Effectieve Telekinese


Publicatie datum:

Telekinese of psychokinese of menselijke geestkracht is wetenschappelijk bewezen, hoe kunnen we het effectief toepassen

Gesponsorde koppelingen

Het woord telekinese komt van de Griekse woorden tele (ver) en kinesis (beweging). Het woord psychokinese komt van  de Griekse woorden psyche (adem, geest) en kinesis. Beide woorden zijn synoniemen voor wat wij omschrijven als het door middel van menselijke geestkracht zonder fysieke hulpmiddelen op afstand beïnvloeden van voorwerpen en materie.

Telekinese

Gesponsorde koppelingen

Schrijvers over telekinese:
In het boek “de Celestijnes Belofte” van James Redfield komt de hoofdpersoon bij zijn aankomst in Peru in een klooster waar wetenschappers door middel van gedachten-sturing de groei van de daar aanwezige planten kunnen beïnvloeden. Ook in de rest van het boek wordt op allerlei manieren beschreven dat de menselijke geest niet alleen invloed heeft op de materie maar ook op het immateriële, en zelfs op de loop van je eigen leven. Toen het boek in 1993 op de markt verscheen deed het veel stof opwaaien. Dit is eigenlijk heel verwonderlijk omdat ook bekende wetenschappers en schrijvers als Charles Darwin en Goethe zo’n 200 jaar geleden al schreven over bewijzen van de invloed van de menselijke geest op planten.

Wetenschappelijk bewijs telekinese:
Het meest serieuze onderzoek naar het fenomeen telekinese is de afgelopen 20 jaar uitgevoerd vanuit de de afdeling "Anomalous Phenomena Department" van de Amerikaanse universiteit Princeton door professor dokter Robert Jahn en professor psychologe Brenda Dunne. Ze ontwikkelden een aantal experimenten waarmee op wetenschappelijk verantwoorde wijze kon worden vastgesteld dat telekinese bestaat. Één van de experimenten waar een overtuigend wetenschappelijk bewijs van het bestaan van telekinese kon worden vastgesteld was het experiment waarbij de proefpersonen de uitkomst van het balletje in een roulette moesten proberen te beïnvloeden. Uit dit experiment bleek dat er ondanks toeval, waarschijnlijkheid, kansberekingen en de toegepaste correcties inderdaad sprake was van telekinese.

Sceptisisme versus telekinisme:
Voor het experiment waren de deelnemers opgedeeld in een groep sceptici en een "gelovers" in het fenomeen. Uit het experiment bleek heel duidelijk dat de groep sceptici vele malen slechter presteerde dan de groep "gelovers".

Telekinese

Verklaring:
De gerenommeerde Natuurkundige Alex Kaivarainen van de Universiteit van Turku in Finland verklaard het fenomeen telekinese als volgt. Telekinese is een mechanisme van kwantumverstrengeling tussen coherente elementaire deeltjes waarbij elektronen en nucleaire atomen van de zender via virtuele begeleiders naar de ontvanger gaan. Deze virtuele begeleiders van microtubules hebben veel gemeen met de quasi ééndimensionale virtuele Bose-Einsteincondensaten die erg op ‘wormgaten’ lijken in de ruimte. De coherente atomen van de zender en ontvanger worden via bundels van energie verbonden en verantwoordelijk voor de telekinese. Daarnaast stelt hij telekinese als een nieuwe fundamentele interactie voor in een bivaccüum als resultaat van virtuele replica’s van de zender en de ontvanger. Deze fundamentele interactie is uiteindelijk verantwoordelijk voor de ultrazwakke interactie op afstand.

Telekinese

Toepassing:
Een eerste praktische toepassing van psychokinese wordt gedemonstreerd door het Duitse bedrijf Berlin Brain Computer Interface. Zij bouwden een door de brein gestuurde flipperkast waarbij de speler door te denken de flippers bediend.


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie cultuur-wetenschappen

Wat is een condominium?

Er zijn nog een tiental condominia in de wereld maar wat is een condominium?

Hoe kun je een verhaal schrijven met het lettertype Wingdings?

Dat je de toekomst kunt voorspellen met het lettertype Wingdings is bekend maar hoe kun je een verhaal schrijven met het lettertype Wingdings?

Kunnen we onze toekomst voorspellen met het lettertype Wingdings?

Na de aanslagen van 9-11 op het World Trade Center werd beweerd dat deze voorspeld waren door het lettertype Wingdings. Kunnen we onze toekomst voorspellen met het lettertype Wingdings?

Wat hebben dromen voor functie en beïnvloeden ze onze manier van leven?

Iedereen droomt maar hoe kom je je dromen weten om ze waar te kunnen maken.

Het zeemansgraf, mooiste uitvaart maar niet de goedkoopste uitvaart

Het zeemansgraf is de mooiste uitvaart maar niet de goedkoopste uitvaart die er bestaat, waar en door wie kun je dit laten uitvoeren.