Gratis boeken voor iedereen.


Publicatie datum:

Het Boek en de Boek, de bekendste boeken en het zijn zelfs gratis boeken voor iedereen.

Gesponsorde koppelingen

Er zijn miljoenen boeken te vinden en te koop op internet. Er wordt daarom ook miljoenen malen per dag door miljoenen mensen overal ter wereld gezocht naar boeken. Het lijkt dus schier onmogelijk dat er één boek is dat door iedereen wel eens een keer gevonden is. Toch is in de loop der jaren gebleken dat er één boek is dat door 99% van alle mensen die op Google op zoek zijn naar boeken weleens als gevonden is. Dit is “Het boek”.

Gratis boeken

Het boek:
De meest gebruikte zoekterm door mensen die boeken zoeken op Google is “Het Boek”. Ik heb deze zoekterm dus ingetypt op Google en kreeg als eerste drie zoekresultaten: Het Boek - Vernieuwde Uitgave! http://www.hetboek.nl/home.html . Het Boek – Uitvoeringen http://www.hetboek.nl/hetboek-uitvoeringen.php . Het Boek (HTB) - Version Information - BibleGateway.com http://www.biblegateway.com/versions/index.php?action=getVersionInfo&vid=30 . Uit deze resultaten blijkt dus dat met “Het Boek” Bijbel wordt bedoeld. Ik vind het toch wel verrassend dat er in deze tijd nog zo veel mensen zijn die op zoek zijn naar de Bijbel. Daarom heb ik uitgezocht of “Het Boek” in deze tijd nog wel iets aan ons te bieden heeft.

Het boek vernieuwde uitgave:
Op http://www.hetboek.nl/home.html lees ik dat met “Het Boek” een gereviseerde versie van de Bijbel wordt bedoeld. Om te lezen wat dat inhoudt klik ik op de knop “Het Boek vertaald voor jou!”.  Hier wordt uitgelegd dat de oorspronkelijke Bijbel is geschreven in het Hebreeuw, het Aramees en het Grieks. Van oudsher zijn er verschillende officiële Bijbelvertalingen gemaakt naar het Nederlands. Hierbij werden de teksten zo letterlijk mogelijk vertaald waardoor er soms, voor ons, moeilijk te begrijpen verhalen ontstonden. Omdat steeds vaker bleek dat steeds minder mensen de boodschap van God, die in de Bijbel staat, nog konden begrijpen is men op zoek gegaan naar een manier om deze boodschap op een plezierige en ook voor gewone mensen begrijpelijke manier te verwoorden. Dit resulteerde in het project dat als naam “Het Boek” kreeg. “Het Boek” is een verzamelnaam voor alle boeken die de Bijbelverhalen in begrijpelijk taalgebruik maar ook voor boeken die de onderliggende boodschappen uit de bijbel via totaal andere, eigentijdse verhalen begrijpbaar willen maken voor gewone mensen. Op hetboek.nl worden drie versies van “Het Boek” project toegelicht.

Het boek benadering 1:
In de eerste benaderingswijze van “Het Boek” worden de originele Bijbelverhalen verteld maar wordt het accent gelegd op de verstaanbaarheid van de tekst. Het doel is om hier een hele laagdrempelige Bijbel mee te creëren die de lezer wil meevoeren in het Bijbelverhaal waardoor de lezer doordrongen wordt door het verhaal in hart en verstand en dit gevoel meeneemt in zijn dagelijks leven zodat het zijn leven meer inhoud kan geven. Hierdoor zal de lezer God ook in het dagelijks leven meer ervaren en zorgzamer, liefdevoller, aandachtiger, hartstochtelijker en met meer overgave in het leven staan.

