De aanschaf van een pup


Publicatie datum:

de aanschaf van een pup

Gesponsorde koppelingen

Altijd al wat willen weten over de aanschaf van een pup en de verzorging ervan? Lees dan dit leuke verhaal en kom erachter!

Een nieuwe hond

Wie wil er nou geen schattige pup als huisdier? Puppies zijn meestal kleine bolletjes wol die je vertederd aankijken en je hart doen smelten. Maar pas op! Hoewel een pup er wel heel lief uit kan zien kunnen ze je leven tot een puinhoop maken!

 De aanschaf

 Ten eerste moet je bij de aanschaf van een pup goed kijken naar het ras. Er bestaan honderden verschillende soorten hondenrassen en niet ieder ras past zo goed bij jou en je thuissituatie. Zo zou het natuurlijk belachelijk zijn om een Deense dog te nemen terwijl je in een klein flatje op de zevende verdieping woont! Maar niet alleen de grote van het ras vraagt om aandacht, veel hondenrassen zoals dalmatiërs, yorkshire terriers en border collies vragen veel beweging en tenzij je ze die ook geeft heb je kans dat ze je huis gaan vernielen.En honden met lang haar vragen ook meer verzorging dan honden met kort haar. Honden met lang haar moeten vrijwel elke dag geborsteld worden met speciale kammetjes en borstels.
Als laatste moet je kijken waar je de pup haalt: het internet is een broedplaats voor malafide hondenhandelaren en broodfokkers die niets om de gezondheid van de pups geven. Veel van de pups die bij deze handelaren worden verkocht dragen erfelijke ziektes met zich mee of zijn te ver doorgefokt met alle gevolgen van dien. Het beste is om via particulieren of via een fokker naar een pup te zoeken dat in huiselijke kring is opgegroeid, op die manier weet je tenminste zeker dat het hondje al gewend is aan de dagelijkse geuren en geluiden.

 De kosten en nadelen

 Een pup vraagt meer aandacht dan een volwassen hond. Een pup moet speciaal voer hebben en meerdere keren per dag te eten krijgen. Dit puppyvoer is meestal duur en aangezien een pup in zijn eerste levensjaar ook een aantal keer naar de dierenarts moet voor een inenting lopen ook hier de kosten hoog op. Een pup krijgt meestal al bij de fokker een aantal inentingen tegen puppyziektes en een wormenkeur. Maar zodra je de pup heb gekocht moet die toch nog twee inentingen krijgen en een aantal wormenkeuren. Dit kan hoog in de kosten lopen.

 De opvoeding

 Al meteen de eerste avond krijg je waarschijnlijk spijt van de aankoop. De pup mist namelijk zijn nestje en zal waarschijnlijk gaan zitten janken. Het beste wat je dan kan doen is een warme kruik met een handdoek in de bench leggen. Ook een luid tikkend klokje in de buurt dat de hartslag van de moeder kan imiteren is een goed idee. Voor de rest is het de kunst om de pup gewoon te negeren anders leert hij/zij dat janken een goede manier is om je te manipuleren.
In de weken daarna zal je jezelf waarschijnlijk afvragen waarom je ooit aan een pup bent begonnen aangezien je dan druk bezig bent met de gehele dag een oogje op de pup te houden. De pup moet nog zindelijk gemaakt worden en plast en poept dus overal in huis, ziet al je meubelen als leuk speelgoed en wil alles (net als een baby of peuter) ontdekken door eerst te kijken of het eetbaar is. Dit kan zeer vermoeiend zijn maar het is de moeite wel waard.

 Een vriend voor het leven

 Hoewel het opvoeden van een pup misschien zwaar is, de kosten hoog liggen en je telkens vroeg op moet omdat de blaas van de pup nog niet zo groot is is het uiteindelijk wel de moeite waard. Na een tijdje zul je het karakter van de pup leren kennen en er verliefd op worden. Bovendien moet je beseffen dat een grote hond wel 12 jaar kan worden terwijl de gemiddelde leeftijd van een klein hondje al tussen de 14 en 16 jaar ligt. Dit betekend wel dat je niet zonder eerst er lang over nagedacht te hebben een pup kan aanschaffen maar het betekend ook dat je er een vriend voor het leven bij hebt.

 Kortom: bedenk eerst maar eens goed of een pup wel bij je past maar indien dit antwoord ‘ja’ is dan heb je er een leuke aanwinst bij!

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie dieren

Bijen sterven uit, bijensterfte nader bekeken, insectensterfte

De belangrijkste redenen voor de massale bijensterfte nader bekekenen, de afnemende biodiversiteit, de varroamijt, Neonicotinoïden.

Asinotherapie

Ezeltherapie kan probleemkinderen helpen om te ontspannen

IJsbeer spreekbeurt, IJsbeer werkstuk

In dit artikel lees je alles over de oorsprong de ontwikkeling van de IJsbeer.

De hond alleen thuis

Hoe je een hond leert alleen thuis te zijn

Xiphophorus helleri - Zwaarddrager

De Zwaarddrager is net als de Guppy en de Platy een populaire aquariumvis. Wat je móet weten over zwaarddragers en hoe je ze moet onderhouden? Je leest het hier!

Dieren

Het aanschaffen van een huisdier.

Opvoeden van de hond

Inleiding honden trainen met behulp van een clicker

Het Friese Paard

Het Friese paard is een Nederlands ras dat voor de dressuursport en de aangespannen sport dienst doet.

Uw (buiten)konijn op warme zomerdagen

Tips om konijnen te beschermen tegen zon en hitte

Zindelijkheidstraining bij katten

tips en problemen bij zindelijkheidstraining bij katten

pancreas insufficientie bij de hond

Exocriene pancreas insufficient bij duitse herders komt regelmatig voor. Hoe is dit te diagnostiseren en wat is de behandeling?

Verzorging van ratten

Hoe verzorg je een tamme rat het beste? Hierover krijg je meer informatie.

Join-up – Natuurlijke werkwijze met een paard

Join-up voor vertrouwen tussen u en uw paard

Het langste dier ter wereld is een... worm!

Een worm? Is het dan niet de blauwe vinvis (tot 33 meter lang)?

De Labrador Retriever

Ook op zoek naar een vriendelijke actieve hond?

Dieren in het tropische regenwoud.

In dit artikel lees je welke boeiende diersoorten er zich in het tropische regenwoud bevinden.

Gezond vijvervoer

Wat is gezond voer voor je vissen?

Een vreemde krokodillensoort: De gaviaal!

De gangesgaviaal is de enige overgebleven soort van zijn familie. Hij behoort tot de krokodillen en ziet er vreemd en apart uit!

Schildpad spreekbeurt, Schildpad werkstuk.

Alles over de oorsprong en de ontwikkeling van de Schildpad.

Buitenlandse hond of Nederlandse asielhond, rust en stabiliteit

Geef de hond rust en stabiliteit als hij pas bij je woont

Waarom zijn er oranje schapen in Schotland?

Dat in Nederland alles af en toe oranje is is normaal maar waarom lopen er oranje schapen in Schotland.

De Amerikaanse bulldog

Alles over het karakter van de Amerikaanse bulldog

Gifstigste dier ter wereld

De aandacht gevestigt op het giftigste dier op de wereld.

El chupacabra, een mythe of bestaand wezen?

De chupacabra heeft veel mensen angst aangejaagd. Bestaat het dier of eigenlijk wezen nou echt, of hoe zit dat?

Spijsvertering van herkauwers

Spijsvertering van herkauwers