Zindelijkheidstraining voor de hond (pup)


Publicatie datum:

zindelijkheidstraining

Gesponsorde koppelingen

Zindelijkheidstraining is de meest saaie training die er bestaat maar als de hond het beheerst in huis wel de meest prettige zoals waarschijnlijk iedereen zal kunnen beamen.

Belangrijk

Belangrijk bij de zindelijkheidstraining is dat je heel goed op je hond let, en op het moment dat je niet op hem kunt letten moet je hem even vast zetten in de bench.

Het is echt van essentieel belang dat de hond geen "succes" meer heeft met binnen plassen of poepen en dat je dus heel vaak naar buiten gaat volgens onderstaande methode en ook dat je hem binnenshuis heel goed in de gaten houdt en als je de voortekenen ziet van dat hij wil gaan plassen of poepen dat je dan ook meteen met hem naar buiten gaat.

De training

Zorg voor lekkers en een hoop tijd in het begin. Omdat de hond nieuw is op de plaats waar hij nu is zijn er uiteraard allemaal nieuwe dingen te ontdekken en allemaal nieuwe geurtjes te ruiken. Dit maakt dat de hond niet ontspannen is om zich te kunnen ontlasten. Dat is dus een vereiste voor een hond dat hij even in alle rust kan ontlasten.

Zoek dus een plaats dichtbij huis waar je wilt dat de hond poept en plast en ga daar met je hond naar toe. Ga niet wandelen, ga niet lopen, je loopt naar die plaats toe en je blijft daar staan tot de hond geplast en/of gepoept heeft. In het begin duurt dit ontzettend lang, ten eerste snapt hij niet dat jij wil dat hij daar poept en/of plast maar daarnaast zijn er zoveel geurtjes en dingen te bekijken dat de hond het in de eerste instantie te druk heeft om te poepen en/of te plassen.

Blijf echter staan op de plaats waar je staat, en hou je hond zijdelings in de gaten, niet al te veel aandacht aan hem schenken maar let wel op of hij niet poept of plast. Laat hem in de eerste instantie maar snuffelen, ruiken, alles bekijken zo verkend hij zijn terrein. Op den duur zal hij uitgesnuffeld zijn, en zal hij alles bekeken hebben. De kans is groot dat hij dan gaat zitten in afwachting van wat er nu gaat gebeuren, geen aandacht aan schenken en gewoon blijven staan. Het kan de eerste keer dat je dit doet wel tot een uur duren voordat hij eindelijk zijn behoefte doet, maar als hij het dan doet maak er dan ook een klein groot feestje van met lekkers en heel veel knuffels.

Wandelen

Ga pas wandelen als de hond gepoept en/of geplast heeft, zo beloon je zijn gedrag nog eens een keertje extra. Een hond die nog niet zindelijk is en niet begrijpt dat hij buiten moet poepen en plassen zal waarschijnlijk tijdens een wandeling niet poepen of plassen omdat hij het veel te druk heeft met zijn omgeving.

Probeer ook te vermijden dat je direct nadat de hond geplast of gepoept heeft weer terug naar huis gaat, de hond zal dan het plassen en poepen gaan associeren met einde wandeling en zal het dus tot thuis ophouden in de hoop zo lang mogelijk te wandelen.

plasrem

Pups zijn in het bezit van een zogenaamde plasrem, dit zit er van nature in en dient in de natuur ter voorkoming van het verspreiden van geur, als ze ergens plassen en de moeder pakt ze op omdat er gevaar dreigt zouden ze gevonden kunnen worden aan de hand van de geur van het plassen dus op het moment dat je een pup oppakt treedt de plasrem in werking. Maak daar gebruik van door de pup meteen op te pakken als je ziet dat deze gaat plassen en mee te nemen naar de plaats waar hij wel mag plassen, volg daarna dezelfde procedure als bij de training.

