Hoe wordt je een bekende schrijver


Publicatie datum:

Met Foobie.nl kan iedereen een bekende schrijver worden.

Gesponsorde koppelingen

De letterlijke betekenis van schrijven is het vastleggen van taal in schrift door het laten ontstaan van een tekst om iemand iets te laten weten in een geschreven bericht. Het schrijven is in feite de 4de en de 5de dimensie van onze taal. Het schrijven breidt de taal namelijk uit in de tijd, of te wel de 4de dimensie, en de ruimte, of te wel de 5de dimensie. Wat wij als vanzelfsprekend beschouwen is ooit ontstaan als een bijproduct van politieke en economische expansie. Tot ongeveer 4000 jaar voor Christus, of te wel de prehistorie, week de menselijke samenleving nauwelijks af van die van de samenleving van een groep mensapen. De prehistorische mens, toen nog een jager en verzamelaar, leefde bij de dag en er was dus geen noodzaak om dingen vast te leggen voor de generatie die na hem kwam. Toen de mens zich echter naast het jagen en verzamelen ook op de handel ging toeleggen ontstond er, toen de handel in de loop der jaren steeds complexer werd en het steeds moeilijker werd om de gedane handelstransacties met behulp van alleen het menselijk geheugen te onthouden, een behoefte om de gedane handelstransacties te registreren en te kunnen presenteren. Uit deze praktische noodzaak om gedane handelstransacties vast te leggen is het eerste schrift ontstaan.

Hoe wordt je een bekende schrijver

Weergave van de 3de dimensie:

Onze fysieke wereld ervaren wij met onze zintuigen als 3 dimensies. De populaire term 3D is hier van afgeleid en wordt tegenwoordig te pas en te onpas gebruikt. De term is zo algemeen dat heel veel mensen, vooral de jongsten onder ons, niet eens meer weten waar 3D precies voor staat. 3D staat voor de drie dimensies breedte, hoogte en diepte. In de praktijk meten we de lengte, de breedte en de diepte op van een object maar in de wiskundige meetkunde geven we de lengte weer als en waarde op de horizontale x-as, de breedte als een waarde op de verticale y-as en de diepte als een waarde op de loodrecht op de x en de y as staande z-as. Uit deze beschrijving blijkt meteen dat ook de derde dimensie, de diepte, alleen door middel van de taal correct op een plat vel papier is weer te geven. Als we namelijk de loodrecht door de x en de y as gaande z-as op een vel papier willen tekenen moeten we gebruik maken van een noodgreep door de z-as in plaats van loodrecht door de x en de y as te tekenen deze in een hoek van 45 graden met de x-as door de x en de y as te tekenen. Hieruit blijkt meteen dat de populaire term 3D voor de weergave van visualisaties op een plat scherm in feite geheel ten onrechte gebruikt wordt. Het is namelijk onmogelijk om de diepte werkelijk weer te geven op een plat scherm. Je zult dan ook merken dat de weergave van je dure 3D televisie na een paar maanden door je hersens als hetzelfde wordt ervaren als die van je oude 2D televisie. Het is namelijk niet de apparatuur die zorgt voor de 3D weergave maar de interpretatie van je hersens.

Hoe wordt je een bekende schrijver

Weergave van de 4de dimensie:

De 4de dimensie, de tijd, is alleen weer te geven door middel van een geschreven tekst. Sterker nog, de tijd bestaat alleen maar in een tekst. In de praktijk bestaat namelijk alleen het heden. De abstracte tijd ervaringen als het verleden en de toekomst bestaan alleen in woorden. Daarom is en zal het in de praktijk, nu en in de alleen op papier al bestaande toekomst, ook onmogelijk zijn en blijven om door de tijd te reizen. In geschrift kan dit echter heel goed. Het schrift zal dus altijd de enige manier zijn om door de tijd te reizen.

Hoe wordt je een bekende schrijver

Weergave van de 5de dimensie

De 5de dimensie, de ruimte, als laatste, is ook alleen weer te geven door middel van een geschreven tekst. Onzin, hoor ik je denken, de ruimte is een meetbare factor, die kun je gewoon opmeten met een meetlint. Dit lijkt in eerste instantie waar maar als je even verder leest wat ik hier ga schrijven over de ruimte zul je zien dat dit toch wat moeilijker ligt. Als je een ruimte op wilt meten zul je eerst precies moeten beschrijven wat een meter is. De definitie van een meter is als volgt. Een meter is, bij benadering, de opgetelde lengte van een touw en een daaraan hangend gewicht van een kilo dat in precies 1 seconde één slingerbeweging maakt. Om een meetlint van een meter te maken, waar je trouwens ook alleen met lettertekens de afstanden op weer kunt geven, heb je dus een tijdsverloop nodig. Een tijdsverloop is echter alleen in woorden te vatten dus is het praktisch gezien onmogelijk om een meetlint van een meter te maken. Hieruit volgt dat ook de ruimte zich alleen in woorden laat meten en vastleggen.

