Gerbils als huisdier


Publicatie datum:

Dit leuke huisdier verlangt er naar om in uw omgeving te verblijven en vertroeteld te worden.

Gesponsorde koppelingen

Dit is het eerste artikel in een drieluik over het houden van gerbils. Aanbod komen aanschaf en huisvesting. Veel plezier met lezen en ik hoop dat u er wat aan hebt!

Gesponsorde koppelingen

Informeren/informatie zoeken

Het houden van een huisdier begint bij heel mensen met de aanschaf van een huisdier. Ik wil hier gelijk bepleiten, alvorens men een huisdier aanschaft, men eerst een poging doet om informatie te verkrijgen omtrent het gekozen huisdier. Op internet bijvoorbeeld is genoeg informatie voorhanden omtrent wat voor huisdier dan ook. Dit scheelt miskopen en zorgt ervoor dat u klaar bent om voor uw aangeschafte huisdier te zorgen.

Aanschaf

De aanschaf van een gerbil kan bij een fokkerij, maar kan ook in de dierenwinkel. Verschillende bronnen welke ik geraadpleegd heb raden het kopen van een gerbil bij een dierenwinkel af. Ik ben het daarmee eens, maar toch heb ik mijn gerbils niet gekocht bij een fokkerij. Ik heb ze gekocht bij Faunaland Leo Wijlens. Dit is een dierenspeciaalzaak en ik ben daar goed geholpen. De gerbils die ze daar beschikbaar hadden, werden goed verzorgd en zagen er gezond en vitaal uit. Kortom, soms kan je wel degelijk een gerbil kopen bij een dierenwinkel. Dit bied alleen geen garantie. Voordat u een gerbil koopt let dan goed op, of de gerbil gezond is. De gerbil kan in zijn eentje niet leven. Ook al zou u hem/haar 24 uur en 7 dagen per week aandacht geven, dan nog verlangt de gerbil naar een levensmaatje om mee te spelen, te slapen, schoon te likken en voor de gezelligheid in de 'saaie' momenten. Al zal dit laatste niet het geval zijn, want het woord 'saai' komt niet voor in een gerbil woordenboek. Schaf ze per twee aan en ze zijn gelukkig. Wanneer u niet op een maandagmorgen tot de verrassing wil komen dat er opeens een aantal gerbils bijgekomen zijn, koop dan twee gerbils van hetzelfde geslacht. Hou het ook bij twee gerbils. Wanneer u meer dan twee gerbils koopt, wordt het risico gelopen dan er vechtpartijen uitbreken met alle gevolgen van dien.

Huisvesting

Over de huisvesting kan ik duidelijk zijn. Koop geen kooi met tralies. Een gerbil knaagt deze kapot, met alle gevolgen van dien. Tevens is plastic en een gerbil geen combinatie. Daar wordt je als baasje niet vrolijk, zou Rob Geus zeggen. Ook de gerbil zal er niet gelukkig van worden! Koop liever een gerbilarium. Dit is een glazen bak/kooi met daarboven op een deksel van gaas of glas, met kleine luchtgaatjes erin. Dit zal de gerbil tevreden stemmen. Zo'n gerbilarium heeft een groot voordeel, namelijk dat je deze kunt vullen met zaagsel. Naast knagers zijn gerbils ook gravers. Ze vinden niets leuker dan het als maar graven en zich verstoppen in hun zelf gegraven holletje.

Wordt vervolgd...


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 12
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie dieren

Pauwooggrondel (Tateurndina ocellicauda)

Informatie over de Pauwooggrondel ook wel bekend als de Tateurndina ocellicauda

Diergeneeskunde studeren in Belgie

Ben je van plan diergeneeskunde te gaan studeren? Ben je uitgeloot in Nederland? Of ben je gewoon benieuwd naar studeren in belgie? Hier worden de voor en nadelen van de studie diergeneeskunde in belgie vergeleken!

Katten door kattenluikje: hoe?

Lees hier hoe je je kat door een kattenluikje leert gaan.

Tip om je baas-zijn te bekrachtigen bij je hond

Negeren is een vorm van opvoeden van een hond die werkt!!

De welsh mountain pony

informatie over de welsh pony