De rechtspraak in Nederland, raad voor rechtspraak


Publicatie datum:

Alles over de officiële website van de rechterlijke organisatie in Nederland met algemene informatie over recht en een selectie van gerechtelijke uitspraken.

Gesponsorde koppelingen

Uit de overzichtsafbeelding per provincie van Google trends blijkt dat er vooral in de randstad heel veel mensen de zoekterm “rechtspraak” gebruiken. Uit het overzicht blijkt dat de meeste rechtzoekenden in de provincie Utrecht wonen. Als we het aantal rechtzoekenden in de provincie Utrecht op 100 stellen gelden voor de andere provincies de volgende index getallen. Zuid Holland zoekvolume index 95, Noord Holland zoekvolume index 78, Gelderland zoekvolume index 66, Noord Brabant zoekvolume index 59, Limburg zoekvolume index 47, Overijssel zoekvolume index 46, Groningen, Friesland, Flevopolder en Zeeland zoekvolume index 0.

Rechtspraak

Gesponsorde koppelingen

Rechtzoekenden per stad:
Uit de overzichtsafbeelding per stad van Google trends blijkt dat in de stad Den Haag de meeste rechtzoekenden zijn. Als we het aantal rechtzoekenden in Den Haag op 100 stellen gelden voor de andere steden de volgende index getallen. Utrecht zoekvolume index 70, Amsterdam zoekvolume index 51 en Rotterdam zoekvolume index 30.

Rechtspraak

Zoekvolume index en aantal inwoners:
Wat opvalt is dat Utrecht als provincie het hoogste zoekvolume index cijfer heeft maar Den Haag als stad het hoogste zoekvolume index cijfer heeft. De provincie Utrecht heeft 1.228.794  inwoners, de stad Utrecht heeft 316.448 inwoners en de provincie Zuid-Holland heeft 3.528.324 en de stad Den Haag 501.725. Hieruit blijkt dus dat er opvallend veel rechtzoekenden in de provincie Utrecht zijn die niet in de stad Utrecht wonen.

Rechtspraak

Officiële website rechtspraak:
Rechtzoekenden die op Google de zoekterm “Rechtspraak” intikken krijgen je als eerste resultaat de website rechtspraak.nl van Bureau Internet Systemen en Toepassingen Rechterlijke Organisatie (BISTRO). BISTRO omschrijft deze website als: “De officiële site van de rechterlijke organisatie in Nederland met algemene informatie over recht en een selectie van gerechtelijke uitspraken”.

Wat is BISTRO:
BISTRO is een bureau dat werkt vanuit Utrecht met als doelstelling medewerkers van rechterlijke organisaties en het externe publiek te voorzien van vakinhoudelijke informatie. BISTRO werkt hiertoe  samen met andere onderdelen van de rechterlijke organisatie. Met het oog op deze doelstelling heeft BISTRO de websites Rechtspraak.nl, Intro, en Porta luris ontwikkelt en beheert ze deze websites.

Rechtspraak

Rechtspraak.nl:
De door BISTRO ontwikkelde en beheerde website Rechtspraak.nl is een openbaar toegankelijke website waar het publiek informatie kan vinden over onderwerpen die met rechtspraak te maken hebben, zoals uitspraken van rechtszaken en informatie over de nevenfuncties van rechters.

Intro:
De door BISTRO ontwikkelde en beheerde website Intro is een interne website voor alle medewerkers van de Rechtspraak met informatie over personeelszaken en informatie over diverse projecten en programma’s.

Rechtspraak

Porta Luris:
De door BISTRO ontwikkelde en beheerde website Porta Iuris is een interne website voor alle medewerkers van de Rechtspraak die toegang geeft tot nationale en Europese regelgeving, officiële publicaties, jurisprudentie en overige juridisch relevante informatie.

Overige werkzaamheden BISTRO:
Naast het ontwikkelen en beheren van dezewebsites verzorgd Bistro dataleveranties aan externe organisaties en instellingen en juridische uitgaves voor de rechterlijke organisatie. Daarnaast biedt Bistro ook nog elektronische loketfuncties aan voor de advocatuur, deurwaarders en individuele rechtzoekenden.


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie cultuur-wetenschappen

Hoe kun je twee keer achter elkaar 250000 euro winnen?

Het lijkt onmogelijk maar toch is er een manier om twee keer achter elkaar 250000 euro winnen.

Spreekbeurt poep, werkstuk poep

In dit artikel vind je de verklaring van alle betekenissen die poep heeft.

Waarom geloven mensen al die spirituele onzin?

De Maya Kalender, biologische wetten en de 9 brieven van Jezus, waarom geloven mensen al die onzin.

Wie zijn de vergeten slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog?

Als officiële slachtoffers van de WO II worden alle Militairen en Burgers beschouwd die tijdens de oorlog zijn omgekomen door honger of geweld, er is echter nog een vergeten groep slachtoffers van de WO II.

Natuurlijk potentie verhogend middel

Gratis natuurlijke potentie verhoging heeft niets te maken met viagra of andere dure chemische middelen.