Het boek benadering 2:
De tweede benaderingswijze van “Het Boek” is de zogenaamde Quote-editie. In de Quote-editie  worden de originele Bijbelverhalen vertaald maar zijn de letterlijke citaten van God in het blauw afgedrukt. Deze Quote-editie is vooral bedoelt voor Bijbelstudie. De Quote-editie is zowel geschikt voor persoonlijke Bijbelstudie, maar kan door middel van de duidelijk zichtbare citaten ook een bijzonder licht werpen op de interpretatie van de Bijbelteksten bij het bestuderen van de Bijbel in  een Bijbelkring of vereniging. Zo nemen het aantal blauwe citaten in het boek Genesis gaandeweg steeds meer af. Opvallend is dat in het boek Ester helemaal geen blauwe citaten staan. De boeken waar juist heel veel blauwe citaten in staan zijn het boek Leviticus en de diverse boeken van de profeten.

Het boek benadering:
De derde benaderingswijze van “Het Boek” is de zogenaamde City Bijbel. In deze zogenaamde City Bijbel is wordt alleen het Nieuwe Testament verteld in de stijl van “Het Boek” en er wordt dus ook hierin het accent gelegd op de verstaanbaarheid van de tekst. De City Bijbel richt zich op een specifieke stad of dorp. Er zijn momenteel al 40 verschillende versies voor 40 steden en dorpen verkrijgbaar. Iedere City Bijbel heeft een omslag met mooie afbeeldingen van de stad of het dorp waar het zich op richt. Tevens zit er een leesgids in die praktische informatie bevat van de betreffende stad of het betreffende dorp. Hierdoor blijkt de City Bijbel een goede manier om mensen te bereiken en kennis te laten maken met het woord van God.

City bijbels:
Er zijn veel verschillende uitgaven van “Het Boek” in de City Bijbel uitvoering. Zo zijn er onder andere City Bibles met informatie over geloof en kerken in steden en zijn er bijbels met verhalen van truckers of sporters. Ook is er een Bajesbijbel met getuigenissen van gevangenen en gevangenispastors, zijn er Bijbelmobieltjes in een handig zakformaat en is er sinds kort ook een Metal Bijbel met daarin ook getuigenissen van metalartiesten over hun geloof. Doordat de verhalen zich afspelen in de wereld van de betreffende persoene spreekt “Het Boek” in de City Bijbel uitvoering veel verschillende mensen en doelgroepen aan.

Het boek in straattaal:
De vierde en meest recente benaderingswijze van “Het Boek” is de zogenaamde Straatbijbel. In de De Straatbijbel versie van “Het Boek” staan verhalen over Jezus op een nieuwe manier geschreven, rauw en verfrissend. Zo begint het kerstverhaal, waarin we over Jozef en Maria lezen als volgt: “De gewoonte was toen om geen seks voor het huwelijk te hebben. Maar Maria bleek ineens pregno te zijn. Jowie kwam er achter en hij was omin depressed, want hij dacht dat ze met een ander gebald had.” Met deze manier van vertellen hoopt men ook de straatjeugd te kunnen bereiken met de boodschap van Jezus. Omdat de meeste straatjongeren niet snel een boek zullen lezen zijn de Bijbelverhalen in straattaal ook als Mp3 te beluisteren op http://www.straatbijbel.nl/mp3 .

Conclusie:
De Bijbel heeft in de diverse vormen van “Het Boek” zeker iets te bieden voor heel veel verschillende groepen mensen. Oude verhalen maar ook nieuwe verhalen over hoe je als mens op een goede manier in het leven kan staan. Ook voor mensen die niet in God geloven zitten er vormen van “Het Boek” tussen die zeker de moeite van het lezen of beluisteren waard zijn.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie cultuur-wetenschappen

Wie zijn de vergeten slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog?

Als officiële slachtoffers van de WO II worden alle Militairen en Burgers beschouwd die tijdens de oorlog zijn omgekomen door honger of geweld, er is echter nog een vergeten groep slachtoffers van de WO II.

Waar zijn de goede moppen gebleven?

Waaraan moet een goede mop aan voldoen en waar zijn de goede moppen gebleven?

De beste ooglaserkliniek, refractiechirurgie

Op deze website vindt u een objectieve vergelijking van de beste ooglaser klinieken refractiechirurgie.

