Hondentraining: uw hond mee naar restaurant of terras


Publicatie datum:

training om leuk bezig te zijn met uw hond waar u later ook nog iets aan heeft.

Gesponsorde koppelingen

 Wat is er leuker dan tijdens of na een wandeling nog even lekker ergens een terrasje te pakken of beter nog even lekker ergens te gaan eten? Maar wat met de hond? In de auto laten, voor het restaurant aan een lantaarnpaal binden of eerst de hond naar huis brengen? Het leukst is natuurlijk dat de hond lekker mee kan en ontspannen onder de tafel gaat liggen en u hem de hele verdere tijd niet meer hoort.

 Utopia wordt werkelijkheid

Nu is dat voor veel mensen een utopia, de hond springt op bij het binnenkomen van mensen, de hond wil naar mensen toe, of de hond wordt witheet als een andere hond binnenkomt.Gevolg, een lijn die continu om uw benen gewikkeld zit en in het ergste geval gaat de hond er met de stoel vandoor met u erop als u een beetje sterke hond heeft.

Training:

Stap 1

Om te beginnen is het belangrijk dat de hond zijn naam goed kent, u gaat dus starten om die naam er nog eens extra in te pompen zo lang tot u succes heeft van 100% dat wil zeggen dat als u 10 keer zijn naam roept hij ook 10 keer naar u toe komt of naar u kijkt.

 Start met een hele dag iedere keer als hij naar u kijkt zijn naam te noemen en hem meteen te belonen met iets lekkers, de link moet voor hem worden fikkie=een snoepje

de volgende dag gaat u dat uitbreiden met ook zijn naam te roepen als hij niet naar u kijkt, NOEM MAAR 1 KEER ZIJN NAAM, ALS HIJ NIET REAGEERT BINNEN 7 SECONDEN PECH, BEURT VOORBIJ.

 Als ook dat goed gaat dan gaat u op een kleine afstand staan en noemt zijn naam, u vergroot de afstand steeds zover dat u succes blijft hebben als hij in alle gevallen direct op zijn naam reageert kunt u verder naar stap 2

stap 2

U zet een stoel midden in de kamer, u doet de hond aan de lijn en u gaat op de stoel midden in de kamer zitten. De hond zal u eerst wat bevreemd aankijken, hij zal waarschijnlijk diverse kalmeringssignalen gaan afgeven omdat hij niet weet wat u van hem verwacht.Negeer de hond zo lang hij rond loopt snuffelt etc. Pas als hij gaat liggen EN NAAR U KIJKT mag u de hond belonen TERWIJL HIJ NOG LIGT.

 Vervolgens gooit u een snoepje een eindje verder en zegt zoek. Als hij dat snoepje op heeft gaat u weer afwachten tot hij uit zichzelf gaat liggen en naar u kijkt. U zult zien dat de hond steeds sneller zal gaan liggen omdat dat hem het meeste oplevert.

 Op het moment dat hij steeds direct weer uit zichzelf gaat liggen gaat u de tijd dat hij naar u moet kijken een beetje opvoeren. Eerst kreeg hij direct een beloning als hij ging liggen, nu moet hij 5 seconden wachten, daarna 10 seconden daarna 15 seconden en zo bouwt u het op.

Als de hond begrijpt dat hij onmiddellijk moet gaat liggen is het ook niet meer de bedoeling dat u nog een snoepje weggooit voor hem maar u geeft hem een snoepje als hij ligt en na 1 seconden ALS HIJ BLIJFT LIGGEN direct weer een snoepje, als hij dan nog blijft liggen direct weer een snoepje, pas dan gaat u de tijd tussen de snoepjes uitbouwen. Zo leert u hem dat blijven liggen hem het meeste oplevert.

Na verloop van tijd hoeft de hond natuurlijk als hij naast uw stoel ligt niet steeds naar u te kijken, hij mag best eens even rond kijken zo lang hij maar blijft liggen en zo lang u maar uitsluitend beloont als hij wel naar u kijkt.

stap 3

Gaat dit goed binnen dan verplaatsen we de stoel naar de tuin en gaan we weer helemaal van voren af aan beginnen, dus eerst zorgen dat hij ook in de tuin goed naar zijn naam luistert daar kunt u uiteraard al mee beginnen als u binnen nog aan het trainen bent met de stoel, en daarna komt de stoel naar buiten en gaat het hele ritueel weer van voren af aan beginnen. U zult zien dat hij nu wel sneller door heeft dat gaan liggen en blijven liggen hem het meeste oplevert

 Als het in de achtertuin lukt verplaatst u de stoel naar de voortuin als u deze heeft, als u dezen niet heeft zoek dan een bankje op een rustig plaatsje waar nog niet al te veel mensen langs lopen en u start het hele ritueel weer van voren af aan. Natuurlijk kunt u ook in huis doortrainen, u hoeft daarvoor niet perse een stoel midden in de kamer te zetten maar u kunt ook gewoon op de bank gaan zitten terwijl u tv kijkt of de krant leest, iedere keer als de hond na een bepaalde tijd weer naar u kijkt geeft u hem iets lekkers ten teken dat dit is wat u van hem verwacht, hetzelfde kunt u doortrainen in de tuin, probeer maar eens of de hond een uurtje naast u kan blijven liggen en af en toe naar u kijkt.

