dogwhispering of hondenfluisteraar


Publicatie datum:

hoe gaat het hondenfluisteren in zijn werk

Gesponsorde koppelingen

Dogwhisperer of een hondenfluisteraar is iemand die op hoger niveau met dieren of honden in het speciaal communiceert. In principe is het voor iedereen weggelegd om dit te leren, je moet er alleen voor open staan en naar je gevoel en je hart durven luisteren. Je moet je in een dier kunnen verplaatsen en willen horen wat hij te vertellen heeft.

Wat doet een hondenfluisteraar

Omdat wij mensen van een andere soort zijn als honden is het soms moeilijk om effectief te communiceren met elkaar. Je kunt met een hond niet zomaar gaan zitten met een kopje koffie erbij en dan een goed gesprek met hem voeren. Een hondenfluisteraar probeert het niveau van communicatie af te stemmen op de hond zodat het overeenkomt met de hond.

Helaas is de communicatie tussen mens en hond ergens scheef gegroeid.Tegenwoordig proberen we met de hond te communiceren door hem uitsluitend commando's te geven die hij dan moet opvolgen zonder dat we ons willen verdiepen in wat de hond werkelijk te communiceren heeft. Dit wil overigens niet zeggen dat je gesprekken met een hond moet gaan voeren maar als een hond een commando niet uitvoert wordt vaak de schuld bij de hond gelegd, "hij kan het wel maar wil het niet" is een veelgehoorde kreet.

Iedereen kent vast een zeer dominant persoon in zijn omgeving die op het moment dat je hem tegenkomt ergens je overdonderd met wat hij te vertellen heeft en op het moment dat je zelf iets te vertellen hebt luisteren ze niet of negeren ze je volkomen. Dit is iets wat onze viervoeters nog heel regelmatig overkomt.Onze honden proberen als je ervoor open staat voortdurend te communiceren met ons, dan wel in hondentaal maar het is voor de mens makkelijker zich te verdiepen in de hondentaal, sterker nog de hond kan onze taal niet leren, nu niet en nooit niet.

Honden communiceren door het gebruik van hun energie,lichaamstaal, geur, gezichtsuitdrukking, beweging van de oren en de staart, de stem en de algemene houding.Dit zijn vrijwel allemaal non-verbale communicatieve vaardigheden terwijl wij als mens juist heel erg verbaal zijn ingesteld.

Wat een hondenfluisteraar doet is het verschil erkennen tussen mens en hond. . Een hondenfluisteraar neemt een stap terug, sluit op, observeert en begrijpt deze gebaren van onze honden en spreekt ze uit naar ons. Zij respecteren een hond voor wat het is en werken met moeder natuur en de natuurlijke instincten van de hond, helaas is dit begrip en respect niet voor iedere hond weggelegd, Veel goedbedoelde "hondenliefhebbers" smoren hun honden met genegenheid en het beste van alles (speelgoed, traktaties, luxe bedden etc.), maar dit is niet wat de hond graag zou willen.

Beste manier om het hondenfluisteren te gebruiken in uw eigen trainingstechnieken.

De beste manier om te starten met een hondentraining is dat je een omgeving maakt voor de hond waarin je met de hond samenwerkt en niet een omgeving waarbij hij onder dwang dingen moet uitvoeren.In de praktijk maakt een hond fluisteraar gebruik van observatie vaardigheden, luistert, identificeert, interpreteert en ontwikkelt een begrip van de honden acties, gevoelens en behoeften.Hij / zij maakt ook gebruik van energie, stem in een zachte toon, subtiele bewegingen (lichaamstaal) en geur - op een consistente, betrouwbare manier. U kunt er zeker van zijn dat de betrokken honden heel veel gebaren afgeven, ongeacht hoe subtiel ze lijken te zijn.

honden fluisteraar is geen hocus pocus of voodoo, het is er voor iedereen te zien / doen als je gewoon de tijd en moeite neemt. . Je kan nu echt beginnen met het bestuderen van je eigen hond, kijken naar hoe andere honden met elkaar omgaan in het park en, indien mogelijk, ga het eens bekijken bij een hondenschool tijdens een training. Als u geïnteresseerd bent in het leren van meer over hondenfluisteren, hond psychologie en hoe deze toe te passen in uw hondtraining kijk dan eens op

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 31
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie dieren

Uw dieren verzorgen tijdens de winter

Ook tijdens de winter moet ge uw viervoeters goed verzorgen.

Hoe verzorg ik een hond of kat met een huidprobleem

hoe om te gaan met een hond of kat met huidproblemen

Haaien spreekbeurt, Haaien werkstuk

In dit artikel alles over de oorsprong en de ontwikkeling van Haaien.

De grijpgrage harpij

Het is één van de grootste roofvogels ter wereld. Een arend die is vernoemd naar de net zo gevaarlijke wezens uit de Griekse mythologie.

De Duitse herder

alles over de duitse herder

De Border Collie

De Border Collie is een werklustige hond.

Greyhounds in nood

De adoptie van een Greyhound

Trofee voor de hond

Speeltjes zijn voor de hond vaak een trofee

Beweiden of opstallen? Een bewuste keuze.

Dit is een essay over de voor- en nadelen van koeien in de wei vs koeien in de stal

Alles over de de Chimpansee of Pan troglodytis

Alles over de oorsprong en de ontwikkeling van de Chimpansee.

De zwangerschap van een poes

Hoe lang duurt een zwangerschap van een poes en hoe herken je die?

Guppies

Wie eet wie bij de geboorte van de gup

Een konijn als huisdier

Hoe ga ik om met de verzorging van een konijn?

Genomic Selection

Genomic Selection ofwel merkerselectie is een revolutionaire ontwikkeling binnen de veefokkerij. Maar wat is het eigenlijk?

Hoe onderhoud ik een rat

Dit artikel gaat over hoe je het beste een rat kan verzorgen.

Barbary Leeuw

Een Afrikaanse Leeuw de Panthera Leo Leo of ook wel de Atlas Leeuw

Pauwooggrondel (Tateurndina ocellicauda)

Informatie over de Pauwooggrondel ook wel bekend als de Tateurndina ocellicauda

WWF World Wide Fund, WNF Wereld Natuur Fonds

What doen het WWF en het WNF allemaal om de dieren te beschermen.

Een goede socialisatie van uw pupje, doet wonderen!

Een pup moet vertrouwd raken met de wereld om hem heen. Lees hier hoe u uw pup een goede start kunt geven!

Parkieten

Het houden en zorgen voor de grasparkiet als huisdier

Puppy's eerste stappen.

Puppy is meer dan een keuze.

Werkstuk over paarden

Alles over het ontstaan en de ontwikkeling van het hedendaagse paard.

Help het is weer spinnentijd!

wat houd en spinnenfobie precies in en wat kun je eraan doen?

Gyrinocheilus aymonieri - Siamese Algeneter

Geen enkel aquarium is compleet zonder algeneter. In dit artikel wordt de bekende Siamese Algeneter aan u voorgesteld!

Paracheirodon axelrodi - Kardinaaltetra

De Kardinaaltetra zorgt net als de Neon Tetra voor een geweldig effect in uw aquarium! Ondek hier deze bijzondere vis!