hondengedrag regels om samen te spelen met je hond


Publicatie datum:

regels om samen te spelen met je hond

Gesponsorde koppelingen

Spelen met je hond is niet zomaar tijdverdrijf. Het verbetert de relatie met je hond enorm. Bij de spelletjes mogen honden hun zintuigen gebruiken. Spelen is een serieuze zaak voor honden, dus zorg dat het volgens jouw regels gebeurt.

Gesponsorde koppelingen

Regel 1 Happen is uit den boze

Happen in kleding en lichaamsdelen mag nooit, indien de hond dit wel doet stop je het spel onmiddelijk. Een hond kan prima richten en een toevallige hap bestaat dan ook niet.

Regel 2 Neem zelf het initiatief

Honden kunnen erg dwingend zijn door steeds een speeltje voor je te leggen of tegen je op te duwen. Het is zeer zeker niet de bedoeling om ieder initiatief van de hond af te kappen, want een hond die initiatief neemt is heel erg gemotiveerd om te trainen. Maak daar gebruik van en ga een poosje met hem trainen.

Regel 3 Pas het spel aan

Hou rekening met de leeftijd van de hond, zijn gezondheid maar bijvoorbeeld ook met de weersomstandigheden en de plaats waar je speelt.

Regel 4 Hou de controle

Vooral bij trekspelletjes kan er voor de hond spelagressie ontstaan. Maar bijvoorbeeld bij balspelletjes kan het gedrag ook omslaan van apporteren in het pak me dan spel.

Regel 5 Hou kinderen altijd in de gaten

Kinderen mogen nooit spelen met de hond zonder toezicht van een volwassene. Ook wedstrijdjes tussen kind en hond zijn uit den boze.

Regel 6 Zorg dat je wint

Een trekspelletje of een competitiespelletje mag best af en toe gewonnen worden door de hond, het is echter niet de bedoeling dat de hond continu wint en het is ook belangrijk dat je zelf als laatste wint en dus het speeltje in beslag kan nemen.

Regel 7 Ruim speeltjes op

Een hond ziet een speeltje wat hij mee mag nemen naar zijn mand als zijn troffee, zorg dat dat niet kan gebeuren. Daarnaast verliezen speeltjes als de hond er vrij mee mag spelen hun waarde, ruim dus altijd de speeltjes op waar je samen mee speelt.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 31
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie dieren

infectie ziekten bij paarden

dit artikel is bedoeld voor mensen die graag iets willen weten over infectie ziekten bij paarden.

Tips om uw konijn warm te houden in de winter

Tips om konijnen warm te houden in de winter

de Labradoodle hype

Labradoodle VS Schnauzer

De maine coon

een halflangharig kattenras uit noord amerika

Gerbils als huisdier

Dit leuke huisdier verlangt er naar om in uw omgeving te verblijven en vertroeteld te worden.