Waar gaat Roodkapje echt heen?


Publicatie datum:

Al eeuwen lang onderzoek is er eindelijk een antwoord op de vraag waar Roodkapje heen gaat.

Gesponsorde koppelingen

Roodkapje is de hoofdpersoon in een sprookje dat wereldberoemd geworden is in de versie van de gebroeders Grimm. De oorspronkelijke versie geschreven door Charles Perrault is nooit echt doorgebroken omdat de wolf haar aan het eind van het verhaal vermoord en daarna opvreet, geen happy end dus. In de versie van de gebroeders Grimm heeft Roodkapje blond haar. Met haar blonde haar stond zei symbool voor het onschuldige, perfecte en het reine. De latere Roodkapjes hadden bruin of zwart haar, dit staat symbool voor het onzedelijke en onvolmaakte.

roodkapje

Het oude verhaal:
In de versie van de gebroeders Grimm moet Roodkapje op verzoek van haar moeder een mand vol met lekkere dingen, dwars door het bos, naar haar zieke oma brengen. Haar moeder drukt haar op het hart dat ze op het pad moet blijven en rechtstreeks naar haar oma toe moet gaan. Echter, onderweg wordt ze afgeleid door mooie dingen naast het pad en gaat van het pad af. Dan komt ze de boze wolf tegen die vraagt waar ze naar toegaat. Ze verteld hem dat ze naar haar zieke oma toegaat om een mand met lekkers te brengen.

De verleiding:
De wolf legt haar uit waar ze iets dieper in het bos echt hele mooie dingen kan vinden en terwijl Roodkapje daar heen gaat en al die dingen verzameld sprint de wolf naar het huisje van de zieke oma. Hij doet een rode zakdoek om zijn kop en tikt op het raam. De bijziende oma ziet hem voor Roodkapje aan en laat hem binnen. De wolf grijpt haar en slikt de oma met huid en haar door. Dan gaat hij met oma’s kleren aan in bed liggen en wacht tot Roodkapje komt.

De straf:
Roodkapje komt even later ook bij oma aan en loopt door naar oma’s slaapkamer. Ze heeft te laat in de gaten dat het de boze wolf is die in het bed van oma ligt en voor ze het weet slikt de wolf haar ook met huid en haar door. Vervolgens gaat de boze wolf met zijn  bomvolle buik liggen slapen.

De redding:
Hij snurkt echter zo hard dat een passerende jager hem hoort. Die ziet meteen dat het foute boel is en snijdt met zijn Rambo mes meteen de wolf open. Oma en Roodkapje kruipen uit de buik van de slapende wolf en de jager stopt de slapende wolf vol met grote stenen. Als de wolf na een paar uur wakker wordt scheurt hij van de dorst en drinkt liters en liters aan de rand van de put, zijn buik wordt daardoor zo zwaar dat hij voorover in de put valt en verdrinkt. Eind goed, al goed.

roodkapje

Roodkapje anno nu:
Roodkapje anno nu is een heel knap zelfbewust meisje met blond haar, mooi opgemaakt en met een trendy Haylee Thila Hoody Rosewood van het bekende merk ONLY. Haar gescheiden moeder reist met haar nieuwe vriend de wereld rond en bij haar laatste, nog levende, ziekelijke oma gaat ze hoogstens twee keer per jaar op bezoek. Als haar oma jarig is en met kerst. Ze bezoekt haar dan in het verzorgingstehuis waar ze, dag en nacht, ze liefdevol verzorgd wordt door een hele schare onderbetaalde oostblok bejaardenverzorgsters. Ze hoeft nooit iets mee te nemen voor haar oma want alles wat ze in het verleden aan haar oma cadeau heeft gedaan is in de loop der jaren “opgeruimd”. Haar oma mist de spullen gelukkig niet want die is zo dement als een deur en het enige wat Roodkapje spijtig vindt dat “opgeruimd is” zijn die oorknoppen met die grote diamanten. Daar had Roodkapje toch zo’n tweeduizend euro voor betaald aan die leuke neger in de discotheek.

