Alles over Lieveheersbeestjes


Publicatie datum:

In dit artikel lees je alle over Lieveheersbeestjes. Lieveheersbeestjes blijken het beste middel tegen zinloos geweld.

Gesponsorde koppelingen

De wetenschappelijke naam van het lieveheersbeestje is Coccinella. Het meest voorkomende lieveheersbeestje is het zevenstippelige lieveheersbeestje (Coccinella septempunctata). Lieveheersbeestjes eten zowel luizen als planten en schimmels. Veel mensen denken dat het aantal stippen iets zegt over de leeftijd maar dit is niet het geval. De meeste lieveheersbeestjes leven maar een jaar.

Lieveheersbeestje

De naam Lieveheersbeestje:
De naam lieveheersbeestje is het meest gangbaar en komt van de Germaanse naam voor het kevertje. De Germanen noemden het lieveheersbeestje Freyafugle. Dit betekend vogel van de godin Freya. Toen de Germanen bekeert werden tot het Christendom werd deze naam verchristelijkt tot Onze-Lieve-Vrouwebeestje of lieveheersbeestje.

Lieveheersbeestje

Streeknamen Lieveheersbeestje:
Ieder streek heeft zo zijn eigen naam voor het lieveheersbeestje. Dit zijn de volgende namen;  kapoentje, oliebeestje, stippelbeestje, zonnekoekje, pim-pam-poentje, boerinnetje, boterbeestje, fowieltje, hemelbeestje, hennetje, kezenmolletje, jezusjesbeestje, koffiekuikentje, liefhennetje, liefvrouwebeestje, liefvrouwemuisje, lieve marijtje, lieveheerhennetje, lieveheerspaardje, lievehereminnetje, lievelammetje, mariabeestje, poppennonnetje, eerebeestje, krûpelhintsje, ingeltsje, earmpiekje, sjmautwurmke, (s)-levenierepaerdje, hemelbeestje, pimpernelletje, smoutwormpje, tierenhennetje, vliegmusje, onzelievevrouwpulletje, mulderinnetje, molentandje, muuëletêntje, moedergodssterretje, lieveherebolletje, kevelewormpje, kaevelebieësje, draaihennetje, goudbeestje, hemellammetje, oliebeestje, (s)-lievrouwbiske, slivveniersbieske, enslevreu(bies)ke, Kukeluussien kukeluusjen, kukeluutjen, kukelesaantje, keukediefien, kukediefien, koekediefje, koekediefien, mariabeestje, zönnekuukske, zönnekuuknje, kroontien, herenhoentien, laiveneertiekje, armmarmottie, (onze)lieveheer(s)(e)beestje, (onze)lievevrouw(e)beestje, piempampoentje, hemelbeestje, pieternel(letje), pieternellebeestje, piepauw(tje), piepebontje, pimpajoen(tje), pimpaljoen(tje), pimpompulletje, kok'aentje, kok'aontje, lieve vrouwke, lievevrouwebêêstjen, pàpoenebêêsje, pampoentje, piempampoe:ntje, pieternelleke, pimpampoe:ntje en piepebontje.

Lieveheersbeestje

De schoonheid van het Lieveheersbeestje:
Het aller-zeldzaamste lieveheersbeestje vind ik het allermooist. Dit is het zwarte lieveheersbeestje met rode vlekken in de vorm hartjes. Het egaal rode lieveheersbeestje lijkt op het eerste gezicht erg saai maar als deze gaan paren vormen ze samen een rood hartje.

Lieveheersbeestje

Het ultieme Lieveheersbeestje:
Iedereen houdt van lieveheersbeestjes. De liefde voor lieveheersbeestjes is volgens mij een aangeboren iets. Het begint al op zeer jonge leeftijd. Zodra een klein kindje voor het eerst een lieveheersbeestje ziet wordt het betoverd door zijn kleuren. Het houdt zijn vinger erbij en het lieveheersbeestje loopt onbevangen tegen de uitgestoken vinger op. Het lieveheersbeestje loopt als een klein vriendje naar boven en het kindje gaat staan en kijkt gebiologeerd naar het vriendelijke beestje dat over zijn hand loopt. Het kind gaat staan en houdt zijn hand voor zich uit. Het lieveheersbeestje loopt vervolgens altijd naar de vingertopjes en zal als het daar is aangekomen stoppen. Dan na een paar tellen vliegt het tot grote verbazing van het kleine kind opeens de lucht in.

