Discussie artikelen: een goed initiatief?


Publicatie datum:

Begin dit jaar werd een discussieplatform gelanceerd op Foobie. Er wordt voorzichtig al wat gebruik van gemaakt, is deze categorie de categorie van de toekomst?

Gesponsorde koppelingen

Ik heb een periode geen kans gezien tijd vrij te maken voor het schrijven van artikelen. En heb daarom Foobie wat minder bezocht (anders gaat het toch weer teveel kriebelen Wink). Maar onlangs ben ik weer gaan struinen op de website en daar kwam ik een nieuw initatief tegen: de categorie discussies.

Gesponsorde koppelingen

Het idee achter de categorie Discussie

De discussie categorie zou een tool moeten worden voor interactie tussen de verschillende gebruikers. Veel informatie hierover vond ik via een artikel met de link http://digitalebijbaan.nl/de-categorie-discussie-zorgt-voor-kansen/ (tja, ik moet toch weer eens de Foobie-website door, want ik heb ergens gelezen hoe je hier een mooi klik-linkje van kan maken, maar waar was dat ook al weer...).De win-win-situatie die in dit artikel beschreven wordt (onder andere dat je artikel langer en dus aantrekkelijker voor google wordt doordat de discussie die gevoerd wordt, meetelt als 'tekst' voor je artikel) is mooi meegenomen, echter is dat voor mij niet het gegeven waardoor de discussie categorie me positief is opgevallen.

 

Wat ik met name interessant vind, is om, inderdaad, daadwerkelijk die discussie op te starten. Tegenwoordig is er voor elk onderwerp wel een forum te vinden, of het nu gaat over modelbouwen, kinderen, studie, de voetbalvereniging, wat je maar kunt verzinnen. Maar wie gaat zich nu voor elk onderwerp aanmelden op een ander forum, met bijbehorende gebruikersnamen en wachtwoorden die weer onthouden moeten worden.

 

Het mooie aan Foobie is juist dat allerlei onderwerpen op een website samenkomen. En stiekem was ik het zoeken naar bijpassende forums voor alle levensvragen die ik had wel een beetje beu ;)

 

Deze discussie: waar gaan jullie op reageren?

 

Nu nog het punt dat ik wil maken met dit artikel, en de discussie die ik hier dus mee hoop te starten. Vol enthousiasme over het goede initiatief heb ik de artikelen bij het onderwerp Discussie gelezen. En de discussie die hieruit voortkwamen. Of eigenlijk het ontbreken ervan.

 

Ik dacht bij mezelf dat het jammer was dat de discussie nog niet zo goed liepen, maar tegelijkertijd besefte ik dat het initiatief pas begin dit jaar tot stand is gekomen. Wellicht maakt onbekend (nog) onbemind. Wat zou ik daar aan kunnen doen? Zelf een aantal discussies starten natuurlijk! Ik heb meteen opzetjes gemaakt voor twee discussies. Maar daar ging het mis.

 

De artikelopzet bestaat bij mij uit het verzinnen van een (werk)titel, het schrijven van een inleiding en vervolgens in razend tempo hoofdstuktitels en een korte inhoud per hoofdstuk neerpennen. Daarna werk ik normaliter op mijn gemak alles uit tot een goed artikel. Ik begon met het uiteenzetten van de situatie waar ik met julie over zou willen discusiëren. Vervolgens heb ik de situatie van verschillende kanten belicht, de pro en contra's benoemd en aangegeven wat mijns inziens de juiste mening was.

 

Maar het was niet een echte mening, het was meer een logisch advies.En ja, er viel over te discusiëren, maar voor mijn gevoel was het al met al veel meer een informatief artikel geworden, dan een korte beschrijving van een probleem (of mening) waarover gediscusieerd kon worden. Kortom: ik vond dat beide opzetjes niet in de categorie Discussie thuishoorden...

 

Daar wil ik het dus met jullie Foobie-gebruikers over hebben. Hoe ziet een goed discussie artikel eruit? En bestaan goede discussie artikelen wel, of is het dan onherroepelijk een artikel dat in een andere categorie thuis hoort? Of (en dat kan natuurlijk ook...) ben ik gewoon te breedsprakig, wil ik te compleet zijn, de discussie teveel van tevoren uitkauwen, waardoor er als vanzelf geen discussieartikel over blijft en ligt dat aan mij?

 

Ik ben benieuwd!


Foobie gebruiker Femke09

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 18
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie discussie

Zakelijke mediation is…

Vaak denk je dat het bij zakelijke mediation enkel draait om onderhandelen. De kracht van mediation ligt

Robots in de zorg: vooruitgang?

Robots zullen steeds meer onderdeel worden van ons dagelijks leven. Ook in de gezondheidszorg. Vooruitgang of onbetrouwbaar?

Shell in Nigeria

Is (Royal Dutch) Shell nou goed voor de economie in Nigeria? of juist niet?

Liever snel geld verdienen of liever zekerheid in je leven?

Wat heb jij liever en wat is volgens jou verstandiger of belangrijker?

Het dierwelzijn in Nederland

Is het dierwelzijn in Nederland goed geregeld of hebben dierenactivisten gelijk?