dogwhispering of hondenfluisteraar


Publicatie datum:

hoe gaat het hondenfluisteren in zijn werk

Gesponsorde koppelingen

Dogwhisperer of een hondenfluisteraar is iemand die op hoger niveau met dieren of honden in het speciaal communiceert. In principe is het voor iedereen weggelegd om dit te leren, je moet er alleen voor open staan en naar je gevoel en je hart durven luisteren. Je moet je in een dier kunnen verplaatsen en willen horen wat hij te vertellen heeft.

Wat doet een hondenfluisteraar

Omdat wij mensen van een andere soort zijn als honden is het soms moeilijk om effectief te communiceren met elkaar. Je kunt met een hond niet zomaar gaan zitten met een kopje koffie erbij en dan een goed gesprek met hem voeren. Een hondenfluisteraar probeert het niveau van communicatie af te stemmen op de hond zodat het overeenkomt met de hond.

Helaas is de communicatie tussen mens en hond ergens scheef gegroeid.Tegenwoordig proberen we met de hond te communiceren door hem uitsluitend commando's te geven die hij dan moet opvolgen zonder dat we ons willen verdiepen in wat de hond werkelijk te communiceren heeft. Dit wil overigens niet zeggen dat je gesprekken met een hond moet gaan voeren maar als een hond een commando niet uitvoert wordt vaak de schuld bij de hond gelegd, "hij kan het wel maar wil het niet" is een veelgehoorde kreet.

Iedereen kent vast een zeer dominant persoon in zijn omgeving die op het moment dat je hem tegenkomt ergens je overdonderd met wat hij te vertellen heeft en op het moment dat je zelf iets te vertellen hebt luisteren ze niet of negeren ze je volkomen. Dit is iets wat onze viervoeters nog heel regelmatig overkomt.Onze honden proberen als je ervoor open staat voortdurend te communiceren met ons, dan wel in hondentaal maar het is voor de mens makkelijker zich te verdiepen in de hondentaal, sterker nog de hond kan onze taal niet leren, nu niet en nooit niet.

Honden communiceren door het gebruik van hun energie,lichaamstaal, geur, gezichtsuitdrukking, beweging van de oren en de staart, de stem en de algemene houding.Dit zijn vrijwel allemaal non-verbale communicatieve vaardigheden terwijl wij als mens juist heel erg verbaal zijn ingesteld.

Wat een hondenfluisteraar doet is het verschil erkennen tussen mens en hond. . Een hondenfluisteraar neemt een stap terug, sluit op, observeert en begrijpt deze gebaren van onze honden en spreekt ze uit naar ons. Zij respecteren een hond voor wat het is en werken met moeder natuur en de natuurlijke instincten van de hond, helaas is dit begrip en respect niet voor iedere hond weggelegd, Veel goedbedoelde "hondenliefhebbers" smoren hun honden met genegenheid en het beste van alles (speelgoed, traktaties, luxe bedden etc.), maar dit is niet wat de hond graag zou willen.

Beste manier om het hondenfluisteren te gebruiken in uw eigen trainingstechnieken.

De beste manier om te starten met een hondentraining is dat je een omgeving maakt voor de hond waarin je met de hond samenwerkt en niet een omgeving waarbij hij onder dwang dingen moet uitvoeren.In de praktijk maakt een hond fluisteraar gebruik van observatie vaardigheden, luistert, identificeert, interpreteert en ontwikkelt een begrip van de honden acties, gevoelens en behoeften.Hij / zij maakt ook gebruik van energie, stem in een zachte toon, subtiele bewegingen (lichaamstaal) en geur - op een consistente, betrouwbare manier. U kunt er zeker van zijn dat de betrokken honden heel veel gebaren afgeven, ongeacht hoe subtiel ze lijken te zijn.

honden fluisteraar is geen hocus pocus of voodoo, het is er voor iedereen te zien / doen als je gewoon de tijd en moeite neemt. . Je kan nu echt beginnen met het bestuderen van je eigen hond, kijken naar hoe andere honden met elkaar omgaan in het park en, indien mogelijk, ga het eens bekijken bij een hondenschool tijdens een training. Als u geïnteresseerd bent in het leren van meer over hondenfluisteren, hond psychologie en hoe deze toe te passen in uw hondtraining kijk dan eens op

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 31
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie dieren

Hoe leer je een hond alleen zijn.

Informatie over je hoe je een puppy alleen leert zijn. Zowel snachts als overdag

Kweken met dwerghamsters.

Hoe kan u het best uw dwershamsters laten kweken.

De opvoeding en verzorging van honden puppies

De opvoeding en verzorging van honden puppies

Barbary Leeuw

Een Afrikaanse Leeuw de Panthera Leo Leo of ook wel de Atlas Leeuw

Poecilia reticulata - Guppy

De guppy is wereldwijd het meest populaire aquariumvisje. Wat een guppy allemaal nodig heeft om zorgeloos in je aquarium rond te kunnen zwemmen? Je leest het hier!

Parkieten

Het houden en zorgen voor de grasparkiet als huisdier

Angst en onzekerheid bij honden

angst en onzekerheid bij honden, je kunt er iets aan doen

De samojeed

Alle belangrijke informatie over de samoyed, van geschiedenis tot verenigingen en van karakter tot opvoeding. Neem een kijkje en ontdenk zelf hoe deze hond uw hart kan veroveren

Mag de hond op de bank?

Wat zijn de gevolgen voor het gedrag van een hond wanneer u hem op de bank laat liggen?

Nederlandse konijnen

Er bestaan vele konijnenrassen, hier de bekendste Nederlandse rassen.

De stormmeeuw

De stormmeeuw in Nederland. Informatie over de stormmeeuw, waar hij leeft, wat hij eet en meer.

Hondenras: De Boxer

Een rasbeschrijving over de Boxer.

Cavalier King Charles Spaniel

Een Cavaliertje in huis nemen? Dit is wat je moet weten

Rhodesian Ridgeback, de brave hond.

De Rhodesian Ridgeback, een geweldige kameraad met gebruiksaanwijzing

Communicatie taal van de hond

De hond en zijn communicatie middelen.

Honden en hun instinct

Ze zijn zo anders dan iedereen denkt

Walvissen

We gaan de walvis een beetje beter leren kennen.

Tropisch Aquarium

Hierbij een korte uitleg wat allemaal komt kijken bij een tropisch zoetwater aquarium.

Dieren, het oog van een dier

De beschrijving van een oog en hoe een hond of kat ziet

Hoe onderhoud ik een rat

Dit artikel gaat over hoe je het beste een rat kan verzorgen.

De hond weet dat hij fout is??

Een fout idee is dat de hond weet dat hij fout is.

Join-up – Natuurlijke werkwijze met een paard

Join-up voor vertrouwen tussen u en uw paard

Een konijn als huisdier

Hoe ga ik om met de verzorging van een konijn?

De herintroductie van bevers in Nederland

De herintroductie van bevers in Nederland

De grijpgrage harpij

Het is één van de grootste roofvogels ter wereld. Een arend die is vernoemd naar de net zo gevaarlijke wezens uit de Griekse mythologie.