De Pitbull (verzorging en het ras)


Publicatie datum:

Het gaat namelijk over de verzorging van de pitbull en om het ras zelf.

Gesponsorde koppelingen

Deze informatie is vooral gericht voor mensen die er een willen aanschaffen en het geweldige honden vinden, omdat er niet veel over bekend is. Maar wil vooral de mensen laten inzien ondanks hun reputatie dat het ook gewoon honden zijn net als elk ander. En het ligt helemaal aan jezelf hoe je de hond maakt. En ondanks alles is me geen andere hond die me zo interresseerd als een pitbull,omdat ondanks dat ze mishandeld en gemarteld worden ze toch altijd liefdeenpassiezullen tonen voor de mens zelf.

De Pitbull

 

Ik zal je wat informerenover het ras, maar ook de verzorging van de pitbull tevens is het geen erkend ras. De pitbull is een typisch van mensenafgeleid ras. Ze blinken uit in de hondensport en zijn daarvoor gefokt door verschillende rassen te kruissen. Door hun natuurlijke vriendelijkheid naar mensen, is dit ras een goede candidaat om ter adoptie te stellen.Maar echter het screenen van de nieuwe eigenaren iserg belangrijk om te kijken of de huidige eigenaren het echt wel in zichheeft om de verantwoordelijkheid te dragen, met het houden van een pitbull en wat het allemaal met zich meedraagt. Slechte eigenaren hebben dit ras al tot over de rand geduwt elk incident met een pitbull beschadigt het hele ras, door de vooroordelen ervan en er speelt nuookeen speciale regelgeving voor, zodat de slechte eigenaren niet meer deze lieve honden durven te misbruiken.Onder andere het fokken van pitbulls met een goede aard en zorgen dat ze een Europees paspoort hebben. Verder ook door de pitbull een goede opvoedingte geven en niet aggressiefte maken, want het is maar net hoe je de pitbull zelf maakt. Kan uit ervaring spreken, want heb zelf ook een pitbull thuis en die leren we gewoon de standaard honden opleiding zal ik zo maar even noemen. Zoals Zit, lig en rol, om zo het beestje toch dingen te leren. Verder als de pitbull agressief of in de handen gaat bijten gewoon een zacht tikje op de neus geven en foei zeggen, zodat ie weet wat ie verkeerd heeft gedaan. Je kan het beste een pitbull vanaf pups af aan hebben, omdat je zo zeker weet dat je het zelf in de hand hebt, want als je een oudere pitbull neemt weet je niet hoe en wat ze het hem hebben aangeleerd. Verder wil ik met dit jullie meer informatie geven over de pitbull, omdat ik vaak op tvhondengevechten zie met pitbulls en dat verschrikkelijk vind om aan te zien. En wil jullie ervan overtuigen dat pitbulls ook goede kanten hebben en verder ook informatie te geven. Zodat jullie meer weten over de pitbull aangezien er weinig informatie overal op internet staat.

 

Verzorging Pitbull

Een pitbull heeft qua zijn vacht niet veel aandacht nodig, af en toe een keer borstelen is al goed genoeg. Maar als ie het fijn vind kun je het vaker doen. Verder kun je een pitbull het beste gewoon hondenbrokken laten eten en niet vlees, omdat je zo zijn instinct nabootst. Verder krijgt een pup maar liefst 2x op een dag etens'morgens en sávonds. Verder kun je hem ook een kauwstaafje geven om zo te leren dat ie niet overal in moet bijten maar beter op het staafje kan kauwen. Een pitbull moet net zo vaak als een andere hond ontwormdt worden. Bij pups af aan is het belangrijk dat je goed aangeeft wat wel en wat niet mag, omdat ze best wel is ondeugend kunnen zijn en je het daarom later ook moeilijk af kan leren. Laat de pup ook vaak buiten, zodat ie met andere honden in contact kan komen en met mensen, zodat ie niet aggresisief word tegen andere honden qua zijn territorium. Je hebt het ten alle tijden nog zelf in de hand hoe je pitbull wordt. Zorg dat een pup niet van te hoge dingen kan springen, omdat zich het geval wel is voordat dat ie zijn poot kan breken.

 

De postieve en negatieve kanten van de pitbull.

