Hondentraining: uw hond mee naar restaurant of terras


Publicatie datum:

training om leuk bezig te zijn met uw hond waar u later ook nog iets aan heeft.

Gesponsorde koppelingen

 Wat is er leuker dan tijdens of na een wandeling nog even lekker ergens een terrasje te pakken of beter nog even lekker ergens te gaan eten? Maar wat met de hond? In de auto laten, voor het restaurant aan een lantaarnpaal binden of eerst de hond naar huis brengen? Het leukst is natuurlijk dat de hond lekker mee kan en ontspannen onder de tafel gaat liggen en u hem de hele verdere tijd niet meer hoort.

 Utopia wordt werkelijkheid

Nu is dat voor veel mensen een utopia, de hond springt op bij het binnenkomen van mensen, de hond wil naar mensen toe, of de hond wordt witheet als een andere hond binnenkomt.Gevolg, een lijn die continu om uw benen gewikkeld zit en in het ergste geval gaat de hond er met de stoel vandoor met u erop als u een beetje sterke hond heeft.

Training:

Stap 1

Om te beginnen is het belangrijk dat de hond zijn naam goed kent, u gaat dus starten om die naam er nog eens extra in te pompen zo lang tot u succes heeft van 100% dat wil zeggen dat als u 10 keer zijn naam roept hij ook 10 keer naar u toe komt of naar u kijkt.

 Start met een hele dag iedere keer als hij naar u kijkt zijn naam te noemen en hem meteen te belonen met iets lekkers, de link moet voor hem worden fikkie=een snoepje

de volgende dag gaat u dat uitbreiden met ook zijn naam te roepen als hij niet naar u kijkt, NOEM MAAR 1 KEER ZIJN NAAM, ALS HIJ NIET REAGEERT BINNEN 7 SECONDEN PECH, BEURT VOORBIJ.

 Als ook dat goed gaat dan gaat u op een kleine afstand staan en noemt zijn naam, u vergroot de afstand steeds zover dat u succes blijft hebben als hij in alle gevallen direct op zijn naam reageert kunt u verder naar stap 2

stap 2

U zet een stoel midden in de kamer, u doet de hond aan de lijn en u gaat op de stoel midden in de kamer zitten. De hond zal u eerst wat bevreemd aankijken, hij zal waarschijnlijk diverse kalmeringssignalen gaan afgeven omdat hij niet weet wat u van hem verwacht.Negeer de hond zo lang hij rond loopt snuffelt etc. Pas als hij gaat liggen EN NAAR U KIJKT mag u de hond belonen TERWIJL HIJ NOG LIGT.

 Vervolgens gooit u een snoepje een eindje verder en zegt zoek. Als hij dat snoepje op heeft gaat u weer afwachten tot hij uit zichzelf gaat liggen en naar u kijkt. U zult zien dat de hond steeds sneller zal gaan liggen omdat dat hem het meeste oplevert.

 Op het moment dat hij steeds direct weer uit zichzelf gaat liggen gaat u de tijd dat hij naar u moet kijken een beetje opvoeren. Eerst kreeg hij direct een beloning als hij ging liggen, nu moet hij 5 seconden wachten, daarna 10 seconden daarna 15 seconden en zo bouwt u het op.

Als de hond begrijpt dat hij onmiddellijk moet gaat liggen is het ook niet meer de bedoeling dat u nog een snoepje weggooit voor hem maar u geeft hem een snoepje als hij ligt en na 1 seconden ALS HIJ BLIJFT LIGGEN direct weer een snoepje, als hij dan nog blijft liggen direct weer een snoepje, pas dan gaat u de tijd tussen de snoepjes uitbouwen. Zo leert u hem dat blijven liggen hem het meeste oplevert.

Na verloop van tijd hoeft de hond natuurlijk als hij naast uw stoel ligt niet steeds naar u te kijken, hij mag best eens even rond kijken zo lang hij maar blijft liggen en zo lang u maar uitsluitend beloont als hij wel naar u kijkt.

stap 3

Gaat dit goed binnen dan verplaatsen we de stoel naar de tuin en gaan we weer helemaal van voren af aan beginnen, dus eerst zorgen dat hij ook in de tuin goed naar zijn naam luistert daar kunt u uiteraard al mee beginnen als u binnen nog aan het trainen bent met de stoel, en daarna komt de stoel naar buiten en gaat het hele ritueel weer van voren af aan beginnen. U zult zien dat hij nu wel sneller door heeft dat gaan liggen en blijven liggen hem het meeste oplevert

 Als het in de achtertuin lukt verplaatst u de stoel naar de voortuin als u deze heeft, als u dezen niet heeft zoek dan een bankje op een rustig plaatsje waar nog niet al te veel mensen langs lopen en u start het hele ritueel weer van voren af aan. Natuurlijk kunt u ook in huis doortrainen, u hoeft daarvoor niet perse een stoel midden in de kamer te zetten maar u kunt ook gewoon op de bank gaan zitten terwijl u tv kijkt of de krant leest, iedere keer als de hond na een bepaalde tijd weer naar u kijkt geeft u hem iets lekkers ten teken dat dit is wat u van hem verwacht, hetzelfde kunt u doortrainen in de tuin, probeer maar eens of de hond een uurtje naast u kan blijven liggen en af en toe naar u kijkt.

