Kun je tijdreizen als Neutrino’s sneller gaan dan het licht


Publicatie datum:

Kun je reizen naar de toekomst door de ontdekking dat Neutrino’s sneller gaan dan het licht.

Gesponsorde koppelingen

Iedereen heeft er weleens van gehoord, de relativiteitstheorie van Einstein. Iedereen weet ook dat het iets te maken heeft met de lichtsnelheid en de tijd. Einstein beweerd dat de tijd in een ruimtevaartuig tijdens zijn vlucht vlugger of langzamer gaat dan die op aarde al naar gelang de snelheid van het ruimtevaartuig. Ook ik had dat gehoord en probeerde in gedachte vast te stellen of de tijd nu sneller of langzamer ging in het vaartuig dan op aarde. Omdat het mijn in gedachte niet lukte om het vast te stellen ben ik het gaan tekenen. Ik heb twee theoretische situaties uitgebeeld. In mijn eerste afbeelding ga ik van de theoretische situatie uit dat het ruimtevaartuig reist met een snelheid van 50% van de lichtsnelheid. In mijn tweede afbeelding ga ik van de theoretische situatie uit dat het ruimtevaartuig reist met een snelheid van 200%  van de lichtsnelheid. (2X de lichtsnelheid).

Kun je reizen naar de toekomst

Situatie 1, vaartuig reist met 50% van de lichtsnelheid.
Op het moment van vertrek staat de aardklok op 00 uur en de klok in het ruimtevaartuig op 00 uur. We gaan er van uit dat de aardklok dusdanig groot is en dusdanig veel licht uitstraalt dat hij in de ruimte waar te nemen is door de bemanning van het ruimtevaartuig. In de afbeelding zien we dat als het ruimteschip 2 uur onderweg is deze zich op 1 lichtuur afstand van de aarde bevind. Het op het moment van het ruimtevaartuig uitgezonden licht van de aardklok (00 uur) bevind zich dan al op 2 lichtuur afstand van de aarde. Het licht van de aardklok dat de ruimtevaarders op dat moment na 2 uur reizen op 1 lichtuur afstand waarnemen is het licht dat de aardklok om 1.00 uur uitzond. Na 10 uur vliegen bevindt het ruimtevaartuig zich op 5 lichtuur afstand van de aarde. Het op het moment van het vertrek van het ruimtevaartuig uitgezonden licht van de aardklok (00 uur) bevind zich dan al op 10 lichtuur afstand van de aarde. Het licht van de aardklok dat de ruimtevaarders op dat moment na 10 uur reizen op 5 lichtuur afstand waarnemen is het licht dat de aardklok om 5.00 uur uitzond. Als ze van de aarde afreizen zien ze dus de klok op aarde langzamer gaan dan in hun ruimtevaartuig. Dit is echter alleen de waarneming van de klok, de tijd zelf gaat gewoon even snel. Hier keert het ruimtevaartuig om en gaat weer richting aarde. Als de ruimtereizigers 2 uur stil zouden blijven staan op 5 lichtuur afstand zouden ze na 2 uur het licht dat de aardklok om 7.00 uur uitzond zien. Zij reizen echter zelf in die twee uur 1 lichtuur naar de aarde toe en zien dus na 2 uur reizen het licht dat de aardklok om 8.00 uur uitzond. Ieder twee uur dat ze dus naar de aarde terugreizen zien ze de aardklok 3 uur vooruit gaan. Tijdens de terugreis van 10 uur zien ze de aardklok dus 15 uur vooruitgaan en landen na totaal 20 uur vliegen om precies 20.00 uur weer op aarde.

