Gratis boeken voor iedereen.


Publicatie datum:

Het Boek en de Boek, de bekendste boeken en het zijn zelfs gratis boeken voor iedereen.

Gesponsorde koppelingen

Er zijn miljoenen boeken te vinden en te koop op internet. Er wordt daarom ook miljoenen malen per dag door miljoenen mensen overal ter wereld gezocht naar boeken. Het lijkt dus schier onmogelijk dat er één boek is dat door iedereen wel eens een keer gevonden is. Toch is in de loop der jaren gebleken dat er één boek is dat door 99% van alle mensen die op Google op zoek zijn naar boeken weleens als gevonden is. Dit is “Het boek”.

Gratis boeken

Het boek:
De meest gebruikte zoekterm door mensen die boeken zoeken op Google is “Het Boek”. Ik heb deze zoekterm dus ingetypt op Google en kreeg als eerste drie zoekresultaten: Het Boek - Vernieuwde Uitgave! http://www.hetboek.nl/home.html . Het Boek – Uitvoeringen http://www.hetboek.nl/hetboek-uitvoeringen.php . Het Boek (HTB) - Version Information - BibleGateway.com http://www.biblegateway.com/versions/index.php?action=getVersionInfo&vid=30 . Uit deze resultaten blijkt dus dat met “Het Boek” Bijbel wordt bedoeld. Ik vind het toch wel verrassend dat er in deze tijd nog zo veel mensen zijn die op zoek zijn naar de Bijbel. Daarom heb ik uitgezocht of “Het Boek” in deze tijd nog wel iets aan ons te bieden heeft.

Het boek vernieuwde uitgave:
Op http://www.hetboek.nl/home.html lees ik dat met “Het Boek” een gereviseerde versie van de Bijbel wordt bedoeld. Om te lezen wat dat inhoudt klik ik op de knop “Het Boek vertaald voor jou!”.  Hier wordt uitgelegd dat de oorspronkelijke Bijbel is geschreven in het Hebreeuw, het Aramees en het Grieks. Van oudsher zijn er verschillende officiële Bijbelvertalingen gemaakt naar het Nederlands. Hierbij werden de teksten zo letterlijk mogelijk vertaald waardoor er soms, voor ons, moeilijk te begrijpen verhalen ontstonden. Omdat steeds vaker bleek dat steeds minder mensen de boodschap van God, die in de Bijbel staat, nog konden begrijpen is men op zoek gegaan naar een manier om deze boodschap op een plezierige en ook voor gewone mensen begrijpelijke manier te verwoorden. Dit resulteerde in het project dat als naam “Het Boek” kreeg. “Het Boek” is een verzamelnaam voor alle boeken die de Bijbelverhalen in begrijpelijk taalgebruik maar ook voor boeken die de onderliggende boodschappen uit de bijbel via totaal andere, eigentijdse verhalen begrijpbaar willen maken voor gewone mensen. Op hetboek.nl worden drie versies van “Het Boek” project toegelicht.

Het boek benadering 1:
In de eerste benaderingswijze van “Het Boek” worden de originele Bijbelverhalen verteld maar wordt het accent gelegd op de verstaanbaarheid van de tekst. Het doel is om hier een hele laagdrempelige Bijbel mee te creëren die de lezer wil meevoeren in het Bijbelverhaal waardoor de lezer doordrongen wordt door het verhaal in hart en verstand en dit gevoel meeneemt in zijn dagelijks leven zodat het zijn leven meer inhoud kan geven. Hierdoor zal de lezer God ook in het dagelijks leven meer ervaren en zorgzamer, liefdevoller, aandachtiger, hartstochtelijker en met meer overgave in het leven staan.

