Is ADHD wel een ziekte of is ADHD een verschil in tijdsdimensie?


Publicatie datum:

Het aantal geregistreerde kinderen met ADHD is fors gestegen maar Is ADHD wel een ziekte?

Gesponsorde koppelingen

De stijging van het aantal geregistreerde kinderen met ADHD wordt veroorzaakt door een betere herkenning door hulpverleners, leerkrachten en ouders. Daardoor komen er steeds meer kinderen met ADHD in behandeling. Nederlands onderzoek laat echter duidelijk zien dat het aantal kinderen met ADHD de afgelopen twintig jaar niet of nauwelijks is toegenomen (Bron hoe-vaak-komt-adhd-voor).

Wat is ADHD:
Vanmorgen ontdekte ik iets wat een gevoel bevestigd wat ik al jaren heb. ADHD is geen aandoening maar een tijdsdimensie verschil. Het valt me al jaren op dat ik veel meer tijd lijk te hebben als de mensen om mij heen. Ik heb daar nooit een verklaring voor kunnen vinden maar het is er wel de oorzaak van dat de mensen mij een ADHD’er noemen. Vanochtend nam ik echter iets waar dat dat gevoel verklaart. Ik lag, na mijn wekelijkse rondje hardlopen op de vroege zondagmorgen, na het douchen nog even op mijn bed voor de “cooling down”. Na een uur werd ik wakker en voelde dat ik een hele lage hartslag had, ik was benieuwd hoeveel slagen per minuut ik zou hebben dus draaide ik mij om naar mijn wekker. Ik was even vergeten dat ik de secondewijzer er een paar maanden geleden vanaf heb gehaald omdat die vastliep. Ik kon dus helaas mijn hartslag niet opmeten. De wekker stond precies op twaalf uur en ik bleef er naar de minutenwijzer kijken omdat de secondewijzer er niet meer op zit. Tot mijn verbazing zag ik de minutenwijzer langzaam naar voren gaan. Het verbaasde mij dat de minutenwijzer in voor mijn gevoel 5 minuten een kwartier naar voren ging.

Hoe veroorzaakt het tijdsdimensie verschil ADHD.
Onbewust heb ik in een eerder artikel ook al over dit fenomeen geschreven, zie: de-tijd-is-van-jou-en-alles-draait-door-jouw-energie. Dat artikel verklaart hoe het tijdsdimensie verschil ADHD veroorzaakt. Tijd is namelijk persoonsgebonden. Je gevoel voor tijd is dus jouw tijd. De tijd op de klok is slechts een hulpmiddel zodat mensen, die allemaal in hun eigen tijd leven, op een bepaalde kloktijd met elkaar kunnen afspreken. Het fenomeen ADHD wordt veroorzaakt doordat als iemand met ADHD om kloktijd 11 uur met iemand afspreekt om elkaar om kloktijd 12 uur weer te ontmoeten de persoon met ADHD in dat uur 3 uur gevoelstijd heeft tegenover de “gewone” persoon 1 uur. Voor de “gewone” persoon lijkt het dus of de persoon met ADHD zijn handelingen 3 keer zo snel uitvoert als hem terwijl de persoon  met ADHD voor zijn gevoel de handelingen gewoon rustig in 3 uur uitvoert. Dit verklaart waarom op mijn lagere schoolrapport iedere keer weer E.D.D.D. (Eerst Denken Dan Doen) stond. Ik dacht in mijn gevoelstijd rustig na over een beslissing maar dat werd in de tijdsdimensie van de “gewone” onderwijzers ervaren als een overhaaste beslissing.

Toelichting betreffende mijn ADHD:
Volgens mijn familie heb ik van kleins af aan al ADHD. Mijn moeder heeft, toen ze zwanger was van mij, de dokter zelfs verzocht om haar iets te geven waardoor ik eerder geboren zou worden omdat ze dol werd van mijn geschop en gedraai in haar baarmoeder. De dokter heeft haar toen wonderolie gegeven waardoor ik een aantal dagen eerder geboren ben. Omdat de diagnose ADHD toen nog niet bestond heb ik op de basisschool (toen nog lagere school genoemd) nooit enige behandeling gehad. Het enige bewijs dat ik ADHD had toentertijd is mijn rapport van de lagere school. Ik had hele goede cijfers maar iedere periode stond er als opmerking van de onderwijzer onder mijn rapport E.D.D.D. Waarbij E.D.D.D. stond voor Eerst Denken Dan Doen.

ADHD TEST

Heb ik nu nog ADHD?
Om een indicatie te krijgen of ik nu nog ADHD heb, heb ik een korte test gedaan op http://adhdmagazine.nl/adhd-volwassenen-test/ . De uitslag van de door mij ingevulde ADHD voor Volwassenen is EENS 40.9% en ONEENS 59.1%. In de daar onderstaande toelichting staat: Jij scoort minder dan 60 procent op de test. Bij deze test is het zo dat als je boven de 50% scoort de kans aanwezig is dat jij over een ADHD bedrading beschikt. Om de diagnose definitief te onderzoeken (de online test blijft slechts een indicatie) raden wij je aan om op zoek te gaan naar een ADHD behandelaar. Volgens deze test scoor ik dus ruim boven de 50% en wordt mij aangeraden om op zoek te gaan naar een ADHD behandelaar. Aangezien ik mijn ADHD nooit als een probleem heb ervaren en ik dankzij mijn ADHD juist meer uit mijn leven haal als “gewone” mensen ga ik zeker niet naar een ADHD behandelaar. Volgens mij is ADHD namelijk geen ziekte en kan het ook niet behandeld worden. 