Situatie 2, vaartuig reist met 200% van de lichtsnelheid.
Op het moment van vertrek staat de aardklok op 24.00 (00) uur en de klok in het ruimtevaartuig op 24.00 (00.00) uur. We gaan er van uit dat de aardklok dusdanig groot is en dusdanig veel licht uitstraalt dat hij in de ruimte waar te nemen is door de bemanning van het ruimtevaartuig. In de afbeelding zien we dat als het ruimteschip 1 uur onderweg is deze zich op 2 lichtuur afstand van de aarde bevind. Het op het moment van het ruimtevaartuig uitgezonden licht van de aardklok (24.00 uur) bevind zich dan pas op 1 lichtuur afstand van de aarde. Het licht van de aardklok dat de ruimtevaarders op dat moment na 1 uur reizen op 2 lichtuur afstand waarnemen is het licht dat de aardklok om 23 uur uitzond. Na 5 uur vliegen bevindt het ruimtevaartuig zich op 10 lichtuur afstand van de aarde. Het op het moment van het vertrek van het ruimtevaartuig uitgezonden licht van de aardklok (24.00 uur) bevind zich dan al op 5 lichtuur afstand van de aarde. Het licht van de aardklok dat de ruimtevaarders op dat moment na 5 uur reizen op 10 lichtuur afstand waarnemen is het licht dat de aardklok om 19.00 uur uitzond. Als ze van de aarde afreizen zien ze dus de klok op aarde achteruitgaan. Dit is echter alleen de waarneming van de klok, de tijd zelf gaat gewoon even snel. Hier keert het ruimtevaartuig om en gaat weer richting aarde. Als de ruimtereizigers 1 uur stil zouden blijven staan op 10 lichtuur afstand zouden ze na 1 uur het licht dat de aardklok om 20.00 uur uitzond zien. Zij reizen echter zelf in die 1 uur 2 lichtuur naar de aarde toe en zien dus na 1 uur reizen het licht dat de aardklok om 22 uur uitzond. Ieder uur dat ze dus naar de aarde terugreizen zien ze de aardklok 3 uur vooruit gaan. Tijdens de terugreis van 5 uur zien ze de aardklok dus 15 uur vooruitgaan en landen na totaal 10 uur vliegen om precies 10.00 uur weer op aarde.

Kun je reizen naar de toekomst

Waarneming:
Als je in een ruimtevaartuig met 50% van de lichtsnelheid van de aarde wegvliegt lijkt het of de tijd in je ruimtevaartuig sneller gaat dan op aarde. Als je in een ruimtevaartuig met 200% van de lichtsnelheid van de aarde wegvliegt lijkt het of de tijd in je ruimtevaartuig langzamer gaat dan op aarde. In het eerste geval neem je waar dat de tijd op aarde langzamer gaat dan in je ruimtevaartuig. In het tweede geval zie je zelfs de tijd op aarde achteruitgaan en kun je dus het verleden zien vanuit je vaartuig. In beide gevallen zal vanaf  het moment van omkeren het verschil in de tijd in het ruimtevaartuig en de waargenomen beeld van de aardklok steeds kleiner worden en op het moment van landen in beide gevallen weer exact gelijk zijn.

Kun je reizen naar de toekomst

Conclusie:
Tijdreizen is dus alleen mogelijk als je in één richting vliegt. Zodra je omkeert wordt het tijdverschil weer opgeheven. Je kunt dus niet en door de tijd reizen en weer op dezelfde plek landen. Eerlijk gezegd had ik deze conclusie bij aanvang van het maken van mijn tekeningen niet verwacht.

Kun je reizen naar de toekomst

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie cultuur-wetenschappen

Waarvoor dienen mooie lange vrouwenbenen.

Mooie lange vrouwenbenen hebben meerdere functies, in dit artikel een toelichting bij de functies van mooie lange vrouwenbenen.

P2000 meldingen brandweer, reddingsbrigade, ambulance, politie, Rode Kruis, KNRM en DARES

Alle P2000 meldingen afgeleid van het C2000-alarmeringsnetwerk op basis van een Flex-protocol.

Cultuur ervaren tijdens Museumnachten

In Nederland worden elk jaar gedurende het hele jaar verschillende Museumnachten gehouden. In dit artikel worden ervaringen gedeeld over de Museumnachten in Den Haag en Amsterdam.

