Het best bewaarde bedgeheim van Red Bull


Publicatie datum:

Red Bull heeft in werkelijkheid geen vleugels en zeker niet in bed.

Gesponsorde koppelingen

We kennen allemaal het opperhoofd Sitting Bull, de legendarische leider van de Noord-Amerikaanse Hunkpapa Sioux indianen. Sitting Bull was niet zijn echte naam, zijn werkelijke naam was Tattank Iyotake en hij woonde in het Grand River gebied gelegen in het huidige Standing-Rock-reservaat in North Dakota. Hij is legendarisch geworden omdat de Sioux- en Cheyennekrijgers de enige waren die, onder zijn leiding, stand hielden tegen de Cavalerie van de Verenigde Staten. Ze werden uiteindelijk niet verslagen maar hebben zich na een lange belegering overgegeven uit gebrek aan voedsel onder voorwaarde dat ze amnestie kregen. Na zijn overgave heeft Sitting Bull om de kost te verdienen een aantal jaren opgetreden in de rondreizende Buffalo Bill's Wild West Show waar hij populair werd om zijn woedende toespraken in de Indianen taal Lakota waarin hij de blanken vervloekte.

het geheim van red bull

Gesponsorde koppelingen

Op latere leeftijd sloot hij zich aan bij een groep Sioux-krijgers die hun leven wijden aan de mystieke Ghost Dance. Het doel van de mystieke Ghost Dance was om de blanke bezetters uit Amerika te verdrijven. De toenmalige Amerikaanse regering ervoer de groep Sioux-krijgers die hun leven wijden aan de mystieke Ghost Dance als een bedreiging en een groep Indiaanse politiemannen kreeg de opdracht hem te arresteren. Toen Sitting Bull gearresteerd werd, schoot een andere Sioux-krijger een politieman neer en ontstond er een vuurgevecht. Sitting Bull werd door een verdwaalde kogel geraakt en werd daarna door een andere politieman met een revolver door het hoofd geschoten. Ook zijn zoon Crow Feet en zijn geadopteerde broer Jumping Bull kwamen om bij dit treffen.

het geheim van red bull

Naar aanleiding van dit incident eindigde de Ghost Dance met het bloedbad van Wounded Knee. Sitting Bull, het laatste Sioux-opperhoofd, werd op de begraafplaats bij Fort Yates begraven.

het geheim van red bull

Red Bull:

Sitting Bull, Crow Feet en Jumping Bull zijn legendarische namen geworden, niemand weet echter van het bestaan van Red Bull af. Dit is geen toeval, zowel Sitting Bull als Red Bull zelf hebben dit bewust altijd geheim gehouden. Red Bull was namelijk de buitenechtelijke zoon van Sitting Bull die hij verwekt had bij zijn knappe vrouwelijke collega in de Buffalo Bill's Wild West Show de beroemde cow-girl  Annie Oakley. Red Bull is dus het best bewaarde bedgeheim van Sitting Bull en Annie Oakley.

het geheim van red bull

De strijd van Red Bull:

Na de dood van zijn vader heeft Red Bull op het graf van zijn vader gezworen dat hij er voor zou zorgen dat de Sioux weer de machtigste stam op aarde zou worden. Om dit echter te kunnen bereiken begreep hij meteen dat hij zijn afkomst beter geheim kon houden. De eerste jaren na zijn dood trok hij, met een bisonkop als vermomming, regelmatig ten strijde tegen de blanke bezetter. Na verloop van tijd besefte hij echter dat hij op die manier de strijd nooit zou winnen.

het geheim van red bull

Red bull is concurring the world: http://www.nrc.nl/nieuws/2012/03/17/de-thaise-uitvinder-van-red-bull-is-overleden/
Hij besloot het over een andere boeg te gooien. Hij emigreerde naar Thailand en veranderde zijn naam in Chaleo Yoovidhya. Daar verdiende hij zijn geld met het maken en verkopen van de drank die de Sioux-Indianen gebruikten als ze ten strijde trokken. Hij verkocht het onder de naam “Krathing Daeng” , Thais voor Rode Stier oftewel Red Bull. Zijn drank sloeg direct aan bij Thaise chauffeurs omdat ze veel langer door konden rijden. Chaleo Yoovidhya (Red Bull) kwam in contact met de Oostenrijkse zakenman Dietrich Mateschitz en samen verbeterden ze het recept van zijn drank en brachten het vervolgens op de markt onder de naam “Red Bull”. De nieuwe drank “Red Bull” sloeg wereldwijd enorm aan en daardoor veroverde Red Bull uiteindelijk, zij het op een andere manier, toch de wereld.

het geheim van red bull

Het bedgeheim van red bull:
Ook Red Bull zelf heeft, net als zijn vader Sitting Bull, een heel goed bewaard bedgeheim. Red Bull was in een paar jaar tijd multimiljonair en besefte dat, toen hij een dochter kreeg, hij dat voor haar eigen veiligheid aan niemand moest vertellen. Hij heeft dit tot aan zijn overlijden, als 89 jarige Multi-miljardair, op 17 maart 2012 altijd geheim weten te houden. Ik heb echter zijn dochter gevonden, een beeldschone mengeling van Indiaans, Amerikaans en Thaise schoonheid. Ik heb haar ontmoet op vakantie in Thailand en was meteen verkocht. Ik had toen nog geen idee wie zij in werkelijkheid was maar besloot alles op alles te zetten om haar te versieren. Dit is wonderwel goed gelukt want ik ben nu al weer 6 jaar met haar getrouwd. Het heeft 5 jaar geduurd voordat ik werkelijk wist wie ze was. Want pas op onze 5 jarige trouwdag vertelde ze me wie ze werkelijk was. Ik stond natuurlijk compleet verbaasd en reageerde daarom een beetje apart. Ik zei “maar ik hou helemaal niet van Red Bull”, “maar ik hou nog steeds wel van jou”.  

het geheim van red bull


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie cultuur-wetenschappen

Hoe is het echte Utopia ontstaan in Texas?

Er is veel te doen omtrent het nieuwe Utopia maar hoe is het echte Utopia ontstaan in Texas.

Gratis boeken voor iedereen.

Het Boek en de Boek, de bekendste boeken en het zijn zelfs gratis boeken voor iedereen.

Abortus a go go of abortus a no no

Abortus, is in Nederland wettelijk toegestaan maar is abortus in Nederland ook geaccepteerd.

Is Bashar al-Assad de vijand of de redder van Syrië?

Het huidige Syrië bestaat sinds 1961 en wordt sinds 1971 bestuurd door vader en zoon Assad, Is Bashar al-Assad de vijand of de redder van Syrië?

Wat is asbest en waarom is het zo gevaarlijk?

Is de asbestfobie terecht of wordt het gevaar van asbest overdreven.