Lieveheersbeestje

De liefde voor het Lieveheersbeestje:
Wat veroorzaakt de liefde en de fascinatie voor het lieveheersbeestje. Het kleine kind is gewend dat alle insecten normaal gesproken weglopen zodra ze er een vinger naar uitsteken. Het ervaart daarom de spontane toenadering van het lieveheersbeestje als een blijk van liefde en vriendschap. Daarom zal het kleine kind het lieveheersbeestje ook geen kwaad doen. Zo’n mooi gekleurd glimmend vriendje dat over je hand loopt vinden ze geweldig.

Lieveheersbeestje

Lieveheersbeestje tegen zinloos geweld:
Lieveheersbeestjes hebben een vertederende uitwerking op mensen en zijn daarom het symbool van de strijd tegen zinloos geweld.

Lieveheersbeestje

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie dieren

Kangal(herdershond)

Algemen informatie over de Kangal

De border collie

hoe ziet de border collie er uit en welke kleuren hebben ze?

Vervelende dierenharen gemakkelijk verwijderen!

Tips om vervelende dierenharen te verwijderen en om de ruiperiode te verkorten.

De Duitse herder

alles over de duitse herder

De 5 giftigste dieren ter wereld

Je hebt veel giftige dieren maar wat zijn nou de giftigste ter wereld.

Vogelspin Grammastola Rosea Makkelijker dan u denkt

verzorging van een Grammastola Rosea vogelspin (Tarantula)

De herintroductie van bevers in Nederland

De herintroductie van bevers in Nederland

De Wolfshond

Over de wolf als huisdier en de wolfshond.

Maltezer

De Maltezer is een vrolijke gezelschapshond.

Baardagamen

Wat zijn baardagamen

Honinggoeramie (Colisa Chuna)

Informatie over de honinggoeramie ook wel bekend als de Colisa Chuna of Colisa Sota

De zwarte parels onder de paarden

informatie over het friese paarden ras.

De Maleise/Indische tapir

Tapirs zijn vreemde dieren, mijn lievelingsdieren. In dit artikel kom je meer te weten over 1 van de 4 soorten: De Maleise tapir.

Puppy's eerste stappen.

Puppy is meer dan een keuze.

Waar vind je zeldzame mooie reetjes in Nederland?

De mooiste reetjes van Nederland verzameld op één pagina.

Tropisch Aquarium

Hierbij een korte uitleg wat allemaal komt kijken bij een tropisch zoetwater aquarium.

Diergeneeskunde studeren in Belgie

Ben je van plan diergeneeskunde te gaan studeren? Ben je uitgeloot in Nederland? Of ben je gewoon benieuwd naar studeren in belgie? Hier worden de voor en nadelen van de studie diergeneeskunde in belgie vergeleken!

Paard en gedrag

Er gaat veel fout in de opvoeding, omgang en training van paarden. door goed naar het paard te kijken en logisch na te denken kunnen veel van deze problemen verholpen worden op een eenvoudige manier.

De herkomst van de Bouvier des Flandres

Zindelijkheidstraining bij katten

tips en problemen bij zindelijkheidstraining bij katten

De mopshond

Hier vind je een korte omschrijving van de mopshond

Een vreemde krokodillensoort: De gaviaal!

De gangesgaviaal is de enige overgebleven soort van zijn familie. Hij behoort tot de krokodillen en ziet er vreemd en apart uit!

Dieren, het oog van een dier

De beschrijving van een oog en hoe een hond of kat ziet

hondengedrag: Uitvallen naar andere honden en soms ook naar mensen

hoe ga je om met een hond die uitvalt.

De Saarlooswolfhond

Informatie over het geschiedenis, karakter en opvoeding van de Saarlooswolfhond