Het best bewaarde bedgeheim van Red Bull


Publicatie datum:

Red Bull heeft in werkelijkheid geen vleugels en zeker niet in bed.

Gesponsorde koppelingen

We kennen allemaal het opperhoofd Sitting Bull, de legendarische leider van de Noord-Amerikaanse Hunkpapa Sioux indianen. Sitting Bull was niet zijn echte naam, zijn werkelijke naam was Tattank Iyotake en hij woonde in het Grand River gebied gelegen in het huidige Standing-Rock-reservaat in North Dakota. Hij is legendarisch geworden omdat de Sioux- en Cheyennekrijgers de enige waren die, onder zijn leiding, stand hielden tegen de Cavalerie van de Verenigde Staten. Ze werden uiteindelijk niet verslagen maar hebben zich na een lange belegering overgegeven uit gebrek aan voedsel onder voorwaarde dat ze amnestie kregen. Na zijn overgave heeft Sitting Bull om de kost te verdienen een aantal jaren opgetreden in de rondreizende Buffalo Bill's Wild West Show waar hij populair werd om zijn woedende toespraken in de Indianen taal Lakota waarin hij de blanken vervloekte.

het geheim van red bull

Op latere leeftijd sloot hij zich aan bij een groep Sioux-krijgers die hun leven wijden aan de mystieke Ghost Dance. Het doel van de mystieke Ghost Dance was om de blanke bezetters uit Amerika te verdrijven. De toenmalige Amerikaanse regering ervoer de groep Sioux-krijgers die hun leven wijden aan de mystieke Ghost Dance als een bedreiging en een groep Indiaanse politiemannen kreeg de opdracht hem te arresteren. Toen Sitting Bull gearresteerd werd, schoot een andere Sioux-krijger een politieman neer en ontstond er een vuurgevecht. Sitting Bull werd door een verdwaalde kogel geraakt en werd daarna door een andere politieman met een revolver door het hoofd geschoten. Ook zijn zoon Crow Feet en zijn geadopteerde broer Jumping Bull kwamen om bij dit treffen.

het geheim van red bull

Naar aanleiding van dit incident eindigde de Ghost Dance met het bloedbad van Wounded Knee. Sitting Bull, het laatste Sioux-opperhoofd, werd op de begraafplaats bij Fort Yates begraven.

het geheim van red bull

Red Bull:

Sitting Bull, Crow Feet en Jumping Bull zijn legendarische namen geworden, niemand weet echter van het bestaan van Red Bull af. Dit is geen toeval, zowel Sitting Bull als Red Bull zelf hebben dit bewust altijd geheim gehouden. Red Bull was namelijk de buitenechtelijke zoon van Sitting Bull die hij verwekt had bij zijn knappe vrouwelijke collega in de Buffalo Bill's Wild West Show de beroemde cow-girl  Annie Oakley. Red Bull is dus het best bewaarde bedgeheim van Sitting Bull en Annie Oakley.

het geheim van red bull

De strijd van Red Bull:

Na de dood van zijn vader heeft Red Bull op het graf van zijn vader gezworen dat hij er voor zou zorgen dat de Sioux weer de machtigste stam op aarde zou worden. Om dit echter te kunnen bereiken begreep hij meteen dat hij zijn afkomst beter geheim kon houden. De eerste jaren na zijn dood trok hij, met een bisonkop als vermomming, regelmatig ten strijde tegen de blanke bezetter. Na verloop van tijd besefte hij echter dat hij op die manier de strijd nooit zou winnen.

het geheim van red bull

Red bull is concurring the world: http://www.nrc.nl/nieuws/2012/03/17/de-thaise-uitvinder-van-red-bull-is-overleden/
Hij besloot het over een andere boeg te gooien. Hij emigreerde naar Thailand en veranderde zijn naam in Chaleo Yoovidhya. Daar verdiende hij zijn geld met het maken en verkopen van de drank die de Sioux-Indianen gebruikten als ze ten strijde trokken. Hij verkocht het onder de naam “Krathing Daeng” , Thais voor Rode Stier oftewel Red Bull. Zijn drank sloeg direct aan bij Thaise chauffeurs omdat ze veel langer door konden rijden. Chaleo Yoovidhya (Red Bull) kwam in contact met de Oostenrijkse zakenman Dietrich Mateschitz en samen verbeterden ze het recept van zijn drank en brachten het vervolgens op de markt onder de naam “Red Bull”. De nieuwe drank “Red Bull” sloeg wereldwijd enorm aan en daardoor veroverde Red Bull uiteindelijk, zij het op een andere manier, toch de wereld.

