Hoe verhuis ik mijn kat(ten)?


Publicatie datum:

Verhuizen geeft sowieso stress. Hoe goed je het ook regelt, er kan altijd wel iets anders lopen. Al is het maar omdat het een beetje regent. Zelf kun je al een beetje gespannen zijn maar gelukkig weet je wat er komt. Dit is voor je katten een heel ander verhaal.

Gesponsorde koppelingen

De voorbereidingen.

Zorg ervoor dat je goed bedenkt wat je allemaal nodig hebt. Heb je eigenlijk wel een reismandje? Als je die nog niet hebt, wil je deze dat kopen of ga je er een lenen. Voor sommige katten is een mandje lenen niet erg handig. Ze kunnen erg gevoelig zijn voor geuren en behoorlijk van slag raken als het mandje naar een andere kat ruikt. Dat is natuurlijk erg vervelend, je kat zal het die dag sowieso al zwaar krijgen. Een reismandje is over het algemeen niet zo duur bij een dierenwinkel hebben ze er toch wel een voor iets van €15,00.

De dag zelf.

Op de dag zelf is het slim om de katten eerst met bak, water, eten en speelgoed op te sluiten in bijvoorbeeld de woonkamer. Haal dan vervolgens een andere kamer helemaal leeg. 
Bijvoorbeeld de slaapkamer. Op die manier zien ze je niet continue op en neer lopen. En is er wat meer rust. Nu deze kamer helemaal leeg is kun je de voordeur weer even dichtmaken en de katten met speelgoed, bak eten en drinken in de lege kamer zetten. Leg eventueel nog een dekentje neer waar een bekende geur inzit. Zeg ook alvast het reismandje hier neer en doe het deurtje open. Op die manier kunnen ze hier vast aan wennen. Het dekentje kun ook al in het reismandje leggen. Doe de deur weer dicht en je kunt de rest van het huis leeghalen.

Het vervoeren.

Als het hele huis leeg is moeten de katten nog mee. Het is het meest prettige wanneer in het nieuwe huis al zoveel mogelijk spullen op zijn plek staan. Allereerst natuurlijk voor jezelf maar je katten zullen je ook erg dankbaar zijn. Hoe meer er mee gaat vanuit het oude huis hoe fijner voor de katten. Alles ruikt namelijk vertrouwd. Wanneer alles al op zijn plek staat is er in het nieuwe huis ook al meer rust. Wanneer je namelijk ook nog eens gaat versjouwen als de katten er al zijn zullen ze dit toch wel erg spannend vinden. Maar nu moeten je katten eerst in het mandje. Sommige katten zullen hier niet erg veel problemen mee hebben. Je pakt ze op, zet ze erin, deurtje dicht en klaar is kees. Andere katten daarentegen kunnen hier de groots mogelijke moeite mee hebben. Wanneer je ziet dat je kat continue weer uit het mandje rent is het slim om deze op de achterkant neer te zetten. Op die manier ziet het deurtje boven en kan de kat er niet zo makkelijk uitrennen. Wanneer je de kat erin tilt zal die meer tijd nodig hebben om zich om te draaien en te ontdekken waar de uitgang zit. In die tijd heb jij het deurtje alweer dichtgemaakt. Wanneer je een lange reis moet maken is het slim om een beetje water mee te nemen en eventueel wat brokjes. Zorg voor twee hoge schaaltjes zodat het water er niet direct uitklotst. Pak de kattenbak in, de brokjes en het waterbakje en rijden maar.

Bij aankomst.

Aangekomen in het nieuwe huis pak je als eerste de kattenbak uit de auto. Wanneer je deze leeg hebt gehaald zul je deze natuurlijk eerst weer moeten vullen. Het is slim om de bak direct op de plek te zetten waar je hem wilt hebben. Zet ook het water en het voer neer om de vaste plek. Op deze manier weten de katten dit al snel te vinden. Helemaal ideaal is het om de katten uit het mandje te laten voor de kattenbak. Zorg dat het deurtje van de reismand gericht staat naar de ingang van de bak. Op die manier is dit het eerst wat ze zien en gaan ze vanuit daar de rest van het huis ontdekken. Het kan natuurlijk, wanneer je kat wat angstig aangelegd is een tijd duren voordat hij/ zij het mandje uitkomt. Geef het even de tijd. Ga ondertussen zelf lekker rustig op de bank zitten met wat drinken en laat ze maar ontdekken. Wanneer je zelf rustig bent straal je dit ook uit en kan dit een positief effect hebben op de katten. Je held zal intussen al uit de mand zijn en alles gaan ontdekken. Wanneer je kat(ten) uit het mandje zijn ruim je deze weer op. Op die manier kunnen ze rustig hun nieuwe plekje veroveren.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 19
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie dieren

De Valkparkiet

Beknopte beschrijving van de valkparkiet en zaken die bij aanschaf komen kijken

guppy's kleine maar kleurrijke visjes

in dit artikel heb ik het over de voortplanting van de gup.

Dierenverzorging deel 1

de geschiedenis van het dierenrijk,de relatie tussen mens en dier

verschil tussen de hond en kat hun staarten die bewegen, wat wil dit zeggen?

een weetje over honden en katten waren ze kwispelen en zwaaien met hun staart

Een puppy kopen? Informeer over de voor-en nadelen ervan!

Puppy kopen? Denk er eerst goed over na, voordat je een beslissing maakt.

Nederlandse konijnen

Er bestaan vele konijnenrassen, hier de bekendste Nederlandse rassen.

'Dierenzorg moet beter'

Dieren hebben recht op meer bescherming, verzorging en welzijn.

Wild hamsters

Hamster leeft in het wild

Pekelkreeftjes kweken (Artemia)

Snel en eenvoudig pekelkreeftjes kweken

Grasparkiet tam maken

grasparkiet tam maken

Waarom kinderen makkelijker leren paardrijden

Ik stelde me de vraag waarom het voor oudere ruiters moeilijker is om paardrijden aan te leren.

Een puberende pup

puppy's in de puberteit en hoe hiermee om te gaan

Aanlijnplicht voor honden

Waar geldt er een aanlijnplicht voor honden en waarom?

Stafford een knuffelbeer in een stoer jasje

Een hond die vanwege zijn uiterlijk volledig verkeerd word ingeschat.

Werkstuk over paarden

Alles over het ontstaan en de ontwikkeling van het hedendaagse paard.

Zeeschildpad spreekbeurt, Zeeschildpad werkstuk

Alles over de oorsprong de ontwikkeling van de Zeeschildpad.

Hoe maak ik een veilige paardenknoop?

Artikel over hoe je het beste een veilige en snelle paardenknoop kan maken.

De Mustang

Beschrijving van de Mustang.

Vogelspin Grammastola Rosea Makkelijker dan u denkt

verzorging van een Grammastola Rosea vogelspin (Tarantula)

Dierenweetjes: deel 1

Welk is het snelste, grootste, kleinste, enz... dier ter wereld?

Axolotl - Algemeen

Dit artikel gaat over de Axolotl. Over de algemene dingen van de Axolotl.

IJsbeer spreekbeurt, IJsbeer werkstuk

In dit artikel lees je alles over de oorsprong de ontwikkeling van de IJsbeer.

De zwarte parels onder de paarden

informatie over het friese paarden ras.

Melkklieren en melkproductie

Dit artikel bevat informatie over de melkklieren en melkproductie van verschillende dieren.

Alles over de verzorging van verschillende dieren.

Lees van alles over het verzorgen van dieren.