De Pitbull (verzorging en het ras)


Publicatie datum:

Het gaat namelijk over de verzorging van de pitbull en om het ras zelf.

Gesponsorde koppelingen

Deze informatie is vooral gericht voor mensen die er een willen aanschaffen en het geweldige honden vinden, omdat er niet veel over bekend is. Maar wil vooral de mensen laten inzien ondanks hun reputatie dat het ook gewoon honden zijn net als elk ander. En het ligt helemaal aan jezelf hoe je de hond maakt. En ondanks alles is me geen andere hond die me zo interresseerd als een pitbull,omdat ondanks dat ze mishandeld en gemarteld worden ze toch altijd liefdeenpassiezullen tonen voor de mens zelf.

De Pitbull

 

Ik zal je wat informerenover het ras, maar ook de verzorging van de pitbull tevens is het geen erkend ras. De pitbull is een typisch van mensenafgeleid ras. Ze blinken uit in de hondensport en zijn daarvoor gefokt door verschillende rassen te kruissen. Door hun natuurlijke vriendelijkheid naar mensen, is dit ras een goede candidaat om ter adoptie te stellen.Maar echter het screenen van de nieuwe eigenaren iserg belangrijk om te kijken of de huidige eigenaren het echt wel in zichheeft om de verantwoordelijkheid te dragen, met het houden van een pitbull en wat het allemaal met zich meedraagt. Slechte eigenaren hebben dit ras al tot over de rand geduwt elk incident met een pitbull beschadigt het hele ras, door de vooroordelen ervan en er speelt nuookeen speciale regelgeving voor, zodat de slechte eigenaren niet meer deze lieve honden durven te misbruiken.Onder andere het fokken van pitbulls met een goede aard en zorgen dat ze een Europees paspoort hebben. Verder ook door de pitbull een goede opvoedingte geven en niet aggressiefte maken, want het is maar net hoe je de pitbull zelf maakt. Kan uit ervaring spreken, want heb zelf ook een pitbull thuis en die leren we gewoon de standaard honden opleiding zal ik zo maar even noemen. Zoals Zit, lig en rol, om zo het beestje toch dingen te leren. Verder als de pitbull agressief of in de handen gaat bijten gewoon een zacht tikje op de neus geven en foei zeggen, zodat ie weet wat ie verkeerd heeft gedaan. Je kan het beste een pitbull vanaf pups af aan hebben, omdat je zo zeker weet dat je het zelf in de hand hebt, want als je een oudere pitbull neemt weet je niet hoe en wat ze het hem hebben aangeleerd. Verder wil ik met dit jullie meer informatie geven over de pitbull, omdat ik vaak op tvhondengevechten zie met pitbulls en dat verschrikkelijk vind om aan te zien. En wil jullie ervan overtuigen dat pitbulls ook goede kanten hebben en verder ook informatie te geven. Zodat jullie meer weten over de pitbull aangezien er weinig informatie overal op internet staat.

 

Verzorging Pitbull

Een pitbull heeft qua zijn vacht niet veel aandacht nodig, af en toe een keer borstelen is al goed genoeg. Maar als ie het fijn vind kun je het vaker doen. Verder kun je een pitbull het beste gewoon hondenbrokken laten eten en niet vlees, omdat je zo zijn instinct nabootst. Verder krijgt een pup maar liefst 2x op een dag etens'morgens en sávonds. Verder kun je hem ook een kauwstaafje geven om zo te leren dat ie niet overal in moet bijten maar beter op het staafje kan kauwen. Een pitbull moet net zo vaak als een andere hond ontwormdt worden. Bij pups af aan is het belangrijk dat je goed aangeeft wat wel en wat niet mag, omdat ze best wel is ondeugend kunnen zijn en je het daarom later ook moeilijk af kan leren. Laat de pup ook vaak buiten, zodat ie met andere honden in contact kan komen en met mensen, zodat ie niet aggresisief word tegen andere honden qua zijn territorium. Je hebt het ten alle tijden nog zelf in de hand hoe je pitbull wordt. Zorg dat een pup niet van te hoge dingen kan springen, omdat zich het geval wel is voordat dat ie zijn poot kan breken.