Hoe wordt je een bekende schrijver

Hoe wordt je een bekende schrijver:
Uit het bovenstaande artikel blijkt dat je overal over kunt schrijven op Foobie.nl. Door consequent iedere dag één of meerdere verhalen te schrijven op Foobie.nl wordt je vanzelf een bekende schrijver. Na één jaar schrijven heb ik nu 1300 lezers per dag. Dus tot nu toe zijn mijn verhalen door zo’n 250.000 mensen gelezen. Het komende jaar zullen dat er, als deze tendens zich voortzet, al gauw zo’n  600.000 zijn. Door dus gewoon te blijven schrijven op Foobie.nl wordt je dus gegarandeerd een bekende schrijver.

Hoe wordt je een bekende schrijver

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie cultuur-wetenschappen

Gratis boeken voor iedereen.

Het Boek en de Boek, de bekendste boeken en het zijn zelfs gratis boeken voor iedereen.

Wat bepaalt de grote van je denkraam en hoe kun je het vergroten?

De een heeft een klein denkraam en de andere een grote, hoe kun je een klein denkraam vergroten?

Gewoon even lekker kletsen over de ruimte met André Kuipers

Er is van alles aan de hand in onze wereld maar af en toe moet je gewoon even lekker kletsen over de ruimte met André Kuipers.

Alles wat je moet weten over Al-Qa'ida, Al-Qaeda.

Terreurorganisatie of bevlogen gelovigen, Al-Qa'ida, Al-Qaeda is het allebei.

Hoe gaat het eigenlijk met het gat in de ozonlaag

Ja, het gat in de ozonlaag, wat was daar ook al weer mee? Lees hier alle ins en outs van de ozonlaag.

Is Bashar al-Assad de vijand of de redder van Syrië?

Het huidige Syrië bestaat sinds 1961 en wordt sinds 1971 bestuurd door vader en zoon Assad, Is Bashar al-Assad de vijand of de redder van Syrië?

Natuurlijk potentie verhogend middel

Gratis natuurlijke potentie verhoging heeft niets te maken met viagra of andere dure chemische middelen.

Werkstuk over de Maan

Alles over de oorsprong en de ontwikkeling van de de Maan.

De beste ooglaserkliniek, refractiechirurgie

Op deze website vindt u een objectieve vergelijking van de beste ooglaser klinieken refractiechirurgie.

Waarom de Grieken slimmer zijn dan wij.

De Oude Grieken liepen qua beschaving al ver op ons voor, de moderne Grieken zijn nog slimmer.

Kun je tijdreizen als Neutrino’s sneller gaan dan het licht

Kun je reizen naar de toekomst door de ontdekking dat Neutrino’s sneller gaan dan het licht.

Wat is collodion en wat kun je er mee doen?

Je kunt collodion gewoon kopen in de winkel maar wat is het en wat kun je er mee doen?

Gratis stroom opwekken met zoutwaterfonteinen.

Is het technisch mogelijk om grote gaten in de rotskusten van de oceaan te boren zodat we er gratis stroom mee kunnen opwekken?

Hoe is het echte Utopia ontstaan in Florida?

Voor het nieuwe media project Utopia bestonden er al een paar plaatsen met de naam Utopia, hoe komen die aan hun naam?

Wat is de oorzaak van alles wat er bestaat?

De oorzaak van alles wat er bestaat is de evolutie. Het primaire leven op aarde wordt door de evolutie veroorzaakt.

Eiffeltoren spreekbeurt, Eiffeltoren werkstuk

Alles over de oorsprong de ontwikkeling van de Eiffeltoren (Eifeltoren).

Kunnen we onze toekomst voorspellen met het lettertype Wingdings?

Na de aanslagen van 9-11 op het World Trade Center werd beweerd dat deze voorspeld waren door het lettertype Wingdings. Kunnen we onze toekomst voorspellen met het lettertype Wingdings?

Het belang van de persvrijheid

In dit artikel het belang van de persvrijheid aan de hand van actuele voorbeelden.

Het zeemansgraf, mooiste uitvaart maar niet de goedkoopste uitvaart

Het zeemansgraf is de mooiste uitvaart maar niet de goedkoopste uitvaart die er bestaat, waar en door wie kun je dit laten uitvoeren.

Effectieve Telekinese

Telekinese of psychokinese of menselijke geestkracht is wetenschappelijk bewezen, hoe kunnen we het effectief toepassen

De Gouden Kroon van koning Willem Alexander.

Waar komt de gouden kroon van koning Willem Alexander vandaan.

Hoe kun je een verhaal schrijven met het lettertype Wingdings?

Dat je de toekomst kunt voorspellen met het lettertype Wingdings is bekend maar hoe kun je een verhaal schrijven met het lettertype Wingdings?

Hoe werkt de koude therapie van Wim Hof alias de Iceman?

Wim Hof staat bekend als de Iceman, door zijn koude therapie neemt je lichamelijke weerstand toe.

Zijn alle mooie dikke vrouwen in Brugge van Venetiaanse adel?

Uit recent wetenschappelijk historisch onderzoek blijkt dat alle mooie dikke vrouwen in Brugge van een Venetiaanse adellijke familie afstammen.

Goedkoop vuurwerk, het goedkoopste vuurwerk

Lees hier waar je het goedkoopste vuurwerk kunt kopen en hoe je het goedkoop zelf maken kan.