instagram voor video’s”. Met de app kunnen korte filmpjes gemaakt worden en direct op internet gezet.

Nieuwe laptop of computer kopen? Hier wat tips!

Welke computer/laptop past bij jou?

Speedtouch routers onbeveiligd

Wil je weten hoe je online kan, zonder router in huis, en toch legaal? Lees dan snel verder!

Leestekens op toetsenbord kloppen niet meer.

Als de leestekens van het toetsenbord niet meer overeenkomen.

Een evaluatie van 2 jaar GNU/Linux Gebruik

Een evaluatie van 2 jaar GNU/Linux Gebruik

Zoekwoorden kiezen (keywords)

De voordelen van de Google Adwords Keyword Tool

Backup van uw computer - basiskennis

Wat moet u weten over de backup van uw computer?

Twee absolute toppunten van een VPS nader benoemt

Veeleisende website eigenaren zweren erbij, een VPS of ook wel virtual private server. Anders dan de shared hosting pakketten die door de massa worden afgenomen, is een VPS voor de echte web hosters.

Succesvol verkopen via marktplaats.

Bijna iedereen heeft wel eens iets gekocht of verkocht via marktplaats maar hoe zorg je er nu voor dat je als verkoper snel en voor een goede prijs je producten verkoopt?

Wat zijn Solid State Disks ?

Solid State Disks zijn de opvolgers van de tradionele harde schijf ? Maar wat zijn ze, en hoe werken ze ?

Hoe kom je hoog in Google?

Een artikel voor beginners die niets afweten van hoe Google werkt en graag willen weten hoe je hoog komt in Google.

Ethische kant aan de bodyscanner

Ethische kant van bodyscanner

Trage computer? Waarom & hoe te voorkomen !

Enkele tips om uw pc in topconditie te houden

Uitvoeren staat niet meer in het start menu.

Lees hier hoe u de knop uitvoeren terug kunt krijgen in het start menu.

2 Manieren om je ip adres te vinden

Het vinden van je ip adres kan nog best lastig zijn, in dit artikel geef ik een stappenplan voor het vinden van zowel je interne- als externe ip-adres.

Hoe werkt Google?

Een heldere uitleg van de werking van Google.

Waarom is de goedkope Huawei Ascend P7 de beste smartphone van het jaar?

De Huawei Ascend P7 is ruim 200 euro goedkoper dan de topmodellen Samsung Galaxy S5 van en Apple's iPhone 5s maar doet daar niet voor onder.

De keuze voor een e-reader of een boek.

De ontwikkeling van techniek staat niet stil. Gaan we hierin mee of houden we vast aan iets wat goed voelt.

Social media, plaag of zegen?

tegenwoordig kun je eigenlijk al niet meer zonder het lidmaatschap van een socialmedia site, maar wat zijn nu de voor en nadelen?

Hoe krijg ik toch een Start menu in Windows 8?

Toch een Start menu in Windows 8!

Waar kan ik goedkoop webhosting kopen?

Voor je webhosting koopt vergelijk je best de prijzen. We laten je zien waar je dit kan doen.

Hoe werkt de Microsoft Exchange Server?

Ook wij gaan eindelijk werken met de Microsoft Exchange Server maar hoe werkt de Microsoft Exchange Server?

Mac OS X Snow Leopard of Windows 7?

Vergelijking tussen 2 nieuwe besturingssystemen

Gratis Adobe full version download

Zelfs de duurste Adobe Creative Suite Master Collection bundel kun je gratis downloaden.

Pimp je website: verbeter de navigatie

Een goed georganiseerde website zorgt er voor dat bezoekers op je site blijven. Als de navigatie van je website niet goed werkt, of te ingewikkeld is, zullen bezoekers je site al snel verlaten. Bij het ontwerpen van je website is het daarom belangrijk rekening te houden met hoe een bezoeker denkt, doet en reageert.