De Valkparkiet


Publicatie datum:

Beknopte beschrijving van de valkparkiet en zaken die bij aanschaf komen kijken

Gesponsorde koppelingen

De Valkparkiet die wij nu kennen komt oorspronkelijk uit Australië. De Valkparkiet komt nu nog steeds bijna overal in Australië voor. In het wild leven Valkparkieten voornamelijk in groepen en zwerven ze van plaats naar plaats opzoek naar voedsel en water. Natuurlijke voeding van de valkparkiet bestaat voornamelijk uit vruchten, zaden en noten.

Steeds meer mensen ontdekken dat de valkparkiet een leuk gezelschapsdier is voor in huis. Maar voordat men overgaat tot het aanschaffen van een Valkparkiet moet men wel een aantal zaken weten. In dit artikel worden de belangrijkste zaken die men moet weten over de aanschaf van een Valkparkiet besproken.

De aanschaf en kosten


Valkparkieten worden verkocht bij vrijwel iedere dierenspeciaal zaak. Het is echter niet aan te raden om daar een Valkparkiet te kopen. Vaak hebben de medewerkers van de dierenspeciaal zaak te weinig kennis van de dieren en zijn de dieren al wat ouder. Het is dan een stuk lastiger om deze nog tam te maken. Het beste is echter om een valkparkiet bij een kweker te kopen. Deze mensen zijn gespecialiseerd in valkparkieten en kunnen de koper erg veel belangrijke informatie verschaffen.

Daarnaast zijn de valkparkieten bij de kweker te verkrijgen op jonge leeftijd, vanaf het moment dat hij zelf kan eten (vanaf 6 weken) zodat de valkparkiet makkelijk tam te maken is. De aankoop van een valkparkiet is niet duur in vergelijking met bijvoorbeeld een papegaai.De valkparkiet zal ongeveer rond de 55,- euro kosten afhankelijk van de verschillende mutaties (kleuren). Zo zal een valkparkiet met een veel voorkomende wildkleur rond de 45,- euro kosten en een Albino valkparkiet al gauw rond de 65,- euro. Daarnaast komen er natuurlijk nog een aantal extra kosten bij zoals bijvoorbeeld een Kooi gevuld met speeltjes en dan nog de kosten van voeding en bodembedekking.

Denk er wel aan dat valkparkieten een leeftijd kunnen bereiken van maar liefst 20 tot 30 jaar. Dat betekend veel jaren verzorging en aandacht. Dus bezint eer gij begint.

Valkparkieten in de omgang

Valkparkieten genieten van aandacht. Ze zijn nieuwsgierig en leren snel. Valkjes zijn makkelijk om tam te maken en spelen graag met verschillende voorwerpen in het huis.

Er is een duidelijk verschil tussen mannetjes en vrouwtjes. Mannetjes zijn vaak veel drukker en eisen meer aandacht op door bijvoorbeeld lawaai te maken. Vrouwtjes zijn daar in tegen wat rustiger en maken minder geluid. Mannetjes hebben van nature meer aanleg om te leren praten dan vrouwtjes. Een

valkje raakt snel gewend en gehecht aan de eigenaar die deze dagelijks komt voeren en aandacht komt geven. Ze komen graag bij je zitten en worden dan indien handtam ook graag op het hoofdje gekriebeld. Zoals eerder gezegd is het belangrijk om de valkparkiet dagelijks veel aandacht te geven.

Als deze onvoldoende aandacht krijgt zal de valk zich gaan vervelen en dit kan leiden tot vervelende zaken zoals veren plukken. Er kan indien dit gebeurt natuurlijk gekozen worden om er een tweede vogel bij te zetten. Let wel, de valk zal minder tam worden en vaak minder aandacht hebben de voor eigenaar.

