Gezond vijvervoer


Publicatie datum:

Wat is gezond voer voor je vissen?

Gesponsorde koppelingen

Wanneer een tuinvijver voorzien is van een goed beplanting, en de vijver met verschillende niveaus gemaakt is, zal deze de vissen voorzien voor een goed en gevarieerd dieet. Maar in de meeste gevallen is aanvullend voedsel toch aangeraden.

Gesponsorde koppelingen

Vooral goudvissen en koikarpers zijn veelvraten. Vele mensen weten niet dat de goudvis en koikarper bijna alles eten wat ook de mens eet. Sla, kool, erwten, maïs, brood, kaas en zelfs vlees worden door deze vissen graag gegeten. In de winkel zijn vele soorten voedsel te vinden, allen met hun eigen eigenschappen. Het is echter aan te raden zoveel mogelijk natuurlijk voedsel aan je vissen te voederen. Watervlooien, regenwormen, zoetwater garnalen, rode tubifex-wormpjes, meelwormen of maden. Allen worden graag gelust door uw vissen en zijn veel gezonder. Kleine visjes eten het liefst zoöplankton en fytoplankton. Deze kleine organismen kun je makkelijk zelf in een emmer kweken. Leg gewoon enkele bladeren sla of kool in een emmer met water, ook fruitschillen zijn hiervoor geschikt, en binnen een paar dagen zal de emmer krioelen van deze kleine organismen. De kleine visjes zullen zich hiermee graag tegoed doen en zullen zo een goede start krijgen. Voeder de vissen niet teveel. Het overtollige voer blijft liggen en zorgt enkel voor groen water. Zorg dat de vissen het voedsel in 15 minuten opkrijgen. In het voorjaar en tijdens de paaiperiode kun je dit wat opvoeren, omdat de vissen dan het actiefst zijn.

Wanneer het kouder wordt, zullen de vissen minder bewegen. Hierdoor zullen ze ook veel minder gaan eten. Geef de vissen dan licht verteerbaar voedsel. Tijdens de winter zullen de vissen niet eten, ze voeden zich dan enkel op de vetreserves die ze in de zomer opgebouwd hebben. Is het enkele dagen iets warmer, kun je altijd enkele regenwormen aan de vissen geven.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 9
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie dieren

De Russische dwerghamster als huisdier

Dit artikel beschrijft hoe een Russische dwerghamster gehouden kan worden en extra informatie over de leefwijze ervan.

De aanschaf van een pup

de aanschaf van een pup

pancreas insufficientie bij de hond

Exocriene pancreas insufficient bij duitse herders komt regelmatig voor. Hoe is dit te diagnostiseren en wat is de behandeling?

Kittens

De verzorging van een kitten

Neushoorn spreekbeurt, Neushoorn werkstuk

In dit artikel lees je alles over de oorsprong en de ontwikkeling van de Neushoorn.