Er zijn vele goede positieven dingen aan een pitbull. Een daarvan is dat ze heel vredelievend zijn voor de mens en ook altijd goed zullen luisteren naar hun baas. Verder spelen ze heel graag met hun speeltjes en zolang je van pups af aan goed aanleerdt wat wel en wat niet mag zijn het hele lieve en speelse honden. De negatieve kant is dat ze doorkunnen bijten, maar een pitbull zal dat niet vaak doen alleen als ie zich bedreigt voelt of iemand zijn territorium betreed die hij niet mag. Maar dat is ook gewoon hoe je het hem zelf aanleerd dat ie mag bijten in de handen.Wat ik het liefstniet aanraad aangezien dat ie scherpe tanden hebben.

 

 

Deze informatie is vooral gericht voor mensen die er een willen aanschaffen en het geweldige honden vinden, omdat er niet veel over bekend is. Maar wil vooral de mensen laten inzien ondanks hun reputatie dat het ook gewoon honden zijn net als elk ander. En het ligt helemaal aan jezelf hoe je de hond maakt. En ondanks alles is me geen andere hond die me zo interresseerd als een pitbull,omdat ondanks dat ze mishandeld en gemarteld worden ze toch altijd liefdeenpassiezullen tonen voor de mens zelf.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie dieren

Nerodia Rhombifer

Nerodia Rhombifer, een waterslang met de nederlandse naam:Diamantrugwaterslang

Join-up – Natuurlijke werkwijze met een paard

Join-up voor vertrouwen tussen u en uw paard

Beruchte jager uit de diepzee: De addertandvis

Addertandvissen zien er angstaanjagend uit met hun grote ogen en uitrekbare kaak. Lees dit artikel en je komt meer over dit vreemde beest te weten!

Hoefverzorging: balbetrapping

Wat is balbetrapping? Oorzaken? Hoe verzorgen en voorkomen?

Pas op voor vliegen in het konijnenhok!

Dit artikel geeft meer informatie over het gevaar van vliegen in het konijnenhok. Door vliegenmaden kan je konijn een huidmadenziekte (myiasis) krijgen.

Waarom honden vechten

Waarom honden vechten komt door verschillende oorzaken. een korte beschrijving geeft u meer inzicht

Guppies

Wie eet wie bij de geboorte van de gup

Spreekbeurt Gorilla

Zeer uitgebreide informatie over de Oostelijke Gorilla en de Westelijke Gorilla.

Greyhounds in nood

De adoptie van een Greyhound

Haaien spreekbeurt, Haaien werkstuk

In dit artikel alles over de oorsprong en de ontwikkeling van Haaien.

De Golden Retriever

Informatie en opvoeding van de Golden Retriever

Diergeneeskunde studeren in Belgie

Ben je van plan diergeneeskunde te gaan studeren? Ben je uitgeloot in Nederland? Of ben je gewoon benieuwd naar studeren in belgie? Hier worden de voor en nadelen van de studie diergeneeskunde in belgie vergeleken!

Een vogel als huisdier.

Een vogel als huisdier. Wat ben je hiervoor nodig.

Dinosaurus spreekbeurt, Dinosaurus werkstuk

Alles over de oorsprong, de ontwikkeling en het verdwijnen van de Dinosaurus.

De Poedel

De poedel- de familiehond bij uitstek

De Arowana

In dit artikel wordt er wat informatie gegeven over de Arowana.

De zin en onzin van goede diervoeding.

Het nut van goede diervoeding.

Nederlandse konijnen

Er bestaan vele konijnenrassen, hier de bekendste Nederlandse rassen.

Kattengedrag

Uitleg over het gedrag van katten

De opvoeding en verzorging van honden puppies

De opvoeding en verzorging van honden puppies

De Haflinger

De Haflinger is een kleine geharde bergpony. Hij is vernoemd naar het dorp Hafling in Zuid-Tirol.

Een Rottweiler....geen beginnershond

Hoe ga je om met het karakter van een rottweiler?

Bijen sterven uit, bijensterfte nader bekeken, insectensterfte

De belangrijkste redenen voor de massale bijensterfte nader bekekenen, de afnemende biodiversiteit, de varroamijt, Neonicotinoïden.

Mama ik wil een paard? Wat nu?

Is een paard voor een kind wel veilig? Welke positie kan de ouder innemen?

De kangeroe

Kleine inleiding over de Kangeroe