Na het rustige bankje zoekt u een plaatsje waar het wat drukker is en u start het hele ritueel weer van voren af aan.

Iedere keer schroeft u de norm qua drukte en afleiding iets op, zoek ook eens een bankje op op een plaats waar veel mensen hun hond uitlaten en volg exact hetzelfde ritueel, u zult nu waarschijnlijk zien dat uw hond alles is vergeten wat hij heeft geleerd, maar heb geduld en oefen het hele ritueel weer van voren af aan. Op het moment dat met zoveel prikkels en afleiding uw hond rustig naast u kan blijven liggen zijn u en uw hond klaar om het eens te gaan proberen op een terras, zoek in de eerste instantie een rustig terras en volg precies dezelfde manier van werken als dat u bijvoorbeeld in de tuin zou doen

Ik denk dat dit een superleuke training is , uw hond wordt er minstens even moe van als van een rondje rennen en voor u is het heerlijk relaxed trainen.

 

Wat is er nu lekkerder dan verplicht met je hond op een terras te moeten gaan zitten om te trainen??

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 31
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie dieren

De herintroductie van bevers in Nederland

De herintroductie van bevers in Nederland

Broholmer, de grote reus uit Denemarken

De broholmer,een molosser met een eigen karakter.

Paarden, een vak apart

Het leren omgaan met paarden. De eerste keer paardrijden

Grasparkiet tam maken

grasparkiet tam maken

Libelle weet het, in gesprek met een reuzenlibelle.

In dit artikel lees je waarom het aantal reuzenlibelles de laatste jaren enorm snel toeneemt.

Iets om over na te denken voordat je een hond aanschaft.

Zeker voor het nemen van een hond geldt: bezint eer gij begint.

Aquarium gevuld met sluierstaartvisjes

Welk soort visjes wil je je aanschaffen, welk aquarium heb je nodig, welke verzorging hebben de visjes nodig... Nuttige informatie voor de beginnelingen onder ons

Kikkers en padden

Welke kikkers en padden bezoeken je vijver?

hond in het asiel

Na hondenasiel dringend op zoek naar woonruimte met baas.

Welke planten zijn veilig voor mijn konijn? Welke zijn giftig?

In dit artikel kan je enkele planten vinden die je konijn mag eten. Het geeft ook enkele planten weer die giftig zijn voor konijnen.

Kattengedrag

Een artikel over de gedrag van de kat waarbij ook gekeken wordt naar de lichaamsbouw.

Waarom zijn er oranje schapen in Schotland?

Dat in Nederland alles af en toe oranje is is normaal maar waarom lopen er oranje schapen in Schotland.

de beagle als huisdier

samenwonen met een beagle

Aanlijnplicht voor honden

Waar geldt er een aanlijnplicht voor honden en waarom?

Honinggoeramie (Colisa Chuna)

Informatie over de honinggoeramie ook wel bekend als de Colisa Chuna of Colisa Sota

Mini-varken als huisdier?

Een varken is een grappig, intelligent en leuk dier, maar is het ook geschikt als huisdier?

Maurits vermist

Zoektips voor vermiste kat, aan de hand van verhaal over vermiste en teruggevonden kat.

Reuzachtige Anaconda in Brazilie

Een duiker riskeert zijn leven in het Mato Grosso gebied in Brazilie

Dierenweetjes: deel 3

Interessante weetjes over dieren zoals bv. de vleermuis, de vliegende vis, enz...

Een asieldier als huisdier

waarom geen dier uit het asiel in huis nemen

Dieren in het tropische regenwoud.

In dit artikel lees je welke boeiende diersoorten er zich in het tropische regenwoud bevinden.

Waar vind je zeldzame mooie reetjes in Nederland?

De mooiste reetjes van Nederland verzameld op één pagina.

Melkklieren en melkproductie

Dit artikel bevat informatie over de melkklieren en melkproductie van verschillende dieren.

De grijpgrage harpij

Het is één van de grootste roofvogels ter wereld. Een arend die is vernoemd naar de net zo gevaarlijke wezens uit de Griekse mythologie.

Hoe verzorg ik een hond of kat met een huidprobleem

hoe om te gaan met een hond of kat met huidproblemen