Uitsterven is natuurlijk, dieren redden is onzin


Publicatie datum:

Dieren sterven niet uit door toedoen van de mensen dus kunnen wij ze ook niet redden.

Gesponsorde koppelingen

Sinds het begin van de evolutie zij er meer diersoorten uitgestorven als dat er nu bestaan. De oorzaak hiervan zijn de veranderende omstandigheden. Soms werd het uitsterven van een diersoort veroorzaakt door een drastische klimatologische verandering waarvan ook nu de oorzaken nog steeds niet bekend zijn. Een andere keer werd het uitsterven van een diersoort veroorzaakt doordat een concurrerende diersoort sterker was geworden of zich beter had aangepast aan de veranderende omstandigheden. Deze massale uitsterf gevallen vonden al ver voor de komst van de moderne mens plaats.

Uitsterven is natuurlijk, dieren redden is onzin

Prehumane uitgestorven soorten:
Een goed voorbeeld van de vele niet door de aanwezigheid van mensen uitgestorven diersoorten zijn alle uitgestorven voorvaderen van voor het jaar 3000 V.C. van de krokodil. Dit zijn alle oerkrokodillen uit het Geslacht  Hylaeochampsa, het Geslacht  Allodaposuchus, de Superfamilie Gavialoidea, het Geslacht  Borealosuchus, het Geslacht  Pristichamphus en de onderfamilie Mekosuchinae. Ook van de olifant zijn er fossielen van voor het jaar 3000 V.C. gevonden van meer dan 600 verschillende uitgestorven voorvaderen. Ook deze zijn allemaal uitgestorven voordat de moderne mens ten tonele kwam. Hetzelfde geldt voor alle tegenwoordig op onze aarde levende diersoorten. Het uitsterven van een diersoort is dus een zuiver natuurlijk proces.

Uitsterven is natuurlijk, dieren redden is onzin

Dieren redden is onzin:
De moderne mens vindt zichzelf steeds belangrijker worden en denkt de laatste jaren zelfs dat hij het uitsterven van diersoorten kan voorkomen. Dit is echter onmogelijk, een proces wat al miljoenen jaren aan de gang is laat zich echt niet stoppen door ons mensen. Alle inspanningen van het wereld natuurfonds en andere dierenbeschermingsorganisaties ten spijt zullen alle hedendaagse bedreigde diersoorten gewoon uitsterven. De reden hiervoor is dat het aantal mensen wereldwijd ieder jaar met schrikbarende aantallen toeneemt. Dit is echter een natuurlijk onomkeerbaar proces omdat de mens zich nu eenmaal het best aanpast aan de veranderende omstandigheden en dus op den duur alle concurrerende diersoorten zal verdringen. Wat erg zult u denken, straks leven we in een wereld zonder dieren. Zover zal het niet komen maar alle dieren die direct concurreren met onze voedselbronnen en met onze benodigde leefgebieden roeien wij op den duur stelselmatig uit. Nederland is hier een goed voorbeeld van. Als je 1000 jaar geleden een dag door Nederland zou wandelen was de kans dat je door een wolf, een beer of een ander wild dier werd aangevallen heel groot. In de loop der eeuwen hebben we al deze lastige dieren uitgeroeid en daarom kunnen we nu zonder aangevallen te worden overal in Nederland rondlopen. Ook alle dieren die het in hun hoofd halen om aan ons voedsel te komen worden door ons stelselmatig uitgeroeid. Er is geen mens die het jammer vindt dat dieren als ratten, muizen en andere vraatdieren al grotendeels zijn uitgeroeid. Met de steeds groter worden van onze voedselbehoefte zullen dus langzaam maar zeker nog veel meer dieren, bedoeld of onbedoeld, door ons uitgeroeid worden.

