Hoe verhuis ik mijn kat(ten)?


Publicatie datum:

Verhuizen geeft sowieso stress. Hoe goed je het ook regelt, er kan altijd wel iets anders lopen. Al is het maar omdat het een beetje regent. Zelf kun je al een beetje gespannen zijn maar gelukkig weet je wat er komt. Dit is voor je katten een heel ander verhaal.

Gesponsorde koppelingen

De voorbereidingen.

Zorg ervoor dat je goed bedenkt wat je allemaal nodig hebt. Heb je eigenlijk wel een reismandje? Als je die nog niet hebt, wil je deze dat kopen of ga je er een lenen. Voor sommige katten is een mandje lenen niet erg handig. Ze kunnen erg gevoelig zijn voor geuren en behoorlijk van slag raken als het mandje naar een andere kat ruikt. Dat is natuurlijk erg vervelend, je kat zal het die dag sowieso al zwaar krijgen. Een reismandje is over het algemeen niet zo duur bij een dierenwinkel hebben ze er toch wel een voor iets van €15,00.

De dag zelf.

Op de dag zelf is het slim om de katten eerst met bak, water, eten en speelgoed op te sluiten in bijvoorbeeld de woonkamer. Haal dan vervolgens een andere kamer helemaal leeg. 
Bijvoorbeeld de slaapkamer. Op die manier zien ze je niet continue op en neer lopen. En is er wat meer rust. Nu deze kamer helemaal leeg is kun je de voordeur weer even dichtmaken en de katten met speelgoed, bak eten en drinken in de lege kamer zetten. Leg eventueel nog een dekentje neer waar een bekende geur inzit. Zeg ook alvast het reismandje hier neer en doe het deurtje open. Op die manier kunnen ze hier vast aan wennen. Het dekentje kun ook al in het reismandje leggen. Doe de deur weer dicht en je kunt de rest van het huis leeghalen.

Het vervoeren.

Als het hele huis leeg is moeten de katten nog mee. Het is het meest prettige wanneer in het nieuwe huis al zoveel mogelijk spullen op zijn plek staan. Allereerst natuurlijk voor jezelf maar je katten zullen je ook erg dankbaar zijn. Hoe meer er mee gaat vanuit het oude huis hoe fijner voor de katten. Alles ruikt namelijk vertrouwd. Wanneer alles al op zijn plek staat is er in het nieuwe huis ook al meer rust. Wanneer je namelijk ook nog eens gaat versjouwen als de katten er al zijn zullen ze dit toch wel erg spannend vinden. Maar nu moeten je katten eerst in het mandje. Sommige katten zullen hier niet erg veel problemen mee hebben. Je pakt ze op, zet ze erin, deurtje dicht en klaar is kees. Andere katten daarentegen kunnen hier de groots mogelijke moeite mee hebben. Wanneer je ziet dat je kat continue weer uit het mandje rent is het slim om deze op de achterkant neer te zetten. Op die manier ziet het deurtje boven en kan de kat er niet zo makkelijk uitrennen. Wanneer je de kat erin tilt zal die meer tijd nodig hebben om zich om te draaien en te ontdekken waar de uitgang zit. In die tijd heb jij het deurtje alweer dichtgemaakt. Wanneer je een lange reis moet maken is het slim om een beetje water mee te nemen en eventueel wat brokjes. Zorg voor twee hoge schaaltjes zodat het water er niet direct uitklotst. Pak de kattenbak in, de brokjes en het waterbakje en rijden maar.

Bij aankomst.

