Inca stad Machu Picchu in Peru


Publicatie datum:

Alles over de oorsprong de ontwikkeling van de Inca stad Machu Picchu in Peru.

Gesponsorde koppelingen

Machu Picchu is de bekendste bewaard gebleven oude stad van de Inca’s. De stad is rond 1450  op een hoogte van ongeveer 2400 meter gebouwd tussen de steile bergpieken Machu Picchu en Huayna Picchu. De stad is genoemd naar één van de twee steile bergpieken waartussen de stad is gebouwd . De namen Machu Picchu en Huayna Picchu betekenen in de taal van de plaatselijke indiaanse bevolking, het “Quichwa”, respectievelijk  “Oudeman hoogte” en “Jonge berg”.

Machu Picchu

Historie:

De historie van de stad Machu Picchu is er één vol met raadsels. De wetenschappers hebben nooit een verklaring kunnen vinden waarom de Inca’s op zo’n afgelegen plek een stad hebben gebouwd. De stad is namelijk alleen maar omringd door woeste bergen en was in de Incatijd alleen te voet bereikbaar over steile paden en was het enkele dagen lopen vanaf de dichtstbijzijnde stad Cuzco. De verklaringen die de wetenschappers voor de bouw van een stad op deze plek hebben bedacht zijn daarom heel divers. De grootste groep wetenschappers* denkt dat de stad een vakantieverblijf was voor edelen en koningen omdat er  veel verblijven voor edelen en hun dienaren gevonden zijn. Een andere groep wetenschappers denkt dat de stad een handelscentrum was voor cocabladeren vanwege de centrale ligging tussen de vele coca plantages. En een laatste groep wetenschappers denkt dat de stad een vestingstad was ter verdediging van het Incarijk.

Machu Picchu

*Als meest waarschijnlijke verklaring wordt door steeds meer wetenschappers aangenomen dat de stad een vakantieverblijf was voor edelen en koningen. Deze mogelijkheid geeft namelijk de meest aannemelijke verklaring voor het feit dat de stad na 100 jaar vrij plotseling verlaten werd. In die tijd werden de Inca’s namelijk verslagen door de Spanjaarden waardoor de edelen en koningen hun macht en geld kwijtraakten en niet meer op vakantie konden gaan naar Machu Picchu.

Machu Picchu

Door zijn afgelegen ligging is de stad na de overwinning van de Spanjaarden nooit door de Spanjaarden ontdekt en dus als enige Incastad niet geplunderd door de Spanjaarden. Helaas werd de stad in 1867 ontdekt door de Duitse houthandelaar en goudzoeker Augusto Berns die de stad plunderde en de historische schatten verkocht aan Europese musea. Augusto Berns heeft echter nooit aan iemand verteld waar hij de schatten had gevonden. Pas in 1911 ontdekte de Engelse historicus Hiram Bingham tijdens een onderzoek naar de Inca-paden de stad bij toeval en maakte hij de vondst wereldkundig.

De belangrijkste bezienswaardigheden van machu picchu

DE ZONNETEMPEL

De zonnetempel:

De Zonnetempel is gebouwd voor de belangrijkste god van de Inca’s de zonnegod “Inti” en staat daarom in het centrum van de stad. Het ronde gebouw is gebouwd ter bescherming van een grote ceremoniële steen en wel zo dat als de winterzon door het raam naar binnen schijnt, het precies op de grote ceremoniële steen valt.

INTIHUATANA

Intihuatana:

 De Intihuatana is een rots in het centrum van de stad. Tijdens de zonsopkomst valt er een schaduw op de steen waardoor het gebruikt kan worden als zonnewijzer. Waarschijnlijk bestudeerden de Inca's de sterren en de zon vanaf die plaats bestaat het vermoeden dat de Inca's het magnetische noorden met de Itihuatana konden vinden.

TEMPEL VAN DE DRIE RAMEN

Tempel van de drie ramen:

De Tempel van de Drie Ramen is, zoals de naam al zegt, een tempel met drie ramen. In De Tempel van de Drie Ramen ligt een heilige steen met drie treden die de drie werelden representeren: Ukja Pacha (de onderwereld), Kay Pacha (de aarde) en Hanan Pacha (de hemel).

HOOFDTEMPEL

Hoofdtempel:

De Hoofdtempel is de grootste tempel van Machu Picchu en hoewel het de grootste tempel van de stad is, is het nog steeds niet duidelijk welke godheid er in werd vereerd.

DE TEMPEL VAN DE CONDOR

De tempel van de condor:

De Tempel van de Condor* is gebouwd ter ere van Apu Kuntur (de Condor-god). De condor was, naast de slang en de poema, een van de heilige dieren van de Inca's. Er staat een sculptuur die een landende condor uitbeeldt. Een legende van de tempel is dat het gebruikt werd als gevangenis.

Andes condor

*CONDOR: http://nl.wikipedia.org/wiki/Andescondor
Met de Condor wordt hier de Andescondor bedoeld. De Andescondor is een gierensoort binnen de groep Cathartidae, waartoe alle gieren in de Noord- en Zuid Amerika behoren.