Uitsterven is natuurlijk, dieren redden is onzin

Conclusie:
 Het redden van bedreigde diersoorten is onbegonnen werk omdat de mensheid te hard groeit. Over een paar jaar komen ze in China bijvoorbeeld uiteindelijk toch voor de keus te staan, sparen we de paar bossen waar de laatste 600 panda’s in leven, bij elkaar een oppervlakte van 13.000 km2 (bijna een derde deel van Nederland). Of gebruiken we het gebied voor de dan noodzakelijke huisvesting en voedselproductie voor de toegenomen Chinese bevolking. In Nederland leven we met 468 mensen op een vierkante kilometer dus het Panda reservaat bied plaats aan ongeveer 13.000 km2 x 300 mensen is 3.900.000 mensen ten koste van 600 panda’s. De beslissing zal waarschijnlijk nog worden vergemakkelijkt doordat niemand iets aan de panda’s heeft en niemand ze in het wild bekijken mag dus niemand ze zal missen. Uiteindelijk zullen we zeggen “gelukkig hebben we de foto’s nog”.

Uitsterven is natuurlijk, dieren redden is onzin

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie dieren

Zebra spreekbeurt, Zebra werkstuk

Alles over de oorsprong de ontwikkeling van de Zebra.

De Duitse Herdershond

De Duitse Herdershond is van alle markten thuis

Dressuur

Informatie over de dressuursport.

Koliek

Koliek is een verzamelnaam voor buikpijn bij paarden en kan vele verschillende oorzaken hebben.

Greyhounds in nood

De adoptie van een Greyhound

Wie kan er paardrijden?

Iedereen kan in principe leren paardrijden. Het omgaan met paarden is niet aan een leeftijd gebonden.

De border collie

hoe ziet de border collie er uit en welke kleuren hebben ze?

Zeeschildpad spreekbeurt, Zeeschildpad werkstuk

Alles over de oorsprong de ontwikkeling van de Zeeschildpad.

Er zijn dieren met blauw bloed

Wat veel mensen niet weten is dat er dieren zijn met blauw bloed! WIl je weten welke lees dan snel door.

De zin en onzin van goede diervoeding.

Het nut van goede diervoeding.

De Maine Coon

Algemene informatie van de Maine Coon. Hier vind je verzorgingstips, specificatie van het ras en noem maar op.

Vlinder spreekbeurt, Vlinder werkstuk

Alles over de oorsprong en de ontwikkeling van de Vlinder.

Hoe zit een vis in elkaar?

Hoe zit een vis in elkaar? Alles over de anatomie van de vis.

Uitsterven is natuurlijk, dieren redden is onzin

Dieren sterven niet uit door toedoen van de mensen dus kunnen wij ze ook niet redden.

De grijpgrage harpij

Het is één van de grootste roofvogels ter wereld. Een arend die is vernoemd naar de net zo gevaarlijke wezens uit de Griekse mythologie.

hond in het asiel

Na hondenasiel dringend op zoek naar woonruimte met baas.

pancreas insufficientie bij de hond

Exocriene pancreas insufficient bij duitse herders komt regelmatig voor. Hoe is dit te diagnostiseren en wat is de behandeling?

Smachtende ogen en pootjes die veel kilometers willen maken

De Labrador Retriever is een makkelijke hond voor het gezin, maar heeft aandacht en verzorging nodig. In dit artikel vindt u de behoeftes van de Labrador Retriever.

Het opzadelen van je paard

De laatste stap voordat je gaat rijden

Kattenzorg!

Alles over de kat

Een puppy kopen? Informeer over de voor-en nadelen ervan!

Puppy kopen? Denk er eerst goed over na, voordat je een beslissing maakt.

Iets om over na te denken voordat je een hond aanschaft.

Zeker voor het nemen van een hond geldt: bezint eer gij begint.

Geiten

Het houden van dwerggeiten is leuk, afwisselend en nooit saai

Aanlijnplicht honden is er niet voor niets

waarom is er een aanlijnplicht voor honden en waarom moet ook jij je daaraan houden.

WWF World Wide Fund, WNF Wereld Natuur Fonds

What doen het WWF en het WNF allemaal om de dieren te beschermen.