Dieren


Publicatie datum:

Het aanschaffen van een huisdier.

Gesponsorde koppelingen

Voordat u een huisdier gaat aanschaffen, is het van belang om te weten wat de voordelen en nadelen hiervan zijn. Een huisdier kost veel tijd, geld en zorg. Maar wat ook erg belangrijk is waar laat je je huisdier als je met vakantie gaat? het is dus belangrijk om te weten of je een huisdier kunt nemen.

Waar moet je rekening mee houden met het aanschaffen van een huisdier?

Een aantal zaken zijn erg belangrijk:

  • Heb je genoeg geld om een huisdier te kunnen betalen? Niet alleen de voeding en het huisdier zelf kost geld, maar wat dacht je van de dierenarts je bent al behoorlijk veel geld kwijt aan èèn consult, maar dat is nog niet alles. Wat dacht je van operaties en medicijnen? en van de extra spulletjes die erbij komen? (riem,hok,speeltjes,mand,bakjes,borstels ect.) als je op vakantie gaat moet er ook opvang geregeld worden.
  • Heb je tijd voor een huisdier? Als je veel werkt of weinig thuis bent, is het al geen verstandig idee om een huisdier te nemen. Een huisdier kost tijd en brengt veel verantwoordelijkheden met zich mee. Het moet uitgelaten worden en verzorgt, en het vraagt ook veel aandacht.
  • Houd ook rekening met de omgeving, zijn je buren er blij mee? honden blaffen nauw eenmaal de meeste wat minder als de anderen. En katten laten soms ook hun behoefte achter in een andere tuin.
  • Heb je andere huisdieren in huis, hou hier rekening mee. Weet je zeker dat jou hond of kat hiermee overweg kan?
  • Heb je ruimte voor een huisdier, huisdieren hebben veel vrije beweging nodig en willen dan ook graag de ruimte hebben, om te kunnen spelen en stoeien. Een grote tuin kan dan een goede uitkomst bieden. Maar niet alleen buitenshuis is er binnen ook ruimte nodig. Een klein flatje en een grote hond gaat moeilijk samen.

Maar welk huisdier past nou eigenlijk bij je?

Knaagdieren: 
Dit zijn huisdieren die redelijk goedkoop zijn, maar hierbij moet ook rekening gehouden worden met de verzorging van het beestje. Het moet minimaal 1 x in de week verschoont worden. Knaagdieren zijn nachtdieren dus overdag slapen ze meestal. Sommige knaagdieren kun je heel erg tam krijgen en willen veel geknuffeld worden, maar let op! niet alle dieren hebben daar even veel zin in. En zoals een vis kun je natuurlijk niet aaien. Knaagdieren hebben natuurlijk ook eten nodig en voor het hok heb je stro of zaagsel nodig.

Katten:
Katten zijn meer zelfstandiger dan de hond, maar dat wil niet zeggen dat een kat geen verzorging nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan het zindelijk maken van een kat, kittens moeten dat nog leren. En kittens maken ook nog veel dingen stuk ze gaan bijvoorbeeld in je gordijnen hangen, ze hebben dus ook sociale regels nodig.

Honden:
Hier heb je redelijk veel tijd voor nodig. Denk bijvoorbeeld aan het uitlaten, een hond moet minimaal 3 x per dag worden uitgelaten. Het heeft ook veel aandacht nodig en de meeste willen graag spelen en stoeien. Honden zijn sociale dieren en hebben dus ook graag mensen/dieren om hun heen. Als je een puppy aanschaft denk dan ook bijvoorbeeld aan zindelijkheidstraining en puppycurcus hierbij neemt ook veel tijd in beslag.

vogels/Vissen:
Vissen hebben weinig verzorging en aandacht nodig. Maar bedenk wel dat je ze moet schoonmaken en elke dag eten moet geven, hou dan ook een vaste tijd aan per dag wanneer je ze eten geeft. Maar ook het aanschaffen van een vissenkom en extra spulletjes dier erin moeten kost geld, zoals: Plantjes, stenen,huisjes,lamp,waterpomp ect.
Vogels zijn weer hele andere diertjes en de aandacht hiervan is verschillend. Vogels zijn over het algemeen erg sociale dieren maar je hebt hier heel veel geduld voor nodig, je kan een vogel goed tam maken. Maar dat is per soort verschillend. Een vogel maakt ook veel rotzooi, je moet een vogelkooi ook regelmatig schoonmaken.

Waar ga je het kopen?
Denk goed na waar je het dier gaat kopen, je kan bijvoorbeeld bij bekenden een huisdier kopen, maar bedenk wel of het diertje goed gezond is, en of het ingeënt is tegen ziektes. Je kan het ook op marktplaats kopen of bij een dierenwinkel en fokker, je kan ook een huisdier halen bij een asiel. Denk na of je een jong huisdier wilt of al een ouder huisdier, een ouder huisdier heeft weer meer kans op ziektes. En een jong huisdier heeft veel aandacht nodig en moet ook nog veel leren.