Valkparkieten zijn van nature vredige vogels en zijn erg goed in de omgang met andere vogels. Er zijn zelfs gevallen bekend waarin de valkparkiet omgaat met de kat of hond. Ook voor kinderen is een valkparkiet een leuk kameraadje. Let echter wel op, een vleugeltje of een pootje is snel gebroken en dus is het verstandig om altijd op te letten met kleinere kinderen.

Valkparkiet kopen

Als u geïnteresseerd bent in het aanschaffen van een valkparkiet is het raadzaam om wat meer informatie te verzamelen. De website www.valkparkiet.com is hierbij een aanrader. Naast meer informatie over mutaties, voeding en ziektes, vind u hier tevens betrouwbare kwekers waar u een valkparkiet kunt aanschaffen.

Veel plezier met uw valkparkiet!

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie dieren

Xiphophorus helleri - Zwaarddrager

De Zwaarddrager is net als de Guppy en de Platy een populaire aquariumvis. Wat je móet weten over zwaarddragers en hoe je ze moet onderhouden? Je leest het hier!

Paracheirodon innesi - Neon Tetra

De Neon Tetra is een zeer populair aquarium visje. Dat is niet voor niks! Een groep van deze visjes vormt voor een prachtig kleurig beeld in je aquarium! Lees snel verder om meer van deze vis te weten te komen!

dogwhispering of hondenfluisteraar

hoe gaat het hondenfluisteren in zijn werk

Konijnen spreekbeurt, Konijnen werkstuk

In dit artikel alles over de oorsprong en de leefwijze van Konijnen.

Oververhitting bij honden

De gevaren van oververhitting bij honden.

De Syberische husky

Het uiterlijk, karakter en de opvoeding van een Syberische Husky

Paracheirodon axelrodi - Kardinaaltetra

De Kardinaaltetra zorgt net als de Neon Tetra voor een geweldig effect in uw aquarium! Ondek hier deze bijzondere vis!

Mag de hond op de bank?

Wat zijn de gevolgen voor het gedrag van een hond wanneer u hem op de bank laat liggen?

De naakte Molrat

De naakte Molrat is de enige rattensoort zonder beharing.

Is uw Jack Russell hond agressief?

Herken de vormen van agessie bij uw Jack Russel

Beruchte jager uit de diepzee: De addertandvis

Addertandvissen zien er angstaanjagend uit met hun grote ogen en uitrekbare kaak. Lees dit artikel en je komt meer over dit vreemde beest te weten!

Korenslangen

Richtlijnen voor verantwoord omgaan met korenslangen

Kangal(herdershond)

Algemen informatie over de Kangal

De Labrador Retriever

Ook op zoek naar een vriendelijke actieve hond?

Dinosaurus spreekbeurt, Dinosaurus werkstuk

Alles over de oorsprong, de ontwikkeling en het verdwijnen van de Dinosaurus.

Paard en gedrag

Er gaat veel fout in de opvoeding, omgang en training van paarden. door goed naar het paard te kijken en logisch na te denken kunnen veel van deze problemen verholpen worden op een eenvoudige manier.

puppycursus

Puppycursus

IJsbeer spreekbeurt, IJsbeer werkstuk

In dit artikel lees je alles over de oorsprong de ontwikkeling van de IJsbeer.

Kattengedrag

Een artikel over de gedrag van de kat waarbij ook gekeken wordt naar de lichaamsbouw.

Guppie vissen

Houden en kweken van guppies

114 red een dier, animal cops komen op voor dieren

Voor de tweede keer in de geschiedenis is er een wet ter bescherming van de dieren aangenomen.

Last van vlooien?

Hoe vlooien te bestrijden bij huisdieren en in de woning.

Waar vind je zeldzame mooie reetjes in Nederland?

De mooiste reetjes van Nederland verzameld op één pagina.

Een huidier en nu?

Lees over hoe je tot een goede keuze voor een huisdier kan komen.

De Holsteiner.

Beschrijving van het paardenras, de Holsteiner.