Is ADHD wel een ziekte of is ADHD een verschil in tijdsdimensie?


Publicatie datum:

Het aantal geregistreerde kinderen met ADHD is fors gestegen maar Is ADHD wel een ziekte?

Gesponsorde koppelingen

De stijging van het aantal geregistreerde kinderen met ADHD wordt veroorzaakt door een betere herkenning door hulpverleners, leerkrachten en ouders. Daardoor komen er steeds meer kinderen met ADHD in behandeling. Nederlands onderzoek laat echter duidelijk zien dat het aantal kinderen met ADHD de afgelopen twintig jaar niet of nauwelijks is toegenomen (Bron hoe-vaak-komt-adhd-voor).

Gesponsorde koppelingen

Wat is ADHD:
Vanmorgen ontdekte ik iets wat een gevoel bevestigd wat ik al jaren heb. ADHD is geen aandoening maar een tijdsdimensie verschil. Het valt me al jaren op dat ik veel meer tijd lijk te hebben als de mensen om mij heen. Ik heb daar nooit een verklaring voor kunnen vinden maar het is er wel de oorzaak van dat de mensen mij een ADHD’er noemen. Vanochtend nam ik echter iets waar dat dat gevoel verklaart. Ik lag, na mijn wekelijkse rondje hardlopen op de vroege zondagmorgen, na het douchen nog even op mijn bed voor de “cooling down”. Na een uur werd ik wakker en voelde dat ik een hele lage hartslag had, ik was benieuwd hoeveel slagen per minuut ik zou hebben dus draaide ik mij om naar mijn wekker. Ik was even vergeten dat ik de secondewijzer er een paar maanden geleden vanaf heb gehaald omdat die vastliep. Ik kon dus helaas mijn hartslag niet opmeten. De wekker stond precies op twaalf uur en ik bleef er naar de minutenwijzer kijken omdat de secondewijzer er niet meer op zit. Tot mijn verbazing zag ik de minutenwijzer langzaam naar voren gaan. Het verbaasde mij dat de minutenwijzer in voor mijn gevoel 5 minuten een kwartier naar voren ging.

Hoe veroorzaakt het tijdsdimensie verschil ADHD.
Onbewust heb ik in een eerder artikel ook al over dit fenomeen geschreven, zie: de-tijd-is-van-jou-en-alles-draait-door-jouw-energie. Dat artikel verklaart hoe het tijdsdimensie verschil ADHD veroorzaakt. Tijd is namelijk persoonsgebonden. Je gevoel voor tijd is dus jouw tijd. De tijd op de klok is slechts een hulpmiddel zodat mensen, die allemaal in hun eigen tijd leven, op een bepaalde kloktijd met elkaar kunnen afspreken. Het fenomeen ADHD wordt veroorzaakt doordat als iemand met ADHD om kloktijd 11 uur met iemand afspreekt om elkaar om kloktijd 12 uur weer te ontmoeten de persoon met ADHD in dat uur 3 uur gevoelstijd heeft tegenover de “gewone” persoon 1 uur. Voor de “gewone” persoon lijkt het dus of de persoon met ADHD zijn handelingen 3 keer zo snel uitvoert als hem terwijl de persoon  met ADHD voor zijn gevoel de handelingen gewoon rustig in 3 uur uitvoert. Dit verklaart waarom op mijn lagere schoolrapport iedere keer weer E.D.D.D. (Eerst Denken Dan Doen) stond. Ik dacht in mijn gevoelstijd rustig na over een beslissing maar dat werd in de tijdsdimensie van de “gewone” onderwijzers ervaren als een overhaaste beslissing.

Toelichting betreffende mijn ADHD:
Volgens mijn familie heb ik van kleins af aan al ADHD. Mijn moeder heeft, toen ze zwanger was van mij, de dokter zelfs verzocht om haar iets te geven waardoor ik eerder geboren zou worden omdat ze dol werd van mijn geschop en gedraai in haar baarmoeder. De dokter heeft haar toen wonderolie gegeven waardoor ik een aantal dagen eerder geboren ben. Omdat de diagnose ADHD toen nog niet bestond heb ik op de basisschool (toen nog lagere school genoemd) nooit enige behandeling gehad. Het enige bewijs dat ik ADHD had toentertijd is mijn rapport van de lagere school. Ik had hele goede cijfers maar iedere periode stond er als opmerking van de onderwijzer onder mijn rapport E.D.D.D. Waarbij E.D.D.D. stond voor Eerst Denken Dan Doen.

ADHD TEST

Heb ik nu nog ADHD?
Om een indicatie te krijgen of ik nu nog ADHD heb, heb ik een korte test gedaan op http://adhdmagazine.nl/adhd-volwassenen-test/ . De uitslag van de door mij ingevulde ADHD voor Volwassenen is EENS 40.9% en ONEENS 59.1%. In de daar onderstaande toelichting staat: Jij scoort minder dan 60 procent op de test. Bij deze test is het zo dat als je boven de 50% scoort de kans aanwezig is dat jij over een ADHD bedrading beschikt. Om de diagnose definitief te onderzoeken (de online test blijft slechts een indicatie) raden wij je aan om op zoek te gaan naar een ADHD behandelaar. Volgens deze test scoor ik dus ruim boven de 50% en wordt mij aangeraden om op zoek te gaan naar een ADHD behandelaar. Aangezien ik mijn ADHD nooit als een probleem heb ervaren en ik dankzij mijn ADHD juist meer uit mijn leven haal als “gewone” mensen ga ik zeker niet naar een ADHD behandelaar. Volgens mij is ADHD namelijk geen ziekte en kan het ook niet behandeld worden. 


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie cultuur-wetenschappen

Zijn alle mooie dikke vrouwen in Brugge van Venetiaanse adel?

Uit recent wetenschappelijk historisch onderzoek blijkt dat alle mooie dikke vrouwen in Brugge van een Venetiaanse adellijke familie afstammen.

Van wie zijn de beelden van naakte vrouwen in The Lost Gardens of Heligan?

De één vindt het kunst, de ander kits maar van wie zijn de beelden van naakte vrouwen in Lost gardens of Heligan?

Veel geld verdienen met Gas winning versus aardbevingen in Groningen, de schaal van Richter

Hoeveel doden moeten er vallen voordat de NAM stopt met de aardgaswinning in Groningen.

Hoe kun je leven in de Oerknal of te wel de Big Bang?

Deze week is het bewijs gevonden voor de Oerknal of te wel de Big Bang theorie, de Oerknal of te wel de Big Bang is nog steeds bezig, hoe kunnen we leven in de Oerknal of te wel de Big Bang?

De toenemende macht van misantropen is een bedreiging voor de mensheid.

Worden dictators en terroristen geleid door machtswellust en idealen of zijn het allemaal misantropen?