de beagle als huisdier


Publicatie datum:

samenwonen met een beagle

Gesponsorde koppelingen

In dit artikel geef ik weer hoe het is om een beagle als huisdier te hebben en wat hier zo leuk en interessant aan is. En ook de verzorging van deze hond. Ik begin met een stukje geschiedenis.

Beagles zijn geweldig goede speurhonden die vroeger werden ingezet naar de jacht op hazen en ander klein wild. Dit is zeker nog terug te vinden in de manieren waarop ze met hun neus al speurend en toeterend de omgeving afgaan op zoek naar een prooi. De beagle is al een heel oud hondenras en hij stamt uit engeland. Er zijn veel schilderijen terug te vinden waarop wordt weergegeven hoe de beagle leefde destijds.

Als je overweegt een beagle als huisdier te nemen zijn er een aantal belangrijke punten waar je rekening mee moet houden voor je je vriend verwelkomt in huis. Beagles zijn heel ondeugende speelse sportieve honden die van spelletjes houden. Ze vinden het heerlijk overal in te bijten en te graven. Dit is in de puppyfase wel af te leren maar als ze ouder dan 2 jaar zijn bijna niet meer. Zorg voor voldoende bewegingsruimte en aandacht voor de hond. De meeste beagles kunnen prima overweg met andere dieren zoals katten. Zorg dat je beagle een eigen plekje krijgt om op te liggen in de huiskamer waar het knus is. Beagles houden ook van muziek en gezelligheid en houden ervan dingen samen met hun baasje te ondernemen. Ze zijn heel graag buiten en het word dan ook aanbevolen 2 uur per dag te wandelen met je vriend. Ook zijn beagles niet graag alleen en ze zijn heel gevoelig voor verlatingsangst. Dit komt veel voor bij de bejaarde beagle. Het is dus verstandig een beagle te nemen als je graag wandelt en veel tijd voor dit dier hebt en kunt vrijmaken. Dan zal je zien dat hij al gauw je allerbeste vriend is. Zorg er wel voor dat alle koek en snoep goed opgeborgen is want je hoeft je maar even om te draaien en alles is op...  De beagle is ook een hele nieuwschierige hond en zal zich graag bemoeien met jouw bezigheden. Dit kan heel leuk zijn bij het lezen van de krant of stofzuigen bijvoorbeeld. Wil je je beagle trainen en goed africhten dan is het heel goed om op puppycursus te gaan. Maar wacht hier niet te lang mee want hoe ouder ze worden hoe minder ze luisteren.

De beagle heeft zoals alle andere honden een goede verzorging nodig. Hij heeft een kortharige vacht die iedere er glanzend uit hoort te zien met mooie heldere kleuren. Naarmate de beagle ouder wordt kunnen de kleuren wel wat vager en doffer worden en veranderen. Borstel je beagle elke week 1 maal. Over het algemeen houden ze er ook van om in bad te gaan. Zorg voor een speciale hondenshampoo die rekening houd met de vetlaag van de hond onder de vacht. Laat regelmatig zijn nagels knippen en controleer zijn oren en ogen op viezigheid. Voor de verzorging van het gebit mag je dagelijks een kauwkluif of bullepees geven. Zet verder altijd vers drinkwater neer voor je vriend en geef hem droge brokken aangevuld met verschillende groentes zoals boontjes en worteltjes. Niet uit een potje want daar zit suiker in en dat is heeel slecht voor dieren. Laat je beagle regelmatig ontwormen en ontvlooien en inenten.

Het lijkt een hele kluif een beagle als huisdier, maar het is een hele kleurrijke en lieve gezellige hond. Een goede vriend voor eenzame en of sportieve mensen die het beste uit het leven willen halen.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie dieren

De herintroductie van bevers in Nederland

De herintroductie van bevers in Nederland

Vlinder spreekbeurt, Vlinder werkstuk

Alles over de oorsprong en de ontwikkeling van de Vlinder.

Spreekbeurt Gorilla

Zeer uitgebreide informatie over de Oostelijke Gorilla en de Westelijke Gorilla.

Broholmer, de grote reus uit Denemarken

De broholmer,een molosser met een eigen karakter.

Dieren, het oog van een dier

De beschrijving van een oog en hoe een hond of kat ziet

Aanlijnplicht voor honden

Waar geldt er een aanlijnplicht voor honden en waarom?

Diersoorten in stand houden door vlees te eten

Miljoenen dieren in Nederland worden in hun voortbestaan bedreigd door vegetariërs.

Keeshond

Lees meer over dit geweldige ras!

Betta Splendens - Kempvis

De Betta Splendens, die ook wel Kempvis wordt genoemd, is een hele mooie aquarium vis. Door zijn vaak mooie donkere en/of paarse kleuren is het een echte eyecatcher voor je aquarium, dus lees hier snel meer over deze prachtige vis!

Katten en hun speelgoed

Waarom spelen katten,en waar spelen ze het liefst mee?

Hoe zit een vis in elkaar?

Hoe zit een vis in elkaar? Alles over de anatomie van de vis.

Diergeneeskunde studeren in Belgie

Ben je van plan diergeneeskunde te gaan studeren? Ben je uitgeloot in Nederland? Of ben je gewoon benieuwd naar studeren in belgie? Hier worden de voor en nadelen van de studie diergeneeskunde in belgie vergeleken!

IJsbeer spreekbeurt, IJsbeer werkstuk

In dit artikel lees je alles over de oorsprong de ontwikkeling van de IJsbeer.

Buitenlandse of Nederlandse asielhond, de aankomst

Een beschrijving van de eerste dagen van de hond in zijn nieuwe gezin.

Hondentraining: Oogcontact

Hoe krijg je oogcontact met je hond en hoe behoudt je het

De Geit

Informatie over de geit

Verbod nertsenhouderij

In 2024 is het afgelopen met de nertsenhouderij. Terecht?

De Arowana

In dit artikel wordt er wat informatie gegeven over de Arowana.

Poecilia reticulata - Guppy

De guppy is wereldwijd het meest populaire aquariumvisje. Wat een guppy allemaal nodig heeft om zorgeloos in je aquarium rond te kunnen zwemmen? Je leest het hier!

Hoe een kat laten wennen aan een nieuwe kat

Problemen voorkomen is de beste remedie.

De snoek.

Beschrijving van de snoek.

Mama ik wil een paard? Wat nu?

Is een paard voor een kind wel veilig? Welke positie kan de ouder innemen?

Een vogel als huisdier.

Een vogel als huisdier. Wat ben je hiervoor nodig.

De border collie, een gezinshond of toch meer een werkhond?

De border collie is een uitermate gehoorzame en lieve hond. Het is een hond voor jong en oud, maar je moet ermee om kunnen gaan.

Een puppy kopen? Informeer over de voor-en nadelen ervan!

Puppy kopen? Denk er eerst goed over na, voordat je een beslissing maakt.