Spullen in huis
Zorg ervoor als je een dier aanschaft dat je de spullen al in huis hebt. Haal eerst alle benodigdheden zoals een hok,mand,riem,eten,bench. Als het diertje dan thuis komt heeft het gelijk een warm welkom.

Naam:
Ook belangrijk is de naam van het huisdier, elk huisdier dat je aanschaft heeft een naam nodig. Zoals een hond en kat moet vaak geroepen worden, de kleinere huisdieren krijgen ook meestal een naam. Denk goed na wat voor naam je je huisdier geeft, past het bij je? en wat vind de omgeving van de naam?

Je huisdier verzekeren
Je kunt je huisdier ook verzekeren net zoals bij mensen. Je betaald dan per maand een bedrag, bij dieren word een gedeelte vergoed. Als je een hond neemt is het dan ook verstandig om dat te doen, dit is ter voorkoming dat als je huisdier naar de dierenarts moet je onverwacht voor een hoge rekening staat.

Als je op vakantie bent
Als je op vakantie gaat, en je wilt je huisdier niet meenemen. Kun je hem naar het dierenpension brengen, hier kun je je huisdieren dat tegen betaling een goed onderkomen bieden hier worden ze verzorgt en krijgen ze de aandacht en voeding die ze nodig hebben. Je kunt je huisdier ook bij bekenden achter laten, hierbij moet je wel rekening houden met goede afspraken maken. En misschien ook een vergoeding voor degene die het dier verzorgt.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie dieren

Een puppy kopen? Informeer over de voor-en nadelen ervan!

Puppy kopen? Denk er eerst goed over na, voordat je een beslissing maakt.

Leeuwen spreekbeurt, Leeuwen werkstuk

Alles over Leeuwen, Leeuwinnen en welpen. De leeuw, de koning der dieren.

Buitenlandse hond of Nederlandse asielhond, rust en stabiliteit

Geef de hond rust en stabiliteit als hij pas bij je woont

Een vogel als huisdier.

Een vogel als huisdier. Wat ben je hiervoor nodig.

Last van vlooien?

Hoe vlooien te bestrijden bij huisdieren en in de woning.

Zijdehoender

De Zijdehoender is een sierkip die ook eieren legt.

mok bij een fries paard

Hoe behandel je mok bij een fries paard

Diergeneeskunde studeren in Belgie

Ben je van plan diergeneeskunde te gaan studeren? Ben je uitgeloot in Nederland? Of ben je gewoon benieuwd naar studeren in belgie? Hier worden de voor en nadelen van de studie diergeneeskunde in belgie vergeleken!

hondentraining: controle over de beloning of zelfbeheersing

Leer uw hond uw fatsoensregels.

Bang van de wolf

Waar komt onze onterechte angst en haat voor wolven vandaan?

De 5 giftigste dieren ter wereld

Je hebt veel giftige dieren maar wat zijn nou de giftigste ter wereld.

Otter Spreekbeurt, otter werkstuk

Alles over de oorsprong, de verspreiding en de leefgewoontes van de otter.

Dwergpapegaai

Een dwergpapegaai en al zijn merkwaardige eigenheden.

Resource guarding of het bewaken van de middelen

Een bekend voorbeeld van resource guarding is baknijd.

De border collie

hoe ziet de border collie er uit en welke kleuren hebben ze?

Kangal(herdershond)

Algemen informatie over de Kangal

Tijger spreekbeurt, Tijger werkstuk

Alles over de oorsprong en de leefwijze van de Tijger.

Dierenweetjes: deel 3

Interessante weetjes over dieren zoals bv. de vleermuis, de vliegende vis, enz...

Paarden, een vak apart

Het leren omgaan met paarden. De eerste keer paardrijden

Hoe leert een hond?

Een hond leert van zijn fouten en successen. Lees hier verder over het leergedrag van de hond.

De jack russell terrier

zijn heel spontane en levendige honden. ze zijn zeer moedig, gehard actief en ondernemend, erg speels en zelfverzekerd.

Het langste dier ter wereld is een... worm!

Een worm? Is het dan niet de blauwe vinvis (tot 33 meter lang)?

Maltezer

De Maltezer is een vrolijke gezelschapshond.

De Russische dwerghamster als huisdier

Dit artikel beschrijft hoe een Russische dwerghamster gehouden kan worden en extra informatie over de leefwijze ervan.

Paracheirodon axelrodi - Kardinaaltetra

De Kardinaaltetra zorgt net als de Neon Tetra voor een geweldig effect in uw aquarium! Ondek hier deze bijzondere vis!