De verleiding:
Roodkapje heeft alles wat haar hartje begeerd. Een luxe etage op de Keijzersgracht, een mooie nieuwe Porsche voor de deur op haar privé parkeerplaats. Een maandelijkse toelage van een kleine € 10.000, elke week een andere mooi jongen in haar bed en wat een moderne jonge meid zich verder ook maar wensen kan. Ze heeft dus echt alles wat haar hartje begeert maar ze verveelt zich te pletter. Ze wil dingen meemaken, ze wil vlinders in haar buik, ze wil de adrenaline door haar aderen voelen gieren dus ze verzint een plan.

roodkapje

Roodkapjes plan:
Om haar plan te laten slagen moet ze haar uiterlijk veranderen. De flamboyante blonde grachtengordel chick die ze nu is moet veranderen in een verlegen buitenlands ogend meisje. Ze verft haar haar donker en verruilt haar trendy Haylee Thila Hoody Rosewood voor een rood haardoekje en haar dure outfit voor een eenvoudige combinatie die ze bij H&M in de opruiming heeft aangeschaft. Daar gaat ze dan!!

roodkapje

Het grote donkere bos:
Ze neemt de trein naar Harderwijk en daar aangekomen wandelt ze richting het zuiden via een onverharde weg het bos in tot ze zo ver in het bos is dat er geen verkeer meer rijdt. Hier besluit ze te wachten op wat er komen gaat. Ze zoekt een grote steen uit en gaat er mooi op zitten wachten. Langzaam maar zeker dringt de rust bij haar binnen. Eerst denkt ze dat ze niets hoort, gewend als ze is aan alle stadse geluiden, maar na verloop van tijd begint ze steeds meer dingen te horen en te zien. Roets, roets, daar schiet een eekhoorntje watervlug over een boomstam naar boven op nog geen 5 meter afstand.

roodkapje

De koele frisheid:
De rust begint haar steeds beter te bevallen en ze loopt naar een omgevallen boom en gaat daar lekker languit op liggen. Ze ligt te luisteren en ze voelt een zachte koele bosbries tussen haar dijen doorgaan. Ze komt helemaal tot rust door deze koele bosbries. Hé, hé, dat is lang geleden, het voelt heerlijk die natuurlijke frisheid in het bos.

roodkapje

De rijke natuur:
Na een paar uur staat ze op en loopt met haar mandje in haar hand rustig rond. Op een open plek ziet ze een paar hele mooie bloemen staan. Ze plukt er een paar en legt ze voorzichtig in haar mandje. Dus zo groeien bloemen, mijmert ze, zomaar, gratis en voor niks.

roodkapje

Onbespied genieten:
Omdat ze al uren niemand gezien heeft trekt ze haar blouseje en haar rokje uit om nog meer te kunnen genieten van de heerlijke koele bosbries langs haar blote huid. En rilling van genot siddert over haar hele lichaam en zo loopt ze een uurtje rond op zoek naar bloemen, kastanjes en andere typische bosdingen. Ze pakt met haar hand een grote kastanje en knijpt er zachtjes in. Dan stopt ze de kastanje in haar mand bij de andere vergaarde bosschatten.

roodkapje

Het rokje gaat weer aan
Het is nu laat in de middag en het wordt wat koeler, Roodkapje trekt haar rokje en haar blouseje weer aan en leunt even peinzend tegen een boom. Oei, denkt Roodkapje, ik moet nu wel erg nodig. Dat lucht echt op, nu kan ik weer verder.

roodkapje

En er was licht:
Ze zoekt even onder in haar mand onder alle bloemen, kastanje en andere bosproducten en haalt een elektrische stormlamp te voorschijn.

Aandacht:
Ze hangt de stormlamp in een boom en gaat er voor staan dansen en zingen om de aandacht te trekken. Het is ondertussen al behoorlijk donker geworden dus tijd om weer naar de bewoonde wereld te gaan.

Een lift:
Zo zingt ze en springt ze een tiental minuten en dan hoort ze een motorfiets aankomen. Joepie, denkt ze, een motor ik heb geluk. Ik wordt tenminste niet opgepikt door een saaie sok in een auto of een ouwe boer op een tractor. Even wordt ze verblindt door de koplamp en de motor stopt. Ze springt meteen achterop en ze roept, let’s go!! Het avontuur tegemoet. Grommend rijdt de motor weg met de muziek op tien. BORN TO BE WILD, van wie is dat nummer ook al weer?

roodkapje


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie cultuur-wetenschappen

Effectieve Telekinese

Telekinese of psychokinese of menselijke geestkracht is wetenschappelijk bewezen, hoe kunnen we het effectief toepassen

Waren de goden astronauten of kosmonauten

Dat er duizenden jaren geleden goden op onze aarde waren is een feit maar waren de goden nou astronauten of kosmonauten.