Het boek benadering 2:
De tweede benaderingswijze van “Het Boek” is de zogenaamde Quote-editie. In de Quote-editie  worden de originele Bijbelverhalen vertaald maar zijn de letterlijke citaten van God in het blauw afgedrukt. Deze Quote-editie is vooral bedoelt voor Bijbelstudie. De Quote-editie is zowel geschikt voor persoonlijke Bijbelstudie, maar kan door middel van de duidelijk zichtbare citaten ook een bijzonder licht werpen op de interpretatie van de Bijbelteksten bij het bestuderen van de Bijbel in  een Bijbelkring of vereniging. Zo nemen het aantal blauwe citaten in het boek Genesis gaandeweg steeds meer af. Opvallend is dat in het boek Ester helemaal geen blauwe citaten staan. De boeken waar juist heel veel blauwe citaten in staan zijn het boek Leviticus en de diverse boeken van de profeten.

Het boek benadering:
De derde benaderingswijze van “Het Boek” is de zogenaamde City Bijbel. In deze zogenaamde City Bijbel is wordt alleen het Nieuwe Testament verteld in de stijl van “Het Boek” en er wordt dus ook hierin het accent gelegd op de verstaanbaarheid van de tekst. De City Bijbel richt zich op een specifieke stad of dorp. Er zijn momenteel al 40 verschillende versies voor 40 steden en dorpen verkrijgbaar. Iedere City Bijbel heeft een omslag met mooie afbeeldingen van de stad of het dorp waar het zich op richt. Tevens zit er een leesgids in die praktische informatie bevat van de betreffende stad of het betreffende dorp. Hierdoor blijkt de City Bijbel een goede manier om mensen te bereiken en kennis te laten maken met het woord van God.

City bijbels:
Er zijn veel verschillende uitgaven van “Het Boek” in de City Bijbel uitvoering. Zo zijn er onder andere City Bibles met informatie over geloof en kerken in steden en zijn er bijbels met verhalen van truckers of sporters. Ook is er een Bajesbijbel met getuigenissen van gevangenen en gevangenispastors, zijn er Bijbelmobieltjes in een handig zakformaat en is er sinds kort ook een Metal Bijbel met daarin ook getuigenissen van metalartiesten over hun geloof. Doordat de verhalen zich afspelen in de wereld van de betreffende persoene spreekt “Het Boek” in de City Bijbel uitvoering veel verschillende mensen en doelgroepen aan.

Het boek in straattaal:
De vierde en meest recente benaderingswijze van “Het Boek” is de zogenaamde Straatbijbel. In de De Straatbijbel versie van “Het Boek” staan verhalen over Jezus op een nieuwe manier geschreven, rauw en verfrissend. Zo begint het kerstverhaal, waarin we over Jozef en Maria lezen als volgt: “De gewoonte was toen om geen seks voor het huwelijk te hebben. Maar Maria bleek ineens pregno te zijn. Jowie kwam er achter en hij was omin depressed, want hij dacht dat ze met een ander gebald had.” Met deze manier van vertellen hoopt men ook de straatjeugd te kunnen bereiken met de boodschap van Jezus. Omdat de meeste straatjongeren niet snel een boek zullen lezen zijn de Bijbelverhalen in straattaal ook als Mp3 te beluisteren op http://www.straatbijbel.nl/mp3 .

Conclusie:
De Bijbel heeft in de diverse vormen van “Het Boek” zeker iets te bieden voor heel veel verschillende groepen mensen. Oude verhalen maar ook nieuwe verhalen over hoe je als mens op een goede manier in het leven kan staan. Ook voor mensen die niet in God geloven zitten er vormen van “Het Boek” tussen die zeker de moeite van het lezen of beluisteren waard zijn.


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie cultuur-wetenschappen

De Eerste Wereldoorlog in Togo

Hoe in 1914 Duitslands Afrikaanse kolonie Togo door de geallieerden veroverd werd.

Wat bepaalt de grote van je denkraam en hoe kun je het vergroten?

De een heeft een klein denkraam en de andere een grote, hoe kun je een klein denkraam vergroten?

Wat is een condominium?

Er zijn nog een tiental condominia in de wereld maar wat is een condominium?

Het geheim van het ultieme genieten

Lees hier alles over het best bewaarde geheim van het ultieme genieten.

