Je hond laten inslapen, een enorm moeilijke keuze


Publicatie datum:

soms is er maar een oplossing voor een gezondheidsprobleem van je hond en dat is hem/haar laten inslapen.

Gesponsorde koppelingen

Het is iets waar je als trotse hondenbezitter liever niet aan denkt. Maar er kan een moment komen dat je afscheid moet nemen van je trouwe vriend. En dat zal hoogstwaarschijnlijk altijd voor je gevoel veel te snel zijn.

Gesponsorde koppelingen

Gezondheid:

Als je een hond aanschaft, zul je er uiteraard alles voor willen doen om hem gezond en fit te houden. Je zorgt ervoor dat hij al zijn inentingen krijgt en wordt ontwormt. Als je denkt dat er iets is dan ga je naar de dierenarts. Uiteraard zorg je ervoor dat hij genoeg beweging krijgt en voldoende en gevarieerd te eten krijgt. Daarbij nog een hele berg aandacht en liefde. En hij heeft een geweldig leven.

Ziekte:

Helaas kan je hond ook ziek worden. Gelukkig zijn dit vaak maar kleine dingetjes zoals een ontsteking, of een afgebroken nagel. En dit is prima te verhelpen door de dierenarts. Maar ook voor serieuze problemen is er tegenwoordig al veel te doen. Zo kan een tumor prima weggesneden worden, of kan zijn groei tegengegaan worden.

afscheid:

Uiteraard hoop je dat je nooit de beslissing hoeft te nemen om je maatje te laten inslapen en dat hij uiteindelijk van ouderdom in zijn slaap overlijdt. Helaas zal de werkelijkheid soms anders zijn. En dan is de moeilijke vraag: "wat is het juiste moment". Je wil niet dat je hond onnodig pijn lijdt, maar afscheid nemen als het niet hoeft. Dat wil je zeker niet.

Aangezien je zelf heel subjectief zult zijn is mijn advies vraag advies bij iemand die er verder vanaf staat. Maar uiteraard kijk goed naar je hond, je ziet vanzelf wanneer het niet meer gaat.

Mocht dat zo zijn dan zul je een heel moeilijke beslissing moeten nemen. Maar onthoudt dan altijd, dat je maatje er altijd voor je was en dat je hem nooit langer wil laten lijden dan nodig is. Ondanks dat het enorm zwaar zal zijn, zorg er dan wel voor dat je er tot het einde voor hem bent. Dus geef hem niet af bij de dierenarts maar blijf bij hem totdat hij overleden is..


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 108
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie dieren

Nederlandse konijnen

Er bestaan vele konijnenrassen, hier de bekendste Nederlandse rassen.

guppy's kleine maar kleurrijke visjes

in dit artikel heb ik het over de voortplanting van de gup.

Verbod nertsenhouderij

In 2024 is het afgelopen met de nertsenhouderij. Terecht?

Honden en hun instinct

Ze zijn zo anders dan iedereen denkt

infectie ziekten bij paarden

dit artikel is bedoeld voor mensen die graag iets willen weten over infectie ziekten bij paarden.