Wat is het verschil tussen natuurazijn voor consumptie en schoonmaakazijn als onkruidbestrijdingsmiddel?

Azijn is azijn zou je denken, toch bestaat er natuurazijn en schoonmaakazijn, Wat is het verschil tussen natuurazijn en schoonmaakazijn?

Gewoon even lekker kletsen over de ruimte met André Kuipers

Er is van alles aan de hand in onze wereld maar af en toe moet je gewoon even lekker kletsen over de ruimte met André Kuipers.

Waarom geloven mensen al die spirituele onzin?

De Maya Kalender, biologische wetten en de 9 brieven van Jezus, waarom geloven mensen al die onzin.

Kun je tijdreizen als Neutrino’s sneller gaan dan het licht

Kun je reizen naar de toekomst door de ontdekking dat Neutrino’s sneller gaan dan het licht.

Goedkoop vuurwerk, het goedkoopste vuurwerk

Lees hier waar je het goedkoopste vuurwerk kunt kopen en hoe je het goedkoop zelf maken kan.

Hasselter Euifeest

Een beschrijving van het jaarlijkse feest in Hasselt; het Euifeest!

Waarvoor dienen mooie lange vrouwenbenen.

Mooie lange vrouwenbenen hebben meerdere functies, in dit artikel een toelichting bij de functies van mooie lange vrouwenbenen.

Hoe financier je het derde testament.

Door een nieuw vorm van financieren kan de Bijbel continu worden geüpdate.

Je kunt je leven verbeteren door de focus op je gedrag vergroten.

Je gedrag wordt bepaald door stimulatie en reacties op impulsen van buiten af, door te focussen op je gedrag kun je beter leven.

Gratis stroom opwekken met zoutwaterfonteinen.

Is het technisch mogelijk om grote gaten in de rotskusten van de oceaan te boren zodat we er gratis stroom mee kunnen opwekken?

Waarom wordt het nooit vrede?

Sinds de mens bestaat is er altijd wel ergens een oorlog, waarom wordt het nooit vrede?

De toekomst van drones

Drones zijn er in veel soorten. Ze veroveren de markt en kunnen op talloze manieren ingezet worden. Wat betekent dit voor ons?

Waarom zijn natuurlijke welvingen zo aantrekkelijk?

Iedere keer weer merk ik dat welvingen mij sterk aantrekken. Waarom zou dat zo zijn?

Spreekbeurt Sinterklaas

Wie was Sinterklaas nu werkelijk en waar komt hij oorspronkelijk vandaan.

Voodoo, Vodou of Voodoo-religie

Altijd al een Voodoo priester willen worden in een occulte religie en je bezig houden met occultisme, dan is dit je kans.

Hoe kun je leven in de Oerknal of te wel de Big Bang?

Deze week is het bewijs gevonden voor de Oerknal of te wel de Big Bang theorie, de Oerknal of te wel de Big Bang is nog steeds bezig, hoe kunnen we leven in de Oerknal of te wel de Big Bang?

Wat is Illuminatie, en wat zijn Illuminati, Illuminaten en Illuministen

Meer duidelijkheid omtrent Illuminatie en Illuminati zoals de Alumbrados, de Tempeliers, de Katharen, das Gesellschaft der Perfectibilisten en de Bilderderggroep.

Kun je een verhaal schrijven met toevallige woorden?

Toeval bestaat niet, ook jij kunt een verhaal schrijven met een aantal toevallige woorden.

Hoe werkt de koude therapie van Wim Hof alias de Iceman?

Wim Hof staat bekend als de Iceman, door zijn koude therapie neemt je lichamelijke weerstand toe.

Tutorial Binair tellen, tellen met alleen nullen en enen

Een computer telt met alleen maar nullen en enen, lees hier hoe je kunt leren tellen met alleen maar nullen en enen

Het belang van de persvrijheid

In dit artikel het belang van de persvrijheid aan de hand van actuele voorbeelden.

Waarom de Grieken slimmer zijn dan wij.

De Oude Grieken liepen qua beschaving al ver op ons voor, de moderne Grieken zijn nog slimmer.

Veel geld verdienen met Gas winning versus aardbevingen in Groningen, de schaal van Richter

Hoeveel doden moeten er vallen voordat de NAM stopt met de aardgaswinning in Groningen.