Kijk op katten


Publicatie datum:

Katten zijn beesten maar worden menselijk als je ze begrijpt.

Gesponsorde koppelingen

Zelf ben ik opgegroeid met katten, en het grappige is dat ik nog best veel van ze geleerd heb.  Op dit moment heb ik 2 katten de één; een dikke luie rode kater die waarschijnijk vegatarisch is en de ander; een echte lady poes die je echt moet behandelen als een dame en altijd rond etenstijd een sheba luxe katten gerechtje moet hebben.

Ik woon dus in 'zo gezegd' in een echte 'kattenbuurt', bijna elke bewoner in de buurt heeft wel een kat. Zelf heb ik er ook twee en terwijl ik dit aan het schrijven ben komt één van de twee gezellig bij me zitten.

Ik heb zelf echt een Garfield kat en nog een ander, hoe ik het noem een echte lady poes. De Garfield kat is onwijs slim! Hij heeft zijn eigen manier van aankloppen bedacht, bij de achterdeur springt hij op de deurklink en bij de voordeur gaat hij klepperen met de brievenbus, dat is zijn manier om te laten weten dat hij naar binnen wilt! Als hij dan binnen komt groet hij iedereen in huis even met kopjes geven, bij onbekenden kijkt hij heel raar van; Huh? wie ben jij? jou ken ik niet...  en komt hij lanzaam naar die gene toegelopen en groet hij hem/haar ook nog even met een kopje. 

De lady poes houd totaal niet van naar buiten gaan, en is ook altijd in of rond het huis. Deze poes komt uit het dierenasiel en wat heel grappig bij haar was is toen ik haar in het dierenasiel zag kwam ze gelijk naar mij toe, ze klom helemaal bij mij omhoog op me schouder en gaf kopjes tegen mijn hoofd. Ik vond haar geweldig, zo lief en knuffelig als dat ze was, dus ik koos er voor om haar mee te nemen naar huis. De eerste weken thuis, kwamen we er achter dat ze helemaal niet zo lief was als in het asiel! Ze had totaal haar eigen principes en als iets te hard aaide of deed wat haar niet aan stond kreeg ik meteen al een beet. Met de jaren kwam ik er achter dat deze poes echt van klasse houd met de ontdekking dat zij express zo lief deed omdat ze gewoon weg wou uit het asiel, tussen al die zwerfkatten, nee dat is niks voor haar! Deze poes moet ook altijd rond 5 uur een sheba gerechtje hebben want brokjes eet ze amper. Als ik goedkoper katten eten haal eet ze het niet op, maar sheba gaat bij haar er wel in! De Garfield kat is met eten heel simpel, Brokjes is genoeg voor hem, en hoe goedkoper brokjes zijn, hoe meer hij er van eet. Wel krijgt deze kat een speciale soort aandacht van mij, elke dag een massage (echt lekker in zijn vet/vel kneden) vooral bij zijn nekvel vind hij heerlijk! Als hij na een regenbui naar binnen komt gaat hij om me heen kwispelen, dat is een teken dat ik een handdoek moet pakken en hem helemaal moet droog maken, hij gaat er dan precies zo voor staan, tussen mijn voeten en met zijn staart om hoog.

De twee katten van mij verschillen qua karakter heel veel, maar wat wel grappig is als de één bromt tegen een kat uit de buurt komt de ander voor de één op en jagen ze samen die kat weg uit de tuin.

De lady poes is echt een jagerin terwijl de Garfield kat echt lui is en juist bang is voor vogels! De Garfield kat kan ook makkelijk met andere katten en maakt nooit ruzie, die speelt altijd met andere katten wat een heel leuk bekijks geeft.

De buurkat is echt een bullebak, hij is best een grote kater met een agressieve kop erop. Zelfs ik ben een beetje bang voor die kat omdat als hij mijn katten lastig valt wil ik hem weg jagen met het geluid 'Kssssht!' maar hij is gewoon niet bang te krijgen, en blijft gewoon gewoon staan. Deze kat gaat altijd voor ons raam zitten maar de lady poes is echt bang voor deze kater, alleen die laat haar zelf ook geen brokje uit haar bakje eten, en gaat aan de ander kant van het raam zitten en brommen, maar ze durft absoluut niet naar buiten te gaan als die kat er is. De Garfield kat is bang voor deze buurkat, hij is niet de enige, alle katten zijn zowat bang voor die kater.

