Dieren


Publicatie datum:

Het aanschaffen van een huisdier.

Gesponsorde koppelingen

Voordat u een huisdier gaat aanschaffen, is het van belang om te weten wat de voordelen en nadelen hiervan zijn. Een huisdier kost veel tijd, geld en zorg. Maar wat ook erg belangrijk is waar laat je je huisdier als je met vakantie gaat? het is dus belangrijk om te weten of je een huisdier kunt nemen.

Waar moet je rekening mee houden met het aanschaffen van een huisdier?

Een aantal zaken zijn erg belangrijk:

  • Heb je genoeg geld om een huisdier te kunnen betalen? Niet alleen de voeding en het huisdier zelf kost geld, maar wat dacht je van de dierenarts je bent al behoorlijk veel geld kwijt aan èèn consult, maar dat is nog niet alles. Wat dacht je van operaties en medicijnen? en van de extra spulletjes die erbij komen? (riem,hok,speeltjes,mand,bakjes,borstels ect.) als je op vakantie gaat moet er ook opvang geregeld worden.
  • Heb je tijd voor een huisdier? Als je veel werkt of weinig thuis bent, is het al geen verstandig idee om een huisdier te nemen. Een huisdier kost tijd en brengt veel verantwoordelijkheden met zich mee. Het moet uitgelaten worden en verzorgt, en het vraagt ook veel aandacht.
  • Houd ook rekening met de omgeving, zijn je buren er blij mee? honden blaffen nauw eenmaal de meeste wat minder als de anderen. En katten laten soms ook hun behoefte achter in een andere tuin.
  • Heb je andere huisdieren in huis, hou hier rekening mee. Weet je zeker dat jou hond of kat hiermee overweg kan?
  • Heb je ruimte voor een huisdier, huisdieren hebben veel vrije beweging nodig en willen dan ook graag de ruimte hebben, om te kunnen spelen en stoeien. Een grote tuin kan dan een goede uitkomst bieden. Maar niet alleen buitenshuis is er binnen ook ruimte nodig. Een klein flatje en een grote hond gaat moeilijk samen.

Maar welk huisdier past nou eigenlijk bij je?

Knaagdieren: 
Dit zijn huisdieren die redelijk goedkoop zijn, maar hierbij moet ook rekening gehouden worden met de verzorging van het beestje. Het moet minimaal 1 x in de week verschoont worden. Knaagdieren zijn nachtdieren dus overdag slapen ze meestal. Sommige knaagdieren kun je heel erg tam krijgen en willen veel geknuffeld worden, maar let op! niet alle dieren hebben daar even veel zin in. En zoals een vis kun je natuurlijk niet aaien. Knaagdieren hebben natuurlijk ook eten nodig en voor het hok heb je stro of zaagsel nodig.

Katten:
Katten zijn meer zelfstandiger dan de hond, maar dat wil niet zeggen dat een kat geen verzorging nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan het zindelijk maken van een kat, kittens moeten dat nog leren. En kittens maken ook nog veel dingen stuk ze gaan bijvoorbeeld in je gordijnen hangen, ze hebben dus ook sociale regels nodig.

Honden:
Hier heb je redelijk veel tijd voor nodig. Denk bijvoorbeeld aan het uitlaten, een hond moet minimaal 3 x per dag worden uitgelaten. Het heeft ook veel aandacht nodig en de meeste willen graag spelen en stoeien. Honden zijn sociale dieren en hebben dus ook graag mensen/dieren om hun heen. Als je een puppy aanschaft denk dan ook bijvoorbeeld aan zindelijkheidstraining en puppycurcus hierbij neemt ook veel tijd in beslag.

vogels/Vissen:
Vissen hebben weinig verzorging en aandacht nodig. Maar bedenk wel dat je ze moet schoonmaken en elke dag eten moet geven, hou dan ook een vaste tijd aan per dag wanneer je ze eten geeft. Maar ook het aanschaffen van een vissenkom en extra spulletjes dier erin moeten kost geld, zoals: Plantjes, stenen,huisjes,lamp,waterpomp ect.
Vogels zijn weer hele andere diertjes en de aandacht hiervan is verschillend. Vogels zijn over het algemeen erg sociale dieren maar je hebt hier heel veel geduld voor nodig, je kan een vogel goed tam maken. Maar dat is per soort verschillend. Een vogel maakt ook veel rotzooi, je moet een vogelkooi ook regelmatig schoonmaken.

Waar ga je het kopen?
Denk goed na waar je het dier gaat kopen, je kan bijvoorbeeld bij bekenden een huisdier kopen, maar bedenk wel of het diertje goed gezond is, en of het ingeënt is tegen ziektes. Je kan het ook op marktplaats kopen of bij een dierenwinkel en fokker, je kan ook een huisdier halen bij een asiel. Denk na of je een jong huisdier wilt of al een ouder huisdier, een ouder huisdier heeft weer meer kans op ziektes. En een jong huisdier heeft veel aandacht nodig en moet ook nog veel leren.

