dogwhispering of hondenfluisteraar


Publicatie datum:

hoe gaat het hondenfluisteren in zijn werk

Gesponsorde koppelingen

Dogwhisperer of een hondenfluisteraar is iemand die op hoger niveau met dieren of honden in het speciaal communiceert. In principe is het voor iedereen weggelegd om dit te leren, je moet er alleen voor open staan en naar je gevoel en je hart durven luisteren. Je moet je in een dier kunnen verplaatsen en willen horen wat hij te vertellen heeft.

Wat doet een hondenfluisteraar

Omdat wij mensen van een andere soort zijn als honden is het soms moeilijk om effectief te communiceren met elkaar. Je kunt met een hond niet zomaar gaan zitten met een kopje koffie erbij en dan een goed gesprek met hem voeren. Een hondenfluisteraar probeert het niveau van communicatie af te stemmen op de hond zodat het overeenkomt met de hond.

Helaas is de communicatie tussen mens en hond ergens scheef gegroeid.Tegenwoordig proberen we met de hond te communiceren door hem uitsluitend commando's te geven die hij dan moet opvolgen zonder dat we ons willen verdiepen in wat de hond werkelijk te communiceren heeft. Dit wil overigens niet zeggen dat je gesprekken met een hond moet gaan voeren maar als een hond een commando niet uitvoert wordt vaak de schuld bij de hond gelegd, "hij kan het wel maar wil het niet" is een veelgehoorde kreet.

Iedereen kent vast een zeer dominant persoon in zijn omgeving die op het moment dat je hem tegenkomt ergens je overdonderd met wat hij te vertellen heeft en op het moment dat je zelf iets te vertellen hebt luisteren ze niet of negeren ze je volkomen. Dit is iets wat onze viervoeters nog heel regelmatig overkomt.Onze honden proberen als je ervoor open staat voortdurend te communiceren met ons, dan wel in hondentaal maar het is voor de mens makkelijker zich te verdiepen in de hondentaal, sterker nog de hond kan onze taal niet leren, nu niet en nooit niet.

Honden communiceren door het gebruik van hun energie,lichaamstaal, geur, gezichtsuitdrukking, beweging van de oren en de staart, de stem en de algemene houding.Dit zijn vrijwel allemaal non-verbale communicatieve vaardigheden terwijl wij als mens juist heel erg verbaal zijn ingesteld.

Wat een hondenfluisteraar doet is het verschil erkennen tussen mens en hond. . Een hondenfluisteraar neemt een stap terug, sluit op, observeert en begrijpt deze gebaren van onze honden en spreekt ze uit naar ons. Zij respecteren een hond voor wat het is en werken met moeder natuur en de natuurlijke instincten van de hond, helaas is dit begrip en respect niet voor iedere hond weggelegd, Veel goedbedoelde "hondenliefhebbers" smoren hun honden met genegenheid en het beste van alles (speelgoed, traktaties, luxe bedden etc.), maar dit is niet wat de hond graag zou willen.

Beste manier om het hondenfluisteren te gebruiken in uw eigen trainingstechnieken.

De beste manier om te starten met een hondentraining is dat je een omgeving maakt voor de hond waarin je met de hond samenwerkt en niet een omgeving waarbij hij onder dwang dingen moet uitvoeren.In de praktijk maakt een hond fluisteraar gebruik van observatie vaardigheden, luistert, identificeert, interpreteert en ontwikkelt een begrip van de honden acties, gevoelens en behoeften.Hij / zij maakt ook gebruik van energie, stem in een zachte toon, subtiele bewegingen (lichaamstaal) en geur - op een consistente, betrouwbare manier. U kunt er zeker van zijn dat de betrokken honden heel veel gebaren afgeven, ongeacht hoe subtiel ze lijken te zijn.

honden fluisteraar is geen hocus pocus of voodoo, het is er voor iedereen te zien / doen als je gewoon de tijd en moeite neemt. . Je kan nu echt beginnen met het bestuderen van je eigen hond, kijken naar hoe andere honden met elkaar omgaan in het park en, indien mogelijk, ga het eens bekijken bij een hondenschool tijdens een training. Als u geïnteresseerd bent in het leren van meer over hondenfluisteren, hond psychologie en hoe deze toe te passen in uw hondtraining kijk dan eens op


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 31
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie dieren

De lepelaar

Het leven van de lepelaar in Nederland.

De Manx een staartloze kat.

De Manx, een staartloze kat, maar ondanks dat een prachtdier met een prachtkarakter.

Opvoeden van de hond

Inleiding honden trainen met behulp van een clicker

De 5 giftigste dieren ter wereld

Je hebt veel giftige dieren maar wat zijn nou de giftigste ter wereld.

Apen liefde, lieve baby aapjes, gratis apen kijken

Kleine aapjes zijn zo lief, zo schattig, zo menselijk.

Het leven van de torenvalk in Nederland.

Artikel over waar en hoe de torenvalk leeft, wat hij eet en meer.

de Labradoodle hype

Labradoodle VS Schnauzer

Help het is weer spinnentijd!

wat houd en spinnenfobie precies in en wat kun je eraan doen?

De koe

alles over de koe

Reuzachtige Anaconda in Brazilie

Een duiker riskeert zijn leven in het Mato Grosso gebied in Brazilie

Honden en kinderen, goede combinatie of niet?!

In dit artikel komt aan bod hoe je de relatie tussen hond en kind kunt bevordelijken

Honden spreekbeurt, Honden werkstuk

Alles over de oorsprong van de Hond en de ontwikkeling tot de huishond.

Gyrinocheilus aymonieri - Siamese Algeneter

Geen enkel aquarium is compleet zonder algeneter. In dit artikel wordt de bekende Siamese Algeneter aan u voorgesteld!

Reining, de western dressuur

Reining is de western dressuur. Reining wordt voornamelijk gereden met quarters, paints en appaloosa's

De kat en zijn omgeving

Omschrijving van de zintuigen van de kat en basisregels voor de veiligheid van de kat

Een hond voor mijn kind

Welke viervoeter voor uw peuter?

Hoe poets ik mijn paard?

Alles over het leren poetsen van paarden.

'Dierenzorg moet beter'

Dieren hebben recht op meer bescherming, verzorging en welzijn.

Honden

Oorsprong hond

mok bij een fries paard

Hoe behandel je mok bij een fries paard

Asinotherapie

Ezeltherapie kan probleemkinderen helpen om te ontspannen

Dierenverzorging deel 1

de geschiedenis van het dierenrijk,de relatie tussen mens en dier

Smachtende ogen en pootjes die veel kilometers willen maken

De Labrador Retriever is een makkelijke hond voor het gezin, maar heeft aandacht en verzorging nodig. In dit artikel vindt u de behoeftes van de Labrador Retriever.

Het levenslange leerproces van een drugshond

Overzicht van het leerproces van een drugshond

Aquarium gevuld met sluierstaartvisjes

Welk soort visjes wil je je aanschaffen, welk aquarium heb je nodig, welke verzorging hebben de visjes nodig... Nuttige informatie voor de beginnelingen onder ons