Vervelende dierenharen gemakkelijk verwijderen!


Publicatie datum:

Tips om vervelende dierenharen te verwijderen en om de ruiperiode te verkorten.

Gesponsorde koppelingen

Iedereen kent het wel, die vervelende haren die je niet kan verwijderen zonder bloed, zweet en tranen! Hier wat uitleg over de ruiperiode, tips om ze te verkorten en tips om dierenharen gemakkelijker te verwijderen in je huishouden!

Gesponsorde koppelingen

Dierenhaar verwijderen

Ruiperiode

Elk huisdier heeft 2 maal per jaar een ruiperiode. Dit is iets waar je niet onderuit kan als je huisdieren in huis haalt, hou daar rekening mee voor je een dier koopt!

De ruiperiode verschilt zowiezo tussen elk dier. Vb. Een hond die vooral buiten zit begint later aan zijn rui dan een hond die altijd binnenzit. Er is ook een groot verschil tussen verschillende rassen en de lengte van de vacht. Ikzelf heb een langharige siberische husky en dat ras verliest enorm veel vacht tijdens de rui.

De ruiperiodes zijn in december, januari en februari voor de winter. In de zomer is dat mei, juni en juli. De rui duurt gemiddeld 3 tot 4 weken.

Tips om de ruiperiode in te korten

_ Borstel uw huisdier meer, overdrijf hier niet in want dan krijg je het tegenovergestelde effect!

_ Geef uw huisdier (vooral voor honden) een bad, dan komen de dode haren los en dan kan je al een groot deel van de haren verwijderen. Droog de haren met een föhn.

_ Breng eens een bezoek aan een trimsalon. Hier kunnen ze een heel groot deel van de haren op enkele uren verwijderen met professionele producten en materialen. Ikzelf ben met mijn hond ook gegaan en het is echt een aanrader!

_Gebruik een geschikte borstel. De ferminator is hiervoor heel goed, het verwijdert heel veel dode haren in één kambeurt. Dit mag je niet wekelijks gebruiken, enkel in de ruiperiode of enkele keren per jaar!

Tips om haren te verwijderen in je huis

_ Als je de zetel hebt gestofzuigd kan je nagaan met een zeemvel. Je zal zien dat de overgebleven haren er gemakkelijk vanaf komen!

_ Een mat met haar op is zeer vervelend en dit krijg je niet goed zuiver met een stofzuiger. Ga er gewoon over met een aftrekker, de haren komen er zo af! Als de aftrekker een beetje vochtig is gaat het nog beter en je mat zal een frissere kleur krijgen.

_ Voor textiel met haren op is een droogkast echt een droom! Zo goed als alle haren worden verwijderd van kleren, dekentjes, ... Je kan ook een tennisbal bij je was steken, zo komen er nog meer haren los.

_ Als je aan het poetsen bent, gebruik dan geen stofdoek voor kasten, salontafels, ... Haren die daarop liggen gaan gewoon terug rondzweven en komen terug neer wanneer jij gedaan hebt met poetsen, heel vervelend! Gebruik een goede kruimeldief die geschikt is voor haren, zo kan je de haren écht verwijderen.

_ Keer je huis niet uit met een borstel, zo krijg je hetzelfde effect als met een stofdoek. Gebruik de stofzuiger, zorg dat je er een hebt die ook geschikt is voor hondenharen. Je kan wel eerst keren zodat het grootste deel weg is maar ga dan wel na met de stofzuiger.

Ik hoop dat je iets bijgeleerd hebt met het lezen van dit artikel en als je het toepast zal je zien dat het echt helpt!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 41
Leden aangebracht: 6

Meer uit de categorie dieren

Hoe zit een vis in elkaar?

Hoe zit een vis in elkaar? Alles over de anatomie van de vis.

Diergeneeskunde studeren in Belgie

Ben je van plan diergeneeskunde te gaan studeren? Ben je uitgeloot in Nederland? Of ben je gewoon benieuwd naar studeren in belgie? Hier worden de voor en nadelen van de studie diergeneeskunde in belgie vergeleken!

guppy's kleine maar kleurrijke visjes

in dit artikel heb ik het over de voortplanting van de gup.

Iets om over na te denken voordat je een hond aanschaft.

Zeker voor het nemen van een hond geldt: bezint eer gij begint.

hond in het asiel