De Duitse herder


Publicatie datum:

alles over de duitse herder

Gesponsorde koppelingen

De duitse herder is een herdershond die zoals de naam al doet vermoeden van oorsprong uit Duitsland komt. Deze hond wordt voor diverse doeleinden gebruikt, maar hij is ook heel geschikt als gezinshond.

De Duitse Herdershond is middelgroot, licht gestrekt, krachtig en heel goed gespierd. De reuen zijn groter of de teven. Een reu is rond de 60 tot 65 cm groot en de teef 55 tot 60 cm. Je hebt ook verschillende kleurenpatronen bij de Duitse Herders, maar de meeste kleuren die voorkomen zijn zwart met beige. Ze hebben een scherpe snoet met een grote neus en grote scherpe tanden. De oren van een Duitse Herder zijn scherp. De Duitse herder heeft ook een lange staart.

De Duitse Herder wordt vaak gebruikt als blindegeleidehond, speurhond, waakhond en politiehond. Omdat Duitse Herders heel goed kunnen leren en gehoorzaam zijn, zijn ze ook voor de trainer een plezier om er mee samen te werken. De Duitse Herder kan prima overweg met andere dieren, kinderen en soortgenoten. De Duitse Herder is een zeer trouwe hond en gaat zeker niet vlug weglopen. De hond heeft maar 1 baas waar hij supper goed naar gaat luisteren, naar de andere familieleden van het gezin zal hij ook luisteren maar het zal wat moeite lonen voor de hond.

De hond moet veel beweging krijgen anders wordt hij/zij te dik. Een Duitse Herder mag niet meer of 35 kg wegen voor een teefje, een reu mag rond de 40 kg wegen. Als je geen tuin hebt is 3 maal per dag genoeg om de hond uit te laten, maar het mag ook meer zijn. Duitse Herders zijn erg sterk en spelen heel graag, daarom tijdens het wandelen een bal mee doen is zeker niet verboden. Omdat deze hond ook sterk is zouden sommige mensen hem ook gebruiken voor werzaamheden, tijdens de groei is dit zeker niet aan te raden.

De Duitse Herder heeft vaak erfelijke ziekten. Het eerste wat Duitse Herders mee te kampen krijgen zijn heup problemen, vooral als ze ouder zijn komt vaak reuma voor, dan heb je ook een probleem om te gaan wandelen. De hond zal nog kunnen wandelen maar zeker geen 30 minuten en spelen zal die ook niet veel meer doen. Teefjes kunnen vaak te kampen hebben met knobbeltjes zeker rond de tepels, vooral als er met de hond gefokt geweest is. Merk je zo een knobbeltje op ga dan onmiddelijk naar de dierenarts, het kan goedaardig zijn maar het kan ook kwaadaardig zijn.

Een Duitse Herder vraagt niet veel verzorging, 2 maal per wassen is voldoende. Je mag de hond niet meer wassen want dit is dan niet goed voor de vacht. Wat het meest aangeraden is, is enkel de hond 1 tot 2 maal per week te kammen en dit is voldoende.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie dieren

De kangeroe

Kleine inleiding over de Kangeroe

Aquarium gevuld met sluierstaartvisjes

Welk soort visjes wil je je aanschaffen, welk aquarium heb je nodig, welke verzorging hebben de visjes nodig... Nuttige informatie voor de beginnelingen onder ons

Hoe verwen ik mijn huisdier op dierendag?

Verantwoorde cadeautjes voor dierendag.

De vogelspin

Hier lees je vanalles over de vogel spin

De border collie, een gezinshond of toch meer een werkhond?

De border collie is een uitermate gehoorzame en lieve hond. Het is een hond voor jong en oud, maar je moet ermee om kunnen gaan.

Een huidier en nu?

Lees over hoe je tot een goede keuze voor een huisdier kan komen.

Dolfijnen spreekbeurt, Dolfijnen werkstuk

Alles over Dolfijnen, de bekende tandwalvissen die iedereen leuk vind.

De Geit

Informatie over de geit

De lepelaar

Het leven van de lepelaar in Nederland.

Parasieten bij de hond

Parasieten bij de hond

Wat zijn de meest voorkomende visziekten?

Welke ziekte heeft uw vis?

Diergeneeskunde studeren in Belgie

Ben je van plan diergeneeskunde te gaan studeren? Ben je uitgeloot in Nederland? Of ben je gewoon benieuwd naar studeren in belgie? Hier worden de voor en nadelen van de studie diergeneeskunde in belgie vergeleken!

De dierenbescherming

Wat is de dierenbescheming

Phelsuma madagascariensis grandis oftewel Reuze Madagascar daggekko.

Hoe het beste Phelsuma madagascariensis grandis te houden in je thuis terraria

Hoera, we krijgen een puppy!

Welk speelgoed is geschikt (of ongeschikt) voor mijn nieuwe pup?

Zindelijkheidstraining bij katten

tips en problemen bij zindelijkheidstraining bij katten

Smachtende ogen en pootjes die veel kilometers willen maken

De Labrador Retriever is een makkelijke hond voor het gezin, maar heeft aandacht en verzorging nodig. In dit artikel vindt u de behoeftes van de Labrador Retriever.

De Golden Retriever

Informatie en opvoeding van de Golden Retriever

De verzorging van het paard

Voordat je gaat rijden, moet je eerst je paard voorbereiden

De scholekster

Informatie over de scholekster in Nederland, waar hij leeft, hoe hij eruit ziet, wat hij eet en meer.

De zwangerschap van een poes

Hoe lang duurt een zwangerschap van een poes en hoe herken je die?

Zeeschildpad spreekbeurt, Zeeschildpad werkstuk

Alles over de oorsprong de ontwikkeling van de Zeeschildpad.

'Dierenzorg moet beter'

Dieren hebben recht op meer bescherming, verzorging en welzijn.

De herintroductie van bevers in Nederland

De herintroductie van bevers in Nederland

Opvoeden van de hond

Inleiding honden trainen met behulp van een clicker