De opwarming van de aarde verklaart in een film.

De bewijzen dat de aarde steeds verder opwarmt nemen steeds meer toe, waarom de aarde opwarmt verklaart de film “The Arrival”.

De toenemende macht van misantropen is een bedreiging voor de mensheid.

Worden dictators en terroristen geleid door machtswellust en idealen of zijn het allemaal misantropen?

Veel geld verdienen met Gas winning versus aardbevingen in Groningen, de schaal van Richter

Hoeveel doden moeten er vallen voordat de NAM stopt met de aardgaswinning in Groningen.

Kunnen we onze toekomst voorspellen met het lettertype Wingdings?

Na de aanslagen van 9-11 op het World Trade Center werd beweerd dat deze voorspeld waren door het lettertype Wingdings. Kunnen we onze toekomst voorspellen met het lettertype Wingdings?

Waarom zijn natuurlijke welvingen zo aantrekkelijk?

Iedere keer weer merk ik dat welvingen mij sterk aantrekken. Waarom zou dat zo zijn?

Gratis naar Flikken Maastricht bij Flikkendag Maastricht

Flikkendag Maastricht is een jaarlijks evenement in Maastricht m.m.v. de cast van Flikken Maastricht.

Hoe kun je leven in de Oerknal of te wel de Big Bang?

Deze week is het bewijs gevonden voor de Oerknal of te wel de Big Bang theorie, de Oerknal of te wel de Big Bang is nog steeds bezig, hoe kunnen we leven in de Oerknal of te wel de Big Bang?

Wat bepaalt de grote van je denkraam en hoe kun je het vergroten?

De een heeft een klein denkraam en de andere een grote, hoe kun je een klein denkraam vergroten?

Wat verstaan we onder de menselijke instinctieve drive (id), het menselijk ego en het menselijk superego?

Kennis van anderen, vergelijking van verschillende concepten over de aard van de mens en typologie.

De schepper is weer terug van vakantie

De evolutietheorie kan de hoop op, de schepper is terug van vakantie.

Hoe kun je een verhaal schrijven met het lettertype Wingdings?

Dat je de toekomst kunt voorspellen met het lettertype Wingdings is bekend maar hoe kun je een verhaal schrijven met het lettertype Wingdings?

Hoe gaat het eigenlijk verder met Sneeuwwitje?

Het sprookje van Sneeuwwitje en de zeven dwergen eindigt met, en ze leefden nog lang en gelukkig. Meer hoe gaat het eigenlijk met sneeuwwitje.

De biestemerk van Genemuiden

Een beschrijving van de biestemerk in Genemuiden door de jaren heen

Het best bewaarde bedgeheim van Red Bull

Red Bull heeft in werkelijkheid geen vleugels en zeker niet in bed.

Loopt het leven op Mars gevaar?

Ik woon al mijn hele leven op Mars maar na eeuwen van vrede en rust is het gebeurt met mijn vrede op mars.

De Eerste Wereldoorlog in Togo

Hoe in 1914 Duitslands Afrikaanse kolonie Togo door de geallieerden veroverd werd.

Hoe wordt je een bekende schrijver

Met Foobie.nl kan iedereen een bekende schrijver worden.

Je kunt je leven verbeteren door de focus op je gedrag vergroten.

Je gedrag wordt bepaald door stimulatie en reacties op impulsen van buiten af, door te focussen op je gedrag kun je beter leven.

Oranjekoorts zorgt voor goede verkoop shirts

Nederland doet het goed op het WK, wat voor extra omzet zorgt in vele branches

Hasselter Euifeest

Een beschrijving van het jaarlijkse feest in Hasselt; het Euifeest!

Goedkope röntgenbril, zelf een röntgenbril maken

Welke jongen droomt er niet af en toe stiekem van een röntgenbril.

De Big Bang theorie, de oerknal, als verklaring voor het ontstaan van ons heelal.

Ons heelal dijt nog steeds uit, volgens de wetenschap is dit een gevolg van de Big Bang?