De maine coon


Publicatie datum:

een halflangharig kattenras uit noord amerika

Gesponsorde koppelingen

De Maine coon is een kattenras uit Noord-amerika en één van de populairste rassen in Nederland, hier een samenvatting van het uiterlijk, karakter, de verzorging en aanschaf

Gesponsorde koppelingen

Het uiterlijk

Deze katten hebben een mooi uiterlijk, ze hebben een halflangharige vacht. Ook hebben ze een mooie grote staart en kleine pluimpjes op hun oren. De maine coon gebruikt als hij het koud heeft, zijn staart om op te kunnen liggen. Zo worden zijn oren en poten warmgehouden. Ook is de kat herkenbaar aan de kraag die hij heeft. De maine coon bestaat in allerlei kleur en patroonvarianten, zoals effen, gemarmerd of gestreept in zwart/wit/grijs/rood/bruin en allerlei kleuren ertussen.

 

 

Het karakter

Deze kat wordt omschreven als een dier met een aardig en nieuwsgierig karakter. Het is een soort die houdt van spelen en gekke dingen uithalen, maar ze kunnen zich ook lekker op de bank nestelen en in de meest rare houdingen slapen. Het is niet echt een aanhankelijke kat maar geniet toch van alle aandacht, ze zullen niet gauw bij je komen liggen maar blijven wel dicht in de buurt . Ook staat hij bekend om zijn aanpassingsvermogen qua leefomgeving, hij kan zich evengoed thuis voelen in een kleinere ruimte (appartementje) als in een huis met tuin.

 

 

De verzorging

Alhoewel je bij de meeste maine coons niet heel vaak hoeft te kammen, hebben ze toch net wat meer verzorging nodig dan een normale kat. Zo is het goed om (afhankelijk van de vacht) ze toch eens per week te kammen en dat kammen vooral goed bij te houden als ze in de rui zijn. Je hebt maine coons met een stuggere maar ook met een pluizigere vacht dus op de soort van de vacht en de klitten die erin zitten het kammen afstellen. Verder wordt de kat zoals een andere normale kat verzorgt bv snoepjes tegen tandplak, knippen van nagels enz.

 

 

Aanschaf

Bij de aanschaf van deze kat zou u eerst even moeten overdenken wat u nou wilt, een kat met of zonder een stamboom/certificaat etc. Aangezien een maine coon een redelijk dure kat is, de prijzen liggen tussen de 550 en 750 euro. Neem de tijd om na te gaan waar u het beste een kitten kunt vinden en waar u goede informatie meekrijgt. Bij fokkers waar de kittens met stamboom verkocht worden, worden de kittens meestal getest op erfelijke ziektes ( ook hun ouders), krijgen ze inentingen en worden ze een aantal keren ontwormd. Er zijn online talloze advertentie sites van kittens zonder stamboom, de prijs is dan waarschijnlijk wel minder, maar er zijn geen testen gedaan, misschien is het een inteelt nestje, hebben ze inentingen gehad ja of nee? Al met al dus iets waar u goed over na moet denken en op moet letten voordat u een katje aanschaft.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie dieren

Alles over Lieveheersbeestjes

In dit artikel lees je alle over Lieveheersbeestjes. Lieveheersbeestjes blijken het beste middel tegen zinloos geweld.

De Zieke hond

De zieke hond

Aquarium gevuld met sluierstaartvisjes

Welk soort visjes wil je je aanschaffen, welk aquarium heb je nodig, welke verzorging hebben de visjes nodig... Nuttige informatie voor de beginnelingen onder ons

Zijdehoender

De Zijdehoender is een sierkip die ook eieren legt.

Waarom doet mijn hond zo?

Honden stammen af van de wolven. Lees hier hoe het gedrag dat uw hond vertoont, terug te voeren is op het wolvengedrag.