Guppies


Publicatie datum:

Wie eet wie bij de geboorte van de gup

Gesponsorde koppelingen

Dacht jij ook altijd dat het mannetje de jonge guppies opat?

Gesponsorde koppelingen

Wat iedereen eigenlijk hoort te weten over de moeder gup:

De droom van elk kind! Jonge visjes krijgen en geboren zien worden. Al 2 weken dachten we dat onze vrouwtjes gup binnenkort jonkies zou krijgen. Op advies van vele visliefhebbers en vishouders hebben we het vrouwtje in het kweekbakje (dit is een bakje waarin boven de moeder zwemt en tijdelijk verblijft, onderin zit een soort van opening wat groot genoeg om de piepkleine visjes door te laten) gezet en gewacht op wat ging komen. De reden van het kweekbakje is dus dat er altijd word gezegd dat de vadergup zijn eigen jongen opeet direct na de geboorte. Vadervis zat ook al tot vervelenstoe achter moedergup aan te zwemmen, bij wijze van spreken al met de bek geopend.

Eindelijk was het dan zover, op een gegeven moment zag ik iets op de bodem liggen van het kweekbakje, het eerste guppie was geboren. Ze komen als een opgekruld en opgevouwen gevalletje uit de moeder. Maar wat schets mijn verbazing... Als het baby gupje niet snel genoeg naar beneden zakt in de "kraamkamer" is hij blijkbaar ook niet veilig voor zijn eigen moeder!!!!!!!!!!! Ongeveer elke 50-60 seconden wordt er een visje geboren, visjes die zich direct ontkrullen en naar beneden zakken hebben het eerste stadium in het leven al voltooid. Visjes die langzamer zijn (wet van de natuur; recht van de sterkste) worden zonder pardon door hun moeder opgegeten.

Het doel van dit schrijven is dan ook om een fabel uit de wereld te helpen: niet alleen de vadergupvis eet zijn pasgeboren kinderen op, nee moedervis heeft deze praktijken ook op haar geweten.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie dieren

Een wespenkolonie

Hoe is een wespenkolonie opgebouwd?

Broholmer, de grote reus uit Denemarken

De broholmer,een molosser met een eigen karakter.

De vogelspin

Hier lees je vanalles over de vogel spin

Een Rottweiler....geen beginnershond

Hoe ga je om met het karakter van een rottweiler?

Guppie vissen

Houden en kweken van guppies