De andere buurvrouw heeft 4 katers,  2 zijn broertjes (wat heel duidelijk te merken is)  en de andere 2 komen uit verschillende nestjes. Deze 4 katers zijn best klein voor een kater zijnde, ze zijn rustig en houden van spelen met mijn Garfield kat. Deze katten doen vrijwel geen kwaad, ze zijn gewoon simpele zieletjes, hangen een beetje rond  en proberen overal wat eten vandaan te halen, ze zijn een beetje verwaarloosd maar ik zie ze ook echt als van die straat katjes wat je normaal met mensen ook zit; straat kinderen. Ze kijken overal toe hoe andere met iets bezig zijn, en zijn vaak met hun eigen hechte katten groepje.

Ik heb zoveel te vertellen, maar mijn boodschap hiermee is dat je niet altijd naar een kat moet kijken van; Ja jij bent een kat en ik een mens.. Nee kijk gewoon een keer naar een kat zijn/haar karakter. Probeer zoveel mogelijk te praten met een kat, natuurlijk geen diep gaande gesprekken maar wat ik doe zoals wanneer je ze binnen laat; aah ben je daar weer!  gewoon van deze kleine dingen. Als ik vedrietig ben en met niemand kan praten praat ik gewoon tegen een kat soms heb ik het idee dat ze nog luisteren ook het lucht opzich wel!

 Ook veel aandacht zal de band meer hechten en elkaar gaan begrijpen, alhoewel sommige katten niet van te veel aandacht houden. Verwen je kat soms met kattensnoepjes (voor kaassmaak doen het goed).

Oja! een typ van mij, als je een kat wilt straffen blaas dan gewoon tegen ze aan dat schrikt ze af, en je doet ze geen pijn!

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie dieren

De herkomst van de Bouvier des Flandres

Dierenweetjes: deel 1

Welk is het snelste, grootste, kleinste, enz... dier ter wereld?

Haaien spreekbeurt, Haaien werkstuk

In dit artikel alles over de oorsprong en de ontwikkeling van Haaien.

Begrijp de taal die de kat spreekt, deel 2!

In dit artikel krijgt u nog meer tips en inzichten in het communiceren met de kat. Met name over de vraag: Ik wil een kameraad voor mijn kat, maar hoe kan ik dat het beste doen?

Paracheirodon innesi - Neon Tetra

De Neon Tetra is een zeer populair aquarium visje. Dat is niet voor niks! Een groep van deze visjes vormt voor een prachtig kleurig beeld in je aquarium! Lees snel verder om meer van deze vis te weten te komen!

Dierenwelzijn: Wat is het eigenlijk?

Dierenwelzijn is een begrip dat niet in één zin samen te vatten is. Wat is het eigenlijk en waar wordt het door beinvloed?

Zindelijkheidstraining bij katten

tips en problemen bij zindelijkheidstraining bij katten

Verzorging van ratten

Hoe verzorg je een tamme rat het beste? Hierover krijg je meer informatie.

Guppies

Wie eet wie bij de geboorte van de gup

De Duitse herder

alles over de duitse herder

hondengedrag regels om samen te spelen met je hond

regels om samen te spelen met je hond

infectie ziekten bij paarden

dit artikel is bedoeld voor mensen die graag iets willen weten over infectie ziekten bij paarden.

Reuzachtige Anaconda in Brazilie

Een duiker riskeert zijn leven in het Mato Grosso gebied in Brazilie

puppycursus

Puppycursus

Otter Spreekbeurt, otter werkstuk

Alles over de oorsprong, de verspreiding en de leefgewoontes van de otter.

Greyhounds in nood

De adoptie van een Greyhound

Kattengedrag

Uitleg over het gedrag van katten

Krokodil spreekbeurt, Krokodil werkstuk

In dit artikel lees je alles over de oorsprong de ontwikkeling van de Krokodil.

het antennebaarsje

Wat is een antennebaarsje en wat zijn de eigenschappen ?

hond in het asiel

Na hondenasiel dringend op zoek naar woonruimte met baas.

Een kat die kan vliegen, vliegende kat

Kijk hier hoe je een kat kunt laten vliegen als een vogel.

De verzorging van het paard

Voordat je gaat rijden, moet je eerst je paard voorbereiden

Voeding honden en katten

Voor katten en honden is de voeding erg belangrijk, ga je zelf voeding bereiden of koop je het kant en klaar in de winkel?

Honden en kinderen, goede combinatie of niet?!

In dit artikel komt aan bod hoe je de relatie tussen hond en kind kunt bevordelijken

Het leven van de slangen

Wat weten we eigenlijk over slangen ? Zijn ze allemaal gevaarlijk ? Je kan er hier over lezen.