Uitsterven is natuurlijk, dieren redden is onzin


Publicatie datum:

Dieren sterven niet uit door toedoen van de mensen dus kunnen wij ze ook niet redden.

Gesponsorde koppelingen

Sinds het begin van de evolutie zij er meer diersoorten uitgestorven als dat er nu bestaan. De oorzaak hiervan zijn de veranderende omstandigheden. Soms werd het uitsterven van een diersoort veroorzaakt door een drastische klimatologische verandering waarvan ook nu de oorzaken nog steeds niet bekend zijn. Een andere keer werd het uitsterven van een diersoort veroorzaakt doordat een concurrerende diersoort sterker was geworden of zich beter had aangepast aan de veranderende omstandigheden. Deze massale uitsterf gevallen vonden al ver voor de komst van de moderne mens plaats.

Uitsterven is natuurlijk, dieren redden is onzin

Prehumane uitgestorven soorten:
Een goed voorbeeld van de vele niet door de aanwezigheid van mensen uitgestorven diersoorten zijn alle uitgestorven voorvaderen van voor het jaar 3000 V.C. van de krokodil. Dit zijn alle oerkrokodillen uit het Geslacht  Hylaeochampsa, het Geslacht  Allodaposuchus, de Superfamilie Gavialoidea, het Geslacht  Borealosuchus, het Geslacht  Pristichamphus en de onderfamilie Mekosuchinae. Ook van de olifant zijn er fossielen van voor het jaar 3000 V.C. gevonden van meer dan 600 verschillende uitgestorven voorvaderen. Ook deze zijn allemaal uitgestorven voordat de moderne mens ten tonele kwam. Hetzelfde geldt voor alle tegenwoordig op onze aarde levende diersoorten. Het uitsterven van een diersoort is dus een zuiver natuurlijk proces.

Uitsterven is natuurlijk, dieren redden is onzin

Dieren redden is onzin:
De moderne mens vindt zichzelf steeds belangrijker worden en denkt de laatste jaren zelfs dat hij het uitsterven van diersoorten kan voorkomen. Dit is echter onmogelijk, een proces wat al miljoenen jaren aan de gang is laat zich echt niet stoppen door ons mensen. Alle inspanningen van het wereld natuurfonds en andere dierenbeschermingsorganisaties ten spijt zullen alle hedendaagse bedreigde diersoorten gewoon uitsterven. De reden hiervoor is dat het aantal mensen wereldwijd ieder jaar met schrikbarende aantallen toeneemt. Dit is echter een natuurlijk onomkeerbaar proces omdat de mens zich nu eenmaal het best aanpast aan de veranderende omstandigheden en dus op den duur alle concurrerende diersoorten zal verdringen. Wat erg zult u denken, straks leven we in een wereld zonder dieren. Zover zal het niet komen maar alle dieren die direct concurreren met onze voedselbronnen en met onze benodigde leefgebieden roeien wij op den duur stelselmatig uit. Nederland is hier een goed voorbeeld van. Als je 1000 jaar geleden een dag door Nederland zou wandelen was de kans dat je door een wolf, een beer of een ander wild dier werd aangevallen heel groot. In de loop der eeuwen hebben we al deze lastige dieren uitgeroeid en daarom kunnen we nu zonder aangevallen te worden overal in Nederland rondlopen. Ook alle dieren die het in hun hoofd halen om aan ons voedsel te komen worden door ons stelselmatig uitgeroeid. Er is geen mens die het jammer vindt dat dieren als ratten, muizen en andere vraatdieren al grotendeels zijn uitgeroeid. Met de steeds groter worden van onze voedselbehoefte zullen dus langzaam maar zeker nog veel meer dieren, bedoeld of onbedoeld, door ons uitgeroeid worden.

Uitsterven is natuurlijk, dieren redden is onzin

Conclusie:
 Het redden van bedreigde diersoorten is onbegonnen werk omdat de mensheid te hard groeit. Over een paar jaar komen ze in China bijvoorbeeld uiteindelijk toch voor de keus te staan, sparen we de paar bossen waar de laatste 600 panda’s in leven, bij elkaar een oppervlakte van 13.000 km2 (bijna een derde deel van Nederland). Of gebruiken we het gebied voor de dan noodzakelijke huisvesting en voedselproductie voor de toegenomen Chinese bevolking. In Nederland leven we met 468 mensen op een vierkante kilometer dus het Panda reservaat bied plaats aan ongeveer 13.000 km2 x 300 mensen is 3.900.000 mensen ten koste van 600 panda’s. De beslissing zal waarschijnlijk nog worden vergemakkelijkt doordat niemand iets aan de panda’s heeft en niemand ze in het wild bekijken mag dus niemand ze zal missen. Uiteindelijk zullen we zeggen “gelukkig hebben we de foto’s nog”.

Uitsterven is natuurlijk, dieren redden is onzin


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie dieren

Broholmer, de grote reus uit Denemarken

De broholmer,een molosser met een eigen karakter.

Grasparkiet tam maken

grasparkiet tam maken

Paardrijden : De hindernissen

de verschillende hindernissen

Baardagamen

Wat zijn baardagamen

De Arowana

In dit artikel wordt er wat informatie gegeven over de Arowana.

De hond alleen thuis

Hoe je een hond leert alleen thuis te zijn

Een Rottweiler....geen beginnershond

Hoe ga je om met het karakter van een rottweiler?

Zindelijkheidstraining voor de hond (pup)

zindelijkheidstraining

Parasieten bij de hond

Parasieten bij de hond

Aanschaf parkiet

De aanschaf van een parkiet

Een konijn als huisdier

Hoe ga ik om met de verzorging van een konijn?

Gezondheid controleren van reptielen en koudbloedigen

Gezondheid controleren van reptielen en koudbloedigen

De samojeed

Alle belangrijke informatie over de samoyed, van geschiedenis tot verenigingen en van karakter tot opvoeding. Neem een kijkje en ontdenk zelf hoe deze hond uw hart kan veroveren

Stafford een knuffelbeer in een stoer jasje

Een hond die vanwege zijn uiterlijk volledig verkeerd word ingeschat.

De lepelaar

Het leven van de lepelaar in Nederland.

Honden trucs

Honden trucs

Hoe een kat laten wennen aan een nieuwe kat

Problemen voorkomen is de beste remedie.

Hét huisdier voor je kinderen (en jou).

Ben je op zoek naar een geschikt huisdier voor je kids en jezelf, denk dan eens na over een tamme rat.

Apen liefde, lieve baby aapjes, gratis apen kijken

Kleine aapjes zijn zo lief, zo schattig, zo menselijk.

Keeshond

Lees meer over dit geweldige ras!

Dwergpapegaai

Een dwergpapegaai en al zijn merkwaardige eigenheden.

puppycursus

Puppycursus

Haaien in de Noordzee

Als we naar het strand gaan in Nederland, zwemmen er dan ook haaien? Zijn deze haaien dan gevaarlijk of niet?

Lapinporokoira, Finse/lapse herdershond

Info: Aard en omgang van de lapinporokoira

De koe

alles over de koe