Wat is collodion en wat kun je er mee doen?

Je kunt collodion gewoon kopen in de winkel maar wat is het en wat kun je er mee doen?

Gratis boeken voor iedereen.

Het Boek en de Boek, de bekendste boeken en het zijn zelfs gratis boeken voor iedereen.

Hoe wordt je een bekende schrijver

Met Foobie.nl kan iedereen een bekende schrijver worden.

Hoe kun je leven in de Oerknal of te wel de Big Bang?

Deze week is het bewijs gevonden voor de Oerknal of te wel de Big Bang theorie, de Oerknal of te wel de Big Bang is nog steeds bezig, hoe kunnen we leven in de Oerknal of te wel de Big Bang?

Hoe maak je een leuk Sinterklaasgedicht of leuke Sinterklaas rijm?

Ieder jaar zo vlak voor Sinterklaas zitten heel veel mensen met de vraag, hoe maak je een leuke Sinterklaas rijm?

Kunnen we onze toekomst voorspellen met het lettertype Wingdings?

Na de aanslagen van 9-11 op het World Trade Center werd beweerd dat deze voorspeld waren door het lettertype Wingdings. Kunnen we onze toekomst voorspellen met het lettertype Wingdings?

Duitse bierglazen

Duitsland is één van de grootste bierglas producenten van Europa. Ieder soort bier wat in het land gebrouwen wordt, vereist een eigen soort bierglas.

Hoe financier je het derde testament.

Door een nieuw vorm van financieren kan de Bijbel continu worden geüpdate.

Wat hebben dromen voor functie en beïnvloeden ze onze manier van leven?

Iedereen droomt maar hoe kom je je dromen weten om ze waar te kunnen maken.

Effectieve Telekinese

Telekinese of psychokinese of menselijke geestkracht is wetenschappelijk bewezen, hoe kunnen we het effectief toepassen

De mysterieuze schoonheid van het noorderlicht, de mysterieuze schoonheid van het poollicht

Het onnatuurlijk mooie noorderlicht is het mooiste natuurverschijnsel ter wereld.

God is Heilig Onfeilbaar Machtig Oneindig, God is HOMO

God is de enige die Heilig, Onfeilbaar, Machtig en Oneindig is en ik ben zijn vriend.

Waarom vieren we Kerstmis op 25 december en waarom is Jezus in Bethlehem geboren?

Alle christenen vieren op 25 december de geboorte van Christus maar slechts een enkeling weet waarom.

Wie heeft de 50 Moai op Paaseiland gratis weer rechtop gezet?

Een paar eeuwen geleden werden de Moai bijna allemaal omvergeduwd, er zijn er 50 weer rechtop gezet.

Is ADHD wel een ziekte of is ADHD een verschil in tijdsdimensie?

Het aantal geregistreerde kinderen met ADHD is fors gestegen maar Is ADHD wel een ziekte?

De toenemende macht van misantropen is een bedreiging voor de mensheid.

Worden dictators en terroristen geleid door machtswellust en idealen of zijn het allemaal misantropen?

Hoe werkt schrijven volgens de Hemingway methode?

Als je niet weet hoe je een nieuw artikel moet beginnen kun je het ook eens proberen met de Hemingway methode.

Goedkope röntgenbril, zelf een röntgenbril maken

Welke jongen droomt er niet af en toe stiekem van een röntgenbril.

Waar hangen de duurste zonnebloemen ter wereld?

De duurste zonnebloemen ter wereld zijn geschilderd door Vincent van Gogh, waar hangen de zonnebloemen van Vincent van Gogh.

Wie is de mooie vrouwelijke heldin genaamd Wonder Woman?

Wie is de mooie vrouw met bovenmenselijke krachten en wapens met de bijnaam Wonder Woman?

Kun je eeuwig leven, nooit oud worden, onsterfelijk zijn

Lees hier hoe je eeuwig kunt leven zonder oud te worden en onsterfelijk kan zijn.