het geheim van red bull

Het bedgeheim van red bull:
Ook Red Bull zelf heeft, net als zijn vader Sitting Bull, een heel goed bewaard bedgeheim. Red Bull was in een paar jaar tijd multimiljonair en besefte dat, toen hij een dochter kreeg, hij dat voor haar eigen veiligheid aan niemand moest vertellen. Hij heeft dit tot aan zijn overlijden, als 89 jarige Multi-miljardair, op 17 maart 2012 altijd geheim weten te houden. Ik heb echter zijn dochter gevonden, een beeldschone mengeling van Indiaans, Amerikaans en Thaise schoonheid. Ik heb haar ontmoet op vakantie in Thailand en was meteen verkocht. Ik had toen nog geen idee wie zij in werkelijkheid was maar besloot alles op alles te zetten om haar te versieren. Dit is wonderwel goed gelukt want ik ben nu al weer 6 jaar met haar getrouwd. Het heeft 5 jaar geduurd voordat ik werkelijk wist wie ze was. Want pas op onze 5 jarige trouwdag vertelde ze me wie ze werkelijk was. Ik stond natuurlijk compleet verbaasd en reageerde daarom een beetje apart. Ik zei “maar ik hou helemaal niet van Red Bull”, “maar ik hou nog steeds wel van jou”.  

het geheim van red bull


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie cultuur-wetenschappen

Onsterfelijke dieren en planten, onsterfelijke mensen

Er bestaan onsterfelijke dier en planten, zullen er in de toekomst ook onsterfelijke mensen komen.

Effectieve Telekinese

Telekinese of psychokinese of menselijke geestkracht is wetenschappelijk bewezen, hoe kunnen we het effectief toepassen

Hoe financier je het derde testament.

Door een nieuw vorm van financieren kan de Bijbel continu worden geüpdate.

Zonnepanelen geschikt voor iedere consument

Zonnepanelen verschijnen op steeds meer daken, dit heeft natuurlijk een reden! Bekijk de gunstige factoren die zonnepanelen hebben.

Wie zijn de vergeten slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog?

Als officiële slachtoffers van de WO II worden alle Militairen en Burgers beschouwd die tijdens de oorlog zijn omgekomen door honger of geweld, er is echter nog een vergeten groep slachtoffers van de WO II.

Zijn alle mooie dikke vrouwen in Brugge van Venetiaanse adel?

Uit recent wetenschappelijk historisch onderzoek blijkt dat alle mooie dikke vrouwen in Brugge van een Venetiaanse adellijke familie afstammen.

Eindelijk een foto van hoe de heilige maagd Maria er als mooie jonge vrouw echt uitziet.

Na eeuwen van vage verhalen over verschijningen van de heilige maagd Maria is er nu eindelijk een foto van haar verschenen.

Het geheim van het ultieme genieten

Lees hier alles over het best bewaarde geheim van het ultieme genieten.

Wat is asbest en waarom is het zo gevaarlijk?

Is de asbestfobie terecht of wordt het gevaar van asbest overdreven.

Gewoon even lekker kletsen over de ruimte met André Kuipers

Er is van alles aan de hand in onze wereld maar af en toe moet je gewoon even lekker kletsen over de ruimte met André Kuipers.

Alles over aardstralen en aardstraling

Wetenswaardigheden over een mystiek net van aardstralen om onze wereld en aardstraling?

Alleen vrijen kunnen vrolijk vrijen

De vrijen zijn van levensbelang en alleen vrijen kunnen gewoon lekker vrijen in de wei.

Gratis boeken voor iedereen.

Het Boek en de Boek, de bekendste boeken en het zijn zelfs gratis boeken voor iedereen.

Kun je eeuwig leven, nooit oud worden, onsterfelijk zijn

Lees hier hoe je eeuwig kunt leven zonder oud te worden en onsterfelijk kan zijn.

Hoe maak je een leuk Sinterklaasgedicht of leuke Sinterklaas rijm?

Ieder jaar zo vlak voor Sinterklaas zitten heel veel mensen met de vraag, hoe maak je een leuke Sinterklaas rijm?

Inca stad Machu Picchu in Peru

Alles over de oorsprong de ontwikkeling van de Inca stad Machu Picchu in Peru.

Waarom wordt het nooit vrede?

Sinds de mens bestaat is er altijd wel ergens een oorlog, waarom wordt het nooit vrede?

Spreekbeurt poep, werkstuk poep

In dit artikel vind je de verklaring van alle betekenissen die poep heeft.

Wat is de waarde van het leven

Tussentijdse herijking van de waarde van het leven en een mensenleven.

Hoe kun je een verhaal schrijven met het lettertype Wingdings?

Dat je de toekomst kunt voorspellen met het lettertype Wingdings is bekend maar hoe kun je een verhaal schrijven met het lettertype Wingdings?

Het failliet van de parlementaire democratie.

In dit artikel leg ik uit dat onze democratie ten onder gaat aan eigenbelang.

God is Heilig Onfeilbaar Machtig Oneindig, God is HOMO

God is de enige die Heilig, Onfeilbaar, Machtig en Oneindig is en ik ben zijn vriend.

De tijd is van jou en alles draait door jouw energie

Volgens Einstein is de tijd relatief maar is dat ook absoluut het geval.

Hoe schrijf je het beste verhaal ter wereld?

Zou het ooit door mij worden geschreven, het beste verhaal ter wereld.

Hoe werkt schrijven volgens de Hemingway methode?

Als je niet weet hoe je een nieuw artikel moet beginnen kun je het ook eens proberen met de Hemingway methode.