Spullen in huis
Zorg ervoor als je een dier aanschaft dat je de spullen al in huis hebt. Haal eerst alle benodigdheden zoals een hok,mand,riem,eten,bench. Als het diertje dan thuis komt heeft het gelijk een warm welkom.

Naam:
Ook belangrijk is de naam van het huisdier, elk huisdier dat je aanschaft heeft een naam nodig. Zoals een hond en kat moet vaak geroepen worden, de kleinere huisdieren krijgen ook meestal een naam. Denk goed na wat voor naam je je huisdier geeft, past het bij je? en wat vind de omgeving van de naam?

Je huisdier verzekeren
Je kunt je huisdier ook verzekeren net zoals bij mensen. Je betaald dan per maand een bedrag, bij dieren word een gedeelte vergoed. Als je een hond neemt is het dan ook verstandig om dat te doen, dit is ter voorkoming dat als je huisdier naar de dierenarts moet je onverwacht voor een hoge rekening staat.

Als je op vakantie bent
Als je op vakantie gaat, en je wilt je huisdier niet meenemen. Kun je hem naar het dierenpension brengen, hier kun je je huisdieren dat tegen betaling een goed onderkomen bieden hier worden ze verzorgt en krijgen ze de aandacht en voeding die ze nodig hebben. Je kunt je huisdier ook bij bekenden achter laten, hierbij moet je wel rekening houden met goede afspraken maken. En misschien ook een vergoeding voor degene die het dier verzorgt.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie dieren

Begrijp de taal die de kat spreekt.

In dit artikel leg ik u uit hoe u met oogcontact en non-verbale communicatie met uw kat of poes kan communiceren.

Aanlijnplicht honden is er niet voor niets

waarom is er een aanlijnplicht voor honden en waarom moet ook jij je daaraan houden.

Verschillende kattenrassen

Wat is belangrijk bij het onderscheid tussen verschillende kattenrassen?

Dierenweetjes: deel 1

Welk is het snelste, grootste, kleinste, enz... dier ter wereld?

Western rijden

Westernrijden wordt steeds populairder in Nederland. De schijnbaar ongedwongen en relaxte stijl spreekt steeds meer ruiters aan.

Hoe een kat laten wennen aan een nieuwe kat

Problemen voorkomen is de beste remedie.

Beruchte jager uit de diepzee: De addertandvis

Addertandvissen zien er angstaanjagend uit met hun grote ogen en uitrekbare kaak. Lees dit artikel en je komt meer over dit vreemde beest te weten!

De Holsteiner.

Beschrijving van het paardenras, de Holsteiner.

Het roodborstje

Het roodborstje nader bekeken

Uw eerste kindje? Tips om uw hond te laten wennen.

Tips om je hond te laten wennen aan een eerste kindje

De gekste dieren op een rijtje

Honden en katten kennen we allemaal wel. Maar heeft u ooit weleens gehoord van een yeti-krab of een quokka?

De Duitse Herdershond

De Duitse Herdershond is van alle markten thuis

Geeft scharrelvlees meer dierengeluk

De discussie over de bio-industrie is momenteel heel actueel maar geeft meer scharrelvlees ook meer dierengeluk?

Puppy's eerste stappen.

Puppy is meer dan een keuze.

Uw Jack Russell Terrier tot in de puntjes verzorgd

Algemene verzorging van de Jack Russell Terrier

Bang van de wolf

Waar komt onze onterechte angst en haat voor wolven vandaan?

Het leven van de slangen

Wat weten we eigenlijk over slangen ? Zijn ze allemaal gevaarlijk ? Je kan er hier over lezen.

Baardagamen

Wat zijn baardagamen

hondengedrag: Uitvallen naar andere honden en soms ook naar mensen

hoe ga je om met een hond die uitvalt.

Otter Spreekbeurt, otter werkstuk

Alles over de oorsprong, de verspreiding en de leefgewoontes van de otter.

De Antwerpse Zoo - Antwerpen - bezienswaardigheden

De Antwerpse Zoo, niet zomaar een dierentuin.

Iets om over na te denken voordat je een hond aanschaft.

Zeker voor het nemen van een hond geldt: bezint eer gij begint.

De samojeed

Alle belangrijke informatie over de samoyed, van geschiedenis tot verenigingen en van karakter tot opvoeding. Neem een kijkje en ontdenk zelf hoe deze hond uw hart kan veroveren

Honinggoeramie (Colisa Chuna)

Informatie over de honinggoeramie ook wel bekend als de Colisa Chuna of Colisa Sota

Nerodia Rhombifer

Nerodia Rhombifer, een waterslang met de nederlandse naam:Diamantrugwaterslang