de Labradoodle hype


Publicatie datum:

Labradoodle VS Schnauzer

Gesponsorde koppelingen

Na jarenlang rastrouw te zijn geweest, is er zowaar concurrentie voor de Middeslagschnauzer. We verdiepen ons in de Labradoodlewereld.

Gesponsorde koppelingen

De voorpret kan beginnen; na een rouwperiode van een flinke 8 maanden, na de dood van onze derde middeslagschnauzer (in de loop van 30 jaar) is er de onweerstaanbare drang om weer voor een viervoeter te kiezen. Ditmaal lonkt de labradoodle. Deze beestjes zijn net als schnauzers speels, maar minder dominant. (onze schnauzer was beroemd en berucht in het dorp) Heerlijk lief voor ons, maar vreemden hebben een probleem als ze zich op 'haar' terrein begeven. afijn, de labradoodle schijnt dit probleem niet te hebben.

 

De labradoodle , mix tussen een labrador en de poedel, is in Australie ontstaan.Wally Conron is de pionier die de mix tussen de twee honden had bedacht. Het meest opmerkelijke aan de labradoodle is zijn allergievriendelijke eigenschap. Verder heeft hij de speelsheid en gehoorzaamheid van de labrador, en ook de slimheid van een poedel. En de kleur en type vacht? Eindeloze variatie!

 

Verdere voordelen; ze zijn erg lief voor kinderen, houden enorm van wandelen en spelen (dat valt bij mij onder het kopje voordelen) en ze zijn enorm op de mens gericht. Zorg er dan ook voor dat het dier niet te vaak alleen is, dat vindt dit ras absoluut niet fijn. En zoals elk ras heeft ook dit ras een paar zwakke schakels; De oogjes moeten vaak schoongemaakt worden, die zijn irritatiegevoelig. En ook schijnen velen een voorkeur te hebben voor zwemmen. Niet zo handig als ze dus een sloot spotten.

Het ras is momenteel erg populair, dus ik raad wel aan om snel in te schrijven bij een erkende kennel.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie dieren

Haaien spreekbeurt, Haaien werkstuk

In dit artikel alles over de oorsprong en de ontwikkeling van Haaien.

Adopteer een konijn

Wat zijn de voordelen van het adopteren van een konijn

Gekke Gecko

Gecko's zijn bijzondere dieren met bijzondere eigenschappen. Ze lijken aan de muren te kleven, maar dat is niet zo. Maar hoe doen ze dat dan wel?

Muggen

Nu is een muggenbeet geen wereldnieuws, maar toch vraag ik me af of 23 oktober nog op de muggenkalender staat.

hond in het asiel