hond in het asiel


Publicatie datum:

Na hondenasiel dringend op zoek naar woonruimte met baas.

Gesponsorde koppelingen

In Nederland wonen circa 1,7 miljoen honden. Vorig jaar zijn ongeveer 12.185 honden in een asiel belandt. In het hele land wachten asielhonden op U. De honden zijn dan ook dringend opzoek naar een baasje dat hen een liefdevol thuis kan geven. Voor een hond uit het asiel betaalt u gemiddeld honderd euro. Dat is weinig geld voor een dier dat medisch is onderzocht, ingeënt, gechipt en geregistreerd is.

Soms kan een hond door onvoorziene omstandigheden door ziekte, overlijden of een andere baan niet langer gehouden worden. In andere gevallen is een impulsaankoop de reden van herplaatsing. De haalbaarheid van het hebben van een hond wordt niet altijd even goed overwogen. Helaas, rest er maar een ding in dit geval is dat afstand doen van een hond. De hond komt in een asiel terecht. Altijd beter dan de hond aan en boom vast binden. Door de hond naar het asiel te brengen kan men bemiddelen en helpen bij herplaatsing, dit duurt soms te lang. Laat een hond niet wachten en geef hem die kans die hij verdient. Honden uit een asiel zijn vaak heel trouw en hebben veel liefde nodig. Als ze merken dat ze dat krijgen, zijn het vaak hele brave honden. Ook zijn ze vaak erg makkelijk om af te richten.

Het is een hardnekkig misverstand dat het asiel of een herplaatsingsorganisatie alleen maar probleemhonden herbergt. Niets is minder waar. Vaak zijn het de omstandigheden die er voor zorgen dat een hond herplaatst moet worden. Het ligt meestal niet aan de hond zelf. Met een hond uit een herplaatsingssituatie heb je veel kans op een leuke hond. De meeste honden die herplaatst worden zijn volwassen of jong. Hierdoor kun je een goede indruk krijgen van het gedrag en het karakter van de hond. Je kunt dan beter inschatten of deze hond bij je situatie past. Een herplaatsingshond is een goede overweging als je graag een hond in huis wilt nemen. In de meeste gevallen kan je de hond op proef meenemen. Het is ook aan te raden om dit te doen. Zo kom je niet voor onnodige verrassingen te staan. Geef de hond ook tijd om zichzelf aan te passen. Een nieuw huis en nieuwe baasjes kunnen erg stresserend zijn voor de hond en hij kan zelfs bang zijn voor deze nieuwe situatie. Na een paar weken zou dit opgelost moeten zijn. Routine is hierbij heel belangrijk. Het is een dankbare taak om een hond uit een asiel een nieuwe kans te bieden. Maar hou er rekening mee dat het steeds opnieuw veranderen van omgeving voor een hond niet plezierig is. Heeft u twijfels, begin er dan niet aan!

Heeft u als inwoner van de gemeente een hond? – dan is de kans groot dat u hondenbelasting moet betalen. Dit geldt voornamelijk voor de grote gemeenten. Het bedrag is per gemeente verschillend. De belasting is hoger als u meer honden heeft. Staat uw woonplaats niet in het tabel dan is de kans op hondenbelasting nihil.

Kwijtschelding: Kunt u de hondenbelasting niet betalen? Dan kunt u misschien kwijtschelding krijgen. Let op: u kunt alleen kwijtschelding krijgen voor de eerste hond die u heeft! Voor de belasting over de andere honden is kwijtschelding niet mogelijk. Vraag het aan of kijk wat de mogelijkheden zijn.

Honden in de stad: Op terreinen waar borden staan met Uitlaatplek of Uitrengebied mag u uw hond los laten lopen. Dat geldt ook voor het strand, maar alleen op bepaalde gedeelten en in bepaalde perioden. De uitwerpselen van uw hond moet u altijd en in de meeste gevallen overal in de grote gemeente opruimen. Controleurs houden toezicht op naleving van de regels. Zij kunnen een bekeuring uitschrijven. In dehondenkaart vindt u uitgebreide informatie over deze onderwerpen. De hondenkaart is per gemeente te vinden aan het stadsdeel of op het internet. Ook bij de belastingdienst verkrijgbaar.

Los van allerlei praktische vragen is er ook nog een financieel vraagstuk. Wanneer u uw dier de zorg wilt geven die nodig is is aan te raden uw hond te verzekeren. Dit zorgt ervoor dat u niet voor onnodige verassingen komt te staan en dat u langer kunt genieten van uw hond uit het asiel.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 14
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie dieren

De Syberische husky

Het uiterlijk, karakter en de opvoeding van een Syberische Husky

Een hond voor mijn kind

Welke viervoeter voor uw peuter?

De Duitse Herdershond

De Duitse Herdershond is van alle markten thuis

Krokodil spreekbeurt, Krokodil werkstuk

In dit artikel lees je alles over de oorsprong de ontwikkeling van de Krokodil.

Het roodborstje

Het roodborstje nader bekeken

Nederlandse konijnen

Er bestaan vele konijnenrassen, hier de bekendste Nederlandse rassen.

hondentraining: controle over de beloning of zelfbeheersing

Leer uw hond uw fatsoensregels.

De hamerhaai

hamerhaai

Uw (buiten)konijn op warme zomerdagen

Tips om konijnen te beschermen tegen zon en hitte

Geiten

Het houden van dwerggeiten is leuk, afwisselend en nooit saai

Hollandse hoenderrassen

Er bestaan vele soorten hoenders, hier enkele hollandse exemplaren

Hoefverzorging: balbetrapping

Wat is balbetrapping? Oorzaken? Hoe verzorgen en voorkomen?

Alles over koe knuffelen.

Uit onderzoek blijkt dat koe knuffelen bij de meeste mensen een positief effect heeft.

Zwemmen met dolfijnen, dolfijn therapie.

Onze dochter had een wens, zwemmen met dolfijnen. Dus gingen we naar Kas en Turkije.

De border collie

hoe ziet de border collie er uit en welke kleuren hebben ze?

Vlooien

Vlooien en hoe ze te bestrijden.

de beagle als huisdier

samenwonen met een beagle

Hoe onderhoud ik een rat

Dit artikel gaat over hoe je het beste een rat kan verzorgen.

Broholmer, de grote reus uit Denemarken

De broholmer,een molosser met een eigen karakter.

Een puberende pup

puppy's in de puberteit en hoe hiermee om te gaan

Cavia spreekbeurt, Cavia werkstuk

Alles over de oorsprong de ontwikkeling en de verzorging van de Cavia.

Stafford een knuffelbeer in een stoer jasje

Een hond die vanwege zijn uiterlijk volledig verkeerd word ingeschat.

Verbod nertsenhouderij

In 2024 is het afgelopen met de nertsenhouderij. Terecht?

Aquarium gevuld met sluierstaartvisjes

Welk soort visjes wil je je aanschaffen, welk aquarium heb je nodig, welke verzorging hebben de visjes nodig... Nuttige informatie voor de beginnelingen onder ons

Bijen sterven uit, bijensterfte nader bekeken, insectensterfte

De belangrijkste redenen voor de massale bijensterfte nader bekekenen, de afnemende biodiversiteit, de varroamijt, Neonicotinoïden.