De Valkparkiet


Publicatie datum:

Beknopte beschrijving van de valkparkiet en zaken die bij aanschaf komen kijken

Gesponsorde koppelingen

De Valkparkiet die wij nu kennen komt oorspronkelijk uit Australië. De Valkparkiet komt nu nog steeds bijna overal in Australië voor. In het wild leven Valkparkieten voornamelijk in groepen en zwerven ze van plaats naar plaats opzoek naar voedsel en water. Natuurlijke voeding van de valkparkiet bestaat voornamelijk uit vruchten, zaden en noten.

Steeds meer mensen ontdekken dat de valkparkiet een leuk gezelschapsdier is voor in huis. Maar voordat men overgaat tot het aanschaffen van een Valkparkiet moet men wel een aantal zaken weten. In dit artikel worden de belangrijkste zaken die men moet weten over de aanschaf van een Valkparkiet besproken.

De aanschaf en kosten


Valkparkieten worden verkocht bij vrijwel iedere dierenspeciaal zaak. Het is echter niet aan te raden om daar een Valkparkiet te kopen. Vaak hebben de medewerkers van de dierenspeciaal zaak te weinig kennis van de dieren en zijn de dieren al wat ouder. Het is dan een stuk lastiger om deze nog tam te maken. Het beste is echter om een valkparkiet bij een kweker te kopen. Deze mensen zijn gespecialiseerd in valkparkieten en kunnen de koper erg veel belangrijke informatie verschaffen.

Daarnaast zijn de valkparkieten bij de kweker te verkrijgen op jonge leeftijd, vanaf het moment dat hij zelf kan eten (vanaf 6 weken) zodat de valkparkiet makkelijk tam te maken is. De aankoop van een valkparkiet is niet duur in vergelijking met bijvoorbeeld een papegaai.De valkparkiet zal ongeveer rond de 55,- euro kosten afhankelijk van de verschillende mutaties (kleuren). Zo zal een valkparkiet met een veel voorkomende wildkleur rond de 45,- euro kosten en een Albino valkparkiet al gauw rond de 65,- euro. Daarnaast komen er natuurlijk nog een aantal extra kosten bij zoals bijvoorbeeld een Kooi gevuld met speeltjes en dan nog de kosten van voeding en bodembedekking.

Denk er wel aan dat valkparkieten een leeftijd kunnen bereiken van maar liefst 20 tot 30 jaar. Dat betekend veel jaren verzorging en aandacht. Dus bezint eer gij begint.

Valkparkieten in de omgang

Valkparkieten genieten van aandacht. Ze zijn nieuwsgierig en leren snel. Valkjes zijn makkelijk om tam te maken en spelen graag met verschillende voorwerpen in het huis.

Er is een duidelijk verschil tussen mannetjes en vrouwtjes. Mannetjes zijn vaak veel drukker en eisen meer aandacht op door bijvoorbeeld lawaai te maken. Vrouwtjes zijn daar in tegen wat rustiger en maken minder geluid. Mannetjes hebben van nature meer aanleg om te leren praten dan vrouwtjes. Een

valkje raakt snel gewend en gehecht aan de eigenaar die deze dagelijks komt voeren en aandacht komt geven. Ze komen graag bij je zitten en worden dan indien handtam ook graag op het hoofdje gekriebeld. Zoals eerder gezegd is het belangrijk om de valkparkiet dagelijks veel aandacht te geven.

Als deze onvoldoende aandacht krijgt zal de valk zich gaan vervelen en dit kan leiden tot vervelende zaken zoals veren plukken. Er kan indien dit gebeurt natuurlijk gekozen worden om er een tweede vogel bij te zetten. Let wel, de valk zal minder tam worden en vaak minder aandacht hebben de voor eigenaar.

Valkparkieten zijn van nature vredige vogels en zijn erg goed in de omgang met andere vogels. Er zijn zelfs gevallen bekend waarin de valkparkiet omgaat met de kat of hond. Ook voor kinderen is een valkparkiet een leuk kameraadje. Let echter wel op, een vleugeltje of een pootje is snel gebroken en dus is het verstandig om altijd op te letten met kleinere kinderen.

Valkparkiet kopen

Als u geïnteresseerd bent in het aanschaffen van een valkparkiet is het raadzaam om wat meer informatie te verzamelen. De website www.valkparkiet.com is hierbij een aanrader. Naast meer informatie over mutaties, voeding en ziektes, vind u hier tevens betrouwbare kwekers waar u een valkparkiet kunt aanschaffen.

Veel plezier met uw valkparkiet!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie dieren

De scholekster

Informatie over de scholekster in Nederland, waar hij leeft, hoe hij eruit ziet, wat hij eet en meer.

De hamerhaai

hamerhaai

De 5 giftigste dieren ter wereld

Je hebt veel giftige dieren maar wat zijn nou de giftigste ter wereld.

Begrijp de taal die de kat spreekt.

In dit artikel leg ik u uit hoe u met oogcontact en non-verbale communicatie met uw kat of poes kan communiceren.

Baardagamen

Wat zijn baardagamen

Minivarkentje als huisdier

Hoe houd je een minivarken als huisdier. Waar moet je op letten?

Het leven van de torenvalk in Nederland.

Artikel over waar en hoe de torenvalk leeft, wat hij eet en meer.

Stafford een knuffelbeer in een stoer jasje

Een hond die vanwege zijn uiterlijk volledig verkeerd word ingeschat.

brokken de ideale voeding voor je hond of voornamelijk marketing?

Waarom voeren we onze honden brokken?

De jack russell terrier

zijn heel spontane en levendige honden. ze zijn zeer moedig, gehard actief en ondernemend, erg speels en zelfverzekerd.

De opvoeding en verzorging van honden puppies

De opvoeding en verzorging van honden puppies

Asinotherapie

Ezeltherapie kan probleemkinderen helpen om te ontspannen

Gezondheid controleren van reptielen en koudbloedigen

Gezondheid controleren van reptielen en koudbloedigen

Smachtende ogen en pootjes die veel kilometers willen maken

De Labrador Retriever is een makkelijke hond voor het gezin, maar heeft aandacht en verzorging nodig. In dit artikel vindt u de behoeftes van de Labrador Retriever.

Bang van de wolf

Waar komt onze onterechte angst en haat voor wolven vandaan?

Korenslangen

Richtlijnen voor verantwoord omgaan met korenslangen

Gekke Gecko

Gecko's zijn bijzondere dieren met bijzondere eigenschappen. Ze lijken aan de muren te kleven, maar dat is niet zo. Maar hoe doen ze dat dan wel?

Het verzorgen van katten en poezen

Het verzorgen van katten en poezen

Cavia spreekbeurt, Cavia werkstuk

Alles over de oorsprong de ontwikkeling en de verzorging van de Cavia.

De Saarlooswolfhond

Informatie over het geschiedenis, karakter en opvoeding van de Saarlooswolfhond

Schildpad spreekbeurt, Schildpad werkstuk.

Alles over de oorsprong en de ontwikkeling van de Schildpad.

Aanschaf parkiet

De aanschaf van een parkiet

Kweken met dwerghamsters.

Hoe kan u het best uw dwershamsters laten kweken.

Baardagame als huisdier

Wanneer is een baardagame een geschikt huisdier?

Puppy's eerste stappen.

Puppy is meer dan een keuze.