 

De postieve en negatieve kanten van de pitbull.

Er zijn vele goede positieven dingen aan een pitbull. Een daarvan is dat ze heel vredelievend zijn voor de mens en ook altijd goed zullen luisteren naar hun baas. Verder spelen ze heel graag met hun speeltjes en zolang je van pups af aan goed aanleerdt wat wel en wat niet mag zijn het hele lieve en speelse honden. De negatieve kant is dat ze doorkunnen bijten, maar een pitbull zal dat niet vaak doen alleen als ie zich bedreigt voelt of iemand zijn territorium betreed die hij niet mag. Maar dat is ook gewoon hoe je het hem zelf aanleerd dat ie mag bijten in de handen.Wat ik het liefstniet aanraad aangezien dat ie scherpe tanden hebben.

 

 

Deze informatie is vooral gericht voor mensen die er een willen aanschaffen en het geweldige honden vinden, omdat er niet veel over bekend is. Maar wil vooral de mensen laten inzien ondanks hun reputatie dat het ook gewoon honden zijn net als elk ander. En het ligt helemaal aan jezelf hoe je de hond maakt. En ondanks alles is me geen andere hond die me zo interresseerd als een pitbull,omdat ondanks dat ze mishandeld en gemarteld worden ze toch altijd liefdeenpassiezullen tonen voor de mens zelf.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie dieren

De hond alleen thuis

Hoe je een hond leert alleen thuis te zijn

De vogelspin

Hier lees je vanalles over de vogel spin

Het levenslange leerproces van een drugshond

Overzicht van het leerproces van een drugshond

Begrijp de taal die de kat spreekt.

In dit artikel leg ik u uit hoe u met oogcontact en non-verbale communicatie met uw kat of poes kan communiceren.

Waarom honden vechten

Waarom honden vechten komt door verschillende oorzaken. een korte beschrijving geeft u meer inzicht

Dierenverzorging deel 1

de geschiedenis van het dierenrijk,de relatie tussen mens en dier

Dierenweetjes: deel 2

Waar dienen de oren van olifant voor? Waarom geven sommige dieren licht?

Katten door kattenluikje: hoe?

Lees hier hoe je je kat door een kattenluikje leert gaan.

Baby in huis, hond eruit

Invloed van gezinsuitbreiding op de hond, hoe je problemen kunt voorkomen.

Baardagame als huisdier

Wanneer is een baardagame een geschikt huisdier?

hond in het asiel

De Duitse Herdershond

De Duitse Herdershond is van alle markten thuis

Werkstuk over paarden

Alles over het ontstaan en de ontwikkeling van het hedendaagse paard.

De herkomst van de Bouvier des Flandres

Adopteer een konijn

Wat zijn de voordelen van het adopteren van een konijn

De Mustang

Beschrijving van de Mustang.

Cavia spreekbeurt, Cavia werkstuk

Alles over de oorsprong de ontwikkeling en de verzorging van de Cavia.

Parasieten bij de hond

Parasieten bij de hond

Cavalier King Charles Spaniel

Een Cavaliertje in huis nemen? Dit is wat je moet weten

Een Rottweiler....geen beginnershond

Hoe ga je om met het karakter van een rottweiler?

Zwemmen met dolfijnen, dolfijn therapie.

Onze dochter had een wens, zwemmen met dolfijnen. Dus gingen we naar Kas en Turkije.

Begrijp de taal die de kat spreekt, deel 2!

In dit artikel krijgt u nog meer tips en inzichten in het communiceren met de kat. Met name over de vraag: Ik wil een kameraad voor mijn kat, maar hoe kan ik dat het beste doen?

Paarden, een vak apart

Het leren omgaan met paarden. De eerste keer paardrijden

Spreekbeurt Gorilla

Zeer uitgebreide informatie over de Oostelijke Gorilla en de Westelijke Gorilla.

Hoe leven vleermuizen ?

Even een beschrijving van de vleermuis, hoe ze leven en waar je ze kan vinden.