Meer informatie over de Inca stad Machu Picchu kun je vinden op  http://nl.wikipedia.org/wiki/Inca%27s

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1038
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie cultuur-wetenschappen

Zijn alle mooie dikke vrouwen in Brugge van Venetiaanse adel?

Uit recent wetenschappelijk historisch onderzoek blijkt dat alle mooie dikke vrouwen in Brugge van een Venetiaanse adellijke familie afstammen.

Waarom is de evolutie is geen toeval?

De evolutie wordt bepaald door kruisingen en mutaties in ons lichaam, maar is de evolutie ook toeval?

Is de mens nog wel een sociaal wezen of is het egoïsme de nieuwe standaard?

Volgens de wetenschap is de mens een sociaal wezen maar is de moderne mens nog wel een sociaal wezen?

Hoe kun je een verhaal schrijven met het lettertype Wingdings?

Dat je de toekomst kunt voorspellen met het lettertype Wingdings is bekend maar hoe kun je een verhaal schrijven met het lettertype Wingdings?

De biestemerk van Genemuiden

Een beschrijving van de biestemerk in Genemuiden door de jaren heen

Voor eeuwig gratis internet

Wat begon als een experiment leidt uiteindelijk tot voor eeuwig gratis internet.

Hoe maak je een leuk Sinterklaasgedicht of leuke Sinterklaas rijm?

Ieder jaar zo vlak voor Sinterklaas zitten heel veel mensen met de vraag, hoe maak je een leuke Sinterklaas rijm?

Wie zijn de vergeten slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog?

Als officiële slachtoffers van de WO II worden alle Militairen en Burgers beschouwd die tijdens de oorlog zijn omgekomen door honger of geweld, er is echter nog een vergeten groep slachtoffers van de WO II.

Waarom vieren we Kerstmis op 25 december en waarom is Jezus in Bethlehem geboren?

Alle christenen vieren op 25 december de geboorte van Christus maar slechts een enkeling weet waarom.

Hoe kun je leven in de Oerknal of te wel de Big Bang?

Deze week is het bewijs gevonden voor de Oerknal of te wel de Big Bang theorie, de Oerknal of te wel de Big Bang is nog steeds bezig, hoe kunnen we leven in de Oerknal of te wel de Big Bang?

Je kunt je leven verbeteren door de focus op je gedrag vergroten.

Je gedrag wordt bepaald door stimulatie en reacties op impulsen van buiten af, door te focussen op je gedrag kun je beter leven.

Waar hangen de duurste zonnebloemen ter wereld?

De duurste zonnebloemen ter wereld zijn geschilderd door Vincent van Gogh, waar hangen de zonnebloemen van Vincent van Gogh.

Waarvoor dienen mooie lange vrouwenbenen.

Mooie lange vrouwenbenen hebben meerdere functies, in dit artikel een toelichting bij de functies van mooie lange vrouwenbenen.

Goedkope röntgenbril, zelf een röntgenbril maken

Welke jongen droomt er niet af en toe stiekem van een röntgenbril.

Gratis naar Flikken Maastricht bij Flikkendag Maastricht

Flikkendag Maastricht is een jaarlijks evenement in Maastricht m.m.v. de cast van Flikken Maastricht.

Wat is de oorzaak van alles wat er bestaat?

De oorzaak van alles wat er bestaat is de evolutie. Het primaire leven op aarde wordt door de evolutie veroorzaakt.

Tutorial Binair tellen, tellen met alleen nullen en enen

Een computer telt met alleen maar nullen en enen, lees hier hoe je kunt leren tellen met alleen maar nullen en enen

Sacre Coeur in Parijs, goedkoop naar Basilique du Sacré-Cœur

De Basilique du Sacré-Cœur in Parijs is één van de mooiste bouwwerken van deze lichtstad maar geen kerk.

De geschiedenis van de piñata

Waar komen ze vandaan? En wat is de betekenis erachter?

Waren de goden astronauten of kosmonauten

Dat er duizenden jaren geleden goden op onze aarde waren is een feit maar waren de goden nou astronauten of kosmonauten.

De mysterieuze schoonheid van het noorderlicht, de mysterieuze schoonheid van het poollicht

Het onnatuurlijk mooie noorderlicht is het mooiste natuurverschijnsel ter wereld.

Is Bashar al-Assad de vijand of de redder van Syrië?

Het huidige Syrië bestaat sinds 1961 en wordt sinds 1971 bestuurd door vader en zoon Assad, Is Bashar al-Assad de vijand of de redder van Syrië?

Hoe gaat het eigenlijk verder met Sneeuwwitje?

Het sprookje van Sneeuwwitje en de zeven dwergen eindigt met, en ze leefden nog lang en gelukkig. Meer hoe gaat het eigenlijk met sneeuwwitje.

De Gouden Kroon van koning Willem Alexander.

Waar komt de gouden kroon van koning Willem Alexander vandaan.

De schepper is weer terug van vakantie

De evolutietheorie kan de hoop op, de schepper is terug van vakantie.