Aangekomen in het nieuwe huis pak je als eerste de kattenbak uit de auto. Wanneer je deze leeg hebt gehaald zul je deze natuurlijk eerst weer moeten vullen. Het is slim om de bak direct op de plek te zetten waar je hem wilt hebben. Zet ook het water en het voer neer om de vaste plek. Op deze manier weten de katten dit al snel te vinden. Helemaal ideaal is het om de katten uit het mandje te laten voor de kattenbak. Zorg dat het deurtje van de reismand gericht staat naar de ingang van de bak. Op die manier is dit het eerst wat ze zien en gaan ze vanuit daar de rest van het huis ontdekken. Het kan natuurlijk, wanneer je kat wat angstig aangelegd is een tijd duren voordat hij/ zij het mandje uitkomt. Geef het even de tijd. Ga ondertussen zelf lekker rustig op de bank zitten met wat drinken en laat ze maar ontdekken. Wanneer je zelf rustig bent straal je dit ook uit en kan dit een positief effect hebben op de katten. Je held zal intussen al uit de mand zijn en alles gaan ontdekken. Wanneer je kat(ten) uit het mandje zijn ruim je deze weer op. Op die manier kunnen ze rustig hun nieuwe plekje veroveren.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 19
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie dieren

De lepelaar

Het leven van de lepelaar in Nederland.

Tropisch Aquarium

Hierbij een korte uitleg wat allemaal komt kijken bij een tropisch zoetwater aquarium.

Uitsterven is natuurlijk, dieren redden is onzin

Dieren sterven niet uit door toedoen van de mensen dus kunnen wij ze ook niet redden.

De geschiedenis van de kat

Veel mensen hebben een kat als huisdier. Maar hoe leefden katten vroeger?

de Labradoodle hype

Labradoodle VS Schnauzer

De samojeed

Alle belangrijke informatie over de samoyed, van geschiedenis tot verenigingen en van karakter tot opvoeding. Neem een kijkje en ontdenk zelf hoe deze hond uw hart kan veroveren

Hamster werkstuk

Alles over de oorsprong en de ontwikkeling van de Hamster

De naakte molrat: Wat maakt dit dier zo apart?

Een opmerkelijke naam voor een wel heel vreemd dier. Misschien wel één van de vreemdste dieren op onze planeet...

Giraffe spreekbeurt, Giraffe werkstuk.

Alles over de oorsprong de ontwikkeling van de Giraffe (Giraf)

Korenslangen

Richtlijnen voor verantwoord omgaan met korenslangen

Apen liefde, lieve baby aapjes, gratis apen kijken

Kleine aapjes zijn zo lief, zo schattig, zo menselijk.

Phelsuma madagascariensis grandis oftewel Reuze Madagascar daggekko.

Hoe het beste Phelsuma madagascariensis grandis te houden in je thuis terraria

brokken de ideale voeding voor je hond of voornamelijk marketing?

Waarom voeren we onze honden brokken?

Rhodesian Ridgeback, de brave hond.

De Rhodesian Ridgeback, een geweldige kameraad met gebruiksaanwijzing

De aanschaf van een pup

de aanschaf van een pup

Een konijn als huisdier

Hoe ga ik om met de verzorging van een konijn?

Hondentraining: opspringen

Hoe leer je de hond het opspringen af.

Is uw Jack Russell hond agressief?

Herken de vormen van agessie bij uw Jack Russel

Dieren in het tropische regenwoud.

In dit artikel lees je welke boeiende diersoorten er zich in het tropische regenwoud bevinden.

Honden en de winter

De winter komt er weer aan, dus het word weer een leuke tijd waar je met je trouwe metgezel lekker door de sneeuw kan sjouwen en spelen. Echter zitten er ook nadelen en gevaren aan sneeuw en ijs.

Virusziekte bij konijnen

Een dodelijke virusziekte bij konijnen

Vlooien

Vlooien en hoe ze te bestrijden.

Smachtende ogen en pootjes die veel kilometers willen maken

De Labrador Retriever is een makkelijke hond voor het gezin, maar heeft aandacht en verzorging nodig. In dit artikel vindt u de behoeftes van de Labrador Retriever.

De Zieke hond

De zieke hond

IJsbeer spreekbeurt, IJsbeer werkstuk

In dit artikel lees je alles over de oorsprong de ontwikkeling van de IJsbeer.