Budget verzorging van uw kat


Publicatie datum:

Een kat goed verzorgen, hoeft niet duur te zijn.

Gesponsorde koppelingen

Goed en goedkoop zorgen voor uw kat kan! Hier volgen enkele tips, die u kunnen helpen uw huisdier volledig tevreden te houden, voor weinig geld. In deze financieel moeilijke periode, kan het lastig zijn om uw huisdier gezond en tevreden te houden. Voer, kattebakvulling, speeltjes, alles kost (veel) geld. Maar dat hoeft niet.. In dit artikel, leest u hoe u goed en goedkoop voor uw knuffelkat kunt zorgen.

Welke kattenlieheb(st)er kent het niet: Uw kat snuffelt aan de brokjes en besluit dat ze geen zin heeft? Of u staat weer in de supermarkt of dierenspecaal zaak te dubben welk merk diervoeder nu te nemen met beperk budget? Of u heeft misschien net een jong katje aangeschaft en wil dat het leuk kan spelen, maar eenmaal in de dierenspeciaalzaak slaat u pal acherover van de prijzen voor die leuke rinkelballetjes, muizehengeltjes en glitterballen..

Nu kunt u leren hoe u deze scenario's kunt ontwijken.

Het hoeft namelijk niet altijd het beste (en duurste) voer te zijn. U kunt prima de zelf gemixte diervoeders aanschaffen bij de dieren-speciaalzaken. Ook het weggooien van voer waar de kat zijn neus voor op haalt, kán verleden tijd worden. 1e tip, gooi 'oud'voer, terug in de zak, mix het en schep opnieuw op. De voedingswaarde is namelijk niet verminderd. Wilt u uw kat eens verwennen, maar toch de kwaliteit van uw voer niet verlagen? Doe eens wat stukjes verse tonijn in water door het voer Uw kat zal er van smullen en u mag verbaast zijn als er nog wat overblijft. Dure katten-melk is ook overbodig. U kunt dit namelijk zonder enige problemen vervangen door koffiemelk. Gebruik echter nooit gewone melk, aangezien hier lactose in zit, wat wel degelijk schadelijk is voor uw kat. Als u zelf weinig koffie drinkt, of geen melk in de koffie, kunt u het beste kuipjes kopen en daar naar behoefte 1 of 2 kuipjes van geven per keer. Uw kat zal ervan smullen!

En dan nu de kattenbak. Koopt u gerust die goedkopere vullingen. Zolang u een kattebak met kap gebruit, heeft u geen last van geurtjes. En met het schepje verwijderd u eenvoudig drollen en eventuele natte plekken. Ook kunt u, slechts een deel van de kattenbak vullen. De kat zal toch willen graven en doet dat ook als slechts de helft van de kattenbak gevuld is.

Speeltjes: In plaats van de glitterballen, kunt u eenvoudig een prop make van een hoeveelheid aluminium folie. Uw kat zal er misschien nog wel liver mee spelen als met die dure balletjes van de winkel. Ook een lege plastic tas, een boos of een oude handdoek kunnen uw kat eeuwig bezig houden. En wat dacht je van een stokje, met een touwtje met aan het eind een aluminium balletje, wat gekleurde veertjes en of wat strookjes stof in plaats van de wel bekende muizehengeltjes? Wel goed vastmaken, soms gaan ze er echt in hangen. 

Zo, nu bent u een heel stuk wijzer geworden wat betreft de verzorging van uw kat. Als uw kat ziek is, of vlooien heeft, bezuinigd u dan alstublieft niet op de medische verzorging van uw huisdier. Er is niets vervelender dan een huis vol vlooien of een kat die steeds zieker en magerder wordt.

 

Nog 1 tip; Dit uit ervaring. Mijn kat heeft de neiging mager te worden, ongeacht of ze genoeg eet of niet. In deze periodes geef ik haar regelmatig een half blikje tonijn in water en laat haar snoepen van stukjes kip filet. Echt vlees en echte vis blijven dan toch het beste. Ook wissel ik het goedkope voer soms af met duurder, om te voorkomen dat ze fisiek toch achteruit gaat. Ik wissel voer zeer regelmatig af, om ervoor te zorgen dat ze niets te kort komt. Zo koop ik meestal 2 verschillende diervoeder mixen en stap ik iedere 2 tot 4 weken een week of 2 over op Iams of een ander top merk.

Heel veel plezier met uw kat en hopelijk blijven er zo wat meer euro's in uw zak;)


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie dieren

Is uw Jack Russell hond agressief?

Herken de vormen van agessie bij uw Jack Russel

Guppies

Wie eet wie bij de geboorte van de gup

Welke planten zijn veilig voor mijn konijn? Welke zijn giftig?

In dit artikel kan je enkele planten vinden die je konijn mag eten. Het geeft ook enkele planten weer die giftig zijn voor konijnen.

Waar koop ik een paard en waar moet ik op letten?

Dit artikel bevat alle informate over het kopen van een paard.

Verzorgen van een konijn

Hoe verzorg je een konijn

hondenetiquette misschien wel noodzakelijk

Een paar kleine tips en ideeën om het hebben van een hond ook voor je omgeving een plezier te maken.

Ontspannen paardrijden

hoe kan je paardrijden met volledige ontspanning

De Mustang

Beschrijving van de Mustang.

Aanschaf van een puppie

Wat komt er allemaal bij kijken, als je een puppie aanschaft.

Uw eerste kindje? Tips om uw hond te laten wennen.

Tips om je hond te laten wennen aan een eerste kindje

De koe

alles over de koe

Hondentraining: Oogcontact

Hoe krijg je oogcontact met je hond en hoe behoudt je het

Genomic Selection

Genomic Selection ofwel merkerselectie is een revolutionaire ontwikkeling binnen de veefokkerij. Maar wat is het eigenlijk?

Wat er allemaal komt kijken bij de aanschaf van een hond

Aandachtspunten bij aanschaf van een hond

De zwarte parels onder de paarden

informatie over het friese paarden ras.

Rode mul vis, en een heerlijk recept.

De rode mul vis is op 1 na de populairste vis van europa, en je kan er alle kanten mee op.

Honden en de winter

De winter komt er weer aan, dus het word weer een leuke tijd waar je met je trouwe metgezel lekker door de sneeuw kan sjouwen en spelen. Echter zitten er ook nadelen en gevaren aan sneeuw en ijs.

De witte Herdershond

Een jong ras vol potentie: De witte Herdershond

Start je eigen aquarium in 4 stappen

een aquarium houden is veel makkelijker dan wat mensen denken. in dit artikel zie je hoe simpel het eigenlijk is.

Pas op voor vliegen in het konijnenhok!

Dit artikel geeft meer informatie over het gevaar van vliegen in het konijnenhok. Door vliegenmaden kan je konijn een huidmadenziekte (myiasis) krijgen.

puppy zindelijk maken hoe ?

info over snel zindelijk maken van puppys

Een pup in huis

De begin dagen van een pup bij jou in huis

Het leven van de torenvalk in Nederland.

Artikel over waar en hoe de torenvalk leeft, wat hij eet en meer.

De stormmeeuw

De stormmeeuw in Nederland. Informatie over de stormmeeuw, waar hij leeft, wat hij eet en meer.

Wild hamsters

Hamster leeft in het wild