De beste ooglaserkliniek, refractiechirurgie


Publicatie datum:

Op deze website vindt u een objectieve vergelijking van de beste ooglaser klinieken refractiechirurgie.

Gesponsorde koppelingen

Ooglaseren wint de laatste jaren enorm aan populariteit. Maar wat is ooglaseren eigenlijk?  Ooglaseren is de populaire benaming voor wat officieel refractiechirurgie heet. Bij een refractie of ooglaser behandeling wordt de kromming van het hoornvlies veranderd waardoor de lenswerking en de lichtbreking van het oog verandert. Door op vooraf berekende plaatsen met een computergestuurde laserstraal het hoornvlies dunner te maken kan het gezichtsvermogen van slechtziende mensen spectaculair verbeterd worden. Met deze techniek wordt bij oogafwijkingen van +6 tot -6 dioptrie normaal gesproken een verbetering tot +/- 1 dioptrie of zelfs tot 0 dioptrie bereikt. Bij oogafwijkingen die groter zijn dan +6 tot -6 dioptrie is een correctie tot 0 niet haalbaar omdat anders het hoornvlies te dun wordt.

Onsterfelijke dieren en planten

Gesponsorde koppelingen

Werkwijze:
De meest gebruikte behandelingstechniek is de behandelingstechniek waarbij, voordat de eigenlijke refractie plaatsvindt, eerst het hoornvliesepitheel met een laser voor 90%  wordt losgemaakt. Vervolgens wordt het flexibele hoornvliesepitheel opzij geklapt waarna de eigenlijke refractie met de  laser plaatsvindt. Na de refractie ingreep wordt het flexibele hoornvliesepitheel vervolgens weer teruggeklapt waarna het hoornvliesepitheel vanzelf weer vastgroeit. Het duurt vervolgens enige weken voordat het oog weer stabiel genezen is. Dit is ook de reden dat er maar één oog tegelijk gelaserd kan worden. De ingreep is de laatste jaren dusdanig verbeterd dat het slagingspercentage boven de 99% ligt.

Onsterfelijke dieren en planten

Hoe werkt de laser:
Er wordt gewerkt met een ultraviolet laserapparaat. De ultraviolette laserstraal wordt met hele korte lichtimpulsen op het hoornvlies gericht. De zeer sterk geconcentreerde ultraviolette lichtpuls wordt direct geabsorbeerd door de toplaag van het hoornvlies en verhit daardoor het bovenste deel van het hoornvlies zo sterk dat het meteen verdampt. Op deze manier kan heel precies op de juiste plak het hoornvlies dunner worden gemaakt.

Onsterfelijke dieren en planten

Risico’s:
Hoewel het slagingspercentage tegenwoordig op 99% ligt meldt ik toch nog even de risico’s. dit zijn; het zien van contrasten kan minder worden, je kunt enkele maanden last van droge ogen hebben, de epitheelflap kan slecht teruggroeien, bij te grote correcties kan het overgebleven hoornvlies te dun geworden zijn en naar buiten buigen en er kunnen infecties optreden.

Onsterfelijke dieren en planten

De beste ooglaserkliniek:
In Nederland zijn heel veel goede ooglaserklinieken, in een artikel van de consumentenbond kun je lezen welke het beste zijn.

De goedkoopste laserkliniek:
De goedkoopste ooglaserklinieken vindt je in Turkije. Waar zit dit prijsverschil in. Het kan zitten in de  ooglaser die wordt gebruikt. Het kan zitten in lagere onderhoudskosten van de apparatuur. Het kan zitten in de ouderdom van de apparatuur. Het kan zitten in de goedkopere medewerkers. Het kan er in zitten dat er vaak minder controle en nazorg is.


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie cultuur-wetenschappen

Hoe werkt non-verbale gezicht communicatie?

Non-verbale communiceren kan op veel manieren, hoe werkt non-verbale gezicht communicatie?

P2000 meldingen brandweer, reddingsbrigade, ambulance, politie, Rode Kruis, KNRM en DARES

Alle P2000 meldingen afgeleid van het C2000-alarmeringsnetwerk op basis van een Flex-protocol.

Wie zijn de vergeten slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog?

Als officiële slachtoffers van de WO II worden alle Militairen en Burgers beschouwd die tijdens de oorlog zijn omgekomen door honger of geweld, er is echter nog een vergeten groep slachtoffers van de WO II.

Van wie zijn de beelden van naakte vrouwen in The Lost Gardens of Heligan?

De één vindt het kunst, de ander kits maar van wie zijn de beelden van naakte vrouwen in Lost gardens of Heligan?

Hoe kun je leven in de Oerknal of te wel de Big Bang?

Deze week is het bewijs gevonden voor de Oerknal of te wel de Big Bang theorie, de Oerknal of te wel de Big Bang is nog steeds bezig, hoe kunnen we leven in de Oerknal of te wel de Big Bang?