Budget verzorging van uw kat


Publicatie datum:

Een kat goed verzorgen, hoeft niet duur te zijn.

Gesponsorde koppelingen

Goed en goedkoop zorgen voor uw kat kan! Hier volgen enkele tips, die u kunnen helpen uw huisdier volledig tevreden te houden, voor weinig geld. In deze financieel moeilijke periode, kan het lastig zijn om uw huisdier gezond en tevreden te houden. Voer, kattebakvulling, speeltjes, alles kost (veel) geld. Maar dat hoeft niet.. In dit artikel, leest u hoe u goed en goedkoop voor uw knuffelkat kunt zorgen.

Welke kattenlieheb(st)er kent het niet: Uw kat snuffelt aan de brokjes en besluit dat ze geen zin heeft? Of u staat weer in de supermarkt of dierenspecaal zaak te dubben welk merk diervoeder nu te nemen met beperk budget? Of u heeft misschien net een jong katje aangeschaft en wil dat het leuk kan spelen, maar eenmaal in de dierenspeciaalzaak slaat u pal acherover van de prijzen voor die leuke rinkelballetjes, muizehengeltjes en glitterballen..

Nu kunt u leren hoe u deze scenario's kunt ontwijken.

Het hoeft namelijk niet altijd het beste (en duurste) voer te zijn. U kunt prima de zelf gemixte diervoeders aanschaffen bij de dieren-speciaalzaken. Ook het weggooien van voer waar de kat zijn neus voor op haalt, kán verleden tijd worden. 1e tip, gooi 'oud'voer, terug in de zak, mix het en schep opnieuw op. De voedingswaarde is namelijk niet verminderd. Wilt u uw kat eens verwennen, maar toch de kwaliteit van uw voer niet verlagen? Doe eens wat stukjes verse tonijn in water door het voer Uw kat zal er van smullen en u mag verbaast zijn als er nog wat overblijft. Dure katten-melk is ook overbodig. U kunt dit namelijk zonder enige problemen vervangen door koffiemelk. Gebruik echter nooit gewone melk, aangezien hier lactose in zit, wat wel degelijk schadelijk is voor uw kat. Als u zelf weinig koffie drinkt, of geen melk in de koffie, kunt u het beste kuipjes kopen en daar naar behoefte 1 of 2 kuipjes van geven per keer. Uw kat zal ervan smullen!

En dan nu de kattenbak. Koopt u gerust die goedkopere vullingen. Zolang u een kattebak met kap gebruit, heeft u geen last van geurtjes. En met het schepje verwijderd u eenvoudig drollen en eventuele natte plekken. Ook kunt u, slechts een deel van de kattenbak vullen. De kat zal toch willen graven en doet dat ook als slechts de helft van de kattenbak gevuld is.

Speeltjes: In plaats van de glitterballen, kunt u eenvoudig een prop make van een hoeveelheid aluminium folie. Uw kat zal er misschien nog wel liver mee spelen als met die dure balletjes van de winkel. Ook een lege plastic tas, een boos of een oude handdoek kunnen uw kat eeuwig bezig houden. En wat dacht je van een stokje, met een touwtje met aan het eind een aluminium balletje, wat gekleurde veertjes en of wat strookjes stof in plaats van de wel bekende muizehengeltjes? Wel goed vastmaken, soms gaan ze er echt in hangen. 

Zo, nu bent u een heel stuk wijzer geworden wat betreft de verzorging van uw kat. Als uw kat ziek is, of vlooien heeft, bezuinigd u dan alstublieft niet op de medische verzorging van uw huisdier. Er is niets vervelender dan een huis vol vlooien of een kat die steeds zieker en magerder wordt.

 

Nog 1 tip; Dit uit ervaring. Mijn kat heeft de neiging mager te worden, ongeacht of ze genoeg eet of niet. In deze periodes geef ik haar regelmatig een half blikje tonijn in water en laat haar snoepen van stukjes kip filet. Echt vlees en echte vis blijven dan toch het beste. Ook wissel ik het goedkope voer soms af met duurder, om te voorkomen dat ze fisiek toch achteruit gaat. Ik wissel voer zeer regelmatig af, om ervoor te zorgen dat ze niets te kort komt. Zo koop ik meestal 2 verschillende diervoeder mixen en stap ik iedere 2 tot 4 weken een week of 2 over op Iams of een ander top merk.

Heel veel plezier met uw kat en hopelijk blijven er zo wat meer euro's in uw zak;)

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie dieren

Zindelijkheidstraining voor de hond (pup)

zindelijkheidstraining

De herintroductie van bevers in Nederland

De herintroductie van bevers in Nederland

Barbary Leeuw

Een Afrikaanse Leeuw de Panthera Leo Leo of ook wel de Atlas Leeuw

Broholmer, de grote reus uit Denemarken

De broholmer,een molosser met een eigen karakter.

Dierenverzorging deel 1

de geschiedenis van het dierenrijk,de relatie tussen mens en dier

Rode mul vis, en een heerlijk recept.

De rode mul vis is op 1 na de populairste vis van europa, en je kan er alle kanten mee op.

De Haflinger

De Haflinger is een kleine geharde bergpony. Hij is vernoemd naar het dorp Hafling in Zuid-Tirol.

De samojeed

Alle belangrijke informatie over de samoyed, van geschiedenis tot verenigingen en van karakter tot opvoeding. Neem een kijkje en ontdenk zelf hoe deze hond uw hart kan veroveren

114 red een dier, animal cops komen op voor dieren

Voor de tweede keer in de geschiedenis is er een wet ter bescherming van de dieren aangenomen.

Gekke Gecko

Gecko's zijn bijzondere dieren met bijzondere eigenschappen. Ze lijken aan de muren te kleven, maar dat is niet zo. Maar hoe doen ze dat dan wel?

De vogelspin

Hier lees je vanalles over de vogel spin

Gezondheid controleren van reptielen en koudbloedigen

Gezondheid controleren van reptielen en koudbloedigen

De zwarte parels onder de paarden

informatie over het friese paarden ras.

Xiphophorus helleri - Zwaarddrager

De Zwaarddrager is net als de Guppy en de Platy een populaire aquariumvis. Wat je móet weten over zwaarddragers en hoe je ze moet onderhouden? Je leest het hier!

Kattengedrag

Uitleg over het gedrag van katten

Tips om uw konijn warm te houden in de winter

Tips om konijnen warm te houden in de winter

Begrijp de taal die de kat spreekt, deel 2!

In dit artikel krijgt u nog meer tips en inzichten in het communiceren met de kat. Met name over de vraag: Ik wil een kameraad voor mijn kat, maar hoe kan ik dat het beste doen?

Join-up – Natuurlijke werkwijze met een paard

Join-up voor vertrouwen tussen u en uw paard

Waar vind je zeldzame mooie reetjes in Nederland?

De mooiste reetjes van Nederland verzameld op één pagina.

Beweiden of opstallen? Een bewuste keuze.

Dit is een essay over de voor- en nadelen van koeien in de wei vs koeien in de stal

Kittens

De verzorging van een kitten

Wat er allemaal komt kijken bij de aanschaf van een hond

Aandachtspunten bij aanschaf van een hond

Blaasoppie, de opblaaskikker

Dit artikel is gewijd aan één van de apartste kikkers ter wereld; de blaasoppie

Help - mijn kat plast in huis!

Tips om binnen plassen van katten op te lossen.

De scholekster

Informatie over de scholekster in Nederland, waar hij leeft, hoe hij eruit ziet, wat hij eet en meer.