Na het rustige bankje zoekt u een plaatsje waar het wat drukker is en u start het hele ritueel weer van voren af aan.

Iedere keer schroeft u de norm qua drukte en afleiding iets op, zoek ook eens een bankje op op een plaats waar veel mensen hun hond uitlaten en volg exact hetzelfde ritueel, u zult nu waarschijnlijk zien dat uw hond alles is vergeten wat hij heeft geleerd, maar heb geduld en oefen het hele ritueel weer van voren af aan. Op het moment dat met zoveel prikkels en afleiding uw hond rustig naast u kan blijven liggen zijn u en uw hond klaar om het eens te gaan proberen op een terras, zoek in de eerste instantie een rustig terras en volg precies dezelfde manier van werken als dat u bijvoorbeeld in de tuin zou doen

Ik denk dat dit een superleuke training is , uw hond wordt er minstens even moe van als van een rondje rennen en voor u is het heerlijk relaxed trainen.

 

Wat is er nu lekkerder dan verplicht met je hond op een terras te moeten gaan zitten om te trainen??

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 31
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie dieren

De border collie, een gezinshond of toch meer een werkhond?

De border collie is een uitermate gehoorzame en lieve hond. Het is een hond voor jong en oud, maar je moet ermee om kunnen gaan.

Western rijden

Westernrijden wordt steeds populairder in Nederland. De schijnbaar ongedwongen en relaxte stijl spreekt steeds meer ruiters aan.

Last van vlooien?

Hoe vlooien te bestrijden bij huisdieren en in de woning.

Axolotl - Algemeen

Dit artikel gaat over de Axolotl. Over de algemene dingen van de Axolotl.

Gerbils als huisdier

Dit leuke huisdier verlangt er naar om in uw omgeving te verblijven en vertroeteld te worden.

Tropisch Aquarium

Hierbij een korte uitleg wat allemaal komt kijken bij een tropisch zoetwater aquarium.

De Russische dwerghamster als huisdier

Dit artikel beschrijft hoe een Russische dwerghamster gehouden kan worden en extra informatie over de leefwijze ervan.

Dierenverzorging deel 1

de geschiedenis van het dierenrijk,de relatie tussen mens en dier

hondentraining: naam aanleren

Hoe leer je een hond snel zijn naam goed aan

Blaasoppie, de opblaaskikker

Dit artikel is gewijd aan één van de apartste kikkers ter wereld; de blaasoppie

Een huidier en nu?

Lees over hoe je tot een goede keuze voor een huisdier kan komen.

Uw Jack Russell Terrier tot in de puntjes verzorgd

Algemene verzorging van de Jack Russell Terrier

Hoera, we krijgen een puppy!

Welk speelgoed is geschikt (of ongeschikt) voor mijn nieuwe pup?

Phelsuma madagascariensis grandis oftewel Reuze Madagascar daggekko.

Hoe het beste Phelsuma madagascariensis grandis te houden in je thuis terraria

Waar koop ik een paard en waar moet ik op letten?

Dit artikel bevat alle informate over het kopen van een paard.

Dierenwelzijn: Wat is het eigenlijk?

Dierenwelzijn is een begrip dat niet in één zin samen te vatten is. Wat is het eigenlijk en waar wordt het door beinvloed?

Katten en hun speelgoed

Waarom spelen katten,en waar spelen ze het liefst mee?

Haaien in de Noordzee

Als we naar het strand gaan in Nederland, zwemmen er dan ook haaien? Zijn deze haaien dan gevaarlijk of niet?

Hamster werkstuk

Alles over de oorsprong en de ontwikkeling van de Hamster

Vogelspin Grammastola Rosea Makkelijker dan u denkt

verzorging van een Grammastola Rosea vogelspin (Tarantula)

IJsbeer spreekbeurt, IJsbeer werkstuk

In dit artikel lees je alles over de oorsprong de ontwikkeling van de IJsbeer.

Libelle weet het, in gesprek met een reuzenlibelle.

In dit artikel lees je waarom het aantal reuzenlibelles de laatste jaren enorm snel toeneemt.

Euthanasie

Algemene beschrijving over euthanasie bij (kleine) huisdieren.

Diersoorten in stand houden door vlees te eten

Miljoenen dieren in Nederland worden in hun voortbestaan bedreigd door vegetariërs.

Het Quarter horse, het westernpaard bij uitstek

Het Quarter Horse is een wendbaar en sterk paard dat graag voor je werkt.