De bordeaux dog


Publicatie datum:

De beschrijving van de bordeaux dog

Gesponsorde koppelingen

De bordeaux dog staan veelal bekend als vechthonden, terwijl deze reputatie zeker niet bij dit ras past. In dit artikel vertel ik waar ze vandaan komen en waar dit ras voor staat.

Historie

Er zijn een aantal honden die afkomstig zijn van de Romeinse molossers, honden zoals de Mastino napilotano, Rotweiler en ook de Bordeaux dog. Er is niet veel bekend over de molossers en waar ze vandaan komen, wel is bekend dat ze werden gebruikt voor de jacht op groot wild en bewaking van het erf. De molosser werden meegenomen door de romeinen naar Frankrijk. In de middeleeuwen onstond het hondenras Alan, daaruit onstond het ras de Bordeaux dog. De Bordeaux dog werd ook wel gebruikt als legerhond, door zijn moedige karakter en groffe bouw werd dit ras bijvoorbeeld ook gebruikt als legerhond in het leger van Karel de Stoute. De Bordeaux dog werd onder andere gebruikt voor het trekken van een kar met daarop gewonden of overleden soldaten.

Bordeaux dog die een kar met daarop soldaat vervoert.

Toen het ras overbodig werd in het leger vanwege modernere wapens, werden ze gebruikt door adel georganiseerde diergevechten. Ze werden ingezet om te vechten tegen beren en tijgers en later tegen stieren. In 1863 waren er drie typen Boreaux doggen,namelijk;

  • Het Parijs type 
  • Het Toulouse type 
  • Het Bordeaux type.

De Bordeaux dog zoals wij hem vandaag de dag kennen, leid van het Bordeaux type. Door de jaren heen heeft de Bordeaux dog veel te verduren gehad, na de tweede wereld oorlog stond het ras zelfs op punt uit te sterven. Gelukkig in de jaren '60 werd dit ras van bijna uitsterven gered en nieuw leven ingeblazen.

Karakter

De Bordeaux dog is een rustige, aanhankelijke hond die erg aan zijn baas en gezin gehecht is, hij zal letterlijk zijn leven voor zijn gezin geven. Het is een hond dat erg van kinderen houd en helemaal als ze deel van z'n gezin zijn. Bovendien is het een hond met heel veel geduld wat hem gezamelijk met zijn andere karakter trekken tot een hele goede gezinshond maakt. Het is een hond die veel rust uitstraalt, en toch ondanks dat is hij altijd alert en houd hij zelfs vanaf zijn slaapplek alles grondig in de gaten. Dit ras is namelijk van oorsprong ingezet als waak en verdedigings hond en dit is een taak die ze met moed en gemak uitvoeren. En dit allemaal zonder enigszins agressie te vertonen. Ondanks hun groffe bouw hebben ze een goed uithoudingsvermogen en kunnen ze een grote rensnelheid ontwikkelen. Het is een ras die zeker met respect behandeld moet worden en je krijgt er veel liefde voor terug. Wel is het een hond die veel geduld vergt van de eigenaar omdat ze toch best wel koppig en arrogant zijn. Ze hebben een strakke opvoeding nodig. Bij het trainen van een Bordeaux dog houd in je achterhoofd dat deze hond nooit haast heeft en dan ook een trucje of commando niet in 1 keer zal leren, daarom is geduld en doorzettingsvermogen heel belangrijk. Als hij het eenmaal geleerd heeft dan vergeet hij het ook nooit meer. 

De bouw van de Bordeaux dog

De schoft hoogte van een Bordeaux dog is afhankelijk van het geslacht 58-69cm, en heeft een gewicht van 50-80kg. Het is een zeer gespierde hond met een compact lichaam wat voor zijn taak als waker en beschermer een zeer goede combinatie is omdat hij heel imposant op deze manier over komt. Zijn kop is hoekig en breed en oren zijn hangend en hebben een driehoekige vorm. Zijn ogen zijn bij de geboorte blauw en later worden ze licht of donkerbruin. De neus van de Bordeaux dog is stomp en zijn meestal bruin van kleur.

De hals van de Bordeaux dog is nauwelijks te zien door al het losse vel, de borst heeft een brede bouw. De vacht is glad en kortharig en ze zijn abricot of vaal rood van kleur. Het masker op in zijn gezicht draag zwart of rood van kleur.

Al met al zijn het schitterende honden om te zien met een geweldig karakter, en zeker leuke honden om als huisdier te houden als zijn karakter bij je past.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 25
Leden aangebracht: 2

Meer uit de categorie dieren

Papegaaien, een mooie en speciale vogelsoort.

Maak kennis met de papegaaien, door de meest opvallende vogels die er bestaan.

Haaien in de Noordzee

Als we naar het strand gaan in Nederland, zwemmen er dan ook haaien? Zijn deze haaien dan gevaarlijk of niet?

Konijnen spreekbeurt, Konijnen werkstuk

In dit artikel alles over de oorsprong en de leefwijze van Konijnen.

Allergie bij honden

Allergie bij honden.

Mini-varken als huisdier?

Een varken is een grappig, intelligent en leuk dier, maar is het ook geschikt als huisdier?

Hoe verhuis ik mijn kat(ten)?

Verhuizen geeft sowieso stress. Hoe goed je het ook regelt, er kan altijd wel iets anders lopen. Al is het maar omdat het een beetje regent. Zelf kun je al een beetje gespannen zijn maar gelukkig weet je wat er komt. Dit is voor je katten een heel ander verhaal.

dogwhispering of hondenfluisteraar

hoe gaat het hondenfluisteren in zijn werk

Wat er allemaal komt kijken bij de aanschaf van een hond

Aandachtspunten bij aanschaf van een hond

guppy's kleine maar kleurrijke visjes

in dit artikel heb ik het over de voortplanting van de gup.

De Border Collie

De Border Collie is een werklustige hond.

Het verzorgen van Fretten

Wat is een fret en hoe verzorg ik deze?

Vervelende dierenharen gemakkelijk verwijderen!

Tips om vervelende dierenharen te verwijderen en om de ruiperiode te verkorten.

Hoe een kat laten wennen aan een nieuwe kat

Problemen voorkomen is de beste remedie.

Aanlijnplicht voor honden

Waar geldt er een aanlijnplicht voor honden en waarom?

De herkomst van de Bouvier des Flandres

Een vogel als huisdier.

Een vogel als huisdier. Wat ben je hiervoor nodig.

Katten en hun speelgoed

Waarom spelen katten,en waar spelen ze het liefst mee?

Waarom kinderen makkelijker leren paardrijden

Ik stelde me de vraag waarom het voor oudere ruiters moeilijker is om paardrijden aan te leren.

Muggen

Nu is een muggenbeet geen wereldnieuws, maar toch vraag ik me af of 23 oktober nog op de muggenkalender staat.

Olifantje Adopteren

Adopteer een Olifant!

Honden spreekbeurt, Honden werkstuk

Alles over de oorsprong van de Hond en de ontwikkeling tot de huishond.

Help het is weer spinnentijd!

wat houd en spinnenfobie precies in en wat kun je eraan doen?

Poecilia reticulata - Guppy

De guppy is wereldwijd het meest populaire aquariumvisje. Wat een guppy allemaal nodig heeft om zorgeloos in je aquarium rond te kunnen zwemmen? Je leest het hier!

Paracheirodon innesi - Neon Tetra

De Neon Tetra is een zeer populair aquarium visje. Dat is niet voor niks! Een groep van deze visjes vormt voor een prachtig kleurig beeld in je aquarium! Lees snel verder om meer van deze vis te weten te komen!

Honden trucs

Honden trucs