Boos worden

Veel mensen halen nog steeds honden er met hun neus doorheen als ze in huis plassen en beweren dan ook dat ze het daarna nooit meer gedaan hebben.Het kan maar mijn ervaring (en gelukkig niet van mezelf) is dat de honden dan dus een ander (geheim) plaatsje zoeken om te plassen maar vaak ook wel binnenshuis.

Ook een hond laten schrikken of heel boos worden als je het ziet heeft het tegengesteld resultaat en in het ergste geval durft de hond niet meer te plassen in het bijzijn van zijn baasje en dus ook niet tijdens de wandeling of tijdens de training. Dan ben je dus nog veel verder van huis.

Zindelijk maken

Zindelijk maken is dus een intensieve bezigheid waar je echt even tijd voor moet nemen. Een kind heb je ook niet in een paar dagen zindelijk, een hond krijgt pas op 8 maanden daadwerkelijk controle over zijn sluitspieren dus tot die tijd is het zindelijk maken en heel veel naar buiten en langzaamaan opbouwen.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 31
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie dieren

De Chihuahua

Algemene informatie over de chihuahua

WWF World Wide Fund, WNF Wereld Natuur Fonds

What doen het WWF en het WNF allemaal om de dieren te beschermen.

Haaien spreekbeurt, Haaien werkstuk

In dit artikel alles over de oorsprong en de ontwikkeling van Haaien.

Hoe verhuis ik mijn kat(ten)?

Verhuizen geeft sowieso stress. Hoe goed je het ook regelt, er kan altijd wel iets anders lopen. Al is het maar omdat het een beetje regent. Zelf kun je al een beetje gespannen zijn maar gelukkig weet je wat er komt. Dit is voor je katten een heel ander verhaal.

De Maleise/Indische tapir

Tapirs zijn vreemde dieren, mijn lievelingsdieren. In dit artikel kom je meer te weten over 1 van de 4 soorten: De Maleise tapir.

Neushoorn spreekbeurt, Neushoorn werkstuk

In dit artikel lees je alles over de oorsprong en de ontwikkeling van de Neushoorn.

Guppie vissen

Houden en kweken van guppies

deense dog

1 van de grootste honden

Spreekbeurt Olifant, werkstuk Olifant

Alles over de oorsprong de ontwikkeling en de verzorging van de Olifant.

De Poedel

De poedel- de familiehond bij uitstek

Zindelijkheidstraining voor de hond (pup)

zindelijkheidstraining

Asinotherapie

Ezeltherapie kan probleemkinderen helpen om te ontspannen

Uw eerste kindje? Tips om uw hond te laten wennen.

Tips om je hond te laten wennen aan een eerste kindje

Last van vlooien?

Hoe vlooien te bestrijden bij huisdieren en in de woning.

Honden en kinderen, goede combinatie of niet?!

In dit artikel komt aan bod hoe je de relatie tussen hond en kind kunt bevordelijken

Smachtende ogen en pootjes die veel kilometers willen maken

De Labrador Retriever is een makkelijke hond voor het gezin, maar heeft aandacht en verzorging nodig. In dit artikel vindt u de behoeftes van de Labrador Retriever.

Western rijden

Westernrijden wordt steeds populairder in Nederland. De schijnbaar ongedwongen en relaxte stijl spreekt steeds meer ruiters aan.

Franse Bulldog

Informatie over de franse bulldog

Alles over Lieveheersbeestjes

In dit artikel lees je alle over Lieveheersbeestjes. Lieveheersbeestjes blijken het beste middel tegen zinloos geweld.

Aanschaf van een hond: Kies de hond die bij je past.

Voorkom teleurstellingen in je zoektocht naar de ideale hond.

Oorproblemen bij katten

Hoe voorkom en genees je oorproblemen bij katten

pancreas insufficientie bij de hond

Exocriene pancreas insufficient bij duitse herders komt regelmatig voor. Hoe is dit te diagnostiseren en wat is de behandeling?

De kat en zijn omgeving

Omschrijving van de zintuigen van de kat en basisregels voor de veiligheid van de kat

De zwarte parels onder de paarden

informatie over het friese paarden ras.

Kattengedrag

Uitleg over het gedrag van katten