Waarom kinderen makkelijker leren paardrijden


Publicatie datum:

Ik stelde me de vraag waarom het voor oudere ruiters moeilijker is om paardrijden aan te leren.

Gesponsorde koppelingen

Onlangs ben ik eindelijk begonnen met paardrijden. Ik had vroeger op vakanties wel eens een buitenrit gemaakt en ik moet zeggen, dat ging me (al zeg ik het zelf) goed af.

Nu heb ik het in die zin makkelijker om een (nieuwe) start te maken met paardrijden, aangezien onze zoon een vervent ruiter is en niets liever wil dan "professioneel springruiter" worden en mijn man het paardrijden ook weer heeft opgepakt (na jaren). Anders was ik er waarschijnlijk nooit meer aan begonnen, alhoewel ik er vroeger altijd van droomde om paard te rijden.

Nu ik later nog eens op een paard zat viel het me flink tegen, het ging me gewoon niet meer zo makkelijk af, als toen ik nog jong was. En zelfs mijn man die vroeger veel reed vertelde me, dat hij er echt wel meer moeite mee had dan vroeger toen hij nog jong was.

Gesponsorde koppelingen

Ik zie het dus zelf ook, dat als mensen op oudere leeftijd leren paardrijden, dat dat meer moeite kost.

De meest voor de hand liggende reden hiervoor is, dat je als je ouder wordt meer angst hebt om op een paard te stappen, dat herken ik zelf ook. Vroeger kon het niet gek genoeg, bang werd je niet, maar nu je ouder wordt besef je het gevaar des te beter (nu zit ik ook op een groot paard en als je valt val je toch ook echt een flink stuk).

Maar er schijnt nog een reden te zijn, waardoor kinderen het paardrijden sneller oppakken. als kind beweeg je op een natuurlijke manier, je bent ongeremd in je bewegingen, waardoor je ontspannen bent. Je hoofd stuurt je lichaam goed aan als je jong bent. En je beweegt vanuit je gevoel.

Jammer genoeg verleren we dit door de opvoeding; je mag zus niet of je mag zo niet. Hierdoor ga je je inhouden en je forceren. Daarnaast zitten we in ons hoofd en hebben het druk met werk, huishouden, studie en de andere dingen die we moeten. Je handelt niet meer vanuit je gevoel.

De meeste mensen weten ook dat paarden zeer gevoelig zijn en dat ze onze angst en onzekerheden makkelijk oppikken. En aangezien we wat voorzichtiger worden als we ouder worden is dit een reden waardoor het iets moeilijker is voor volwassenen om te leren paardrijden, neemt niet weg, dat het super leuk is om toch nog aan paardrijden te beginnen.

Geniet dus gewoon van het paardrijden en denk niet te veel na, dan zal het vast en zeker wel goedkomen.Wink


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie dieren

Euthanasie

Algemene beschrijving over euthanasie bij (kleine) huisdieren.

puppy zindelijk maken hoe ?

info over snel zindelijk maken van puppys

pancreas insufficientie bij de hond

Exocriene pancreas insufficient bij duitse herders komt regelmatig voor. Hoe is dit te diagnostiseren en wat is de behandeling?

Diersoorten in stand houden door vlees te eten

Miljoenen dieren in Nederland worden in hun voortbestaan bedreigd door vegetariërs.

Honden en kinderen, goede combinatie of niet?!

In dit artikel komt aan bod hoe je de relatie tussen hond en kind kunt bevordelijken