De aanschaf van een pup


Publicatie datum:

de aanschaf van een pup

Gesponsorde koppelingen

Altijd al wat willen weten over de aanschaf van een pup en de verzorging ervan? Lees dan dit leuke verhaal en kom erachter!

Gesponsorde koppelingen

Een nieuwe hond

Wie wil er nou geen schattige pup als huisdier? Puppies zijn meestal kleine bolletjes wol die je vertederd aankijken en je hart doen smelten. Maar pas op! Hoewel een pup er wel heel lief uit kan zien kunnen ze je leven tot een puinhoop maken!

 De aanschaf

 Ten eerste moet je bij de aanschaf van een pup goed kijken naar het ras. Er bestaan honderden verschillende soorten hondenrassen en niet ieder ras past zo goed bij jou en je thuissituatie. Zo zou het natuurlijk belachelijk zijn om een Deense dog te nemen terwijl je in een klein flatje op de zevende verdieping woont! Maar niet alleen de grote van het ras vraagt om aandacht, veel hondenrassen zoals dalmatiërs, yorkshire terriers en border collies vragen veel beweging en tenzij je ze die ook geeft heb je kans dat ze je huis gaan vernielen.En honden met lang haar vragen ook meer verzorging dan honden met kort haar. Honden met lang haar moeten vrijwel elke dag geborsteld worden met speciale kammetjes en borstels.
Als laatste moet je kijken waar je de pup haalt: het internet is een broedplaats voor malafide hondenhandelaren en broodfokkers die niets om de gezondheid van de pups geven. Veel van de pups die bij deze handelaren worden verkocht dragen erfelijke ziektes met zich mee of zijn te ver doorgefokt met alle gevolgen van dien. Het beste is om via particulieren of via een fokker naar een pup te zoeken dat in huiselijke kring is opgegroeid, op die manier weet je tenminste zeker dat het hondje al gewend is aan de dagelijkse geuren en geluiden.

 De kosten en nadelen

 Een pup vraagt meer aandacht dan een volwassen hond. Een pup moet speciaal voer hebben en meerdere keren per dag te eten krijgen. Dit puppyvoer is meestal duur en aangezien een pup in zijn eerste levensjaar ook een aantal keer naar de dierenarts moet voor een inenting lopen ook hier de kosten hoog op. Een pup krijgt meestal al bij de fokker een aantal inentingen tegen puppyziektes en een wormenkeur. Maar zodra je de pup heb gekocht moet die toch nog twee inentingen krijgen en een aantal wormenkeuren. Dit kan hoog in de kosten lopen.

 De opvoeding

 Al meteen de eerste avond krijg je waarschijnlijk spijt van de aankoop. De pup mist namelijk zijn nestje en zal waarschijnlijk gaan zitten janken. Het beste wat je dan kan doen is een warme kruik met een handdoek in de bench leggen. Ook een luid tikkend klokje in de buurt dat de hartslag van de moeder kan imiteren is een goed idee. Voor de rest is het de kunst om de pup gewoon te negeren anders leert hij/zij dat janken een goede manier is om je te manipuleren.
In de weken daarna zal je jezelf waarschijnlijk afvragen waarom je ooit aan een pup bent begonnen aangezien je dan druk bezig bent met de gehele dag een oogje op de pup te houden. De pup moet nog zindelijk gemaakt worden en plast en poept dus overal in huis, ziet al je meubelen als leuk speelgoed en wil alles (net als een baby of peuter) ontdekken door eerst te kijken of het eetbaar is. Dit kan zeer vermoeiend zijn maar het is de moeite wel waard.

 Een vriend voor het leven

 Hoewel het opvoeden van een pup misschien zwaar is, de kosten hoog liggen en je telkens vroeg op moet omdat de blaas van de pup nog niet zo groot is is het uiteindelijk wel de moeite waard. Na een tijdje zul je het karakter van de pup leren kennen en er verliefd op worden. Bovendien moet je beseffen dat een grote hond wel 12 jaar kan worden terwijl de gemiddelde leeftijd van een klein hondje al tussen de 14 en 16 jaar ligt. Dit betekend wel dat je niet zonder eerst er lang over nagedacht te hebben een pup kan aanschaffen maar het betekend ook dat je er een vriend voor het leven bij hebt.

 Kortom: bedenk eerst maar eens goed of een pup wel bij je past maar indien dit antwoord ‘ja’ is dan heb je er een leuke aanwinst bij!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie dieren

Nederlandse konijnen

Er bestaan vele konijnenrassen, hier de bekendste Nederlandse rassen.

Stafford een knuffelbeer in een stoer jasje

Een hond die vanwege zijn uiterlijk volledig verkeerd word ingeschat.

De Poedel

De poedel- de familiehond bij uitstek

Hamster werkstuk

Alles over de oorsprong en de ontwikkeling van de Hamster

Een pup in huis

De begin dagen van een pup bij jou in huis