Hasselter Euifeest

Een beschrijving van het jaarlijkse feest in Hasselt; het Euifeest!

Duitse bierglazen

Duitsland is één van de grootste bierglas producenten van Europa. Ieder soort bier wat in het land gebrouwen wordt, vereist een eigen soort bierglas.

De mysterieuze schoonheid van het noorderlicht, de mysterieuze schoonheid van het poollicht

Het onnatuurlijk mooie noorderlicht is het mooiste natuurverschijnsel ter wereld.

De Big Bang theorie, de oerknal, als verklaring voor het ontstaan van ons heelal.

Ons heelal dijt nog steeds uit, volgens de wetenschap is dit een gevolg van de Big Bang?

Hoe kun je een verhaal schrijven met het lettertype Wingdings?

Dat je de toekomst kunt voorspellen met het lettertype Wingdings is bekend maar hoe kun je een verhaal schrijven met het lettertype Wingdings?

Hoe maak je een leuk Sinterklaasgedicht of leuke Sinterklaas rijm?

Ieder jaar zo vlak voor Sinterklaas zitten heel veel mensen met de vraag, hoe maak je een leuke Sinterklaas rijm?

De biestemerk van Genemuiden

Een beschrijving van de biestemerk in Genemuiden door de jaren heen

De Gouden Kroon van koning Willem Alexander.

Waar komt de gouden kroon van koning Willem Alexander vandaan.

De beste contactlenzen, de goedkoopste contactlenzen

Objectieve informatie over alle soorten contactlenzen en prijzen van contactlenzen.

Wat is asbest en waarom is het zo gevaarlijk?

Is de asbestfobie terecht of wordt het gevaar van asbest overdreven.

Onsterfelijke dieren en planten, onsterfelijke mensen

Er bestaan onsterfelijke dier en planten, zullen er in de toekomst ook onsterfelijke mensen komen.

Waar zijn de goede moppen gebleven?

Waaraan moet een goede mop aan voldoen en waar zijn de goede moppen gebleven?

Eindelijk een foto van hoe de heilige maagd Maria er als mooie jonge vrouw echt uitziet.

Na eeuwen van vage verhalen over verschijningen van de heilige maagd Maria is er nu eindelijk een foto van haar verschenen.

Waarom is de evolutie is geen toeval?

De evolutie wordt bepaald door kruisingen en mutaties in ons lichaam, maar is de evolutie ook toeval?

Gewoon even lekker kletsen over de ruimte met André Kuipers

Er is van alles aan de hand in onze wereld maar af en toe moet je gewoon even lekker kletsen over de ruimte met André Kuipers.

Hoe werkt non-verbale gezicht communicatie?

Non-verbale communiceren kan op veel manieren, hoe werkt non-verbale gezicht communicatie?

Spreekbeurt poep, werkstuk poep

In dit artikel vind je de verklaring van alle betekenissen die poep heeft.

Wat is het verschil tussen natuurazijn voor consumptie en schoonmaakazijn als onkruidbestrijdingsmiddel?

Azijn is azijn zou je denken, toch bestaat er natuurazijn en schoonmaakazijn, Wat is het verschil tussen natuurazijn en schoonmaakazijn?

Gratis stroom opwekken met zoutwaterfonteinen.

Is het technisch mogelijk om grote gaten in de rotskusten van de oceaan te boren zodat we er gratis stroom mee kunnen opwekken?

Kun je tijdreizen als Neutrino’s sneller gaan dan het licht

Kun je reizen naar de toekomst door de ontdekking dat Neutrino’s sneller gaan dan het licht.

Het einde van de wereld, een nieuwe voorspelling

De wereld is weer niet vergaan op 21 december 2012, tijd voor weer een nieuwe voorspelling.

Zouden de goden zich voortplanten?

Voor degenen die openstaan voor nieuwe invalshoeken, hier een frisse Goden evolutie theorie.