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie cultuur-wetenschappen

Hoe schrijf je het beste verhaal ter wereld?

Zou het ooit door mij worden geschreven, het beste verhaal ter wereld.

Waarom de Grieken slimmer zijn dan wij.

De Oude Grieken liepen qua beschaving al ver op ons voor, de moderne Grieken zijn nog slimmer.

De toekomst van drones

Drones zijn er in veel soorten. Ze veroveren de markt en kunnen op talloze manieren ingezet worden. Wat betekent dit voor ons?

Hoe werkt non-verbale gezicht communicatie?

Non-verbale communiceren kan op veel manieren, hoe werkt non-verbale gezicht communicatie?

Wat is een condominium?

Er zijn nog een tiental condominia in de wereld maar wat is een condominium?

Gratis stroom opwekken met zoutwaterfonteinen.

Is het technisch mogelijk om grote gaten in de rotskusten van de oceaan te boren zodat we er gratis stroom mee kunnen opwekken?

Je kunt je leven verbeteren door de focus op je gedrag vergroten.

Je gedrag wordt bepaald door stimulatie en reacties op impulsen van buiten af, door te focussen op je gedrag kun je beter leven.

De Big Bang theorie, de oerknal, als verklaring voor het ontstaan van ons heelal.

Ons heelal dijt nog steeds uit, volgens de wetenschap is dit een gevolg van de Big Bang?

Wat verstaan we onder de menselijke instinctieve drive (id), het menselijk ego en het menselijk superego?

Kennis van anderen, vergelijking van verschillende concepten over de aard van de mens en typologie.

Is ADHD wel een ziekte of is ADHD een verschil in tijdsdimensie?

Het aantal geregistreerde kinderen met ADHD is fors gestegen maar Is ADHD wel een ziekte?

De rechtspraak in Nederland, raad voor rechtspraak

Alles over de officiële website van de rechterlijke organisatie in Nederland met algemene informatie over recht en een selectie van gerechtelijke uitspraken.

Kunnen we onze toekomst voorspellen met het lettertype Wingdings?

Na de aanslagen van 9-11 op het World Trade Center werd beweerd dat deze voorspeld waren door het lettertype Wingdings. Kunnen we onze toekomst voorspellen met het lettertype Wingdings?

Wat is de oorzaak van alles wat er bestaat?

De oorzaak van alles wat er bestaat is de evolutie. Het primaire leven op aarde wordt door de evolutie veroorzaakt.

De opwarming van de aarde verklaart in een film.

De bewijzen dat de aarde steeds verder opwarmt nemen steeds meer toe, waarom de aarde opwarmt verklaart de film “The Arrival”.

Hoeveel biologische, Spruzit, insecticide is er nodig voor volledige biologische teelt?

In de biologische teelt is er maar één insecticide toegelaten die verhandeld wordt onder de naam Spruzit. Hoeveel Spruzit is er nodig voor volledige biologische teelt?

P2000 meldingen brandweer, reddingsbrigade, ambulance, politie, Rode Kruis, KNRM en DARES

Alle P2000 meldingen afgeleid van het C2000-alarmeringsnetwerk op basis van een Flex-protocol.

De schepper is weer terug van vakantie

De evolutietheorie kan de hoop op, de schepper is terug van vakantie.

Alleen vrijen kunnen vrolijk vrijen

De vrijen zijn van levensbelang en alleen vrijen kunnen gewoon lekker vrijen in de wei.

Wat is het verschil tussen natuurazijn voor consumptie en schoonmaakazijn als onkruidbestrijdingsmiddel?

Azijn is azijn zou je denken, toch bestaat er natuurazijn en schoonmaakazijn, Wat is het verschil tussen natuurazijn en schoonmaakazijn?

Alles over aardstralen en aardstraling

Wetenswaardigheden over een mystiek net van aardstralen om onze wereld en aardstraling?

Gewoon even lekker kletsen over de ruimte met André Kuipers

Er is van alles aan de hand in onze wereld maar af en toe moet je gewoon even lekker kletsen over de ruimte met André Kuipers.

Is de mens nog wel een sociaal wezen of is het egoïsme de nieuwe standaard?

Volgens de wetenschap is de mens een sociaal wezen maar is de moderne mens nog wel een sociaal wezen?

Cultuur ervaren tijdens Museumnachten

In Nederland worden elk jaar gedurende het hele jaar verschillende Museumnachten gehouden. In dit artikel worden ervaringen gedeeld over de Museumnachten in Den Haag en Amsterdam.

Wat hebben dromen voor functie en beïnvloeden ze onze manier van leven?

Iedereen droomt maar hoe kom je je dromen weten om ze waar te kunnen maken.

De tijd is van jou en alles draait door jouw energie

Volgens Einstein is de tijd relatief maar is dat ook absoluut het geval.